Találatok a következő kifejezésre: Május 5-én a (27 db)

Hányan megyünk innen a Szent Johanna Gimi találkozójára? (május 5-én a Pecsában)

Legjobb válasz: én tegnap mentem jegyet venni ott leszek!

én tegnap mentem jegyet venni ott leszek!
A kérdező hozzászólása: :) Az jó:) Mi is megyünk..
Én is megyek :-)
A kérdező hozzászólása: Ott voltunk mi is:) (Egy 2éves kicsi lánnyal aki csikos polóban volt, s mászkált mindenfelé.) 2kor meg apáján aludt:)

A Született feleségek melyik része ment május 5-én a TV2-n? Sajnos lemaradtam róla a műsorváltozás miatt, a neten akarom megnézni.

Legjobb válasz: www.hogyvolt.blog.hu --> itt meg tudod nezni, hanyadik volt az utolso resz, de vigyazz, ne olvasd el a teljes bejegyzest, mert spoiler.

http://www.hogyvolt.blog.hu --> itt meg tudod nezni, hanyadik volt az utolso resz, de vigyazz, ne olvasd el a teljes bejegyzest, mert spoiler.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget és ezt a remek linket! :) Ja, és a jótanácsot az olvasást illetõen. De sajnos nem bírtam ki... :)

Május 5-én volt meg a mensim, ami 28 napra jött meg. Június 2-ára vártam a következőtt, de helyette május 30-án elkezdtem barnázni. Most nem vagyok benne biztos, hogy mi van. Tesztet vettem egy hét után, de nega lett. Most mi lesz?

Szeretnénk a babát, együtt is voltunk ezután a barna után a 11. napon,de a peteérésem kb. 16, napon lehetett. Azóta b?, krémes folyásom van, alhasi szurka. Mensis görcsök nincsenek. Ez jó jel lehet?

Legjobb válasz: Most olyan 25. 27-re nem várom.

A kérdező hozzászólása: Most olyan 25. 27-re nem várom.
A kérdező hozzászólása: Igazából inkább a méhemben érzem ezt a szurkát. Az jó? Létszi írjatok! Elõre is köszi!
Bitosat nem tudhatsz.Várnod kell még! Vannak más tüneteid?
A kérdező hozzászólása: Gyakran járok pisilni és egész nap álomkóros vagyok más nincs.


Igen!Gratulálok!
Az intézet nem úgy fogja számolni, hanem a leszívástól vagy a beülétetéstõl, de amint bekerülsz a normál terhesgondozásra, már az utolsó mensi elsõ napjától számolják. Én is gratulálok!

Május 5-én igényeltem a családipótlékot de még nem kaptam semmit. Lehetséges hogy most kapom meg visszamenőleg is a pénzt?

Legjobb válasz: Hát jobb lesz ha utánna jársz! Én június 2-án igényeltem meg és már egy hete megkaptam.

Hát jobb lesz ha utánna jársz! Én június 2-án igényeltem meg és már egy hete megkaptam.

Anyukák! 2010.11.19-én szültem, a munkaviszonyom 2010.12.31. -én megszűnt. A TGYÁS lejárt május 5. -én. Jogosult vagyok a GYED-re? Vagy csak a GYES-re?

Legjobb válasz: Mivel ha jól számolom, a munkaviszonyod a tgyás alatt szûnt meg, így igen, jogosult vagy gyedre. Ez passzív gyed, vagyis nincs mögötte biztosítotti jogviszony, de jár.

Mivel ha jól számolom, a munkaviszonyod a tgyás alatt szûnt meg, így igen, jogosult vagy gyedre. Ez passzív gyed, vagyis nincs mögötte biztosítotti jogviszony, de jár.
A szülésnapján még volt munkaviszonyod, és ha legalább egy éve megvolt már, akkor igen jogosult vagy GYED-re is. Én is így voltam.
Ahogy az elsõ válaszoló is írta jogosult vagy, csak passzív Gyeden leszel.Aminek ugye akkor lesz jelentõsége, ha még egy babát szeretnétek a közeljövõben.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszokat, meg is nyugodtam.Még annyi lenne a kérdésem, hogy az igénybejelentõ lapon van olyan rész ami a foglalkoztatóra vonatkozik(neve, címe, adószáma)azt én is kitölthetem, vagy vigyem a volt foglalkoztatómhoz?
A kérdező hozzászólása: Egyébként 2008.09.01-2010.12.31-ig volt munkaviszonyom..

Április 11. -én lejárt a táppénzjogom, 23. -án írtam alá a felmondásomat. Május 5. -én postázták a felmondásom és a táppénzem március 30. -ig. Ez azt jelenti, h március 31. -április 11. -ig már. Nem kapok táppénzt?

Április 11. -én lejárt a táppénzjogom,23. -án írtam alá a felmondásomat. Május 5. -én postázták a felmondásom és a táppénzem március 30. -ig. Ez azt jelenti, h március 31. -április 11. -ig tartó másfél hétre már nem kapok pénzt? A papírok közül is csak a felmondásom jött ki, a többi nem. Be tudok jelentkezni a Munkaügyi központnál? Vagy még meg kell várnom a többi papírt?

