Találatok a következő kifejezésre: Lesz valami a kutyámnak, ha (22 db)

Lesz valami baja a kutyámnak ha megeszi a cserebogarat?

1 éves elmúlt a kutyám.Nekem van egy olyan ?rült hobbim hogy amikor jönnek a cserebogarak,tollasüt?vel leütöm ?ket.,,elvan a gyerek ha jáccik" címszóval.Na és a kutyám meg megeszi.De nem csak ilyenkor,hanem ha nappal talál,játszik vele mint egy macska azután ha megunja megeszi.És valamelyik este és majdnem megfulladt mert elvileg megakadt a torkán a lába vagy nemtudom.

Legjobb válasz: hát szerintem ha holtan eszi meg akkor nem lesz semmi baja, ha él akkor lehet hogy megfulladhat töle a kutya

hát szerintem ha holtan eszi meg akkor nem lesz semmi baja, ha él akkor lehet hogy megfulladhat töle a kutya
Leginkább akkor lehet probléma ha elõtte permeteztek a környéken. Ha sokat eszik elõfordulhat h rosszúl lesz a méregtõl.
A kérdező hozzászólása: akkor eszi meg ha feljön a fûbõl..félig holtan eszi meg...mert jáccik vele és kinyomja a belét(amitõl néha rosszul leszek) és úgy eszi meg....egyébként köszi a válaszokat.
Úgy gondolom, hogy hasmenése lesz tõle.

Lesz valami baja a kutyamnak ha ilyeneket eszik?

A parom kicsi koratol adja neki, es mindig veszekszek vele. A kutyakajat (jo minosegu tap) mar meg sem eszi, csirke nyak es mell fozve tesztaval vagy rizzsel, csak ezt eszi, ez az amit en adok neki.

Legjobb válasz: Butaság jó az neki nem lesz tõle semmi baja.

Butaság jó az neki nem lesz tõle semmi baja.
http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/mit-nem-ehet-a-kut.. , , Káposztát, krumplit, babot. borsót, kukoricát ne adjunk a kutyának Soha ne egyen a kutya nyers sertés húst, mert gyógyíthatatlan betegséget kaphat. Véletlenül se adjunk csokoládét, desszertet a kutyának. Sok csokoládétól akár el is pusztulhat!, , Szerintem: Sárgarépát, almát, paprikát ehet akár nyersen is, én is adok neki. A paradicsom valamiért úgy rémlik, hogy nem tesz jót, de ezt nem tudom pontosan... A csirkemell, rizs jó, viszont nem ártana valamivel kiegészíteni, mert szerintem ebben azért nincs benne minden, ami kell a kutyának.
Kaphat nyers húst is a kutya, semmi baja nem lesz tõle. Elvileg azt kéne csak kapjon, meg csontot, mivel ez a természetes tápláléka.
A természetben sem csak csontot és húst esnek a ragadozok, túl lehet lépni az 5 éves mesekönyv szintrõl
Nem csak azt esznek, de a fõ táplálékuk az, nem pedig ez a sok táp, ami tele van mû dologgal.
Kaphat nyers húst csak ne sertést! és 1-2napig nem árt lefagyasztani fogyasztás elõtt.
Karfiol kivételével mindegyiket eheti nyersen semmi baja nem lesz. Viszont a kaját jó lenne valami rendesre átállítani, lehet neki fõzni, de akkor kapján bele zöldségeket is és ne csak nyak legyen benne.
Szerintem, ha egy kutya kölyök korától a táphoz van szoktatva, akkor lehet, hogy a nyers hústól emésztési problémái lesznek. A vadon élõ állatok kölyök koruk óta nyers húson és bogyókon élnek, így õk ahhoz szoktak.
A kutyának a széklete megmutatja, mi az ami jó neki és mi az, ami nem. Ha a kutyád széklete rendben van ezektõl a kajáktól, akkor minden oké, bár a paradicsom úgy tudom nem adható, szerintem a mandarin sem, de alma, répa, paprika mehet. Karfiol nem jó, de körtés kacsás Acana táp már van, úgyhogy a körte is mehet szerintem. Azért azt mondd meg a párodnak, hogy nem minden emberi táplálék jó a kutyának. Arról nem szólva, ha folyton nasizik, akkor tényleg nem fogja enni a tápot. Nehéz harc, nekem az anyósom tömi kölyökkorától a kutyát mindennel, hiába veszekszem vele emiatt. Állandóan fogyóztatni kell a vizslámat, mert mindig lopja neki a falatokat, ha nem látom. Sosem volt még vizslasúlyban, pedig már9 éves.

