Találatok a következő kifejezésre: Lindynette20 fogamzásgátló a (16 db)

A fogorvosom Augmentin gyulladáscsökkentőt írt fel nekem, egy hétig szedtem, de közben többször is együtt voltam a párommal. Lindynette20 fogamzásgátlót szedek, mennyi az esélye hogy terhes lehetek?

Ma olvastam a neten, hogy ez a gyógyszer csökkenti a fogamzásgátlók hatását, és kicsit aggódom, hogy akkor most mi van!?

Legjobb válasz: A nõk nagyon sokan szednek fogamzásgátlót, és közben szednek ilyen - olyan gyógyszert. Az Augmentin akkor csökkenti a hatását, ha hónapokon át tartósan szeded. Nem lesz semmi baj. Én évekig szedtem fogamzásgátlót, közben sokszor volt, hogy valami gyógyszert egy ideig szednem kellett és nem lett semmi baj.

A nõk nagyon sokan szednek fogamzásgátlót, és közben szednek ilyen - olyan gyógyszert. Az Augmentin akkor csökkenti a hatását, ha hónapokon át tartósan szeded. Nem lesz semmi baj. Én évekig szedtem fogamzásgátlót, közben sokszor volt, hogy valami gyógyszert egy ideig szednem kellett és nem lett semmi baj.
Ahhoz hosszantartó szedés kell, hogy csökkentse a fog. gátló hatását.

Lindynette20 fogamzásgátlót szedek. Megfáztam és most kaptam antibiotikumot. Az együttes használat során mennyire hat a fogamzásgátló, és mennyi idő múlva leszek megint védett?

Legjobb válasz: Mindenképp kell kiegészítõ védekezés a kezelés alatt és úgy tudom még 1 hétig utána. De az a leghelyesebb, ha rácsörögsz a dokidra és megkérdezed. Veszélyes játék az antibiotikum, mert erõsen csökkentheti a védelem hatását.

Mindenképp kell kiegészítõ védekezés a kezelés alatt és úgy tudom még 1 hétig utána. De az a leghelyesebb, ha rácsörögsz a dokidra és megkérdezed. Veszélyes játék az antibiotikum, mert erõsen csökkentheti a védelem hatását.
ezt az orvosoddal kell megbeszelned. Minden antibiotikum gyengiti a hatasat, de hogy mennyire, mi nem tudjuk.
hú...én ezt nem is tudtam... egy éve szedem a lindynette 20-at, és azalatt már jó párszor voltam antibiotikumokkal teletömködve, és nem estem teherbe... ez törvényszerû, h olyankor nincs védelem? ez azt jelentené, h nem esek teherbe gyógyszer nélkül sem? :( mert abba bele fogok halni...
Gyengíti a hatását! Nekem pl. barátnõm így esett teherbe. Szóval mindenképp célszerû antibiotikumos kezelés mellett, után kiegészítõ védekezést használni. Szerencséd van, hogy eddig nem lettél babás...
Ha arra gondolsz, meddõ vagy-e, ezt csak doki tudja megmondani...Az antibiotikum erõsségétõl és a kezelés hosszától is függ, hogy bekavar-e a fog.gátló hatékonyságába. Nekem külön felhívta a figyelmem a doki, hogy vigyázzak az antibiotikumokkal...Most írattam ezt a gyógyszert.
Attól függ, milyen típusú a gyógyszer! Én Monuralt kaptam pár napja, az mindössze egy tasak, egyszer kell meginni a tartalmát, és helyrehoz. Antibiotikum, de több nõgyógyász is azt mondta, hogy EZ a gyógyszer nincs hatással a fogamzásgátlóra, és meg is jött rendesen (szex is volt). Amúgy leginkább akkor gyengítheti a fogamzásgátlót, ha túl sokáig szeded az antibiotikumot. Önnyi, remélem segített.

Lindynette20 fogamzásgátló véd a hétnapos szünetben is?

Néha ilyenkor is összebújunk,és semmiképpen nem szeretnék terhes lenni.Eddig még nem lett baj, most voltam orvosnál de elfelejtettem megkérdezni.L20

Legjobb válasz: Igen, véd akkor is.

Igen, véd akkor is.
Lehet, hogy el kéne olvasni a betegtájékoztatót és nem itt feltenni a fogyatékos kérdéseket.
Ha nem szedsz gyógyszert nem tudod eltolni
Ha nem szedsz tablettát, nem tudod eltolni!!! És az agyaddal sem tudod befolyásolni, ez hülyeség!
Így nem nagyon fog menni.Sokan mondják, h citromlé elviszi a paradicsomlé meghozza.Ezekben nem igazán hiszek. Nekem egyszer kétszer aggyal is sikerült befolyásolni.De ez tényleg csak akkor mûködött, ha nagyon akartam.
Nem túl egészséges megoldás, de ha elkezded szedni a gyógyszert, akár ciklus közben, akkor nem fog megjönni. CSak olvsd el a gyógyszer papírják, és legalább a 2, levél elejéig másképp védekezz, mert még nem hat a fogamzásgátló hatása.
2hete szedem a Lindynette20 tablettát és lefeküdtem a barátommal.....és azt szeretném töletek kérdezni hogy védett vagyok már?és nem lehetek terhes?

