Találatok a következő kifejezésre: Lesz valami ha fogamzásgátlómat (10 db)

ha fogamzásgátlót szedsz, akkor mi a szarnak kellett a sürgõsségi??????
A kérdező hozzászólása: kórházban már 2 hete voltam..két hete abbahagytam a gyógyszerket! már semmit nem szedek. a kórházban is szedtem ..meg mikor hazajöttem akkor is szedtem egy hétig..nade utána eljött az az idõ mikor ki kellett hagynom 8 napot...és most kezdtem el szedni már újból..már 1 hete szedem a kihagyás után...szal kijöttem és utána már semmit nem szedtem be.
Elmentél dokihoz? Mit mondott mit tegyél?
Minden mindegy, mert semmiképp nem vehetsz be újra sürgõsségit!
2 hete voltál kórházban, ott kaptál antibiotikumot, volt egy 7 napos szüneted, 5 napja szeded ezt a levelet és 4 napja szedtél 72 órásat...mikor hagytad abba az antibiotikumot??? de ha tegyük fel 1 hétig szedted, akkor semmi értelme nem volt a 72 órásnak sem, elmondtad a dokinak, hogy milyen gyógyszereket és hogy szedted, mielõtt felírta volna a 72 órásat?
Amíg szedted az antibiotikum addig a fogamzásgátló valóban nem hat úgy, ahogy kell.Miután bevetted az utolsó szem antibiotikumot, utána legalább egy hétig gumizni kell.Na most, a szakadás és az utolsó szem antibiotikum között eltelt egy hét? Azt a részt légyszi magyarázd el, hogy elfogyott a levél és újrakezdted.Ez kicsit zavaros.
A kérdező hozzászólása: Na megpróbálom érthetõbben leírni a dolgokat: szal két hete voltam kórházban és antibiotikumot kaptam sok más szar gyógyszerrel...a fogamzásgátlót a kórházban is szedtem de ott azt mondták, h nem hatásos mert bezavarják a gyógyszerek a fog.gátlót.most két hete szedem, de úgy hogy közben abba kellett hagynom mert az egyik levél már elfogyott egy hetet vártam és most újra kezdtem csütörtökön(22-én) csak a a bibi , hogy már szombaton vettem be egy sûrgõséggi tabit. szerintetek ilyenkor mi van?
ja, hogy kórház...mondjuk tök mindegy, mert sürgõsségit nem vehetsz be csak fél évente egyet
Mikor voltál kórházban és amit ott kaptál pl. antibiotikum annak a kúrának az utolsó szemét a mostani aktushoz képest 7 napja vetted be? Remélem érted a kérdést, talán kicsit túlbonyolítottam.72 órásat szerintem nem kellene most bevenned, mert ez így nagyon durva lenne a szervezetednek.De a helyedben elmennék a dokihoz, hogy mondja meg mi legyen.
A kérdező hozzászólása: mert kórházban voltam..:/ és nem hatott ÁLLÍTÓLAg..
A kérdező hozzászólása: és persze a szakadás között és az antibiotikum között eltelet egy hét...köszi még1x , h írtok:)

Ha egy lány a havi fogamzásgátló adag bevétele után még pár napig szedi a tablettát a következő adagból, akkor lesz valami baja? Igaz hogy iylenkor később jön meg a havija?

(tehát ha az adott hónapra kiszabott adag után folytatja a szedését a következő havi adagból, akkor lesz e baja és késleltethető-e a havi megjövetele)

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta nem arra való, hogy az ember oda toligálja a menzeszét, ahova akarja. Egyébként tovább lehet szedni, sõt, akár két levelet is be lehet szedni szünet nélkül (a legtöbb tabinál, a tájékoztatóban le van írva), de számíthatsz rá, hogy összevissza fogsz pecsételni meg vérezgetni.