Lesz valami baja a kutyának ha elnyelt egy fél pár zoknit?

Lejetettem egy zoknit(kistesómé) és megette.Ugye nem lesz baja töle?

Legjobb válasz: hát szerintem azért nézesd meg egy állatorvossal, õ meg tudja ítélni hogy ez okoz-e gondot. de jót nem tesz neki az biztos :D

hát szerintem azért nézesd meg egy állatorvossal, õ meg tudja ítélni hogy ez okoz-e gondot. de jót nem tesz neki az biztos :D
A kérdező hozzászólása: *lenyelt, leejtettem
Mekkora kutya?Bár szerintem is megkéne nézetni orvossal nehogy valahol elzáródást okozzon...
Mindenképp szólni a szülõknek, vagy aki eltudja vinni orvoshoz vagy fizetni, h akutya megette a zoknit és go az orvoshoz.
Lesz bizony. A zokni ugyanis nem emészthetõ, és elég nagy ahhoz, hogy gyomorcsavarodást vagy bélelzáródást okozzon, amibe a kutya garantáltan belehal egy-két napon belül. Azonnal menj el vele állatorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: A kistesom 10 hónapos és az õ zokniját nyelte le.A kutyám kb olyan 20 kg. Adtam neki tejet.Remélem nem lesz semmi baja.orvoshoz most nem tudom vinni mert a szüleim nincsenek itthon.
A tej mire lenne jó? Ha mosogatószert ivott volna, akkor talán. Amint hazaérnek a szüleid, vigyétek el a kutyát orvoshoz. Ha sokat vártok vele, akár olyan súlyos is lehet az állapota, hogy a mûtét sem segít rajta. Láttam már kutyát elpusztulni, mert megevett egy nejlonzacskót. :-(
A tej csak annyit csinál hogy megmozgatja a gyomrot és a beleket így sokkal kevesebb ideje van az orvosnak eldönteni mi legyen. azonnal vigyétek el orvoshoz még mielõtt eldugaszolná a beleit.
Azért annyira nem kell beparázni, a kutyák elképesztõ dolgokat tudnak megenni. Nyilván el kell vinni orvoshoz, vagy legalább felhívni a dokit. Ne ess pánikba, szólj a szüleidnek, ha hazaértek.


Lesz valami baja a kutyámnak, ha -20 fok lesz a télen?

Mivel a kutyusom kint el(kertben)es csak 6 honapos (nemetjuhasz)kihulhet-e?

Legjobb válasz: Szerintem ne félj, a természet ezt megoldja, a kutyusod valószínûleg már épp növeszti a jó meleg téli bundáját :). De azért nem árt ha biztosítasz számára olyan helyet ahol meg tud húzódni az idõjárás viszontagságai elõl... (jól lefedett, biztos falú ól,puha,meleg rongyok stb.).