A Lindynette20 fogamzásgátlót mindegy milyen sorrendben veszem be?

Mert a levélen fel vannak tüntetve a napok, de én ennek ellenére nem a megfelel? napnak megfelel?t vettem be! pl, ma is a vasárnapit.

Legjobb válasz: Olvasd el a tájékoztatóját, alighanem írja, hogy mi a teendõ...

Olvasd el a tájékoztatóját, alighanem írja, hogy mi a teendõ...
Ha csak a hét napjai vannak rajta, akkor nyilván mindegy a sorrend... vagy akkor ha valaki kedden kezdi, az más sorrendben veszi be a különbözõféle hormonokat, mint aki vasárnap? Ha se színkódolva nincs, se számozva, akkor biztos, hogy mindegy.
mindegy a sorrend, ugyanolyan az összes tabi, csak azért van benapozva, hogy ne kavarodj bele...pl hogy tudd, h már bevetted vagy még nem, vagy h melyik nap felejtetted el...ilyesmi

Barátnőm rendszeresen szedi a lindynette20 fogamzásgátlót, most pénteken (dec.25) szedte be az utolsó szemet, ami azt jelenti, hogy ma, kedden (dec.29) reggel kellett volna, de még nem jött meg neki. Mi a teendő?

Barátn?m rendszeresen szedte a lindynette 20 fogamzásgátló tablettát, ám hajhullás miatt most szeretné abbahagyni, most pénteken (dec.25. én vette be az utolsó szemet), rá következ? nap, szombaton együtt voltunk, de nem mentem el. A barátn?mnek mindig az utolsó gyógyszer beszedése (péntek) utáni következ? hét kedd reggelén jön meg a menstruációja, ám ma kedd délután 2 óra van és menstruáció még sehol, még sosem késett neki a gyógyszer mellett. Ilyenkor mi a teend?? Nagyon meg vagyunk ijedve.

Legjobb válasz: Hát lehet hogy stressz vagy egyéb okok miatt nem jött meg. Szerintem várjatok még 1 napot aztán ha nem jön meg akkor irány a doki. ^^

Hát lehet hogy stressz vagy egyéb okok miatt nem jött meg. Szerintem várjatok még 1 napot aztán ha nem jön meg akkor irány a doki. ^^
sztem tuti h nem lehet terhes. én is ezt a gyogyszert szedem és sz elsö honapban hullott a hajam és aztán nem. nekem az uccso nap az mindig csüt, és hétfö reggel megjön, szoval nekem sohasem késett
Szerintem sem terhes!
Hát figyi terhes tuti nem lehet mivel ha aztveszed a Gyógyszerszünetbe voltatok együtt és ugye tudható hogy abban a 7 napban is véd a gyógyszer... Szóval amig a következõ levelet nem kéne megkezdenie addig nincs gáz... terhes tuti nem lehet... Késni pedig késhet... Nincs felfázva? nemvolt beteg?? vagy lehet mint leirták csupán a stessztõl igy ünnepek elött??:) azt mondják még az is normális ha a 6. napon jön meg csak jelentkezzen a vérzés a 7 nap alatt. Ha nem jelentkezik amit nem hiszek, keressétek fel az orvost! Nyugi baj nem lesz:)

Lindynette20 fogamzásgátló vagy a Triodena a jobb?

Legjobb válasz: Nálam a Durex viszi a pálmát-próbáld ki.

Nálam a Durex viszi a pálmát-próbáld ki.
Ezt nem lehet így kijelenteni. Van akinek ez jó, van akinek a másik. Én a másodikat szedem 2 hónapja és nekem jó, nincs mellékhatás (remélem nem is lesz) és rendesen megjött a szünetben.

A lindynette20 fogamzásgátló mikortól nyújt védelmet, ha a menstruáció első napjától szedem?