A fogamzásgátló tabletta nem arra való, hogy az ember oda toligálja a menzeszét, ahova akarja. Egyébként tovább lehet szedni, sõt, akár két levelet is be lehet szedni szünet nélkül (a legtöbb tabinál, a tájékoztatóban le van írva), de számíthatsz rá, hogy összevissza fogsz pecsételni meg vérezgetni.
Ajánlom figyelmedbe a betegtájékoztatót. Olyat nem csinálhatsz, hogy belekezdesz a következõ levélbe, aztán meg a felénél abbahagyod 7 napig. Olyat csinálhatsz, hogy nem tartasz 7 napos szünetet, és rögtön kezded a következõ levéllel, amit VÉGIG szedsz, aztán 7 napos szünet. Ha másik napra akarod tenni a menstruációdat, akkor elkezded a 7 napos szünetet, és akkor kezded a következõ levelet, amikor szeretnéd, bár 3napnál elõbb nem javasolják, akkor valószínû a pecsételgetés.
Ha a betegtájékoztatón kívül leírtaktól eltérõen a szeded, akkor nem csak hogy számíthatsz össze-vissza pecsételésre, és a hormonrendszered megzavarodására, de lehet, hogy hatni se fog úgy, és sokkal könnyebben teherbe esel
Nem kell végigszedni a második levelet, ha csak pár napot szeretnél eltolni, az is lehetséges, viszont 3 fázisú fogamzásgátlónál (pl. tri-regol) max. a harmadik fázisú tabletták számával megegyezõ napig szabad eltolni a menstruációt.Azaz a szedést nem az elsõ két fajtával kell folytatni, hanem a harmadik típusúval. Abban viszont igaza van az elõttem válaszolóknak, hogy nem tanácsos ide-oda tologatni a menstruációt, mert nagyon belezavarhat a ciklusodba.
"Nem kell végigszedni a második levelet, ha csak pár napot szeretnél eltolni, az is lehetséges" Akkor utána ugyanúgy mintha mi sem történt volna, egy teljesen új levél tablettát kell elkezdened szedni. A plusszban megkezdett levél pedig tartalék lesz, ha a kutyád véletlenül megeszi a fél csomag fogamzásgátlódat.
Így van, ahogyan az utolsó írta.
Mi bajod van magaddal?
Az utolsó kérdés tényleg ökörség.
A kérdező hozzászólása: tudom :D de az elsõ részére még lehet normális választ adni:D amúgy 1. válaszoló semmi bajom csak kiváncsi vagyok hogy milyen veszélyei vannak annak hogyha valaki úgyesik teherbe hogy fogamzásgátlót szed ( úgyértem a babára nézve milyen veszélyei vannak)
A kérdés második felét nem értem, az elsõrõl annyit tudok mondani, hogy én így születtem, ráadásul a 70-es években, amikor a fogamzásgátlók sokkal több hormont tartalmaztak, és semmilyen egészségügyi következménye nem lett. Lehet, hogy csak szerencsém volt, de édesanyám akkor sok orvossal konzultált, hogy meg merjen-e így szülni, és azt mondták neki, nem valószínû, hogy probléma lesz. Igaz, akkor még elég kevés lehetett a tapasztalat ezzel kapcsolatban. 33/N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:) énis így születtem egyébként :) akkor nincsennek veszélyei :) köszönöm.
Nem lesz semmi baja. (Azt meg nem értem, hogy lehetne-e egy fiú immunis a fogamzásgátlóra...a fogamzásgátlót a nõk szedik.)
Nincs rá bizonyíték, hogy baja lesz tõle.Ha egészséges gyerek születik fogamzásgátló mellett, akkor azt mondják ez azért van, mert a tabletta nem káros a magzatra.Ha pedig beteg baba, akkor másfelé keresik az okokat és legvégsõ esetben is a genetikának tulajdonítják a betegségét. A mostani fogamzásgátlókról pedig majd 20-30 év múlva lehet csak megmondani, hogy valójában miket okoz.A régebbi fogamzásgátlók káros hatásait már ismerjük.Azóta korszerûsödött, de hogy ebbõl hosszú távon mi lesz, az csak hosszú évek múlva derül ki. A kérdésed második fele pedig tényleg baromság.A férfi attól még termékeny marad, hogy a párja fogamzásgátlót szed.Nem azért ha a fogamzásgátló, mert a megöli a hímivarsejteket, hanem, mert a nõ szervezetében akadályozza meg a peteérést.Vagyis a nõ válik meddõvé a tabletta által, mert nincs mit megtermékenyíteni.A férfi hímivarsejtjei alkalmasak lennének a megtermékenyítésre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Aki allergiás lesz, és eddig fogamzásgátlót szedett, annak ha felírnak valamit allergiára, szedheti vajon tovább a foggátlót?

emélem nem az leszek, de reggelre bedagadt a bal szemem, folyik az orrom, meg viszket is....

Legjobb válasz: Szerintem ezt mindenképpen beszéld meg a nõgyógyászoddal. vagy akár az allergiádat vizsgáló orvostól is megkérdezheted, hogy fogamzásgátlót vajon szedhetsz-e mellette? Bár én nem hiszem, hogy lenne bármi akadálya.

