Találatok a következő kifejezésre: Letezik olyan az (1333 db)

Létezik olyan az interneten hogy ingyenes telefonálás mobil telefonra? Olyant már hallottam hogy vezetékesre lehet de még mobiltelefonra még nem, létezik ilyen? És ha nem akkor melyik a legolcsóbb megoldás amellyel lehet külföldre is telefonálni?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Amíg a mobilszolgáltatók ekkora haszonkulccsal dolgoznak addig kizárt. Senki nem vállalja át tõled egy mobilszolgáltató hívásának a költségeit.

Nem hiszem. Amíg a mobilszolgáltatók ekkora haszonkulccsal dolgoznak addig kizárt. Senki nem vállalja át tõled egy mobilszolgáltató hívásának a költségeit.

Létezik olyan, az iTouch-hoz hasonló kis táblagép, ami a telefonáláson kívül ellátja a többi funkciót, és olcsóbban hozzá lehet jutni?

Legjobb válasz: Az ipod touch nem táblagép, hanem egy zenelejátszó. És igen, van még hozzá hasonló kis kütyü mint pl. a Galaxy s wifi 5.0, 4.2 és a 3.6. Vagy a tényleges táblagépek közül válogatsz csak azok már sokkal nagyobbak.

Az ipod touch nem táblagép, hanem egy zenelejátszó. És igen, van még hozzá hasonló kis kütyü mint pl. a Galaxy s wifi 5.0, 4.2 és a 3.6. Vagy a tényleges táblagépek közül válogatsz csak azok már sokkal nagyobbak.
miért kell online skype -, -"" a kliens jobb :D
A kérdező hozzászólása: Lehet, de nekem nem fut el a gépemen sajna!
Akkor az online se fut el
Skype portable. Le kell tölteni de lényegesen light-osabb. Remélem nem késtem nagyot :)

Létezik olyan az angolban, hogy a "My" helyett simán "Me"-t mondanak birtokos személy jelnek?

Esetleg ez valami tájszólás, vagy szleng?

Legjobb válasz: tájszólás

tájszólás
Ahogy az elõzõ is mondja, ez csak dialektus. Jellegzetes példa pl. a "me hearty", ami magyarul kb. annyit tesz, hogy "szívem". Magyarban talán olyasmi, mint az "enyim".
hja, skótoknál...:D egyébként igen, lehet parasztság jele (mármint ilyen unintelligens szleng :P) meg tájszólás eredetileg :D

Létezik olyan, az új szabályoknak megfelelő gyerekülés, amelyet be lehet kötni az első ülésre menetiránnyal háttal?

Hallottam, hogy 03 és 04-gyel kezd?d? számú üléseket szabad csak használni. Elöl 3 pontos, sajna hátul csak 2 pontos öv van, megkérdeztem szakszervizben, nem alakítható át 3 pontossá. Gondolom az új ülések csak 3 pontos övvel rögzíthet?k, azonban a kresz azt mondja, hogy el?re csak menetiránnyal háttal használható, ha nincs légzsák, vagy ki van kapcsolva. Ezért érdekelne, hogy létezik-e els? ülésre háttal beszerelhet?, a jelenlegi szabályoknak megfelel? gyerekülés. (9-13kiló felett)

Legjobb válasz: Igen.Èn éppen ma vettem ilyet a lányomnak(9 kg).0-18kg-ig használható.Két irányban köthetö.

Igen.Èn éppen ma vettem ilyet a lányomnak(9 kg).0-18kg-ig használható.Két irányban köthetö.
Annyi lemaradt, hogy az ülés könyvébe van írva, hogy 9 kg-ig kell háttal kötni.Utánna menetiránynak megfelelöen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de megoldódott a kérdés, leírom, jó ha ezt más is tudja: létezik olyan gyerekülés, elég sok féle, amely beköthetõ 2 pontos biztonsági övvel, és 03-mal kezdõdik az azonosítója, tehát megfelel a jelenlegi elõírásoknak.

