Találatok a következő kifejezésre: Májusban lesz éve, hogy (10 db)

Májusban lesz 1 éve, hogy együtt vagyok a barátommal. Hogyan tehetném különlegessé?

Májusban leszünk egy évesek és valami különleges dologt szeretnék együtt csinálni..valahova elmenni..sétálgatni vagy otthon lenni és dvd-ni és egymással lenni...nemtudom:S:Snagyon nem...létszives segítsetek!

Legjobb válasz: Sokkal emlékezetesebb a séta egy szép helyen... erõben, tóparton, hegyen vagy ilyesmi helyen. Aztán ha megkívánjátok egymást, akkor csak elbújtok valahol, ahol nem nagyon láthatnak meg. Ezt biztos jobban értékelné a párod, mint azt, hogy csak otthon ültök.

Sokkal emlékezetesebb a séta egy szép helyen... erõben, tóparton, hegyen vagy ilyesmi helyen. Aztán ha megkívánjátok egymást, akkor csak elbújtok valahol, ahol nem nagyon láthatnak meg. Ezt biztos jobban értékelné a párod, mint azt, hogy csak otthon ültök.
Ha megoldható ott találkozzatok, ahol megismerkedtetek. Ha nem, akkor menjetek el bulizni.

16 eves lany vagyok a baratom pedig 17 lesz majusba. Masfel eve jarunk. Az az erzesem h a szulei azert "tarjak" ot hogy dolgozzon. Mit tegyek?

eggeltol estig dolgozik az abc-ben es nem engedik iskolaba (vagy mivel epitenek hazat ott dolgozik)

Legjobb válasz: Ha a barátod nagyon nem akarja a munkát akk szépen bementek a családsegítõbe és elmondjátok h "szüleim nem engedik h tanuljak. és már most dolgoznom kell" am ha nálunk így menne leköpném anyámékat h dolgozzanak õk. miaz h dolgoztatnak.?!

Ha a barátod nagyon nem akarja a munkát akk szépen bementek a családsegítõbe és elmondjátok h "szüleim nem engedik h tanuljak. és már most dolgoznom kell" am ha nálunk így menne leköpném anyámékat h dolgozzanak õk. miaz h dolgoztatnak.?!
egyet ertek az elottem szoloval!
Ha még csak 17 éves, akkor tanköteles. A tankötelezettség alsó határa már 18 év, nem 16.
Az iskolában nem szólnak érte, hogy nem jár be? Mert ha ez van, akkor a sulinak hivatalból intézkedni kéne. Akár ott is szólhattok. Felháborító, hogy egyes szülõk saját tulajdonú ingyenmunkásként tekintenek a gyerekükre.
Úúúristen...mikor lesz még május 31? Ennyi idõ alatt mások a komplett jogsit megcsinálják.
Mért nem kérdezed meg az oktatódat? Amúgy szerintem igen.
Igen.


Hogyan változik május 1. után a GYED-GYES törvény? Egy év GYEDre és egy év GYESre csökken, vagy két év lesz a GyED, és eltűnik a GYES?

Nekem 12 év folyamatos munkaviszonyom van,szóval b?ven megvannak az éveim a maximumhoz.

Legjobb válasz: Ha meg van a két év biztosított idõd két év gyedet fogsz kapni és gyes nem fog járni

