Találatok a következő kifejezésre: Leukémia betegségben a (5 db)

Milyen betegség a leukémia?

Legjobb válasz: Szörnyû. Amúgy google-n biztosan találsz róla információt.

Szörnyû. Amúgy google-n biztosan találsz róla információt.
Rákos betegség, bár igazából nem egy, hanem több, mert van mieloid és limfoid is.
A leukaemia többféle lehet. Közérthetõen és csúfan "vérrák"ot jelent. Hasznavehetetlen véralkotóelemek termelõdnek, melyek nem látják el funkciójukat. Lehet akut és krónikus, myeloid és lymphoid. Általában elég agresszív a betegség lefolyása, fõleg az akut myeloid leukaemiának, és sajnos azt látom, hogy a serdülõket, fiatal felnõttkorúakat egyre jobban érinti.
A leukémiát másnéven fehérvérûségnek nevezik , mivel a fehérvérsejtekbõl több van mint vörös vérlemzkékbõl, ez a vérképzõszervi rosszindulatú daganatos megbetegedés viszont az egyik legjobb arányban gyógyítható.
Elõzõ: bizonyos fajtája gyógyítható egész jó arányban, maradjunk ennyiben...

Milyne betegseg a leukemia? Mik a tunetei? Mitol alakulhat ki?

Legjobb válasz: Az, hogy mitõl alakulhat ki, nem igazán tudják. De Csernobil után nagyon megszaporodtak az ilyen esetek, az biztos. A nõvérem is ebbe halt bele, 1 hét alatt. Neki bedagadt a torka, azt hitték, hogy megfázás. Utána annyira fájt a lába, hogy nem tudott ráállni. Szédülés is gyakori, a nõvérem végül is ebbe halt bele (elesett a kórházban, és agyvérzést kapott).

Az, hogy mitõl alakulhat ki, nem igazán tudják. De Csernobil után nagyon megszaporodtak az ilyen esetek, az biztos. A nõvérem is ebbe halt bele, 1 hét alatt. Neki bedagadt a torka, azt hitték, hogy megfázás. Utána annyira fájt a lába, hogy nem tudott ráállni. Szédülés is gyakori, a nõvérem végül is ebbe halt bele (elesett a kórházban, és agyvérzést kapott).
A leukémia, más néven fehérvérûség. Több válfaja létezik. Daganatos megbetegedés, bár nem a szó szoros értelmében. A vérképzõrendszer általában hibás fehérvérsejteket termel, ami legyengíti a szervezet (kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel szemben, illetve a sejtek elkezdik a szervezetet támadni). Gyógyszerekkel, kemoterápiával illetve csontvelõ transzplantációval tudnak orvosolni, de lehet halálos kimenetelû. Tünetei eleinte nincsenek, általában vérképpel szokták kimutatni. Kialakulásának nagyon sok oka lehet, többek közt örökletesség a daganatos betegségekre, sugárzás, stb. Az én testvérem leukémiás és szerencsére egész jól van. Kezelik és nem rosszabbodott az állapota. Érdemes elolvasnod ezt: http://www.daganatok.hu/leukemia-feherveruseg/a-leukemias-me..
A fehérvérûség (orvosi használatban leukémia) a vérképzõ rendszer rosszindulatú megbetegedése, amikor a csontvelõben a vérsejtképzés (leggyakrabban a fehérvérsejteké) folyamata kórossá válik, és korlátlan sejtburjánzás kezdõdik el. Tünetei: * láz, megfázás, éjszakai verítékezés és más, influenzához hasonló tünetek * gyengeség és fáradtság * csökkent étvágy és súlyvesztés * vérzõ íny * neurológiai tünetek (például fejfájás) * máj- és lépmegnagyobbodás * könnyen zúzódik * gyakori fertõzések * csont- és ízületi fájdalmak * dagadt mandulák, nyirokcsomók Azt, h mitõl alakul ki, nem lehet tudni, mint a többi daganatos betegségnél sem.
http://www.daganatok.hu/leukemia-feherveruseg/a-leukemia-es-.. Nagyon hosszú lenne leírni, mert több fajtája van, és mindegyik más..Itt le van írva minden, alul a "tovább" gombbal a tünetek és a kórlefolyás is ott van.
fehérvérûség, magyarul elburjánzanak a fehér vérsejtek. egy ráktípus

Leukémia betegségben iható a Cod tea?

Legjobb válasz: Szerintem a kezelés ideje alatt nem. Leukémiás barátomnak olyan szigorú szabályokat kellett tartania a kezelés alatt, hogy még egy almát sem ehetett a megadottakon kívül. Nem érintkezhetett senkivel (semmi testkontaktus) hermetikusan el volt zárva. Viszont... meggyógyult. Ellentétben a másik barátommal aki sajnos nem volt hajlandó alávetni magát ennek a fajta kezelésnek. A kezelés befejeztével ha az orvos engedélyezi akkor gondolom fogyasztható ez a tea.