Létezik olyan amnézia, hogy az illető minden emlékezetét elveszti, semmire sem emlékszik, és nem is fog? Ha igen, mi ennek az amnézia fajtának a neve?

El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: A Globális amnézia az emlékezet teljes elveszítését jelenti. Ez a fajta amnézia egyfajta védekezési mechanizmus, ami traumatikus események után léphet fel, és a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) az ilyen teljesen elvesztett emlékek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenését jelenti. Léteznek olyan betegségek, amelyek amnéziás jegyeket is mutatnak a többi tünet mellett. Például a Korszakov-szindróma, amit az agyban található B1 vitamin hiánya okoz, vagy az Alzheimer-kór, ami az agy általános leépülése, de több más demencia típus is létezik amnéziás tünetekkel.

A Globális amnézia az emlékezet teljes elveszítését jelenti. Ez a fajta amnézia egyfajta védekezési mechanizmus, ami traumatikus események után léphet fel, és a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) az ilyen teljesen elvesztett emlékek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenését jelenti. Léteznek olyan betegségek, amelyek amnéziás jegyeket is mutatnak a többi tünet mellett. Például a Korszakov-szindróma, amit az agyban található B1 vitamin hiánya okoz, vagy az Alzheimer-kór, ami az agy általános leépülése, de több más demencia típus is létezik amnéziás tünetekkel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Nem is értem, miért nem néztem utána :D

Létezik olyan férfi, akinek csak olyan nők jönnek be, akik nem viszonozzák a próbálkozását egyáltalán, de akik meg viszonozhatnák, azok meg nem tetszenek neki. Vagy csak ez egy hülye általánosítás?

És ha létezik ilyen lett már emiatt valaki pszichopata?

Legjobb válasz: létezik! a pszichológia szerint is ez a Don Juan effektus, Don Juan szindróma.. tényleg létezik!

létezik! a pszichológia szerint is ez a Don Juan effektus, Don Juan szindróma.. tényleg létezik!
Ez élete során majdnem mindenkivel megesik, de elõbb utóbb az ember szokott párt találni. Emiatt pedig nem válik az ember pszichopatává.
létezik csak túl válogatós
Ha valaki ronda mint én és senki nem viszonozza a próbálkozását. Tehát létezik.
Ismerek ilyesmit. Srác eléggé frusztrált ezek miatt a dolgok miatt, mert aki neki bejön, az nem áll vele szóba, és fordítva. Pszichopata talán nem lesz, de amíg nem változtat a hozzáállásán, nem lesz bnõje.
A kérdező hozzászólása: De elõbb utóbb gondolom úgy is megtalálja az igazit gondolom. Milyen hozzáállásra gondoltál az elõbb?
Hát vagy talál barátnõt magának vagy nem, kétesélyes.
Mivel én senkinek nem jövök be, ezért senki nem viszonozza a közeledést. Tehát létezik.
A kérdező hozzászólása: Ezeket hogy lehetne kiküszöbölni?

Létezik-e az emberi képzelettõl függetlenül létezõ isten - tehát van-e olyan isten, akit/amit nem az ember alkotott meg?

Amennyiben nem létezik, akkor isten nem egyéb, mint egy relatív (=viszonylagos =embertõl függõ) "kijelentés"/állítás/fogalom/jelenség stb.

Legjobb válasz: A kérdésed lényegében az, hogy isten létezik, vagy csak emberi kitaláció. A válasz: fogalmam sincs. Eddigi 41 évem során nem sikerült semmiféle biztosítékot szereznem/kapnom sem arról, hogy tutira létezik, sem arról, hogy tutira nem. Nem véletlenül beszélünk vele kapcsolatban mindig hitrõl, és sosem tudásról. Az ember élethelyzetétõl, lelki-szellemi beállítottságától függ, hogy az egyformán bizonytalan igen és nem közül éppen melyiket fogadja el valóságnak.