Ha meg van a két év biztosított idõd két év gyedet fogsz kapni és gyes nem fog járni
Nem szeretem a politikát, de azt mondják (ígérik), ha másik párt kerül az élre, õk egybõl visszaállítják a 3 évet. (én május közepére várom a kukist és nagyon maradnék 3 évig vele)
ha megvan a 365 nap biztosított napod(neked akkor meg van) akkor fél év tgyás, 1, 5 év gyed! mivel max a gyermek 2 éves koráig lehetsz otthon vele! ha nem lenne meg a biztosított napjaid száma, akkor 1 év gyed 1 év gyes lenne!!! legalábbis én így tudm, mostanában én is nagyon utána néztem, mert elvileg én is pont máj 1 után szülök... mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Április 25-re vagyok kiírva, még beleférhetek a régi rendszerbe, de amilyen "mázlis" vagyok pont lecsúszok róla! :( Nem mintha az a 28.000 Ft Gyes olyan sok lenne, de ha belefér az anyagiakba, jobb lett volna 3 évig nevelgetni egy porontyot!
Én is úgy tudom, hogy a gyed 2 év (ha meg van az idõd)és akkor nem jár mellé +1 év gyes. Akinek nincs meg az ideje az kap gyest, de max.2 évet. Ellenben remélem kedves utolsó igazad lesz, mert én is maradnék itthon 3 évet, már csak azért is, mert nem tudnám hová tenni a gyerkõcöt.(1. falun nincs bölcsi; 2 ahol dolgozok abban a városban van, de egyrészt 3 mûszakba jártam, másrészt 30km-re)
A kérdező hozzászólása: Én is remélem, hogy visszahozzák a régi törvényt.A mi kisvárosunkban is csak egy bölcsi van a város másik végén, a munkahelyem meg ellenkezõ irányban.Kész tortúra lenne mire munkába érnék, ha tudnék reggel 7re.
Megnyugtatlak titeket, otthon maradhatsz vele 3 évig. Csak ellátást nem kapsz a harmadik évre, tehát azt a fantasztikus nagy összegû 12*25.000 Ft-ot nem kapod, de gondolom, hogy nem ebbõl akartál megélni amúgy se. Tehát semmi akadálya a 3 évig otthon maradásnak, ez a része nem változott a törvénynek.

2009. április 4-re vagyok kiírva. Ha ekkor szülök, akkor még 3 évig maradok itthon a kicsimmel? Igaz az, hogy csak május 1-je után lesz 2év?

Legjobb válasz: Igaz! A változás csak a 2010. május 1-után született babákra vonatkozik. Jó egészséget és könnyû szülést!

Igaz! A változás csak a 2010. május 1-után született babákra vonatkozik. Jó egészséget és könnyû szülést!
Akkor már megszülted a kicsit. Gondolom 2010 április 4-re gondoltál :-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, 2010. április 4-re vagyok kiírva :) )))). Köszönöm a segítséget!

Májusra várom első gyermekemet. 2 év gyed után, ha vállalunk még egy babát igaz, hogy akkor az előző év gyed 70%-a lesz a gyedem?

Legjobb válasz: Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.

Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.
Itt már kérdezte valaki és azt a választ kapta, hogy ha még gyed alatt születik a második baba, akkor azza a gyeddel megy tovább. DE nálam pl.volt a gyed majd 3 hó gyes és úgy jött a második baba, ott már az utolsó év 70%-át vették.

9 év kapcsolatnak lett vége, én sokaltam be! Most lesz a 3. hete hogy külön vagyunk! Régota érett a dolog! De azota mindennap beszélünk! Esküvőnk május 24-én lenne! Hogyan döntsek?

Legjobb válasz: a kérdés az h szerelmes avgy belé vagy sem.Ne keverd össze a megszokással azért ne legyél valakivel. lehet h vár rád avalki akivel sokkal jobb lesz mint vele. nem tudhatod. de ne azért döncs mellette mert egy biztos pont az életedben, mert már ismered és tudodmilyen.néha jobb az ismeretlen.ne meny hozzá feleségül ha nem akarsz. De valamiért mégiscsak ugy döntöttél h befejezed és ha jol értem már régota véget akartál vetni neki. valamiért megtetted és ez ha jol sejtem nem egy külsõ hatás volt. Te akrtad igy. te döntötél, te tetted meg szakitottál vele. szerintem keres valaki mást és ne meny hozzá vissza de ebben neked kell döntened!

a kérdés az h szerelmes avgy belé vagy sem.Ne keverd össze a megszokással azért ne legyél valakivel. lehet h vár rád avalki akivel sokkal jobb lesz mint vele. nem tudhatod. de ne azért döncs mellette mert egy biztos pont az életedben, mert már ismered és tudodmilyen.néha jobb az ismeretlen.ne meny hozzá feleségül ha nem akarsz. De valamiért mégiscsak ugy döntöttél h befejezed és ha jol értem már régota véget akartál vetni neki. valamiért megtetted és ez ha jol sejtem nem egy külsõ hatás volt. Te akrtad igy. te döntötél, te tetted meg szakitottál vele. szerintem keres valaki mást és ne meny hozzá vissza de ebben neked kell döntened!
Nekem egyszre valaki azt mondta a szerelem 3 évig tart utánna már csak a ragaszkodás, a szeretet és a tisztelet marad! A kérés az, hogy mért jutottál arra a véleményre, hogy vége legyen? Biztos nem lehet mozgalmassá tenni már a kapcsolatot? Bármi is történjen Én sok sikert és kitartást Kvánok neked!
nem hiányztik h vele légy?