Szerintem ezt mindenképpen beszéld meg a nõgyógyászoddal. vagy akár az allergiádat vizsgáló orvostól is megkérdezheted, hogy fogamzásgátlót vajon szedhetsz-e mellette? Bár én nem hiszem, hogy lenne bármi akadálya.

Ha abba hagyom a fogamzásgátló szedését akkor lesz valami változás?

Nem szeretném szedni feleslegesen, már 1 hónapja nincs párom és nem is szeretnék most egy ideig komolyabb kapcsolatot. A másik pedig az, hogy szerintem eléggé növeli az étvágyam és az édességet is sokkal jobban kívánom mióta szedem a fogamzásgátlót. A kérdésem viszont az, hogy a doki azért ezt írta fel, hogy a b?röm szebb legyen t?le (zsíros és pattanásos volt) és ha abba hagyom akkor ismét csúnyább lesz a b?röm? Ja és lehet, hogy rendszertelen lesz a menstruációm?

Legjobb válasz: Nekem gyogyszer elott hajszalpontos ciklusom volt. Ma meg ingadozik, 31-32 napos ciklus is elofordul :S En is iszonyat kivantam az edeset. Ha a borod elotte csunya volt, akkor az viszont utanna is nagyvaloszinuseggel az lesz.

Nekem gyogyszer elott hajszalpontos ciklusom volt. Ma meg ingadozik, 31-32 napos ciklus is elofordul :S En is iszonyat kivantam az edeset. Ha a borod elotte csunya volt, akkor az viszont utanna is nagyvaloszinuseggel az lesz.
és végul mi lett?:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Akkor abbahagyom és megnézem mi lesz. :)
Nem szabad azért tovább szedni, mert attól félsz, hogy rosszabb lesz... Ez milyen logika basszus? Akkor majd csak akkor hagyod abba, ha gyereket akarsz? És ha akkor felborul ma ciklusod? Még most kell megnézni, hogy hogy reagálsz a szünetre. Ha alapból gondok lesznek (rendszertelen lesz vagy nem jön meg), akkor újra sem szabadna kezdeni....
Ja, hogy lassan egy éve, akkor már kijárna a szünet neked.Menj el nõdokihoz, ha azt mondja, hogy hagyd abba, akkor hagyd abba.:)
Szerintem hagyd abba. Én 6 évig szedtem, az abbahagyás után amit tapasztaltam: Rendszertelenebb ciklus (37-45 nap...), több energia, elmúlt az ekcémám és lehet, hogy én fordítva vagyok bekötve, de nekem azóta nõtt a mellem, mióta abbahagytam... 24/N
Szerintem menyj el a nõgyógyászodhoz és mondd neki, hogy te szüneteltetni szeretnéd a tablettát! Biztos, hogy az mondja, hogy ok, de esetleg meg is vizsgál elõtte!
A kérdező hozzászólása: Lassan 1 éve.
Mióta szeded?
A kérdező hozzászólása: Persze van, de volt olyan barátom aki allergiás volt rá. Meg volt olyan, hogy 1-2x megszívtam már vele :S
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet jobb lenne ha nem hagynám abba??? Még 19 éves vagyok, szóval gyereket pár évig még nem szeretnék. Késõbb úgy is szedném majd még csak most így hirtelen feleslegesnek láttam. Hát nem tudom mit tegyek.
akkor kellett volna átgondolni amikor elkezdted. óvszer is van a világon.
A hormonháztartásod meg felborul, több hónap is lehet, mire rendbe jössz.Gondold ezt át rendesen.
A kérdező hozzászólása: Hát elég váratlanul összejöttem vkivel és így nem hagytam abba. A dokim javasolta, hogy váltsak kisebb hormontartalmúra és így lett.

Ha a barátnőm szed fogamzásgátlót akkor nyugodtan beleélvezhetek amikor csak szeretnénk vagy lesz valami gond ebből?

Legjobb válasz: Ha betartjátok a kezdeti protokollt akkor utána már bármikor beleélvezhetsz és nem lesz belõle probléma! Ez tuti. Csak várni kell a tabi szedése után vagy egy hónapot...

