Találatok a következő kifejezésre: Leukémia mitől ki (2 db)

Leukémia mitől alakulhat ki?

mik azok a tényez?k amik növelik a kialakulásának esélyét?

Legjobb válasz: Az egyik barátunknak egy (ázsiai utazás után) influenza vírus fertõzés után alakult ki a (végül) halálos kór. :( A lába fájt nagyon, így került orvoshoz. Az orvosok mondták, hogy az a vírusfertõzés volt a kiindulás. Másik barátunknál kifejezetten egészséges életmód mellett egy hosszabb ideig tartó stresszes állapotban jelent meg a betegség. Egy nap szinte elõzmény nélkül vért köhögött... Õ végül legyõzte a kórt és 5 év elteltével teljesen gyógyultnak nyilvánították, pedig csak 40% esélyt adtak neki amikor hirtelen kórházba került. :(

Az egyik barátunknak egy (ázsiai utazás után) influenza vírus fertõzés után alakult ki a (végül) halálos kór. :( A lába fájt nagyon, így került orvoshoz. Az orvosok mondták, hogy az a vírusfertõzés volt a kiindulás. Másik barátunknál kifejezetten egészséges életmód mellett egy hosszabb ideig tartó stresszes állapotban jelent meg a betegség. Egy nap szinte elõzmény nélkül vért köhögött... Õ végül legyõzte a kórt és 5 év elteltével teljesen gyógyultnak nyilvánították, pedig csak 40% esélyt adtak neki amikor hirtelen kórházba került. :(

Milyne betegseg a leukemia? Mik a tunetei? Mitol alakulhat ki?

Legjobb válasz: Az, hogy mitõl alakulhat ki, nem igazán tudják. De Csernobil után nagyon megszaporodtak az ilyen esetek, az biztos. A nõvérem is ebbe halt bele, 1 hét alatt. Neki bedagadt a torka, azt hitték, hogy megfázás. Utána annyira fájt a lába, hogy nem tudott ráállni. Szédülés is gyakori, a nõvérem végül is ebbe halt bele (elesett a kórházban, és agyvérzést kapott).

Az, hogy mitõl alakulhat ki, nem igazán tudják. De Csernobil után nagyon megszaporodtak az ilyen esetek, az biztos. A nõvérem is ebbe halt bele, 1 hét alatt. Neki bedagadt a torka, azt hitték, hogy megfázás. Utána annyira fájt a lába, hogy nem tudott ráállni. Szédülés is gyakori, a nõvérem végül is ebbe halt bele (elesett a kórházban, és agyvérzést kapott).
A leukémia, más néven fehérvérûség. Több válfaja létezik. Daganatos megbetegedés, bár nem a szó szoros értelmében. A vérképzõrendszer általában hibás fehérvérsejteket termel, ami legyengíti a szervezet (kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel szemben, illetve a sejtek elkezdik a szervezetet támadni). Gyógyszerekkel, kemoterápiával illetve csontvelõ transzplantációval tudnak orvosolni, de lehet halálos kimenetelû. Tünetei eleinte nincsenek, általában vérképpel szokták kimutatni. Kialakulásának nagyon sok oka lehet, többek közt örökletesség a daganatos betegségekre, sugárzás, stb. Az én testvérem leukémiás és szerencsére egész jól van. Kezelik és nem rosszabbodott az állapota. Érdemes elolvasnod ezt: http://www.daganatok.hu/leukemia-feherveruseg/a-leukemias-me..
A fehérvérûség (orvosi használatban leukémia) a vérképzõ rendszer rosszindulatú megbetegedése, amikor a csontvelõben a vérsejtképzés (leggyakrabban a fehérvérsejteké) folyamata kórossá válik, és korlátlan sejtburjánzás kezdõdik el. Tünetei: * láz, megfázás, éjszakai verítékezés és más, influenzához hasonló tünetek * gyengeség és fáradtság * csökkent étvágy és súlyvesztés * vérzõ íny * neurológiai tünetek (például fejfájás) * máj- és lépmegnagyobbodás * könnyen zúzódik * gyakori fertõzések * csont- és ízületi fájdalmak * dagadt mandulák, nyirokcsomók Azt, h mitõl alakul ki, nem lehet tudni, mint a többi daganatos betegségnél sem.
http://www.daganatok.hu/leukemia-feherveruseg/a-leukemia-es-.. Nagyon hosszú lenne leírni, mert több fajtája van, és mindegyik más..Itt le van írva minden, alul a "tovább" gombbal a tünetek és a kórlefolyás is ott van.
fehérvérûség, magyarul elburjánzanak a fehér vérsejtek. egy ráktípus

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!