Szerintem ne félj, a természet ezt megoldja, a kutyusod valószínûleg már épp növeszti a jó meleg téli bundáját :) . De azért nem árt ha biztosítasz számára olyan helyet ahol meg tud húzódni az idõjárás viszontagságai elõl... (jól lefedett, biztos falú ól, puha, meleg rongyok stb.).
Szia! Nyugodtan kint tarthatod a kutyust! A közhiedelemmel ellentétben pont a benttartás nem jó nekik! Gondold el, ha neked is ugyanúgy kéne kimenned a mínuszokba, ahogyan bent heverészhetsz a 20 fok körülben! Egyébként meg már a telek sem olyan vészesek. A kutyus kapjon egy praktikus ólat! én hungarocelltáblával béleltem ki nekik, s alul cserélem nyáron a kutyaágyat, télen a hullámpapírt bõven (télen annyira latyakos lenne a rongy, hogy nem tenném be a mosógépbe, s ezt olcsó cserélgetni). A bejárati ajtóhoz pedig jó sûrû függönyt tettem, hogy ne menjen rájuk annyira a huzat. Nem panaszkodnak ( egyébként tényleg tudnak ), s úgyis mindig a kerítés mellett ücsörögnek. :)
Tekintettel a kutyád korára lesz baja, ha kinnt tarod! Pl. felfázhat-ettõl bepisil, vagy vérset vizel-melynek következményei beláthatatlanok. Nekünk-bár röviszörû, de felnõtt kutyánk van, de már 0fokon beengedjük-mert munkakutya, és féltjük.Attól még Neked nem kell már 0 fok alatt ezt tenned, viszont nagyon ajánlom, hogy interneten nézz utána, hol tudnál szalmát beszerezni-mi is ezen vagyunk.A szalmát tedd az óljába-vagy felhelyére, és akkor nyugodtan kinnthagyhatod a kutyádat nagyobb hidegben is! Amúgy ne!!! Minden jót!
Ha nagyon jol szigetelt a kutyus olja, akkor kibirja, mert a nemetjuhasz-nak elegge hosszu szore van. Olyan helyre kell tenni a kutyaolat, ahol nincs huzat, es az olja ajtajara raszogelni egy regi szonyeg darabot, hogy ne fujjon be a szel es foleg ne fujja be a havat.Ala lehet tenni , ha van otthon egy regi szivacs matrac, mert az jol szigeteli a hideget. Esetleg ha az olja mozdithato, az ala is lehet tenni valamilyen szigetelo anyagot.
a kutyáknak a szõre megvégi... de azért ajánlott neki mégis ha csinálsz/csináltatsz egy ólat és oda betezsel egy paplant neki vag valami textilt... az én kutyám arégi mellényem kapta meg azt széttépheti-- gondoltam de rájött h az neki jó és csak fekszik rajta^^... 1 másfél éves bullterrierem van és az összes játékát eddig széttépte úgyhogy kellemes csalódás volt
Szerintem vidd orvoshoz.
Elvileg ki kell kakálnia, de nem írtad milyen kutya, mert ha nagy akkor simán átmegy(bár bizti ami bizti én akkor is megnézetném) Ha meg kicsi, akkor mindenképp vidd el
Nem kell egybõl orvoshoz rohanni.... Milyen fajta a kutya???Mert ha sokat mozog, eszik iszik kikakilja, és mivel abban a fóliában papír is van, most szedtem szét, most ettem egyet, és a papírt fel tudja dolgozik a kutya szervezete...
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos német juhászról van szó , és abba nincsen semmi papír szerintem ...
Szerintem nem lesz baja, de figyelld azért h nehogy legyen valami, ha nagyon aggódsz hívj fel egy orvost és õ legfeljebb azt mondja h vidd be.
Figyelni kell a kutyust a következõ napokban. Étvágya, széklete legyen. Viselkedése továbbra is legyen a megszokott. Ha ezek közül valami nem klappol akkor orvos.
Minek rá kétféle? Elég az egyik.
Van rá esély. Minden bolhairtó szerre rá van írva, hogy más szerekkel tilos kombinálni. Éppen a kiszámíthatatlan kölcsönhatások miatt. Én ebben a helyzetben az elsõ gyanús jelre megfürdetném a kutyát (hogy legalább a sprayt lemossam róla). A csepp bõven elég bolhák és kullancsok ellen.
Én is fújom, ha gázos helyre megyünk. Van rajta emellett nyakörv és csepp. Semmi baja.De kullancs az 5 éve alatt nem volt benne.
Szerintem semmi baja nem lesz tõle. A spray amúgy is csak egy pár óráig hat igazán. Nem rossz kétféle szerrel védekezni, mert van hogy a csepp mellett is kerül bele kullancs. Job a több frontos védelem. (Mostanában az exspot gyengélkedik távoltartásból, de a frontline erre északon pl nem igazán használ)
Rovarírtó szerek (csepp és spray hatóanyagai) túlzott használata súlyos túladagolást eredményezhetnek!!!

Lesz valami baja a kutyának ha megevett egy szivacsdarabot?

Nagytest? kutyáról van szó.(nem az enyém,kiváncsiságból kérdezem)

Legjobb válasz: Ha nagy volt a szivacsdarab, akkor lehet belõle baj, mert megakadhat az emésztõrendszerében és ráadásul felszívja a folyadékokat.

Ha nagy volt a szivacsdarab, akkor lehet belõle baj, mert megakadhat az emésztõrendszerében és ráadásul felszívja a folyadékokat.
Semmi. Feloldja a gyomorsav.

