Találatok a következő kifejezésre: Leszoktatni a de HOGYAN (59 db)

Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat, hogy átjárjon a kőkerítésünkön? Kutyakiképző tud ebben segíteni, vagy építsünk magasabb kerítést? Most vannak kiskutyái, azt hittem, hogy legalább őket őrízve leszokik erről, de ma is kint csámborgott.

Legjobb válasz: Tanítsd meg neki, hogy engedély nélkül ne menjen ki semmilyen ajtón, és csinálj nagyobb kerítést. Neki nem féltétlenül addig vana határ ameddig a kerítés tart. Nem értheti hogy miért ne menne ha simán át tud menni rajta.

Tanítsd meg neki, hogy engedély nélkül ne menjen ki semmilyen ajtón, és csinálj nagyobb kerítést. Neki nem féltétlenül addig vana határ ameddig a kerítés tart. Nem értheti hogy miért ne menne ha simán át tud menni rajta.
Nem túl barátságos, tudom, de talán, ha megkötnétek. Vagy csak akkor, mikor észreveszitek, h kiszökött, vagy vhogy megbüntetni, hangosan rászólni, elõbb-utóbb szerintem hozzászokna, h azt nem szabad csinálni.
A kérdező hozzászólása: Nem azért fogadtam be, hogy láncon legyen, amúgy hatalmas területe van futni. Ajtón nem megy át engedély nélkûl, azt már megtanítottam neki. A kõkerítés 40 méter hosszú. Imádja az embereket, de csapnivaló házörzõ. Csak azt látommindíg, amikor befelé mászik a falon, de ha akkor szidom meg, azt hiszi azért kapja, mert bejött, -kivagyok tõle, pedig annyi mindent megtanult már, de ez kimászkálás! Nem hiszem, hogy bántana valakit is, de hát törvények vannak, meg félõs emberek.
A mi huskynk is ilyen..és nem is tudunk mit kezdeni vele.. mellette van egy kis németjuhászunk, aki nélkülünk két lépést nem tenne, de ezelõtt még õt is magával vitte, amikor kiszökött. Csak õk voltak kint. Nem tudom mit lehetne tenni, már egy csomó mindennel próbálkoztam, sétáltatjuk is, de úgy tûnik neki az egy hatalmas élvezet, ha kint, szabadon futkározhat. Mindenesetre így már 2 kutya lógott meg..igaz lehet a kicsi többet nem fog, mert õ úgy tûnt annyira nem élvezte csak ment a nagy kutya után.
Hajtsátok vissza a kerítést ("tyúkháló" behegesztése úgy, hogy befelé dõljön). Mivel kõbõl van a kerítés, hiába magasítjátok, fel fog tudni rajta mászni. A kerítés visszahajtás nem is olyan drága, és ha van egy ügyes férfi ember a háznál, meg is tudja csinálni saját kezûleg. Segítséget nyújthat a minden napi séta, kutyaiskolába hordás, minél több feladat adása (trükkök tanítása, dog-dancing, agility), hogy le fáradjon szellemileg, ne legyen igénye máshol kielégíteni a kíváncsiságát. A szökés egyrészt ösztön, másrészt az unatkozás jele. És bár szukáknál kevésbé ajánlják szökési problémára, de az ivartalanítás is elõsegítheti a szökés elmulasztását. Azért is elõny, mert nem lesznek kölykei minden tüzelésénél...

Van egy 5 éves puli kutyám és kb 2hónapja elkezdett a járdai térburkolóra kakálni először 1, 2db volt csak rajta, mindig leszidtam utána lesöpörtem, de mostmár tele van a járda. Hogyan kellene leszoktatnom?

Legjobb válasz: Szerintem úgy lehet leszoktatni, hogy mindig mikor észreveszed, hogy oda akar kakálni, akkor arrébb hívod, viszed (nem ölben persze) és ha a jó helyre kakált, akkor megdícséred. Ezt minél többször megcsinálod annál jobban berögzül. Az én kutyámnál is vannak idõszakok mikor nem oda kakál ahova az elõtt, aztán meg megint. Ha jól tudom vannak távoltartó szerek is, de azokról nem tudok nyilatkozni. Viszont ha már odapiszkított, de te nem láttad, tehát már csak a kaki van ott, akkor nem szidd le, mert nem fogja érteni, hogy miért kap, csak most fel, hogy lehetõleg ne érezze a szagát.