A kérdésed lényegében az, hogy isten létezik, vagy csak emberi kitaláció. A válasz: fogalmam sincs. Eddigi 41 évem során nem sikerült semmiféle biztosítékot szereznem/kapnom sem arról, hogy tutira létezik, sem arról, hogy tutira nem. Nem véletlenül beszélünk vele kapcsolatban mindig hitrõl, és sosem tudásról. Az ember élethelyzetétõl, lelki-szellemi beállítottságától függ, hogy az egyformán bizonytalan igen és nem közül éppen melyiket fogadja el valóságnak.
Az hogy hiszel-e istenek létében, vagy nem annak a kérdésnek az eldöntésével ekvivalens, hogy hiszel-e olyasminek a létezésében, ami létezésének semmi más jele nincs, csak az, hogy az emberiség többsége hisz benne.
Attól függ mit értünk "Isten" alatt. Einstein ha jól tudom a világ bonyolultságát és összetettségét értette e fogalom alatt, a vallást pedig az ez irátni rajogásként írta le. Egy emberarcú Isten valószínûleg nem létezik. Persze ez nem egy tudományos kijelentés.
Mivel a tudomány kategóriába irtad, feltételezem, hogy tudományos választ vársz. Nos, a tudomány válasza az, hogy nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, mert tudományos eszközökkel nem bizonyitható Isten létezése. Épp ezért a tudomány a modelljeiben nem számol Isten létezésével, de nem is veti el kategorikusan a létezését.
Szerintem elveti. Mert ha nem számol a létével, akkor elveti. Ha egy tudós vallásos, akkor a tudománytól függetlenül az.
Ha én ismernék egy ilyen Istent és elmondanám neked, hogy létezik, az számodra semmivel sem jelentene többet, mint a mostani tudásod. Az én kijelentésemben ugyanúgy csak hinni tudnál, mint a mostani elképzelésedben a kérdést illetõen. Hogy választ kapj, tapasztalathoz kell jutnod, másokat hiába kérdezel (esetleg motiváló lehet, hogy valaki azt mondja, létezik, de ez még nem bizonyító erejû). A fontosabb kérdés inkább az, hogy valóban ez-e az a kérdés, amit fel kell tenned. Hiszen ez a legnehezebb kérdésnek tûnik mind közül. Lehet, hogy van olyan kérdés, ami "közelebb" van hozzád és amit nagyobb valószínûséggel tudsz megválaszolni idõvel.
Szerintem csak kevés ember lesz attól hívõ, mert valamiféle misztikus élményben van része, miáltal közvetlenül megtapasztalja istent. A legtöbben sorsuk alakulásában vélik felfedezni az isteni gondviselést, mert mindannyian úszunk meg néha dolgokat. A legtöbben ezt hívják isten "megtapasztalásának", miközben mások meg azt mondják "szerencsém volt".
Amíg istent egy személynek képzeljük addig messze vagyunk az igazságtól, hogy milyen isten azt nem tudhatjuk de sem nem nõ sem nem férfi mert ha isten egy egész akkor mind a két pólusnak meg kell lennie benne, tehát Androgün, olvasd el a Taóval kapcsolatos ezoterikus könyveket talán közelebb kerülsz a megértéshez, a Taó isten személytelen megközelítése, megmagyarázhatatlan magyarázata, vagy olvass a panteizmusról még azzal is közelebb kerülsz isten megítéléséhez.Felfoghatod Kozmosznak is (nagy rend)isten, mikró kozmosz, (kis rend) ember, mindkettõ hasonló de minõségileg nem egy.
A kérdező hozzászólása: "Einstein ha jól tudom a világ bonyolultságát és összetettségét értette e fogalom alatt, a vallást pedig az ez irátni rajogásként írta le. " -Ez káoszimádás.

