Találatok a következő kifejezésre: Május 20. vagyok (13 db)

Személyi jövedelem adó bevallása főállású BT beltagként. Február 25 vagy Május 20?

Havonta fizetem a minimálbér utáni járulékokat, van bérszámfejt? lapom havonta tehát úgy néz ki mintha alkalmazott is lennék saját betéti társaságomban. Ugyanakkor a társasági szerz?dés állami szabvány szerinti, tehát elvileg nem lehetek alkalmazott, hanem munkavégzésre kötelezett beltagi viszonyban vagyok a BT-ben. Létezhet-e olyan eset mégis hogy alkalmazottként kezelnek valamilyen eldugott jogszabály alapján? Vagy az teljesen normális hogy sima beltagként is ugyanolyan minimálbér szerinti bérszámfejtésem kell legyen mint egy alkalmazottnak? Mert nekem az nem világos, hogy ha minimálbér szerint fizetek járulékokat meg egyebeket, kb 52 ezer Ft-ot havonta, akkor ez annyira hasonlít a munkavállalói bérszámfejtéshez, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy nem az vagyok, hanem tagi viszonyban is teljesen azonos a bérszámfejtési papírmunka. Amúgy a könyvel? egy m30-as lapot nyomott a kezembe és azt mondta, hogy "önadózó". De már nem emlékszem mit mondott május 20-at vagy február 25-öt. Felhívni nem merem mert nem akarok veled dolgozni többet, megtakarítási okokból.

Legjobb válasz: Május 20. Hacsak nem vagy áfa fizetésre kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó. És igen, ugyanazokat a járulékokat fizeted, mint ha alkalmazott lennél.

Május 20. Hacsak nem vagy áfa fizetésre kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó. És igen, ugyanazokat a járulékokat fizeted, mint ha alkalmazott lennél.
Mindenképpen május 20. a részedre kötelezõ határidõ. A munkahelyeden is és a saját BT-ben is alkalmazott vagy, tehát mindkét helyen nyilatkozol, hogy önadózó kívánsz lenni. A két helyrõl kapott M30-asokat összevonod és a 1053-asban bevallod. Február 25-ig csak az egyéni vállalkozók kötelesek bevallásaikat beadni. Az, hogy a BT-d ÁFÁ-s, vagy nem, annak semmi köze az SZJA bevallásod határidejéhez.

Ha Május 20-án születtem akkor bika vagy ikrek a horoszkópom, lehetek egyszerre mindkettő? ( többi lent )

Igazából f?ként a bika jellemz?i jellemeznek ( pénzszeretet, lustaság ), de egy két dolog az ikrekre jellemz? pl: pl jogra járok, jó tanuló vagyok Azért gondoltam, hogy talán én vegyesen vagyok mindkett? mert fordulónapon születtem. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: te egy kívülálló vagy!

