Találatok a következő kifejezésre: Lett két cicám (4 db)

Lett két kölyök cicám. Mivel etesem öket? A royal canint ajánloták többen de mivel nem tudom milyen ezért nem tudom jó e nekik. Mi ellen érdemesbe oltani őket? S a legfontosabb az ivartalanitás mikor?

miért jó az ivartalanitás kölyök korban?

Legjobb válasz: mennyire kölyök cica?én 5 hetesen kaptam a cicámat,és akkor még nem ivott vizet,csak úgy adtam neki tejet,hogy pici vízzel felforraltam...aztán egyre több vizet öntöttem a tejhez,végül a tejet elhagytam...száraztápot kicsit áztatva ette meg elõször,aztán már rendesen is..a konzervet viszont rögötn elkezdte enni,ha össze volt nyomkodva..

mennyire kölyök cica?én 5 hetesen kaptam a cicámat, és akkor még nem ivott vizet, csak úgy adtam neki tejet, hogy pici vízzel felforraltam...aztán egyre több vizet öntöttem a tejhez, végül a tejet elhagytam...száraztápot kicsit áztatva ette meg elõször, aztán már rendesen is..a konzervet viszont rögötn elkezdte enni, ha össze volt nyomkodva..
A kiscicákat 8 hetes kor körül kell elõször beoltani és féregteleníteni. Az, hogy milyen oltásokra van szükség, attól függ, kinti vagy benti cica lesz. A kintieknek többféle oltásra van szükségük, mert jobban ki vannak téve a fertõzéseknek. Az oltást és féregtelenítést ismételni kell. Ivartalanításra már 6 hónapos kortól sort lehet keríteni. A tévhitekkel ellentétben nem okoz semmilyen lelki válságot a cicáknál, és minél fiatalabb korban történik, annál kevésbé viseli meg a cicust, annál ritkábbak a szövõdmények. Az etetés pénztárca-függõ. Ha az anyagiak nem jelentenek gondot, akkor nyugodtan adhatsz Royal Canin-t, vagy Hill's-t, ezek prémium tápok, megbízhatsz bennük, mindent tartalmaznak, amire az állatkáknak szükségük van. Az áruk viszont kb. 4-szerese a kommersz tápoknak, amikrõl viszont nem tudhatod biztosan, mi is van bennük. Persze a cicák többsége olcsóbb tápokon is remekül elél, de sajnos vannak érzékenyebbek, akiknek egészségügyi problémák miatt nem lehet adni. Sok orvos azt javasolja, hogy tartsuk csak száraz tápon a cicát, én azért ezt nem tartom szerencsésnek, javaslom, hogy a napi kétszeri etetésbõl egynél a táp (fele) konzerv legyen. És ha kis korban adsz neki néha házi kosztot is, és megszereti, akkor idõnként színesítheted vele a repertoárt. Javaslom ezt az állatorvosi oldalt: http://www.macsek.hu
az ivartalanítást azért ajánlják kölyök korban(az enyém 6 hónaposan esett át rajta, 3 nappal utána semmi baja se volt)mert így nem lesznek újabb kóbor cicák(ha nem akarod megtartani õket stb), és kisebb korban gyorsabban gyógyulnak, regenerálódnak. Az én cickám veszettség ellenit kap évente egyszer(ki-be mászkál, van 1 4 éves unokahugicám)3 havonta féreghajtót. a royal canin nem rossz, bár én whiskast veszek neki, megõrül érte:) általában konzervet kap, "nasinak" meg szárazat.Viszont ha a száraz tápos megoldást választod, mindeig legyen elõttük friss, tiszta víz! remélem mindent megtudtál, amit szerettél volna!nagyon boldog cicázást kívánok Neked:)
egyébként konzerzbe jó az a gourmet gold is vagy micsudi, egyszer kaptam azt az állatboltos ismimtõl és jó, csak nagyon de nagyon drága..

Valaki segítsen nekem. A nõstény cicámat 2 napja ivartalanították és most délelõtt a seb alatt agy fél ökölnyi púp lett hirtelen. A cica két napja nem tudja elvégezni a dolgát. Valaki járt már így? Csak késõn fogad az állatorvos és ideges vagyok!

Legjobb válasz: Nekem nemrég ivartalanították, ugyanúgy nõstény cica. Felszívódó varrattal varrták össze, és utána nekem is egy púp keletkezett a sebe körül. De nem ökölnyi púp, hanem olyan kisebb. Kérdeztem a dokit, azt mondta normális a púp, mert a felszívódó varrat miatt van. Most már kb 3 hét elteltével nincs neki. Neked milyennel varrták, ezért kérdezem? Pisilni se tud a cica???