Létezik olyan hogy egy pasi inkább az idősebb nőket szereti, és szerintetek gyakori e az hogy a nő a fiatalabb pasihoz vonzódik?

Legjobb válasz: Létezik ilyen. De az sem mindegy, hogy mennyivel idõsebb. A páromnak pl. szinte mindig olyan 3-4 évvel idõsebb barátnõi voltak. Nyilván ritkább, ha valaki olyan 15-20 évvel idõsebb nõkhöz vonzódik, de azért akad olyan is.

Létezik ilyen. De az sem mindegy, hogy mennyivel idõsebb. A páromnak pl. szinte mindig olyan 3-4 évvel idõsebb barátnõi voltak. Nyilván ritkább, ha valaki olyan 15-20 évvel idõsebb nõkhöz vonzódik, de azért akad olyan is.
Vannak itt még rajtam kívül aberáltak. Jól van:DD
Én minden nõt szeretek, de az idõsebbekkel jobban kijövök meg vonzóbbnak is tartom õket, szóval igen :D Létezik ilyen :) Fordítva viszont ritkább ez (szerintem) :/ ...
A kérdező hozzászólása: biztos van minden tipusu ember , de inkább a jobb tapasztalatok érdekelnének a legjobban , de a kritikák is jók

Létezik olyan, hogy valaki tényleg képtelen lefogyni? Ez nem csak "mese", a lustaság és az akaratgyengeség kifogása?

Az ilyen emberek miért sért?dnek meg, ha valaki ledagadtozza ?ket? Õk viszont okkal gebézhetik le a náluknál vékonyabb, ámde formás n?ket?

Legjobb válasz: Létezik az, hogy már azt is ledagatozzák, aki nem csontsovány, és ezért önbizalomhiánya lesz, pedig amúgy szép lenne? És az létezik, hogy sokaknak testképzavara van, és csontsovány akar lenni, holott így is már sovány? Na és az létezik, hogy a média az emberekbe plántálja, hogy csak soványan lehetnek szexik, szépek, és csak így érnek valamit?