te egy kívülálló vagy!
Én is május 20.-as vagyok, és most hogy mondod, nekem is van mindkettõ tulajdonságból...de még sosem gondolkodtam ilyenen...Én mindig is mika maradok ;)
Bika vagy közöd nincs az ikrekhez . Én is akkor születtem igaz majdnem 19-én, éjfél után húsz perccel.
Nincs csak egy jegyre hajazó ember. Fontos még a születési órád, de még a perc is és a bolygók állása is. Ez olyan mint az írás, mindegyik írásban ugyan azon betûk értelmezése mégis más. Nincs két egyforma Bika, se más jegy
én ikrek vagyok erõs rák beütéssel...:D
Nem csak a csillagjegy bír befolyással, elvileg egy csomó mást is figyelembe kell venni (aszcendens, bolygók, miegymás). Döntsd el, hogy mi a szimpatikusabb neked.
A kérdező hozzászólása: Kifejtenéd?
A kérdező hozzászólása: Énis inkább bika vagyok, csak egy-két fontos tulajdonságom az ikrekre jellemzõ. Pont most olvastam el az-e két jegyben születettek horoszkópját, jellemzését.
*bika xD
énis május 20.án születtem és engem is vegyesen jellemeznek a tulajdonságok(bika, ikrek) . De inkább bika vagyok.. és igen sok minden más is számit.
igyekezz!!!
A vállalkozási tevékenységet nem folytató magánszemélynek, ha általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett, a személyi jövedelemadóról az adóévet követõ év május 20-áig kell bevallást benyújtania (kivéve, a munkáltatói adómegállapítást) és a jövedelemadót az adóévet követõ év május 20-áig kell megfizetnie. A vállalkozási tevékenységet folytató, vagy általános forgalmi adó fizetési kötelezettséget eredményezõ értékesítést végzõ magánszemélynek a személyi jövedelemadóról az adóévet követõ év február 25-ig kell bevallást benyújtania és a jövedelemadót az adóévet követõ év február 25-éig kell megfizetnie.
A kérdező hozzászólása: Az apehban azt mondták, hogy csak májusban, de folyton félre beszélnek, köszönöm a válaszokat! Tehát februárban kell?
Májusban kell. Februárban az egyéni vállalkozóknak kell. Te társas vállalkozás tagja vagy. Nem a saját nevedben végzed a tevékenységet, hanem a vállalkozás (Bt) nevében. Ha számlát adsz ki/fogadsz be, arra sem a te neved kerül, hanem a Bt neve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De semmilyen esetben nem kell BT beltagként február 25-ig leadni a személyi jövedelem adó bevallást? Mert havonta fizetem a minimálbér utáni járulékokat, van bérszámfejtõ lapom havonta tehát úgy néz ki mintha alkalmazott is lennék saját betéti társaságomban. Ugyanakkor a társasági szerzõdés állami szabvány szerinti, tehát elvileg nem lehetek alkalmazott, hanem munkavégzésre kötelezett beltagi viszonyban vagyok a BT-ben.
Nyugodj meg számodra május a határidõ :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam :)

Április 19-én volt meg utoljára a menstruációm, május 20-án csináltam egy tesztet és kimutatta terhes vagyok. Mehetek már dokihoz, vagy még várjak?

Mutat már valamit az UH?? Fizikailag jól érzem magam. Szedek Gravidát,igyekszem vigyázni. Néha szurkál a hasam, és kicsit furi de semmi különös.

Legjobb válasz: Szia. nyugodtan menjél.Èn ahogy megláttam a pozitív tesztet,mentem is.egyböl ve´rve´tel,majd láttuk a petezsa´kot. Gratula. A hasszurka normális.

Szia. nyugodtan menjél.Èn ahogy megláttam a pozitív tesztet, mentem is.egyböl ve´rve´tel, majd láttuk a petezsa´kot. Gratula. A hasszurka normális.
igen menjél! nemtudom mutat-e valamit az u.h., legfeljebb visszahív késõbbi idõpontra! így van a hasszurka normális, de azért is menj mielõbb dokihoz, hogy megbeszéld vele ezeket az érzéseket! 31hetes kismama, sok boldogságot

Van itt olyan aki nem várja mára, vagy május 20-ra?

Rossz elõjel, hogy voltam kisebb görcseim, valószínû meg fog jönni, de nagyon reménykedem, valaki van még így?

Legjobb válasz: Hasonlóan, csütörtökre nem vártam, semmi tünetem nincs, vagyis csak ha nagyon be akarom képzelni. Ma teszteltem, szép egyértelmû nega volt, szóval nem tudom.

