Találatok a következő kifejezésre: Májusban lesz éve, (15 db)

16 eves lany vagyok a baratom pedig 17 lesz majusba. Masfel eve jarunk. Az az erzesem h a szulei azert "tarjak" ot hogy dolgozzon. Mit tegyek?

eggeltol estig dolgozik az abc-ben es nem engedik iskolaba (vagy mivel epitenek hazat ott dolgozik)

Legjobb válasz: Ha a barátod nagyon nem akarja a munkát akk szépen bementek a családsegítõbe és elmondjátok h "szüleim nem engedik h tanuljak. és már most dolgoznom kell" am ha nálunk így menne leköpném anyámékat h dolgozzanak õk. miaz h dolgoztatnak.?!

Ha a barátod nagyon nem akarja a munkát akk szépen bementek a családsegítõbe és elmondjátok h "szüleim nem engedik h tanuljak. és már most dolgoznom kell" am ha nálunk így menne leköpném anyámékat h dolgozzanak õk. miaz h dolgoztatnak.?!
egyet ertek az elottem szoloval!
Ha még csak 17 éves, akkor tanköteles. A tankötelezettség alsó határa már 18 év, nem 16.
Az iskolában nem szólnak érte, hogy nem jár be? Mert ha ez van, akkor a sulinak hivatalból intézkedni kéne. Akár ott is szólhattok. Felháborító, hogy egyes szülõk saját tulajdonú ingyenmunkásként tekintenek a gyerekükre.

Májusban lesz 1 éve, hogy együtt vagyok a barátommal. Hogyan tehetném különlegessé?

Májusban leszünk egy évesek és valami különleges dologt szeretnék együtt csinálni..valahova elmenni..sétálgatni vagy otthon lenni és dvd-ni és egymással lenni...nemtudom:S:Snagyon nem...létszives segítsetek!

Legjobb válasz: Sokkal emlékezetesebb a séta egy szép helyen... erõben, tóparton, hegyen vagy ilyesmi helyen. Aztán ha megkívánjátok egymást, akkor csak elbújtok valahol, ahol nem nagyon láthatnak meg. Ezt biztos jobban értékelné a párod, mint azt, hogy csak otthon ültök.

Sokkal emlékezetesebb a séta egy szép helyen... erõben, tóparton, hegyen vagy ilyesmi helyen. Aztán ha megkívánjátok egymást, akkor csak elbújtok valahol, ahol nem nagyon láthatnak meg. Ezt biztos jobban értékelné a párod, mint azt, hogy csak otthon ültök.
Ha megoldható ott találkozzatok, ahol megismerkedtetek. Ha nem, akkor menjetek el bulizni.

Ha 2014. májusában születik meg a baba, melyik év lesz a gyed alapja?

Csak a 2013-as év, vagy törtévet néznek?

Legjobb válasz: a 2013-as év. Én is 2014 májusában fogok szülni :)

a 2013-as év. Én is 2014 májusában fogok szülni :)
Ha 2014 május 11 elött szülsz még a régi szabály szerint is kiszámítják így a 2013 év, ha 11.után születik a baba, akkor azt hiszem az utolsó munkahelyedet nézik.
Úúúristen...mikor lesz még május 31? Ennyi idõ alatt mások a komplett jogsit megcsinálják.
Mért nem kérdezed meg az oktatódat? Amúgy szerintem igen.
Igen.

Hogyan változik május 1. után a GYED-GYES törvény? Egy év GYEDre és egy év GYESre csökken, vagy két év lesz a GyED, és eltűnik a GYES?

Nekem 12 év folyamatos munkaviszonyom van,szóval b?ven megvannak az éveim a maximumhoz.

Legjobb válasz: Ha meg van a két év biztosított idõd két év gyedet fogsz kapni és gyes nem fog járni

Ha meg van a két év biztosított idõd két év gyedet fogsz kapni és gyes nem fog járni
Nem szeretem a politikát, de azt mondják (ígérik), ha másik párt kerül az élre, õk egybõl visszaállítják a 3 évet. (én május közepére várom a kukist és nagyon maradnék 3 évig vele)
ha megvan a 365 nap biztosított napod(neked akkor meg van) akkor fél év tgyás, 1, 5 év gyed! mivel max a gyermek 2 éves koráig lehetsz otthon vele! ha nem lenne meg a biztosított napjaid száma, akkor 1 év gyed 1 év gyes lenne!!! legalábbis én így tudm, mostanában én is nagyon utána néztem, mert elvileg én is pont máj 1 után szülök... mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Április 25-re vagyok kiírva, még beleférhetek a régi rendszerbe, de amilyen "mázlis" vagyok pont lecsúszok róla! :( Nem mintha az a 28.000 Ft Gyes olyan sok lenne, de ha belefér az anyagiakba, jobb lett volna 3 évig nevelgetni egy porontyot!
Én is úgy tudom, hogy a gyed 2 év (ha meg van az idõd)és akkor nem jár mellé +1 év gyes. Akinek nincs meg az ideje az kap gyest, de max.2 évet. Ellenben remélem kedves utolsó igazad lesz, mert én is maradnék itthon 3 évet, már csak azért is, mert nem tudnám hová tenni a gyerkõcöt.(1. falun nincs bölcsi; 2 ahol dolgozok abban a városban van, de egyrészt 3 mûszakba jártam, másrészt 30km-re)
A kérdező hozzászólása: Én is remélem, hogy visszahozzák a régi törvényt.A mi kisvárosunkban is csak egy bölcsi van a város másik végén, a munkahelyem meg ellenkezõ irányban.Kész tortúra lenne mire munkába érnék, ha tudnék reggel 7re.
Megnyugtatlak titeket, otthon maradhatsz vele 3 évig. Csak ellátást nem kapsz a harmadik évre, tehát azt a fantasztikus nagy összegû 12*25.000 Ft-ot nem kapod, de gondolom, hogy nem ebbõl akartál megélni amúgy se. Tehát semmi akadálya a 3 évig otthon maradásnak, ez a része nem változott a törvénynek.

