Találatok a következő kifejezésre: Lioton gélt használni (2 db)

A múlt hét péntekén felkartörésemmel operáltak. Már itthon vagyok. A karom már a sötétbarnától kezdve minden színn játszik és enyhén dagadt. Szerintetek a Lioton gél vagy a Voltaren gél a jobb, ha használnám?

Legjobb válasz: A lioton egy nagyon enyhe fájdalomcsillapító gél enyhe hûsítõ érzettel. A Voltaren szerintem egy kicsit erõsebb, de szintén fõleg fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentõ. Ha a véraláfutást akarod eltûntetni, egyik sem alkalmas. Btw, én orvostól/patikustól kérnék ajánlást hogy egyáltlaán milyen típusú készítményre lenne szükséged, és egyáltalán szabad-e hazsnálnod.

A lioton egy nagyon enyhe fájdalomcsillapító gél enyhe hûsítõ érzettel. A Voltaren szerintem egy kicsit erõsebb, de szintén fõleg fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentõ. Ha a véraláfutást akarod eltûntetni, egyik sem alkalmas. Btw, én orvostól/patikustól kérnék ajánlást hogy egyáltlaán milyen típusú készítményre lenne szükséged, és egyáltalán szabad-e hazsnálnod.
A kérdező hozzászólása: A véraláfutást szerintetek mi segíti felszivódni?
A csontot gyógyulni segíti és a véraláfutást is eltünteti a feketenadálytõ/árnika gél, ezt lehet gyógyszertárban kérni (a kenõcs összetételében mindkét összetevõ szerepel). DE mûtéti sebre vagy környékére nem kenheted, se ezt, se a Voltarent, se a Liotont.
Kérj egy kontrollt attól az orvostól, aki operált. Õ biztosan tud neked tanácsot adni. És ne halogasd, az idõ nem neked dolgozik.

Lioton gélt szabad használni babásan?

Elvesztettem a betegtájékoztatot. 22 hetes babás

Legjobb válasz: Alkalmazható-e a készítmény terhesség vagy szoptatás esetén? Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése elõtt forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez. Terhesség és szoptatás alatt csak az elõny/kockázat gondos mérlegelése után alkalmazható. Ennek eldöntésében kérjen kezelõorvosától tanácsot. Ismeretes, hogy a hatóanyag nem jut át a placentán, illetve nem választódik ki az anyatejben, azonban alkalmazásával kapcsolatban specifikus adatok nem állnak rendelkezésre. -ezt a pirulapatika oldalán találtam

Alkalmazható-e a készítmény terhesség vagy szoptatás esetén? Kérdéseivel bármely gyógyszer szedése elõtt forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez. Terhesség és szoptatás alatt csak az elõny/kockázat gondos mérlegelése után alkalmazható. Ennek eldöntésében kérjen kezelõorvosától tanácsot. Ismeretes, hogy a hatóanyag nem jut át a placentán, illetve nem választódik ki az anyatejben, azonban alkalmazásával kapcsolatban specifikus adatok nem állnak rendelkezésre. -ezt a pirulapatika oldalán találtam
A betegtájékoztatót megtalálod a http://www.házipatika.com oldalon.
Szabad, nyugodtan használd, a venorutont is lehet meg én is kaptam egy viszeres krémet, és használom is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!