Hasonlóan, csütörtökre nem vártam, semmi tünetem nincs, vagyis csak ha nagyon be akarom képzelni. Ma teszteltem, szép egyértelmû nega volt, szóval nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Én is teszteltem reggel, negatív sajnos. Kicsit fel vagyok fújódva, valószínû mert megjön. Nehezen viselem ezeket a csalódásokat.
Én tegnapra nem vártam, és nemrég negatív lett a tesztem. Nem érzek semmit, de ha nem jön meg, akkor 2 nap múlva újra tesztelek.
Én igazából kétesen állok hozzá. Egyéjszakásból lenne a baba (védekeztünk), de megtartanám (27 L), és már elterveztem, hogy mi hogyan lesz, GYED meg a munkahelyemen a napközi meg ilyesmik. De persze annak még jobban örülök, ha negatív, hiszen így nincs vele gond, csak mindkettõ jó lenne, és mindkét esetben fájna a szívem a másikért.:)
jaj, de nem jó ezeket olvasni! azt hittem mindenkinek pozitív a tesztje, aki hozzászólt! én még várakozó állásponton vagyok!
A kérdező hozzászólása: Ma még nem jött meg de már nagyon feszül a hasam, nekem nem jött össze, majd jövõ hónapban talán. Nehezen viselem hogy mindig reménykedem aztán semmi, még egy hónap. Ti mióta próbálkoztok?
Én 23-ra nem várom. Nem tudom mikor tesztelhetek leghamarabb!?
23-án érdemes tesztelned. Elõtte feleslegesen, hiszen a halvány pozin csak felheccöli az ember magát, aztán csalódik.:/
Január 31-ig kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Január 31. ??? Na ez szép... Ha esetleg "utolsó pillanatban" adja át nekem a papírokat, akkor az nekem "mentõ körülmény" a NAV-nál hogy kések a bevallással?
Nem mentség, hiszen 5 hónap van rá (január 31 után csak 4 hónap, tudom, de van aki elõbb megkapja). Kérd el a paírjaidat minél hamarabb.
Kérd el a papírokat! Amin átveszed, oda írj dátumot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Zöld kéz.
ha a munkáltatód késõn ad papírokat, akkor a bevallással egyidejûleg igazolási kérelmet terjessz elõ, melyben ezt leírod, a munkáltatód megjelölésével.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, zöld...

Május 20-án kellett volna jelentkeznem a munkanélküliben, de elfelejtettem. Most kapok valami bírságot? Vagy mi lesz?

Legjobb válasz: Bírságot nem kapsz, de mivel nem jelentél meg, így töröltek a rendszerbõl, ezáltal 1 évig nem vehetsz igénybe semmilyen segélyt.

Bírságot nem kapsz, de mivel nem jelentél meg, így töröltek a rendszerbõl, ezáltal 1 évig nem vehetsz igénybe semmilyen segélyt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet. Segélyt így sem kaptam, mert most (2011 december) végeztem a sulival, csak egyenlõre nem sikerült elhelyezkednem. Akkor most ugyan ott vagyok ahol eddig? Semmi hátrányom nem származik abból, hogy nem jelentkeztem le?

Ha május 20-a körül van peteérésem és akkor vagyok együtt a barátommal, akkor június közepe fele már lehet valamit látni ultrahangon?

Legjobb válasz: Igen! A heteket mindig az utolsó mensi elsõ napjától számitják. A 6.héten már szivmüködés is látható.

Igen! A heteket mindig az utolsó mensi elsõ napjától számitják. A 6.héten már szivmüködés is látható.

Május 20. -ra vagyok kiírva. Mivel kell a pénz és nem megerőltető a munkám, április végéig szeretnék dolgozni. Mik a jogaim?

A f?nököm viszont már vett fel helyettem embert és a kollégámnak mondta,hogy majd beszél velem,hogy nem maradhatok addíg.Nem tudom,hogy hogy gondolja,de szeretném tudi,hogy megteheti-e, és ha igen, milyen módon?

Legjobb válasz: Ha ki akarank túrni,akkor sajnos megteszik. Elvben kismamát nem rúghatnak ki. 24 hetes kismami