Létezik az, hogy már azt is ledagatozzák, aki nem csontsovány, és ezért önbizalomhiánya lesz, pedig amúgy szép lenne? És az létezik, hogy sokaknak testképzavara van, és csontsovány akar lenni, holott így is már sovány? Na és az létezik, hogy a média az emberekbe plántálja, hogy csak soványan lehetnek szexik, szépek, és csak így érnek valamit?
Az elejére tudok válaszolni. Mivel cukorbeteg is vagyok, és az anyagcserém is lassú, így nem fogok soha lefogyni. Hiába eszek keveset, kb. ennyit használ el a szervezetem, ha lejjebb viszem a bevitt kalóriát és persze a szénhidrátot, akkor a cukor miatt leszek rosszul. A gyógyszerekkel se lehet úgy "játszani", hogy mindkét problémára legyen megoldás. Elég sokat mozgok, így hiába tornázok, nem használok fel több kalóriát, de legalább jobb, arányosabb az alakom. Ezek mellé még baromi alacsony is vagyok, rajtam +5 kiló is +10-nek látszik. :) Így bele kell nyugodnom, hogy kövér vagyok, de legalább hosszú távon nem ártok vele annyit, mint egy gyors, drasztikus fogyókúrával. A második felére nem tudok mit mondani, senkit nem szoktam legebézni, és engem sem szoktak ledagadtozni. :) Pedig 90 kilómmal megtehetnék.
Második vagyok. Igen, az elsõnek igaza van abban, hogy sokan a szépséget és a jó alakot azonosítják a csontsoványsággal, vagy a viszonylagos soványsággal, az izmok, a test arányai nem igazán játszik számukra szerepet. Ez legfeljebb annak kínos, aki szépnek és formásnak hiszi magát, holott legfeljebb vékony. :)
Olvastam egy lányról aki mindenkit megszólt akinek nem volt tökéletes az alakja. Aztán megbetegedett, gyógyszereket kellett szednie ezektõl elhízott aztán depressziós lett mert mindig az olyan embereket kritizálta amilyen most õ lett. Szerintem nagyon sok ember jól érzi magát a bõrében , finomakat eszik tudja viselni a kilóit!
19:11 Én is cukorbeteg vagyok, inzulinos, napi 4 szurival élek.Egyáltalán nem eszek sokat, sõt, kollégáim meg is szokták jegyezni, hogy nagyon keveset eszem, és akkor is általában párolt zöldségféléket, salátákat, csirkehusit, tejterméket.Sokat biciklizem, lépcsõzõgépem van otthon, ha hideg van, vagy esik az esõ, akkor használom sokat, rengeteget sétálok.És mégsem tudok fogyni, vagy csak nagyon keveset.
Van olyan, hogy valamennyit fogy persze, de soha nem lesz vékony. Ez nem akaratgyengeség, lustaság, hanem alkati dolog. És nem ledagadtozni kell, hanem örülni, hogy volt szerencséd nem elhízni (ezt a szerencsét nem arra értem, hogy valaki tényleg mindent megtesz, és ezért jó alakja van, egy olyannal szemben, aki azért kövér, mert minden sz*rt megeszik, amit elé raknak, és mellette nem csinál semmit, hanem genetikailag, valaki könnyen hízik, nehezen fogy, a másik meg fordítva.) És meg lehet nézni, bárhol, hogy a "gebézés", vagy a "dagadtozás" a menõbb...
Én nem állítom, hogy nem tudok lefogyni, de határeset, a pajzsmirigyem határeset, terhesség alatt felszedtem 15 kilót, 10 hónapja próbálom leadni, heti 4x torna, 1400 kcal diéta, napi 2-3 óra séta. Az elsõ 3 hónapban nem történt semmi, te ennyi idõ alatt adtad le az egész feleslegedet. Azóta 7 kiló ment le, havi egy kilót fogyok, más már rég 48 kiló lenne, én 65 vagyok a 162 centimhez. Szóval pont akaraterõvel elég jól állok szerintem és mások biztos dagiznak, meg szoktam kapni a a tanácsokat, hogy ne egyek pizzát vacsorára meg társai, meg hogy hagyjam el a csipszet köszönöm, évek óta nem láttam egyiket sem közelrõl, de ki hiszi ezt el?
