Találatok a következő kifejezésre: Levelező tagozaton félév (5 db)

Levelező tagozaton a félév során 6 konzultácio, tanitás van. Ezeken kötelezö a megjelenés?

másoddiplomaként jogi egyetemet szeretnék végezni(PTE).de külföldre mennék dolgozni,s nem biztos hogy a 6 hétvégére haza tudnék jönni...kb a felére...lehetséges ez,vagy akkor igy nem érdemes belevágnom?

Legjobb válasz: A levelezõ konzultációkon kötelezõ megjelenni, legalábbis itt Pécsen így van. Egyszer lehet hiányozni, ezt még elnézik, de a saját dolgodat nehezíted meg, ha külföldrõl próbálsz kommunikálni az egyetemmel... Szerintem egy halasztással többet érnél el.

A levelezõ konzultációkon kötelezõ megjelenni, legalábbis itt Pécsen így van. Egyszer lehet hiányozni, ezt még elnézik, de a saját dolgodat nehezíted meg, ha külföldrõl próbálsz kommunikálni az egyetemmel... Szerintem egy halasztással többet érnél el.
Szegedi levelezõn nem kötelezõ, és szegedinek a kihelyezett tagozatán, Kecskeméten sem. Annyit követel meg, hogy legalább kétszer legyél ott, de azt se minden tantárgyból, és a dékántól lehet azt kérni, hogy mivel külföldön dolgozol, egyéni tanrendes legyél.
Na igen... a szegedi diploma annyit is ér. Pécsett bent a TO-n van egy méltányossági nyomtatvány, ha azt kitöltöd és indoklod és igazolod, hogy külföldön dolgozol, egyéni elbírálásban lesz részed. Hogy most a levelezõs TB bizottság élén ki van azt nem tudom, ha nem valami segglyuk, akkor csak vizsgáznod kell. (bár látom régi már a kérdés, de egyre többeket érint)


Párhuzamos képzésben - ha a 3. félévig iratkozom be a másik egyetemre - államilag támogatott szakra levelező tagozaton is jelentkezhetek?

Legjobb válasz: olyan sokat változnak a jogszabályok, csak a tanulmányi irodák tudják, de zsebre megy.

olyan sokat változnak a jogszabályok, csak a tanulmányi irodák tudják, de zsebre megy.

Mennyibe kerül egy félév a DE PTI MSC levelező tagozatán?

Munka mellett szeretném elvégezni. Tapasztalatotok szerint érdemes belevágni?

Legjobb válasz: Én nagyon szívesen kikerestem volna a felvi.hu-n (egyébként ott van minden, akár te is megnézheted), de fogalmam sincs mi az a DE PTI. Talán ha pontosítanál, akkor el tudnám végezni neked a piszkos munkát. Ugyanakkor ha érzel magadban elég elhivatottságot, akkor te is meg tudod keresni: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek

Én nagyon szívesen kikerestem volna a felvi.hu-n (egyébként ott van minden, akár te is megnézheted), de fogalmam sincs mi az a DE PTI. Talán ha pontosítanál, akkor el tudnám végezni neked a piszkos munkát. Ugyanakkor ha érzel magadban elég elhivatottságot, akkor te is meg tudod keresni: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!