Legjobb válasz: Szia! A tájékoztató szerint már azonnal véd ilyenkor a gyógyszer, de biztonság kedvéért várjatok 2 hetet szerintem. Ha nagyon tutira akartok menni akkor várjátok meg az elsõ levelet és a második levéltõl már élvezhetitek egymást :)

Szia! A tájékoztató szerint már azonnal véd ilyenkor a gyógyszer, de biztonság kedvéért várjatok 2 hetet szerintem. Ha nagyon tutira akartok menni akkor várjátok meg az elsõ levelet és a második levéltõl már élvezhetitek egymást :)
Megint a reklámember?
A kérdező hozzászólása: reklámember? csak szerettem volna tudni pontosan mikortól hat, mert az orvos ezt nem mondta. 17 vagyok...
Az elsõ levél beszedése után.
én sem találtam errõl semmit a betegtájékoztatóban. tehát akkor, ha én is beszedtem az elsõ napon a menstruációmnak és a hónapban még védekeztünk, most elmúlt a menstruációm és tegnap kellett bevennem a 2. levél elsõ szemét, akkor már abszolút 100% ig védett vagyok, ugye?:)

Pár nap múlva fogom elkezdeni a Lindynette20 fogamzásgátló szedését a menzim első napján. Nagyon felborítja a dolgokat?

Sziasztok. Több helyen is olvastam h nem 5-6 nap volt a menzesze, hanem akár 20.. vagy köv menziig is kitartott. Persze tudom, h mindenkire máshogy hat, nem vunk egyformák. Csak hogy mire számítsak, vagy nem is tudom...:)

Legjobb válasz: ahogy te is irod, mindenkire máshogy hat. Én kb 4 hónapja szedem, nekem rövidebb tõle a menzim, viszont a fájdalom nem csökkent nagyon. A másik kérdésedre a válasz, az egész csusztatás egy nagy baromság, mert igen,jól összezavarod vele a szervezeted, fõleg ha most kezded el. Ne csodálkozz ha majd lesz tõle köztes vérzésed. Ott van a tampon és nem lesz semmi bajod nyaraláskor.

ahogy te is irod, mindenkire máshogy hat. Én kb 4 hónapja szedem, nekem rövidebb tõle a menzim, viszont a fájdalom nem csökkent nagyon. A másik kérdésedre a válasz, az egész csusztatás egy nagy baromság, mert igen, jól összezavarod vele a szervezeted, fõleg ha most kezded el. Ne csodálkozz ha majd lesz tõle köztes vérzésed. Ott van a tampon és nem lesz semmi bajod nyaraláskor.
Szerintem is így elsõre, nem lenne érdemes két levelet beszedni, mert azt sem tudod hogy az elsõre hogyan reagál a szervezeted. Lehet hogy tök normálisan megjön és el is múlik pár nap alatt, de elõfordulhat amit írtál, hogy köztes vérzés meg hosszabb menszi, ez akkor is elõfordulhat ha két levelet szedsz be elsõre, csak még jobban összezavarod a szervezetedet, lehet hogy semmivel sem lenne jobb, lehet hogy rosszabul járnál, mintha rendesen szeded, de komolyan, akkor meg inkább szedd rendesen és így hamarabb beáll.

Több mint 1 hete ( 9 napja) szedem a Lindynette20 fogamzásgátlót és még mindig menstruálok! Ilyenkor megváltozhat úgy is a menstruáció hogy hosszabb lesz mint volt, amikor nem szedtem még a gyógyszert?

Legjobb válasz: Így szokik hozzá a szervezeted. Ha a következõ levél szedésénél sem marad abba a vérzés, akkor menj vissza a dokihoz, és írass fel másik tabit. Addig pedig szedj 1000mg-os c-vitamint, mert amúgy nagyon le fog gyengülni a szervezeted.

Így szokik hozzá a szervezeted. Ha a következõ levél szedésénél sem marad abba a vérzés, akkor menj vissza a dokihoz, és írass fel másik tabit. Addig pedig szedj 1000mg-os c-vitamint, mert amúgy nagyon le fog gyengülni a szervezeted.
Általában az elején, amikor a szervezeted szokik hozzá a gyógyszerhez, ilyen is elõfordul. Én amig egy msikat szedtem, kb 2 napig menstruéltam, de a lyndinette-tõl nekem is tovább tart. Viszont ha az elsõ levél után is marad vérzés, az annak a jele is lehet, h gyenge neked a gyógyszer.
Mintha csak én írtam volna a kérdést. Meg is lepõdtem, amikor megláttam. Ugyanezt szerettem volna én is kérdezni, én is kb. ennyi ideje szedem, és még mindig vérezgetek. Régebben (még a gyerekek elõtt) szedtem már más fogamzásgátlót, soha nem volt hasonló problémám. Amúgy mennyi idõ után nyújt biztonságos védelmet? Nem igazán szeretnék kockáztatni, mert mindkét fiammal nagyon könnyen estem teherbe.
A kérdező hozzászólása: Ez amugy rajta van a papírján...:) de elvileg akkor ha beszedted a 21 tabit, utána 7 nap szünet, aztán az elsõ tablettát beveszed és onnantól teljesen védve vagy..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!