A kérdező hozzászólása: Megkeseredett? Ezt pár mondatból szelted le? Életemben nem voltam még ilyen boldog, szexis vagyok, csinos... Fele adagokkal jól lakok, amit régen imádtam arra most rá sem bírok nézni. Megtanultam élvezni az ételek eredeti ízét... Próbáljátok ki ti is!
19.49-es ott a pont!
Tudod mi a szomorú? Hogy amikor 10 kiló plusz volt rajtad, inkább voltál normálisabb, mint most 10 kiló mínusszal, folyamatban lévõ diétával megkeseredett vagy, aki fröcsköl a többi túlsúlyos emberre.
Neked lehet, hogy ez kellett hozzá, hogy a pofádba vágják, hogy dagadt disznó, elég szomorú, ha magadtól nem jössz rá, hogy ez így nem jó... Én nem azért kezdtem el változtatni, mert pár bunkó beszólt, hanem saját magamért, mert én úgy éreztem, és már a felét le is adtam, nem is fogok leállni. (Ismerek én is kövér embereket, egyik sem táplálkozik kukából, már bocs...)
Ne erõlködj fölöslegesen, ne nekünk bizonygasd az igazat, akkor élvezd a [email protected] kis életedet, és örülj, hogy jó neked, ne másokkal foglalkozz, hogy nekik mennyire [email protected] v sem...;-)
A kérdező hozzászólása: Figyelj, nem kötelezõ magadra venni, nem kötelezõ válaszolni a kérdésre. Ez ilyen egyszerû. Ne vedd magadra, ha meg mégis azt teszed, akkor változtass.
Nem érted az egészet, de akkor megkérdezem: Téged mért zavar, aha xy 120 kg? Az õ baja, õ lesz cukros, neki lesz magas vérnyomása, õ fog meghalni 40 évesen szívinfarktusban, nem te, mert te ugye teszel ellene... Akkor neked nem mindegy? De most tényleg... (ez nem csak rád vonatkozik, hanem még sok más hasonlóra...) (Amúgy meg épp azon vagyok, hogy változtassak rajta, mivel van cukros a felmenõim között, és infarktus is elõfordult... Nem vettem magamra, hülye példa, de mondjuk borotválkozom mindenhol, de rohadtul zavar, mikor valakin azért gúnyolódnak, mert szõrös a puncija... egyedül az Õ dolga...:-D)
Húha, te meg azt hiszed, hogy aki nem ért veled egyet, az mind hájas disznó, igaz? Tévedsz. Egyszerûen csak van bennem empátia a kövérekkel szemben is, ugyanúgy, ahogy a depressziósokkal, a társaságban hallgatagokkal, az alkoholistákkal szemben is, meg még sorolhatnám, hányféle baja lehet egy embernek, ugyanolyan súlyos, mint a kövérség. Igen, a kövérek magukkal szúrnak ki, mint a lelkileg igénytelenek, akik soha nem olvasnak el semmiylen könyvet, vagy maximum Daniell Steelt, múzeumot meg csak kívülrõl látnak és hazaérve az elsõ doguk bekapcsolni a tévét, Ez ugyanolyan ciki, mint tespedni. Amúgy lehet, hogy te egyszerûen lusta voltál, de nem ismertél még oylan kövért, aki depressziós volt és pont a gúnyolódás meg a sikertelenség miatt evett?
Tenyleg ugy gondolod, hogy minden kovernek a pofajaba kene vagni, hogy undorito? Tudod mi ennek a szepseghibaja? En amikor 80 kg voltam a 167 cm-hez, akkor ugy ereztem jogosan kapom meg ezt. Szavam nem volt ellene. De tudod milyen szar erzes, hogy most 58 kg-val par tizeneves idiotatol megkapom? Te egyaltalan ereztel mar ilyet? Reggel felkeltel es minden egyes alkalommal azt erezted, hogy meg kozel sem eleg? Lehet, hogy kezdo loketnek meg teszi, ha undoritonak nevezed oket, de utana biztatas kell az embernek, nem pedig ujabb es ujabb kritika. Ertve vagyunk?
tegnap 20:59 válaszoló vagyok, és az utánam szóló álláspontján vagyok, az, amit leírtam, arra értettem, hogy akik a másik pofájába vágják, hogy undorító dagadt disznó, senkivel ne akarják már elhitetni, hogy az egészsége érdekében teszik, hogy elkerüljék az elõzõ hsz-omban leírt dolgokat, ez egész egyszerûen rossz indulat. (Amirõl meg az utolsó beszélt, ugyanúgy tudom, milyen [email protected], mert leadott 14 kg után én is megkaptam kis tizenéves gyíkoktól, hogy hogy nézek ki. De nem ez érdekel.)