Szerintem úgy lehet leszoktatni, hogy mindig mikor észreveszed, hogy oda akar kakálni, akkor arrébb hívod, viszed (nem ölben persze) és ha a jó helyre kakált, akkor megdícséred. Ezt minél többször megcsinálod annál jobban berögzül. Az én kutyámnál is vannak idõszakok mikor nem oda kakál ahova az elõtt, aztán meg megint. Ha jól tudom vannak távoltartó szerek is, de azokról nem tudok nyilatkozni. Viszont ha már odapiszkított, de te nem láttad, tehát már csak a kaki van ott, akkor nem szidd le, mert nem fogja érteni, hogy miért kap, csak most fel, hogy lehetõleg ne érezze a szagát.
...mosd fel
Az enyém is ezt csinálja, mióta beállt a hideg és reggelente harmatos a fû. Nem tetszik neki, hogy vizes lesz a lába, és inkább az ajtó elé rakja a brióst, ahogy kiér a lakásból. Mi bekészítettünk egy lapátot, mert nincs arra idõ, hogy mindig figyeljük kaksálás közben ... Ha rajta kapod, szólj rá és szidd le.
Tudod mi a hatásos módszer??Olcsó és biztos dolog, HIPPÓ!Amikor a járdára csinál nem csak lesepred hanem fellocsolod hippóval.Ennyi.A büdös életben nem fog még egyszer arra a helyre wc-ni

Hogyan lehetne kíméletesen, de gyorsan leszoktatni a cumiról 2 évesemet?

Legjobb válasz: miert akarod leszoktatni? eloszor szerintem beszeld meg vele hogy csak alvashoz hasznalja mert a cumi altato hatasu es ha nappal is szopja elalszik tole. azutan mondjuk ha elszakadna es valami keseru izu dologgal bekened akkor elmondanad hogy a szakadt cumi mindig keseru. veszel ujat azt is kivagod es bekened es azt mondod hogy a kis fogai miatt szakadnak ki a cumik. ha belatja akkor nem fogja kerni tobbet . csereld le mondjuk egy uj plussre amit o valaszt a boltban az alvashoz! sok szerencset! majd ird meg hogy hogy alakult a dolog! en igy probalom majd ,az enyem meg 2 eves de ha 3 lesz ezt a modszert szeretnem kiprobalni.

miert akarod leszoktatni? eloszor szerintem beszeld meg vele hogy csak alvashoz hasznalja mert a cumi altato hatasu es ha nappal is szopja elalszik tole. azutan mondjuk ha elszakadna es valami keseru izu dologgal bekened akkor elmondanad hogy a szakadt cumi mindig keseru. veszel ujat azt is kivagod es bekened es azt mondod hogy a kis fogai miatt szakadnak ki a cumik. ha belatja akkor nem fogja kerni tobbet . csereld le mondjuk egy uj plussre amit o valaszt a boltban az alvashoz! sok szerencset! majd ird meg hogy hogy alakult a dolog! en igy probalom majd , az enyem meg 2 eves de ha 3 lesz ezt a modszert szeretnem kiprobalni.
Szerintem egyszerûen mondd meg, hogy mostmár olyan nagy fiú/lány hogy már nem kell neki cumi. Vidd el a játékboltba, ahol választhat valamit a cumi helyett.
A kérdező hozzászólása: azét szeretném leszoktatni, mert ha éjjel kiesik a szájából, nem találja meg és felébred, akár óránként is.próbáltam már, hogy a jézuskának, angyalkáknak odaadjuk, vagy a télapónak, de nem akarta.


A nyuszi idegesit, mert mindig rágja a ketrecet. De hogy lehet leszoktatni?