2009. április 4-re vagyok kiírva. Ha ekkor szülök, akkor még 3 évig maradok itthon a kicsimmel? Igaz az, hogy csak május 1-je után lesz 2év?

Legjobb válasz: Igaz! A változás csak a 2010. május 1-után született babákra vonatkozik. Jó egészséget és könnyû szülést!

Igaz! A változás csak a 2010. május 1-után született babákra vonatkozik. Jó egészséget és könnyû szülést!
Akkor már megszülted a kicsit. Gondolom 2010 április 4-re gondoltál :-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, 2010. április 4-re vagyok kiírva :) )))). Köszönöm a segítséget!
Semmi baj. Minden normális amit leírtál.
Semmi. Ne aggódj! Van olyan is, akinek 11 éves korában már nõ a melle, és a szemérem szõrzete is, de csak 17 évesen kezd menstruálni.
Miért gondolod, hogy baj van veled? Te jó ég, a mai gyerekeknek nem tartanak felvilágosító órákat? Akkor sincs baj, ha 15 évesen jön meg. Mindenki egyéni.
Nekem viszonylag késõn - 15 évesen jött meg:) Emlékszem én is nagyon vártam, de most már inkább nyûg. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de azért elmondom én is: ne aggódj, megjön majd, ha itt az ideje. Addig meg örülj neki, hogy még nincs erre gondod.
Semmi baj Veled! Lényeg, hogy nõ a melled és szõrösödik a puncid és a hónaljad, hiszen ez már a nemi érés jele.
én most vagyok 11 és én is várom egy kicsikét...de félek is...:)
Figyu! En is igy voltam szova ne aggodj.....nkm is 2 eve volt a feherfolyasom...es mult heten megjott...szova nyugi!

Májusra várom első gyermekemet. 2 év gyed után, ha vállalunk még egy babát igaz, hogy akkor az előző év gyed 70%-a lesz a gyedem?

Legjobb válasz: Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.

Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.
Itt már kérdezte valaki és azt a választ kapta, hogy ha még gyed alatt születik a második baba, akkor azza a gyeddel megy tovább. DE nálam pl.volt a gyed majd 3 hó gyes és úgy jött a második baba, ott már az utolsó év 70%-át vették.

9 év kapcsolatnak lett vége, én sokaltam be! Most lesz a 3. hete hogy külön vagyunk! Régota érett a dolog! De azota mindennap beszélünk! Esküvőnk május 24-én lenne! Hogyan döntsek?

Legjobb válasz: a kérdés az h szerelmes avgy belé vagy sem.Ne keverd össze a megszokással azért ne legyél valakivel. lehet h vár rád avalki akivel sokkal jobb lesz mint vele. nem tudhatod. de ne azért döncs mellette mert egy biztos pont az életedben, mert már ismered és tudodmilyen.néha jobb az ismeretlen.ne meny hozzá feleségül ha nem akarsz. De valamiért mégiscsak ugy döntöttél h befejezed és ha jol értem már régota véget akartál vetni neki. valamiért megtetted és ez ha jol sejtem nem egy külsõ hatás volt. Te akrtad igy. te döntötél, te tetted meg szakitottál vele. szerintem keres valaki mást és ne meny hozzá vissza de ebben neked kell döntened!

a kérdés az h szerelmes avgy belé vagy sem.Ne keverd össze a megszokással azért ne legyél valakivel. lehet h vár rád avalki akivel sokkal jobb lesz mint vele. nem tudhatod. de ne azért döncs mellette mert egy biztos pont az életedben, mert már ismered és tudodmilyen.néha jobb az ismeretlen.ne meny hozzá feleségül ha nem akarsz. De valamiért mégiscsak ugy döntöttél h befejezed és ha jol értem már régota véget akartál vetni neki. valamiért megtetted és ez ha jol sejtem nem egy külsõ hatás volt. Te akrtad igy. te döntötél, te tetted meg szakitottál vele. szerintem keres valaki mást és ne meny hozzá vissza de ebben neked kell döntened!
Nekem egyszre valaki azt mondta a szerelem 3 évig tart utánna már csak a ragaszkodás, a szeretet és a tisztelet marad! A kérés az, hogy mért jutottál arra a véleményre, hogy vége legyen? Biztos nem lehet mozgalmassá tenni már a kapcsolatot? Bármi is történjen Én sok sikert és kitartást Kvánok neked!
nem hiányztik h vele légy?
Hát... akár lehet is!
Igen lehet az. Tegyél be betétet, lehet pár óra múlva rendesen véres is lesz. Sok lánynál az elsõ 2-3 menstruáció így zajlik, csak barnás váladék ürül, mivel még csak vékony méhnyálkahártya épül fel. Nekem sokszor így jön meg, hogy elõször ilyen barnás sötét aztán lesz csak véres.
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszokat
csak beszartál te troll!
Na megjött? Egyébként boldog születésnapot :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!