Ha betartjátok a kezdeti protokollt akkor utána már bármikor beleélvezhetsz és nem lesz belõle probléma! Ez tuti. Csak várni kell a tabi szedése után vagy egy hónapot...
Hát igen, ez lenne a lényege :D
Az elsõ idõszakban azért még megszakítással is védekezzetek melette. 23/L
A megszakításnak mégis mi értelme? Az elsõ 15 napban kiegészítõ védekezés szükséges, ami óvszert vagy pesszáriumot jelent, nem megszakítást. Mert az kb nem ér semmit. Utána meg nem kell semmi más védekezés, feltéve ha normálisan minden nap idõben beszedi a tablettát, nem hányja ki, nincs hasmenése és nem szed olyan gyógyszert, ami kiüti a hatását.
Igen nyugodtan beleelvezhetsz. 18 f/karpatalja

Lesz valami bajom, ha fogamzásgátlómat leváltom?

Barna folyásom van pár napig középidöben.Most kezdtem el szedni, 1 hónapja, lehetséges, hogy elmúlik, ha hozzászokik a szervezetem?Vagy mindig így lesz mostmár?

Legjobb válasz: Az elején ez sokaknál elõfordul, szerintem várj még egy kicsit, de ha nem mulik el, mindenképp menj vissza a dokihoz, mert lehet, h tul gyenge a szamodra(sokaknál akkor jelentkezik a barna folyás) és akkor kapsz másikat. Nem lesz gióond, ln is váltottam, mert az elõzõzõl fáj a fejem.

Az elején ez sokaknál elõfordul, szerintem várj még egy kicsit, de ha nem mulik el, mindenképp menj vissza a dokihoz, mert lehet, h tul gyenge a szamodra(sokaknál akkor jelentkezik a barna folyás) és akkor kapsz másikat. Nem lesz gióond, ln is váltottam, mert az elõzõzõl fáj a fejem.
Várj még kb. 2-3 hónapot, hogy megyszokja a szervezeted. Ha utána is fennáll ez az állapot, akkor érdemes visszamenned és felíratni egy másikat! Sokan vannak, akiknek nem sikerül elsõre megtalálni a nekik való gyógyszert! Semmi bajod nem lesz, ha válltanod kell!
A kérdező hozzászólása: Jaj, de aranyosak vagytok, köszi a válaszokat!

Milyen egy nőgyógyászati vizsgálat? Mit vizsgálnak meg? Fáj? A fogamzásgátló tablettának van valami hátránya a jövőre nézve? Pl ha abbahagyom a tablettaszedést akkor egyből esélyem lesz a gyermek csinálásra? Vagy nem?

16 éves lány vagyok, és egy komoly kapcsolatba csöppentem bele. A barátom egypár évvel id?sebb nálam és még nem voltunk "úgy" együtt. N?gyógyászhoz el szeretnék menni de félek hogy mit fog mondani az egészségemre. még nem voltam senkivel sem úgy tehát álítólag egészséges vagyok de néha nagyon viszked odalent.

Legjobb válasz: Tinédzserkorban nem ajánlatos a tablettaszedés. Használjatok óvszert, annak nincsenek mellékhatásai. Az, hogy utána rögtön lesz-e gyereked vagy sem, elég egyéni. Vkinek azonnal helyreáll a ciklusa, de a nõk egy részénél tartósan (akár több évig is) elmarad a peteérés.

Tinédzserkorban nem ajánlatos a tablettaszedés. Használjatok óvszert, annak nincsenek mellékhatásai. Az, hogy utána rögtön lesz-e gyereked vagy sem, elég egyéni. Vkinek azonnal helyreáll a ciklusa, de a nõk egy részénél tartósan (akár több évig is) elmarad a peteérés.
1, A nõgyógyászati vizsgálat kellemetlen ugyan, de nem fáj 2, Teljes körû vizsgálatot csinál az orvos (kacsával kitágítja a hüvelyedet, kenetet vesz, megnyomkodja a hasadat, melleidet megvizsgálhatja) 3, A fogamzásgátlónak annyi a hártánya, hogy van, aki szõrösödik, meghízik tõle, vagy éppen össze-vissza kezd vérezni (Bár nálam nem voltak efféle tünetek, a mai fogamzásgátlókban amúgy is alacsonyabb a hormontartalom, mint a régebbiekben pl.:Tri-regol 4, Nem biztos, hogy a gyógyszer abbahagyása után egybõl teherbe esel. (Ezt is embere válogatja) 5, Ha viszket odalent, az lehet gomba, vagy más bakteriális fertõzés jele is (Ezzel szintén nem lehet játszadozni, mert a késõbbiekre nézve veszélyes is lehet. Ha majd eljön az idõ, hogy gyermeket szeretnél. Azt hiszem mindent leírtam, de ha van még kérdésed, akkor nyugodtan írj, ha tudom, úgyis megválaszolom. :) 22/L

1 évig próbálkoztunk babával, nem jött össze. Most végetért a kapcsolatom, és újra elkezdtem fogamzásgátlót szedni. Ha valamikor ismét aktuális lesz, már biztos, hogy nehézségeim lesznek a teherbeeséssel?