Sokszor kiengedem a nyuszit, mert mindig rágja a ketrecet

Legjobb válasz: Az én tengerimalacom is rendszeresen rágta a ketrecet, ez náluk szokásos mert így koptatják a rágcsálók a fogukat. Ha veszel neki fogkoptatót akkor azt fogja majd rágni de ez nem biztos mert az én tengeri malacom sem használt. Jobban tetszett neki a ketrece. Sajnos ezt nem nagyon lehet leszoktatni, hozzá kell szokni ehhez. Viszont ha szereti a fogkoptatót akkor kevesebb lesz a ketrec rágás. Ha nem rágcsálna össze nõne a foga és elpusztulna szegény.

Az én tengerimalacom is rendszeresen rágta a ketrecet, ez náluk szokásos mert így koptatják a rágcsálók a fogukat. Ha veszel neki fogkoptatót akkor azt fogja majd rágni de ez nem biztos mert az én tengeri malacom sem használt. Jobban tetszett neki a ketrece. Sajnos ezt nem nagyon lehet leszoktatni, hozzá kell szokni ehhez. Viszont ha szereti a fogkoptatót akkor kevesebb lesz a ketrec rágás. Ha nem rágcsálna össze nõne a foga és elpusztulna szegény.
Esetleg tegyél be neki gyümölcsfa ágat, jobbak minta bolti fogkoptatók.
A fogakat a széna koptatja a legjobban, nyuszinál is, malacnál is! Az mindig legyen elõtte, ha azt rágja, annak nem sok hangja van! Ráadásul a fogkoptatók csak az elsõ fogakat koptatják, a hátsót nem! Pedig a hátsó fogak túlnövése a veszélyesebb, azt nehéz kezelni. Ha az elsõ foga túlnõne, az állatorvos egy fél perc alatt vág le egy kicsit belõle (a malacéból én is merek levágni, nyusziét még nem próbáltam). Próbáld meg bekenni a rácsot tömény citromlével, bár van amelyiknek kifejezetten ízlik!
Be kell kenni kicsit citrommal a ketrcet.
A kérdező hozzászólása: Bármit csinálok vele csak a ketrecet rágja. Én így nem bírom!
bekented citrommal?
Ha elkezdi rágni, térdelj le vele szemben és te meg kívülrõl rágd! Lehet, hogy õ unja meg hamarabb!

Van egy 9 honapos golden retriever kolykom akit megertek jatekbol harap de neha tulzasba viszi vicsorit es tamad. Hogyan tudnam leszoktatni a tamadasrol es az agresszivitasrol? Ertse meg faj es nem szabad.

Legjobb válasz: Basszal ra az orrara,ettol elmegy a kedve.Persze ne ugy,hogy nagyon fajjon neki,de nyilvan ha o fajdalmat okoz,okozz neki te is,igy tudni fogja legkozelebb,hogy mit szabasd,mit nem,de az is jo,ha amikor megharap,harapd vissza,rogton elgondolkodik,hogy most mi van,vagy masik lehetoseg,sikits fel ha megharap,ha elenged,visszahokol,akkor hagyd egy kicsit,majd megint jatsz vele,ha megint harap,ismeteld meg,meg fogja erteni,hogy mit akarsz.

Basszal ra az orrara, ettol elmegy a kedve.Persze ne ugy, hogy nagyon fajjon neki, de nyilvan ha o fajdalmat okoz, okozz neki te is, igy tudni fogja legkozelebb, hogy mit szabasd, mit nem, de az is jo, ha amikor megharap, harapd vissza, rogton elgondolkodik, hogy most mi van, vagy masik lehetoseg, sikits fel ha megharap, ha elenged, visszahokol, akkor hagyd egy kicsit, majd megint jatsz vele, ha megint harap, ismeteld meg, meg fogja erteni, hogy mit akarsz.

7 hónapos babámat hogy tudnám leszoktatni a kézben való alvásról? Már nem bírok vele és néha hagyom sírni a kiságyában, de megsajnálom kiveszem sétálgatok vele míg elalszik. Az éjszakai kelésekről nem is beszélve.