Mi a véleményetek arról hogy 2010 május 1-e után született babák után már csak 2 év lesz a gyes?

Legjobb válasz: Azt hogy sok helyen ennél is kevesebb. Örülni kell neki hogy itt ennyit kapunk.

Azt hogy sok helyen ennél is kevesebb. Örülni kell neki hogy itt ennyit kapunk.
Én már azt hittem most is így van, hogy már elfogadták az "okosok". Akkor aki elõtte szül, annak minden marad a régiben? 2év gyed +1év gyes?
Ez van, el kell fogadni! Én Május 4-re vagyok kiírva...ha mázlim lesz 3évig kapom, ha nem, 2évig...majd a kis jövevény dönti el!:)
Ha van 2 teljes év munkaviszonyod, akkor 2 évig gyedet kapsz amit a fizuból számolnak és valamivel több mint a gyes. Sok országban még ennyi ideig sem maradhatnak otthon az anyukák úgyhogy örülök, hogy nem törölték el teljesen. És nincs választásunk, mert ha eltörölnék is szeretnénk babót a párommal. Nehezeb lesz így is, még nehezebb lenne ha egyáltalán nem lenne, de baba lenne enélkül is.
Én felháborítónak tartom. Igaz még nem vagyok terhes, de szeretnék:-) ettõl függetlenül, de ha nincs munkahely, sok a munkanélküli, kevés a gyerek stb... akkor ettõl a változtatástól mit akarnak elérni? Hova menjen vissza a nõ, aki tuti nem kell, mert pici babája van. A munkahelynek kötelessége ugyan visszavenni, de utánna azonnal fel is mondhat neki. Bölcsi kevés, várólista van már most is. Még terhes sem vagyok, de már most kéne felíratkoznom, hogyha esetleg meglesz a baba legyen helye? Hülyeség az egész, nincs benne semmi logika.
én is reménykedek a visszaállításban. én máj 20-ra vagyok kiírva. és a véleményem hogy szíííívás!!!! :) talán elõbb jön... :) de nem akarok koraszülöttet. az azért nem éri meg. tényleg úgy van, hogy 1 év gyed 1 év gyes? és még csodálkoznak hogy nincs gyermekvállalási kedv? így is úgyis egy csomó nõ ment vissza eddig is 2 év után, mert nem jöttek ki a pénzbõl. a bölcsiben meg mégjobban félrenevelõdik a gyerek. mert annyi gyerekre nem hiszem hogy egyenként oda tudnak figyelni. egymástól meg ellesik a "furfangokat".
utolsó vagyok. Szemétség vagy nem, mi megszívtuk, ez van. Legalábbis én tuti, te nem tudom mikorra várod... amúgy visszaállításban még azért reménykedek, mert kormányváltás lesz, és úgyis ez lesz szerintem a legnagyobb kampányszövege mindenkinek, mert ez annó elég nagy felháborodást keltett mikor módosították! és TALÁN be is tartják, miután megválasztották õket...de ez csak remény
A kérdező hozzászólása: sajnos visszaállitásról szó sem lesz szerintem én csak azt nem értem aki április 30.-án szül még 3 év aki egy nappal késõbb már csak 2??mert ezt szemétségnek tartom.akkor inkáb lenne jan 1-tõl és kész de ezt hogy számolták ki vajon hogy pont máj 1 legyen?
1 év gyed, 1 év gyes. De a 2. év szinte nulla pénz, elég nehezen lehetne belõle kijönni még Apa fizetése mellett is(és van akinél Apa sincs, így CSAK abból kéne kijönni!) én azért tartom felháborítónak, mert oké, hogy ezzel arra motiválnának, hogy elõbb visszamenjek dolgozni, és adjam bölcsibe a gyereket, de könyörgöm, alig van bölcsi, és azoknak is szinte 10 évre elõre be van telve a várólistája, akkor hogy?! ráadásul 1 évesen kezd járni, majd lassan beszélni a baba, és pont arról maradjak le a hülye új törvény miatt, mikor a korábban születettek szülei még élvezhetik...én csak abban bízom, h visszaállítják! Nyárra vagyok kiírva, hátha addig történik vmi csoda!
mivel én 3, 5 éves munkaviszonny lettem babás, ezért nekem 2 év a gyed.ha még 3 évet lehetnék itthon akkor is vissza kéne mennem dolgozni 2 év után, mert a 3. év már csak gyes lenne.tehát engem nem hat meg komolyabban.amúgy május 18.-ára vagyok kiírva.