Ciklusom, hormonszintem rendben, mást nem vizsgáltak. A volt páromnál is minden rendben volt.

Legjobb válasz: nem tuti. én ugyan így voltam abba hagytam kb 3 éve a gyógyszert. még nem próbálkoztunk, de nem is volt rendbe velem minden, pl nem volt menstruációm majndem egy évig. szerintem peteérésem sem volt. aztán elváltam, és elkezdtem szedni a gyógyszert. egy fél éve hagytam abba, de érzem az elsö perctöl van peteérésem, és ilyen pontos mensim még a gyógyszer elött sem volt. most kezdjük élesben.

nem tuti. én ugyan így voltam abba hagytam kb 3 éve a gyógyszert. még nem próbálkoztunk, de nem is volt rendbe velem minden, pl nem volt menstruációm majndem egy évig. szerintem peteérésem sem volt. aztán elváltam, és elkezdtem szedni a gyógyszert. egy fél éve hagytam abba, de érzem az elsö perctöl van peteérésem, és ilyen pontos mensim még a gyógyszer elött sem volt. most kezdjük élesben.
Szerintem lehet, hogy a volt pasiddal volt a problema. Mert neked sincs semmi bajod, neki sincs semmi baja, hat akkor hogy is van ez? Akkor en azt mondom, hogy inkabb lehet, hogy eleg alapos vizsgalatokon meg nem eshetettek at, es lehet, hogy vele van a baj. Vagy, nem volt 100 %ig perfekt a kapcsolat, sok volt benne a stressz, es a stressz miatt nem jott ossze. Szerintem ne felj, igazabol nincs is recept!
Több olyan barátnõm is van, akik éveket próbálkoztak egy pasival, nem sikerült, pedig orvosi vizsgálatok szerint mindketten egészségesek voltak. Aztán összejöttek egy másik pasival, és szinte azonnal teherbe estek. Szóval van, hogy két ember egyszerûen nem stimmel. Lehet, hogy inkább lelki magyarázata van a dolognak, lényeg, hogy elvileg hiába nemzõképesek, egyetlen születendõ baba sem "akarja" õket szülõpárnak, külön-külön mással meg simán összejön.
Egyáltalán nem biztos, sõt.Volt párommal 2 évig nem jött össze, mostanival meg abbahagytam gyszert, és egybõl terhes lettem.Van amikor a saját szervezet reagál úgy tudat alatt hogy nem jön össze a baba, és van amikor nem velünk nõkkel van a baj, szval ne is gondolkodj ezen, sikerülni fog.
Egy petevezeték-átmosást javasolnék még. Minél elõbb, annál jobb. Ez nem nagy mûtét: nem fáj, és talán még úgy is elvégzik, hogy nincs párod. (nem kell mondani). Közben kiderül az is, hogy ez volt-e a probléma.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: akkor amikor a volt pároddal abbahagytátok a próbálkozást, te is elkezdtél fogamzásgátlót szedni?
Igen, amikor jött az új( mostani) kapcsolat elkezdtem szedni a gyszert, 2 évig szedtem.

Cypromix fogamzásgátlót szedek, kihagytam egy hónapot. Újra szeretném szedni. Folytathatom 1 hónap kihagyása után vagy várjak még pár hónapot? Mennyit? Lesz e valami problémám ha újra elkezdem ilyen rövid időn belül?

Legjobb válasz: Szerintem folytathatod - ha megjött rendesen a menstruációd ugyanúgy kezdd el szedni - persze ne feledd csak a 2. levél után leszel teljesen védett ( a "teljesen"t úgy értem, hogy amennyire a gyógyszer védhet - még mielõtt lekiabálják a fejem :) )

Szerintem folytathatod - ha megjött rendesen a menstruációd ugyanúgy kezdd el szedni - persze ne feledd csak a 2. levél után leszel teljesen védett ( a "teljesen"t úgy értem, hogy amennyire a gyógyszer védhet - még mielõtt lekiabálják a fejem :) )
Én úgy tudom, ha abbahagyod a fogamzásgátlót, akkor legalább fél évet kell várni. De a legjobb, ha elmész a nõgyógyászodhoz, és megkérdezed. Úgy is õ írja fel:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!