Szerintem a kezelés ideje alatt nem. Leukémiás barátomnak olyan szigorú szabályokat kellett tartania a kezelés alatt, hogy még egy almát sem ehetett a megadottakon kívül. Nem érintkezhetett senkivel (semmi testkontaktus) hermetikusan el volt zárva. Viszont... meggyógyult. Ellentétben a másik barátommal aki sajnos nem volt hajlandó alávetni magát ennek a fajta kezelésnek. A kezelés befejeztével ha az orvos engedélyezi akkor gondolom fogyasztható ez a tea.

A leukémiát vagy más rákos betegséget el lehet kapni véren keresztül?

Legjobb válasz: nem..nem vér útján terjed hanem minden emberben benne lappang..Csak valakinél elõjön,valaki pedig soha nem éli át ezt a borzalmas betegséget..De a rák mint hajlam örökölhetõ..

nem..nem vér útján terjed hanem minden emberben benne lappang..Csak valakinél elõjön, valaki pedig soha nem éli át ezt a borzalmas betegséget..De a rák mint hajlam örökölhetõ..
A kérdező hozzászólása: értem és akor ha belejut pl egy egésszéges ember vérrenszerébe akkorsem lenne semmi baja??
Szerintem írd be a google-ba, hogy leukmia és kiad egy csomó hasznos linket amit elolvasol, és mindjárt okosabb leszel..Ez nem úgy megy hogy bejut az ember vérébe.. Ha valakinél leukámiát diagnosztizálnak az már beteg, vagyis leukémiás...Hosszú lenne elmagyarázni, így inkább a googlet használd.

Ha az egyik nagyszülő leukémiában halt meg, az unokák között megjelenhet nagyobb valószinűséggel ez a betegség?

Legjobb válasz: A férjem rákban halt meg. Az orvos azt mondta,hogy semmilyen fajtája nem örökölhetõ,csak a hajlam.

Köszi!Én nem foglalkozom vele túl sokat persze ha rosszabb hangulatom van eszembe jut mi lesz ha...de nem törv.szerû és nekem is van egy kislányom de próbálom õt se félteni.Szerintem te se aggódj.Még nálam nagyon friss a dolog most halt meg szeptemberben...
A férjem rákban halt meg. Az orvos azt mondta, hogy semmilyen fajtája nem örökölhetõ, csak a hajlam.
A kérdezõ is a hajlamot kérdezte.
A kérdező hozzászólása: Nem érte meg az idõs kort, 58 évesen halt meg:(
Nézd amennyi most a rákos beteg, sajnos nem nagyobb az esély, mint bármely más betegségek öröklésénél.
A kérdező hozzászólása: Fogadd õszinte részvétemet!:( Én csak most tudtam meg, hogy mamám leukémiás volt mivel semmit nem tudtam az apai rokonaimról eddig.
Az utolsó vagyok és én kérdeztem genetikust is, azt mondta nem örökölhetõ a betegség, csak a hajlam!
Hihetetlen!Én is ezt akartam kérdezni, mert most halt meg anyukám leukémiában 58 éves volt.....
Általában fiú leszármazottaknál nagyobb a hajlam.Volt a szomszédunkban egy család, 8 testvér.5 fiú 3 lány.A lányok még mindig élnek(50-60évesek)A férfiak mind ebben haltak meg.Állítólag az õ apjuk is leukémiás volt.
Ne haragudj meg, de ha megérte a nagymama-kort, akkor igazából nem értem, hogy miért félsz tõle. Én örülök majd, ha egy ilyen világban megérem azt a kort, hogy unokáim legyenek. Egyébként azt hiszem, hogy csak egy betegség van, ami nem örökölhetõ: a meddõség :)
Egy genetikust kéne megkérdezni. Meg jó lenne tudni, mi okozhatta a leukémiát, pl. veszélyes területen dolgozott (veszélyes hulladékkal), Csernobil felé járt. Meg számít, hogy hogy 50 vagy 80 évesen lett beteg, ha 80, akkor nem hiszem, hogy félned kell. És vannak megelõzési mószerek is, persze ki mennyire hisz bennük... én hinnék, mert a hit sokat számít: búzafûlé fogyasztás, néha Preventa víz kúra (ha erre is ajánlják).
Nálunk kiderült hogy a párom nagymamája leukémiás volt a 75ös években utána még 30évet élt, 30 éves korában lett leukémias, most jelen pillanatban az egyik unokája(fia -fia) lett leukémiás 30 éves korában)ez akkor most mi öröklés vagy nem?vagy véletlen?és a dédunokákkal mi lehet?ráadásul az én mamán áttétes tüdõ mellrák májrákban halt meg, édesanyám szintén rákszürés eredményeként..kipakolták, ugymond csunyán mondva harminc évesen, a gyerekeinknél mit lehet várni, gondolom jobban oda kell figyelni!!!!de talán tul sok a véletlen!!!nem nyugtat hogy örökölni nem lehet a rákot, vagy a leukémiát..ha a hajlamot igen, az kialakulhat..benne van a szervezetben)gondolom egyéb dolgok alkohol, dohányzás..stb, kihozhatják!!:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!