Nekem nemrég ivartalanították, ugyanúgy nõstény cica. Felszívódó varrattal varrták össze, és utána nekem is egy púp keletkezett a sebe körül. De nem ökölnyi púp, hanem olyan kisebb. Kérdeztem a dokit, azt mondta normális a púp, mert a felszívódó varrat miatt van. Most már kb 3 hét elteltével nincs neki. Neked milyennel varrták, ezért kérdezem? Pisilni se tud a cica???

Hogy oldjam meg a gondomat? Az utóbbi napokban kevesebb lett a tejem, próbálkoztam a gyakori szoptatással, két óránként, de olyan kevés tej termelődik annyi idő alatt a ciciben, hogy a baba hiába szívja ügyesen, látom hogy éhes marad és sír.

Ha sikerül elaltatni hosszabb id?re,és csak 4 óra elteltével kap cicit,elégedetten ájul le róla. Általában mindkét cicire szükség van egy szoptatásnál. Tegnap az egyik mellem eléggé megfájdult,begyulladhatott,lázas is voltam(az amelyik többet termel,s?r?bben is használjuk). Mára javult a helyzet. Olvastam,hogy mindig le kell fejni a maradékot,de nekem csak pár csepp van szopi után. Mi a teend?? 3 hetes baba anyukája

Legjobb válasz: Én épp az ellenkezõjét javasolnám, mint az elõzõ. Mindenképp fejj, fõleg, ha mellgyulladásra hajlamos vagy. A fejés az egyik legjobb tejszaporító. Egyél egészségeset persze, de a tejed nem attól lesz tartalmas. Nincs olyan, hogy rossz minõségû tej. Egyébként, ha minden második etetére tápszert adsz, azzal csak elapasztod a tejed, egyre kevesebb lesz. A tej úgy termelõdik, hogy inger éri a mellet. Ha ez kevesebb akkor a tej is kevesebb, ergo többször szopizik a baba, több lesz a tej.

Én épp az ellenkezõjét javasolnám, mint az elõzõ. Mindenképp fejj, fõleg, ha mellgyulladásra hajlamos vagy. A fejés az egyik legjobb tejszaporító. Egyél egészségeset persze, de a tejed nem attól lesz tartalmas. Nincs olyan, hogy rossz minõségû tej. Egyébként, ha minden második etetére tápszert adsz, azzal csak elapasztod a tejed, egyre kevesebb lesz. A tej úgy termelõdik, hogy inger éri a mellet. Ha ez kevesebb akkor a tej is kevesebb, ergo többször szopizik a baba, több lesz a tej.
Lehet hogy nem értünk egyet de nekem a babám kéthetesen volt ugyanigy mint neked. én tápszert adtam és többet ittam de kevesebbet engedtem szopizni lehet hogy durva megoldásnak tünik de fontos hogy egészséges maradj. Azt javaslom hogy minden második szoptatás helyett adj tápszert igyál szoptatós teát és kellõ mennyiségü folyadékot és mindent ami egészséges hogy a tejed tartalmas legyen a cicire kenj tejet. Én nem fejnék a helyedben. Nem fog pikk pakk helyrejönni de két héten belül javulnia kell ennnek az állapotnak. sok sikert hozzá én igy szoptattam hogy a hónap végén elhagytam a tápszert és még 16 hónapig volt tejci.
Nekem kétszer is begyulladt.Én felhívtam a dokimat, és õ mondta, hogy fejjem ki mindenképp.Amíg gyulladt, akár 1-2 óránként is.Aztán szopi után amúgy is kifejem a maradékot, akármennyi is, és azt nekiadom még, mert az én babám is sír még szopi után.
A kérdező hozzászólása: 2hete késik és ez miatt picit aggodom mert ha az vagyok nem tudom hogy mondjam meg a szüleimnek.
Szia! Mindenképp csinálj akkor holnap reggel egy tesztet, ha terhes vagy akkor az a teszt tuti pozitív lesz, ha nem pizitív, akkor menj el orvoshoz, mert valóban valami hormonális oka lehet, hogy nem jött meg , vagy túl sokat idegeskedtél amiatt, hogy terhes vagy, vagy sem. Volt nekem is, hogy nem jött meg kaptam rá gyógyszert és minden rendbe volt.
Mikorra várható a menstruációd?
Ha 1 hónapja vannak tüneteid, akkor azt a tesztnek már ki kellett volna mutatnia. De az is lehet lassan termelõdik a hcg a szervezetedben, viszont nem írtad mióta késik.
Egy szimpla mensikimaradás vmilyen hormongaliba miatt, szintén ilyeneket okoz! Nem biztos, hogy terhes vagy! tapasztalat, csak én épp babát szeretnék... tesztelj, ha 3-4 napnál több idõ telt el az utolsó teszt óta!
Két hét késés után már legalább egy halvány tesztnek lennie kellene. Szerintem nem vagy terhes, de ha bizonytalan vagy pár nap múlva tesztelj újra!
A kérdező hozzászólása: ok köszi igaz már rég teszteltem...na mindegy...
köszi szépen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!