Legjobb válasz: Az enyém is 7 hónapos. Eddig nagyon jól aludt egyedül, de mostanában egyre ragaszkodóbb. Én úgy csinálom, hogy beteszem az ágyba, ha sír kiveszem megnyugtatom majd visszarakom, ha õ még továbbra sem alszik el akkor újra ki és vissza. Én csak megnyugtatom, puszilgatom, de nem ringatom, mert nem is bírnám majd 10 kiló. Mindenesetre sirni én nem hagyom. Kb 3x kell kivennem utána alszik.

Az enyém is 7 hónapos. Eddig nagyon jól aludt egyedül, de mostanában egyre ragaszkodóbb. Én úgy csinálom, hogy beteszem az ágyba, ha sír kiveszem megnyugtatom majd visszarakom, ha õ még továbbra sem alszik el akkor újra ki és vissza. Én csak megnyugtatom, puszilgatom, de nem ringatom, mert nem is bírnám majd 10 kiló. Mindenesetre sirni én nem hagyom. Kb 3x kell kivennem utána alszik.
Az elõzõ tanàcs jó, tegyèl úgy!!
Az én kislányom 7 hónapos, és õ is kézben alszik el már születésétõl kezdve. Sokáig nem volt ezzel semmi bajom, mert gyorsan elaludt a vállamon, és letettem. De az utóbbi másfél hónapban már nehezebben alszik el, és 8, 5 kiló, tehát nehéz a kis feneke. Próbáltam én is letenni, majd felvenni és puszizni, megint letenni, megint felvenni stb. De semmire nem jutottam egyik alkalommal sem, sõt, ilyenkor egyáltalán nem aludt, iszonyatosan behergelte magát, fáradt volt, de úgy sírt, hogy az kegyetlenség, és mindig az lett a vége, hogy elringattam a karomban. Úgyhogy én még mindig itt tartok...
Kisfiam 6 hónapos csak kézben volt hajlandó elaludni. Akkor már eljutottunk odáig, hogy ha letettem, egybõl felpattantak a szemei, és nem volt hajlandó a kiságyban maradni. Kézben viszont aludt 1-2 órát. Aztán egyszercsak beállt a derekam, és nem ment a kézben altatás. Akkor úgy döntöttem, lesz ami lesz, megy a kiságyba. 2 napig semmit sem aludt napközben, csak sírt. 3. napon 1/2 óra sírás után elaludt. 2 hét után betettem a kiságyba, 1-2 percig magyarázott magának valamit(gondolom engem szidott), aztán elaludt. Ez a rendszer azóta is így mûködik nálunk. Most 9, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)

Csak az én 8 hónapos babám kel fel éjjelente több alkalommal? De csak pár korty inni és a cumi kell neki majd alszik tovább. Nem eszik éjjel már. Hogy tudnám leszoktatni és rávenni hogy átaludja az éjszakát?

Már próbáltuk hogy velünk alszik egy szobában külön ágyban, egy ágyban. Hagytuk sírni a szobájában de semmi erdemény.

Legjobb válasz: Szia sorstárs. Tudom, segítségre vágysz, de csak együtt érezni tudok, az én fél éves lányom detto ugyanezt csinálja. Szerintem készülõdnek a fogai vagy nem tudom....jó babázást!