Legjobb válasz: Táppénz volt vagy betegszabadság? kifizetõhely a munkahelyed vagy sem?

Táppénz volt vagy betegszabadság? kifizetõhely a munkahelyed vagy sem?
Kedves 10-es! Nem rendes volt a munkáltatója, hanem a törvény szerint járt el. Ugyanis köteles ilyenkor kiadni a bent maradt szabadságot, ez nem választás kérdése. Utána ha a dolgozó még mindig keresõképtelen, akkor köteles az ezzel kapcsolatos ellátásokat számfejteni, és megigényelni. Azzal sem rendes, hogy nem mondott fel a dolgozónak, ugyanis keresõképtelenség alatt nem indul el a felmondási idõ, tehát nem is tudta volna eltávolítani a dolgozóját, mégha akarta volna, akkor sem. Rendes akkor lett volna, ha a táppénz jogosultság lejártát követõen elküldi üzemorvosira (ahogy elõ is van írva), és ha az üzemorvos alkalmatlannak találja, akkor "rendes felmondással megszüntetni a munkaviszonyát, nem pedig közös megegyezéssel. Ha megteszi, a dolgozónak jár végkielégítés, és felmondási idõre járó bér is. Az a munkáltató nekem nem rendes, amelyik ettõl megfosztja a dolgozóját. Egyébként a közös megegyezés ellenére simán munkaügyi bíróságra adnám az ügyet, ugyanis "láthatóan" megtévesztés van mögötte, és a dolgozó "megkárosítására" irányult a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés, ha abban semmilyen egyéb járandóságra nem kötöttek megállapodást. A bíróság szinte tuti, hogy ugyanazt fogja mondani, amit én, hogy a munkáltató köteles lett volna elküldeni üzemorvoshoz és alkalmatlanság esetén köteles lett volna "rendes" felmondásssal megszüntetni a dolgozó munkaviszonyát. És akkor jön képbe a szankció, mint végkielégítés, és felmondási bér. Az más kérdés, hogy a dolgozó belevág-e a dologba, megéri-e neki akár évekig pereskedni. Hozzáteszem az ilyen pereskedés illetékmentes.
A kérdező hozzászólása: Kb 5 kérdést tettem ki ezzel kapcsolatban itt a GyK-on. 7 évig dolgoztam a cégnél.
a munkahelye kifejezetten normális volt, ugyanis januárban kivetették vele a szabiját, miután lejárt az egy év táppénze, megkapta a 15 nap betegszabit, pedig tudták, hogy nem marad év végéig, és így ennyi idõre újra tp-re tudott menni...
... máskor légy észnél, és elõbb kérdezz, utána cselekedj... :(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem akarlak elkeseríteni, de butaság volt aláírni a közös megegyezést. Valószínûleg jól kiszúrtál magaddal. Keresõképtelenség alatt nem mondhatnak ugyanis fel, vagyis felmondhatnak, csak éppen a felmondási idõ nem indulhat el alatta. Ha régóta ott voltál a cégnél, akkor most vesztetted a végkielégítést, valamint a felmondási idõre járó béred. Vesztetted? Ilyen esetben - ha lejár a dolgozó táppénzre jogosultsága - akkor a munkáltató köteles elküldeni rendkívüli üzemorvosi alkalmassági vizsgálatra. Egyébként ezt már egy 30 napon túli keresõképtelenség esetén is köteles megtenni. Miután az üzemorvos alkalmatlannak talál, a munkáltató köteles (Munka törvénykönyve elõírja) megszüntetni a munkaviszonyod (rendes) felmondással. Ilyen esetben jár - ha egyébként is jogosult vagy - végkielégítés és felmondási idõre járó bér is. Passzív jogú táppénz már nincs, tehát azzal a nappal, amikor a munkaviszonyod megszûnik, megszûnik a táppénzre jogosultságod is. Kapnod kell egy olyan papírt, hogy "Igazolás az álláskeresési járadék megállapításához..." Annak birtokában állnak szóba Veled a Munkaügyi Központban, mivel azon van minden, amibõl a jogosultságodat megállapíthatják, valamint a járó álláskeresési járadék összegét is. A bejelentkezést követõ naptól jár a járadék. Ha 4 hónap múlva jelentkezel, akkor akkortól. Az álláskeresési járadékra jogosultsághoz a megelõzõ 3 évben 360 napnyi jogosultsági idõvel kell rendelkezni hozzá. Jogosultsági idõ a munkaviszony idõszaka, függetlenül attól, hogy végig táppénzen voltál-e vagy sem. Minden 10 nap jogosultsági idõ 1 nap álláskeresési járadékra jogosít. Maximum 90 nap lehet.
biztos, hogy soron kívüli számfejtéssel kapod meg, elkészítik a papírjaidat, és azok postázásával együtt utalják a pénzed is.
A kérdező hozzászólása: És közös megegyezéssel jöttem el.
A kérdező hozzászólása: Az egy év táppénz január 6.-án járt le, akkor ki kellett vennem a bentlévõ szabadságot, az 27 nap volt, majd újra betegszabadság, aztán táppénz.
A kérdező hozzászólása: Március 6.-ig betegszabadság, március 7-30.-ig táppénz. Március 31-április 11.-ig nincs elszámolva semmi.
másfél év táppénz nincs, max egy év lehet... és ez akkor nem betszabi volt, az meg csak 15 munkanap. És kapsz táppénzt a többi napra is, soron kívül számfejtik majd szabadságmegváltással, végkielégítéssel, mindennel, ami jár még. Várd meg a papírokat, és mehetsz a munkaügyibe. Az mindegy, melyik naptól kapod, mert az idõtartam ugyanannyi lesz.
A kérdező hozzászólása: Mintha a fizupapíron betegszabadság lett volna. Másfél éve vagyok itthon betegen. A MÁK számol el fizut, táppénzt, mindent, eddig ugyanakkor kaptam a táppénzt, amikor a többiek a fizetést.
Uristen komolyan letetted az asztalra azt a kanalat amihelyett a masikat kellet volna????!!!!