És te meddig sajnáltattad magad, és hányszor vágtád hozzád, hogy dagadt vagy mielõtt elhatároztad magad???
A kérdező hozzászólása: Basszus igenis vágják a pofájába hogy te dagadt disznó fogyjál már le!!!! Mert amíg ezt nem teszik meg egy párszor, addig a legtöbb kövér ember max. belefullad az önsajnálatba de nem tesz ellene semmit sem. Mert ugye sajnáltatni tudják magukat, de a kaját még a kukából is kiveszik. Hagyjuk már....
"Az miért sértõ, ha valaki 100-120 kiló é s azt mondják neki, hogy kövér? "=> Szerinted egy 100-120 kg-os ember NEM TUDJA MAGÁRÓL??? Sztem nagyon is tudja, és elég gond ez neki, nem kell még emlékeztetni rá folyton, és az arcába vágni, hogy kövér, mert vszeg tisztában van vele (nem voltam ennyi soha, és nem is szeretném megtudni, milyen érzés, de el tudom képzelni) (Mindenen lehet változtatni, persze, de egy példa: Valakinek mondjuk hiányzik pár foga, pont elõl, szóval eléggé látszik. Akkor annak is az orra alá kell dörgölni rendszeresen, hogy nincsenek fogai? Meg hogy változtasson rajta? Mert ugye ezen is lehet, csakhát...)
Alkati dolog, én erõsebb csontú, izmosabb nõ vagyok, széles csípõcsonttal. Egyik munkatársam aki leheletvékony, esténként szalonnázik, magas a koleszterinje, fényes a mája stb és mégsem hízik. Nekem az is elég ha ránézek egy tábla csokira:)
A kérdező hozzászólása: Egy kérdés alapján ne döntse el senki, hogy milyen a testalkatom. Január óta tíz kilót fogytam, igen, kövér voltam, sõt dagadt. De soha nem gebéztem le senkit sem, aki kövérként ezt teszi az irigy. Ugyanígy engem ledagadtoztak, és fájt, mert igazuk volt. Sokáig azzal álltattam magam, hogy én nem tudok lefogyni pedig nem is eszek sokat, meg teljes kiõrlésû kenyeret eszek...stb. Persze az adagokkal volt a baj. Meg az AKARATTAL! Nyilván aki cukros, vagy pajzsmirigybetegsége az van az megint más kategóriába tartozik.
Ja és a cukrobaj és a pajzsmirigy-betegségek is magas százalékát érintik a magyar lakosságnak, nem tudhatod, kinek mi áll a kövérsége mögött.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem tudhatom. De mint már írtam, a betegség egészen más, mint az elhagyom magam effektus. Rengeteg a kövér, sõt már a kövér szó is kevés rájuk, tehát rengeteg a rohadt dagadt ember. Ezek közül nem mindegyik küzd betegséggel. Sokan csak elhagyták magukat, ellustultak. Én róluk írok, rájuk gondolok. Én még most is diétázom, mert még fogyni akarok/fogynom kell.
Hallod elég rosszindulatú vagy! Amíg teltebb voltál neked is rosszul estek ugyanezek a szavak, akiket most másokra mondasz. Úgy látom nemcsak zsírból fogytál, hanem intelligenciából is.
Sajnos nem csak a cukorbetegek es pajzsmirigy alulmukodessel kuzdok szenvedik meg azt, hogy nem tudnak lefogyni. Rengeteg autoimmun beteg is van, akiket szteroidokkal kezelnek, aminek ugye a hatasairol nem kell beszamolot tartanom.
Az is igaz, hogy sok a cukorbeteg és az is, hogy sok a pajzsmirigyes és egyéb autoimmun betegségben szenvedõ ember Mo.