Szia sorstárs. Tudom, segítségre vágysz, de csak együtt érezni tudok, az én fél éves lányom detto ugyanezt csinálja. Szerintem készülõdnek a fogai vagy nem tudom....jó babázást!
az enyém is ugyanezt csinálta 8 hónapos koráig aztán elkezdtem neki adni a sedatif pc-t, és kb. 10 nap után hatott, azóta végig alszik éjszaka :D el se hittem.... :D volt, hogy 15ször ébredt, de általában3-5ször MINDEN éjjel próbáld ki a sedatif pc-t
a sedatif pc? homeopátiás szer orvos ajánlotta a neten, kifejezetten gykori ébredésre a babáknak lehet adni nyugodtan, mert homeopátiás
Az én kislányom is ezt csinálta 8 hónapos koráig, aztán egyszer besokalltam h éjjel 2-3szor szopik, de inkább csak cumizik. Nagyon fáradt voltam, és tudtam nem lehet éhes, mert fürdés elõtt kapott tejpépet és utána mindkét cicibõl szopi. Én hagytam sírni, 12 percet sírt, de azt sem folytonosan, hanem mászkált forgolódott közben az ágyában. És azóta nyugi van, alszik reggelig, most 10 hós.
mi az a szer pontosan?
Mi is így vagyunk és ugyanezen dolgokat végig próbáltuk. Az én kislányom (6 hós) is többször ébred éjszaka, de csak vizet kér és már alszik is, szóval melege van. Ami nem csoda, hiszen bármit teszek este is 26-27 fok van a lakásban és hajnalban is max. 25 fokra hûl le. Nem lehet, hogy a babádnak is csak melege van?
A kérdező hozzászólása: azt írja a betegájékoztató hogy gyerekeknek napi 4 db, de ha alvásprobléma van akkor elalvás elött 2 db. de 1 db-ot fél pohár vízben kell feloldani mert ugye a baba nem tudja szopogatni. te hogy adtad be? Nincs olyan formája ami golyó? vagy folyékony?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat,

Hogyan tudnám leszoktatni a 7 hónapos babámat az éjszakai szopizásrol? Mert egy ideig 2-szer keltünk amit nem is bántam, de most már 2 oránként kéri és már holt fáradt vagyok

Legjobb válasz: Hát nem tudom.Az én lányom elmúlt egy éves e´s me´g minde´g min.3x ébred.Minden éjjel.Már sok mindent próbáltam.cumi,tea,ringatás...Nem vált be.cicit kap egyböl alszik tovább. Gondolhatod e´n milyen fa´radt vagyok.

Hát nem tudom.Az én lányom elmúlt egy éves e´s me´g minde´g min.3x ébred.Minden éjjel.Már sok mindent próbáltam.cumi, tea, ringatás...Nem vált be.cicit kap egyböl alszik tovább. Gondolhatod e´n milyen fa´radt vagyok.
Én biztos rossz anya vagyok, de odáig jutottam, hogy 8 hónaposan hagytam sírni. Nem a foga fájt, nem volt beteg, csak nem akart aludni. Én meg besokaltam. Elsõ éjszaka 1.5-ás ramazuri, abból 30 perc sírás. (majd megõrültem)Második éjszaka ugyanez, csak összesen 1 óra. Harmadik éjszaka 30 perc mindössze, és azóta egyszer kelek szoptatni, aztán csönd. Vessetek rám köveket...:-) A gyerek vigyorog reggelente. Nem utál, nem rosszkedvû. És kap egy kipihent anyut....
Elõzõ válaszoló, aki követ vet rád annak nem volt (van)olyan gyereke aki 4-5-ször kel fel éjszaka! Én is így csinálnám, csak sajna panelban lakunk és nem biztos hogy a szomszédok díjaznák ha megpróbálnám.
nálunk az vált be hogy kiságyban altatom este nem cicin, azóta 1X vagy egyszer sem kel

Van 1 tengerimalac, akit szeretünk, de kezd elviselhetetlenné válni! Rácsot rág egész nap, mint 1 bolond és "kiabál". Kajája, tiszta helye van, innivaló is, illetve zöldségek. Hogy lehetne leszoktatni a rács rágásáról és a folyamatos visításról?

Legjobb válasz: lehet unatkozik foglalkozzatok vele többet,vagy szerezzetek neki társat lehet jobb lesz.Ha visít dugjatok ropit a szájába xD komoly!De só ne legyen rajta.Amúgy akkor visít ha fél vmtõl.Nekem is volt tengerimalacom.De egyszerûbb ha rákerestek neten ilyenkor mi a legjobb amit tehettek.