Május 5-én született a kislányom. Mekkora súllyal kell rendelkeznie ilyen idősen?

Legjobb válasz: Fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát.Egy évesen meg megháromszoroznia.

Fél éves korára kell megdupláznia a születési súlyát.Egy évesen meg megháromszoroznia.

Május 5-én mesiztem! Most jún.3-án kezdődött a mesim! Mikor van pé-em és mi annak a tesztnek a neve, és hol lehet venni, ami kimutatja a pé-t?

Legjobb válasz: Én a www.kismama.hu -n szoktam számolgatni és általában 100%-ig bejött! Szorítok neked!

Én a http://www.kismama.hu -n szoktam számolgatni és általában 100%-ig bejött! Szorítok neked!
Szia! Én a ciklus.hu-t használom ott sokmindenre választ kapok és a hõmet is vezethetem. Mert ezek a kalkulátorok nem adnak biztos eredményt. Csak matematika alapján számolnak. Ovulációs tesztre gondolsz? Én most fogok venni. De sokat olvashatsz errõl ha a keresõbe beírod. Sok tapasztalat van már. Szorítok én is.
Nekem is sok tapasztalatom van ez ügyben. Több éves próbálkozás után végre megszületett a kisfiam. Többször csináltam ovulációs tesztet (amely a vizeletbõl és nyálból mutatja ki a pé-t), de nem sikerült. Az interneten rákerestem és ha jól emlékszem a ciklus.hu-n találtam kalkulátort a szerint számoltam. A lényeg az volt, hogy a pé környékén (elötte és utánna is) 2 naponta voltam együtt a párommal. És terhes is lettem! Sok sikert neked!

Ha május 5-én megyek Dexam-os írásbelire, akkor az még elfogadható lesz a felvételinél? Bővebben lent.

A 2012. május 15. után befejezett nyelvvizsga-eljárások (ahol valamely részvizsga május 15. utánra esik) – miután a nyelvvizsga-bizonyítványok kiadása 60 nap – már nem fogadhatóak el a 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban. Tehát ha 5-én megyek és még egy hónap míg kiadják a bizonyítványt,akkor az nem számítana bele?

Legjobb válasz: De igen, elvileg beleszámít. Viszont azt is kalkuláld bele, hogy nem ritka eset, hogy elkeverik a bizonyítványod, meg az a 60 nap is csak egy átlag (eleve nekem pl több mint egy hónap volt mire kiderült, azóta megint eltelt egy hónap és még mindig nem kaptam meg). Tehát, ha csak pár napot is késik, akkor az elég gázos :S

De igen, elvileg beleszámít. Viszont azt is kalkuláld bele, hogy nem ritka eset, hogy elkeverik a bizonyítványod, meg az a 60 nap is csak egy átlag (eleve nekem pl több mint egy hónap volt mire kiderült, azóta megint eltelt egy hónap és még mindig nem kaptam meg). Tehát, ha csak pár napot is késik, akkor az elég gázos :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :) igen, sajnos az is lehet, amit említettél :( még majd utána nézek, hogy lehet e kérelmezni, hogy hamarabb kiadják...Dexam-oson voltál?
nem, ECL-en. Mondjuk persze nekem nem sürgõs, mert júniusig csak megérkezik, csak én is nyugodtabb lennék, ha már a kezemben foghatnám a bizonyítványt :)
A kérdező hozzászólása: igen, addigra biztos meg fog érkezni :D és milyen az ECL?középfokún vagy felsõfokún voltál?
Átrakták új idõpontra Tavaszi vizsgaidõszak * 2012. április 20 - május 19. Középfok (B2): 2012. április 21.* Alapfok (B1): 2012. május 12. Felsõfok (C1): 2012. május 12. jel. hat. :2012. március 27.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!