-n, akik az egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak lefogyni. De az is igaz, amit a kérdezõ firtat. Rengeteg olyan embert ismerek, aki kövér, sõt elhízott, akár kórosan is. Semmi baja nincsen, nem beteg, nem inzulinon és szteroidokon él, persze csak addig, amíg a véget nem érõ zabálásával és nemtörõdömségével el nem éri, hogy cukorbeteg, vagy egyéb helytelen életmódból fakadó betegsége ne legyen. Nem muszáj kimondani, de az igazság az, hogy az emberek nagy része, azért nem fogy le, mert lusta, és szeret zabálni ( Nem enni. Én is szeretek enni, de soha nem voltam kövér ) Biztos ez sok mindenkinek nem lesz szimpatikus, de ez a kemény igazság. Persze kivételt képeznek 100%-osan az én szememben is az olyan emberek, akik önhibájukon kívül híztak el, de a többi nem! És azt sem hiszem el, hogy nincs mód az egészséges táplálkozásra, nincs mód heti 2-3 alkalommal csak fél, vagy egy órát mozogni! Én is dolgozom, mégis meg tudom teremteni az alkalmat arra, hogy tegyek a saját érdekemben. Azt a világot éljük, ahol a kenyér szinte semmivel nem olcsóbb, mint a zöldségek vagy gyümölcsök és ez csak egyre rosszabb lesz. Kérdem akkor, hol a hiba? Lehet okolni a kérdezõt és sajnálkozni, meg csodálkozni, hogy most ilyeneket állít a kövér emberekrõl, mikor egykor õ is az volt, de õ tett ellenne és elkezdte helyre rakni az életét! Na és ti, akik nem betegségbõl adódóan, mégis elhízottan értetlenkedtek és nem értitek, miért "bántja" az egykori sorstársait? Azért, mert nem csettintésre mûködnek és változnak a dolgok, hanem kemény akarattal és tudatossággal. Teljesen biztos vagyok benne, hogy borzasztó megosztó lesz ez a pár sor, de én nem tudom sajnálni az olyan embereket, akik 100%-ig önhibájukból lesznek betegek, roggyannak össze idõ elõtt és talán eljutnak arra a szinte is, hogy nem bírják felnevelni a saját gyerekeiket. És a magyar társadalomban az a legnagyobb baj, hogy mindig kibúvókat és kifogásokat keresünk ahelyett, hogy a tükörbe néznénk és belátnánk, hogy igen tennem kell saját magamért, mert az, hogy valaki túlsúlyos igenis betegség!!! és következményei vannak. Hiába olvasgatom sokszor, hogy így meg úgy jól érzik a bõrükben magukat a 120 kilós nõk.. Én ezt nem hiszem el. Vagy, ha jól is érzi magát, nem fogja sokáig, mert a szervezete ezt nem fogja megköszönni. Ez az én véleményen, amit én legalább le merek írni. Kérdezõ, rád és az olyan emberekre, mint te pedig nagyon büszke vagyok, hogy tettél magadért és hogy nevetséges kifogások helyett beláttad a problémát és tettél ellene!
A kérdező hozzászólása: "Amíg teltebb voltál neked is rosszul estek ugyanezek a szavak, akiket most másokra mondasz...." Így van, és tudod miért? Mert igazuk volt! És az igazság fáj!!!
Azért van különbség aközött, ha valakire azt mondják, hogy gebe, és ha azt, hogy dagadt. A dagadt sértõbb megnyilvánulás, és ne feledd, még arra is azt mondják, akin egy kis felesleg van. Akkor pedig NEM IGAZ, amit a többiek mondanak. Egyébként, ha igaz is, miért a sértõ forma? Kultúra emberek! A többi hozzászólás is érdekelhetne, olyan vagy, mint egy kis méregzsák, aki pattog a saját igazát sulykolva, és közben nem érdekli, mások mit mondanak.
Az miért sértõ, ha valaki 100-120 kiló é s azt mondják neki, hogy kövér? Mit kéne? Hogy van rajta egy kis felesleg? Hazudni kéne mindenkinek, csak hogy azt hallja, amit akar és ne kelljen egy kicsit sem magába fordulnia és átértékelni a hozzáállását a saját életéhez? Én ezt nem tudom megérteni és nem is akarom. Az ilyen embereknek felfogásbeli problémáik vannak. A kövér szó nem sértõ. Hanem egy jelzõ, mint a szép, vagy csinos. Csak ezt nehezebb elfogadni meg feldolgozni, mintha azt mondanák rájuk, hogy csinos. Mindenen és még egyszer mondom: MINDENEN lehet változtatni és MINDEN AGYBAN DÕL EL! Ha valaki ezt belátja, akkor tud változtatni, ha nem, akkor meg sajnálni fogja magát egész életében a saját gyengesége miatt.
igen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!