lehet unatkozik foglalkozzatok vele többet, vagy szerezzetek neki társat lehet jobb lesz.Ha visít dugjatok ropit a szájába xD komoly!De só ne legyen rajta.Amúgy akkor visít ha fél vmtõl.Nekem is volt tengerimalacom.De egyszerûbb ha rákerestek neten ilyenkor mi a legjobb amit tehettek.
Nálunk ha rágja a ketrec szélét kiakar jönni...ilyenkor kiveszem és hagyom szaladgálni...:D mikor elfáradt nyugi van és elalszik :) :D:D
visítás vmi hang, mozgás, váltja ki nála... nálunk a hûtõnyitás..tudja hogy enni kap és már is visít.... :D:D
Foglalkozni sokat kell velük.Esetleg neveljétek is, kicsit rászóltok mélyebb hangon, hogy hagyja abba.Az enyém olyankor mindig abbahagyja.és ha abbahagyta, kis idõ múlva kap valami jót/finomság vagy simi/.De vigyázzatok, mert okos állat, és összeköti a dolgokat..visítok-finomság és simogatnak...ezért nem szoktam közvetlenül olyankor megjutalmazni, csak kis idõ múlva, hogy ne tudja, miért volt..
Valószínüleg kis helyen tartod az állandó rácsrágás egyfajta üreg-vájási ösztön megnyilvánulása, engedd ki töbször, de a szobában levõ telefon és esetleg antenne kábelre figyelj
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok segítséget. Annyit tudni kell a malacról, hogy van fiú is, csak nincsenek együtt, mert nem akartuk, hogy túl hamar legyen baba ismét. A ketrec pedig 100cm-szer 50 centiméteres, a magassága szintén 100 cm. Nem hiszem, hogy minden malackának van ekkora ketrece, ilyen téren is úgy gondolom, hogy kitettünk magunkért. Próbáltam rá szólni, nem hatja meg, csak akkor van nyugi, ha megy a kaja. Azt meg nem akarom, hogy megszokja azt, hogy a hiszti a kajával egyezik meg. Más ötlet???? SOS :-) Az eddigieket meg köszi mindenkinek!
PHÚ NEKEM UGYAN EZ VOLT!!TEGYÉL BE NEKI VALAMI FADARABOT...AZÉRT RÁGJA A RÁCSOT MERT NEKI MUSZÁLY KOPTATNI A FOGÁT!!HA BETESZEL NEKI VALAMI FADARABOT AKKOR AZT FOGJA RÁGNI HIDD EL SOKKAL CSENDESEBB...!!!!!!

Hogyan tudnám leszoktatni a páromat a dohányzásról? Próbáltam megkérni, de hallani sem akar róla. De engem nagyon zavar, és sokba is kerül! Én is dohányoztam terhesség előtt, de mióta babát várok, a szagát se bírom. 15 hetes kismama.

Nem cigizik el?ttem, de mégis nagyon zavart, mert érzem rajta.

Legjobb válasz: Szia!Ezt én is átéltem a férjemmel.Igaz,õ le szeretett volna szokni,csak nem ment neki.Ez tartott 6 évig,neki a biorezonancia segített,és az,hogy babát terveztünk.Õ 4 hónapja nem cigizik,én pedig 6 hetes terhes vagyok.Sok sikert nektek!

Szia!Ezt én is átéltem a férjemmel.Igaz, õ le szeretett volna szokni, csak nem ment neki.Ez tartott 6 évig, neki a biorezonancia segített, és az, hogy babát terveztünk.Õ 4 hónapja nem cigizik, én pedig 6 hetes terhes vagyok.Sok sikert nektek!
Szerintem ezt már a baba tervezésekor meg kellett volna beszélni. De jobb, ha ennyit elfogadsz tõle, fõleg, ha korábban te is cigiztél. Oké, hogy a terhesség alatt megváltozik a nõben sokminden, de ennyi kompromisszum kell.
Az biztos, hogy minel tobbet piszkalod vele, annal kevesbe akar majd leszokni. A dontest ugyis neki kell meghozni. Az en ferjem is dohanyzott, es sokat piszkaltam miatta, de mindig megbantottam vele. O le akart szokni, es egyszer elment akupunkturara es azzal sikerult neki feladni. Bar o meg a terhesseg elott leszokott, mert nem akart cigizni mig babat varunk, remelem ezutan sem szokik mar vissza! Ha nem akar leszokni, kar piszkalnod vele, probald meg elfogadni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!