Most már biztos hogy pozitív? 2 év után sikerült teherbe esnem? MÁjus 4-én jött meg. Akkor most 15-én leszek 6 hetes? Orvoshoz mehetek már?

a href="http://kepfeltoltes.hu/view/130611/WP_000273_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" target="_blank">http://kepfeltoltes.hu/view/130611/WP_000273_www.kepfeltolte..

Legjobb válasz: Irány a doki, babát vársz :)

Irány a doki, babát vársz :)
A kérdező hozzászólása: A kisbabám 24ik héten elhagyott minket!:(
Én kedden megyek dokihoz :)
A kérdező hozzászólása: MA megnéztem és nem is 4-én hanem 8án jött meg!Holnap megyek dokihoz!:) Nagyon izgulok:) Gratulálok nektek kismamák:)
Nekem május 2án volt meg pont ketönk közt vagy kedves utolso :)
Sziasztok. Csatlakozom a kérdezõhöz és az utolsóhoz. Nekem május 3-án volt utoljára azóta van egy pozi tesztem és pénteken megyek dokihoz. Gratulálok nektek.
Gratulálok kismama!! :-) :-)
4-es, ez nagyon jóóóó!:) Kérdezõ nagy gratula, ez a teszt a "nagykönyvben" sem lehetne pozitívabb.
Gratulálok a pocaklakódhoz :) )
A kérdező hozzászólása: Juhéééjjjj:) NAgyon köszönöm!!!!A nagy kérdés melyik orvoshoz:/
Gratulálok!!! :-)
:((( nagyon sajnálom, õszinte részvétem.

12-éves leszek májusba és csak kicsit látszik hogy van mellem. Nem gáz? Bár az osztálytársim 0, 5-évvel öregebbek. De nem túl kicsi a melle?

Legjobb válasz: 12 évesen még ne akarj hatalmas melleket. Minden lány más idõben érik és még nagyon sok idõd van, hogy nõjön. De ha felnõtt korodra is kicsi marad, akkor sincs semmi baj, mert egy kis mellû lány is lehet nagyon szép!

12 évesen még ne akarj hatalmas melleket. Minden lány más idõben érik és még nagyon sok idõd van, hogy nõjön. De ha felnõtt korodra is kicsi marad, akkor sincs semmi baj, mert egy kis mellû lány is lehet nagyon szép!
A kérdező hozzászólása: nektek ennyi idõsen mekkora melletek volt?
XeRoX válasza: Hy, látnád az osztálytársaim mármint a lányok mellméreteit huhh elég kicsik és õk 13 évesek :) ne parázz emiatt és én mivel fiú vagyok szerintem mellméretet nem kell mondanom :P
Szia! Ne aggódj, nem annak lesz a legnagyobb melle 18éves korára, akinek már most is nagyobbacska. Ez nem egyformán nõ! Én 12 éves korom körül kezdtem ilyen sportmelltartó félét hordani, ami alatt természetesen nem látszik semmi. Majdnem 14 éves koromig nem volt semmi szinte, aztán lassacskán elkezdett nõni. Sosem voltam a legnagyobbak között, de sokkal formásabbak lettek, mint a nagymellû osztálytársaimé. És most 26évesen 85/C-s melltartót hordok, és akad olyan barátnõm, aki akkoriban, mikor én még nem is hordtam semmit neki már a 70/A-st kellett, és most meg kisebbet hord, mint én. Amúgy meg nem ettõl függ az élet!!!!!! És nem ettõl lesz normális pasid, aki szeret...
kis maroknyi volt... De majd meg nõ neked is! :) Ha túl hamar megnõ, akkor késõbb lógni fog! ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!