Ha ki akarank túrni, akkor sajnos megteszik. Elvben kismamát nem rúghatnak ki. 24 hetes kismami
A szülés elõtt kötelezõ kivenni szülés szabadságot, de fejbõl nem tudom, hogy ez 4 vagy 6 hét. Ez törvény erejû, tehát megteheti a munkáltatód. Amúgy akkor sincs már sok idõd, hisz március közepe van. Kirugni nem rugat ki, meg nem szüntetheti a munkaviszonyod-ilyen esetben nyugodtan perelj, megnyered!!- de megkeserítheti az életed. És nekes is azért jól jönne egy kis nyugodt felkészülés a szülésre, anyaságra, babaszobára.-) járj után akár a neten, akár a tbnél, segítenek.
Szia, Kirúgni nem tud a munkáltatód, viszont te kivehetnéd (ha eddig még nem tetted) az idõarányosan járó szabadságodat, ami természetesen fizetett szabadság. Ez csak egy ötlet, én így csináltam az utolsó hónapban szülés elõtt, hogy ami még járt, azt kivettem. sok sikert a szüléshez és a babához
A rosszindulat netovábbjai vagytok. Nem azt írta, hogy kirúgták, hanem hogy megvan az utódja. Nálunk a fõnõk (kétgyerekes apuka) a legelején megmondja, hogy max a 6. vagy 7. hónap (nem emlékszem) végéig enged dolgozni bárkit, tudja a feleségének milyen volt. Vagy nálunk dolgozol, vagy ugyanolyan gondolkodása van a fõnöködnek. A munkába visszaállás biztosított, az utódot határozott idõre veszik fel. Ha meg jól dolgozik, mindketten maradtok amikor visszamész dolgozni. Persze hogy már felvették az újat, mire elmész, be kell tanulnia nem? És ha elmegy próbaidõ alatt, másikat is kell keresni, te meg már nem leszel ott.
Sziasztok! A szülési szabadság 24 hét, melyet a munkáltatónak LEHETÕLEG a szülés elõtt 4 héttel kell megkezdenie kiadni. Tehát lehetõség szerint, és nem kötelezõen, a kiadás idõpontjáról a Felek általában megállapodnak. Egyébként egyetértek az elõttem szólóval, aki az idõarányos szabadság kivételét javasolja. Én pl. június vége felé fogok szülni és május végéig maradok, utána pedig kiveszem a 2008. évre járó még ki nem vett szabadságomat. Azért maradok egyébként május végéig, mert nagyon szeretem a munkámat, nem stresszes, jól érzem magam a bõrömben, úgyhogy miért tennék másként? Ja, és amúgy munkajoggal foglalkozom! :)

Karácsonyra 20. 000-ért érintőképernyős telefon, vagy májusban egy használt Iphone?

A mostani telefonom sajnos a halálán van (csak a kijelz?, tehát még tudok vele telefonálni.), de sajnos csak karácsonykor van lehet?ségem újat kapni, akkor is csak 20.000 forint értékben. Mindenképpen olyat akarok, amint lehet netezni, de a "rendesek" már mind érint?képerny?sek ugye. Sajnos mindegyikr?l, ami a kezemben volt, rossz tapasztalataim voltak. 20.000-ért kb. egy rossz Iphone klónt lehet kapni, ami lassú, és megbízhatatlan, viszont apámnak van egy Iphoneja, és aláírt egy olyan izét, hogyha sokat használja, májusban valamennyi összeg ráfizetéssel kap még egyet, ami a legújabb fajtájú, és akkor megkapom a régit, aminek amúgy semmi baja nincs. Az újat SIM kártya problémák miatt nem kaphatom meg. Én az utóbbi döntést preferálom, de szerintetek mi legyen?

Legjobb válasz: én mindenképp az iphone-t választanám. 20-ért nem igazán lehet rendes telefonokat kapni, meg az iphone amúgy is jobb.

én mindenképp az iphone-t választanám. 20-ért nem igazán lehet rendes telefonokat kapni, meg az iphone amúgy is jobb.
Húszezerért karácsonyra érintõképernyõs teló? 20 ezer alatt nincs jó, csak 20-30 kategóriában akadnak, de semelyik telefon nem vetekedhet egy IPhone-al. Várj májusig, ez egyértelmû.
Olvass tesztet, rájössz. Olyan dolgok vannak az IPhone 4-be újításként, amit már az 5 éve használt, mda vario 2-õm is tudott.
"de semelyik telefon nem vetekedhet egy IPhone-al" Ezt ugye te sem gondoltad komolyan. Nézd meg, mennyi jobb telefon van olcsóbban, mint IPhone.
És mi lenne ha édesapád ugye kap egy új Iphone-t és az lenne a tiéd? :D
elõzõ, pl...?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!