Ha egy nagyon lusta és lassú kutya mellé veszek egy gyors és mozgékony kutyát, akkor a másik is élénkebb lesz valamivel?

Én minden egyes séta alkalmával idegbajt kapok t?le, (márpedig naponta négyszer sétálunk, ugyanis szobakutya)hogy legszívesebben csak áll és bambul és egyszer?en nem lehet vele haladni. Szó szerint vontatom magam után.

Legjobb válasz: Ha te be vagy lassulva,értékelnéd,ha valami idióta körülötted száguldozna naphosszat??Szerintem15perc után hozzávágnád a vasalót!Na!A kutyád is igy lenne szerintem!!

Ha te be vagy lassulva, értékelnéd, ha valami idióta körülötted száguldozna naphosszat??Szerintem15perc után hozzávágnád a vasalót!Na!A kutyád is igy lenne szerintem!!
A kérdező hozzászólása: Attól tartok abszolút nem illünk össze a kutyámmal. :S Én nagyon szívesen futnék vele, de két méter után megáll. Az elõzõ kutyámat bicikli mellett futtattam, az is nagyon jó lenne, de õ csak szomorúan nézne utánam, meg rendesen túrázni se lehet vele, pedig azt is nagyon szeretek. Persze azért megválni nem fogok tõle, már csak elvbõl sem, de azért sem mert attól még szeretem, meg tudom hogy õ is engem. Gondoltam ha lenne egy mozgékony kutyám is, akkor én is kiélhetném magam, meg õ is kénytelen lenne aktivizálni magát, mert egy kicsit már kezd elhízni.
:D szerintem tök igaza van az elõttem szólónak :) Ha még te, a gazdája sem tudod felpörgetni kicsit, akkor a kis pörgettyû tuti az idegeire fog menni. Próbáld kicsit pörgetni, túlzott gesztikulációval, hangoskodással, kajával, akármivel. Neked kellene megtalálnod a módját, hogy fel tudd pörgetni legalább valami élhetõ szintre. Nem túlsúlyos? Miért lassú?
csak problémákat okozhatsz vele! Mindig a már meglévõ kutyával azonos vagy tõle alacsonyabb energiaszintû kutyát érdemes választani hozzá-ekkor könnyen megõrizhetõ az egyensúly a családban. Ha a kutyádat vontatni kell séta közben akkor az nem a kutya habitusából fakad, hanem te ronthattál el valamit. Minden kutya imád sétálni, felfedezni a világot és igényli is ezt normál esetben!
Milyen kutya? Mekkora és mennyi idõs? Amúgy száraz idõben bemegy a házába?
A kérdező hozzászólása: Keverék, fél éves és sosincs bent.
Hát ha soha nincs bent, akkor valamiért nem tetszik neki a háza. Nem szokta meg, ezért, ha esik az esõ, miért menne be? Talán tegyél be neki egy kedvenc lábtörlõt, vagy valami olyan ruhadarabot, amelyen rajta van a gazdájának a szagnyoma. Ebben az esetben a tiéd. Talán ráfekszik és attól fogva ismerõsnek érzi a helyet. De persze ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Akkor magával a házával van valami baja, nem tekinti sajátjának, esetleg fél tõle. Az is zavarhatja, hogy a házból, ha bent van nem lát rá a ház bejáratára, vagyis rátok, vagy az utcát nem tudja szemmel tartani. Ha nem ez a gond, akkor próbáld finom falatokkal odahívni, majd tegyél be pár falatot a házba is, úgy, hogy csak akkor érje el ha bemegy. Ha már bent van akkor nagy dicséret, esetleg plusz jutalom falat. Segíthet ha beteszel a házába valami olyan ruhadarabot amin érezheti a gazdi illatát, így kialakulhat a biztonságérzet.
Próbáld meg máshova rakni a házát, olyan helyre ami közelebb van a bejárathoz ahonnan szemmel tudja tartani az udvart, utcát.Meg próbáld jutalomfalattal becsalogatni és amikor bement akkor nagyon megdicsérni.Vagy próbáld meg hogy a házában adsz neki enni és akkor pozitív élményhez fogja hozzákapcsolni a házban tartózkodást.Ez nem napok alatt fog kialakulni, lehet hogy hetekbe hónapokba fog kerülni mire a házban fog aludni.Sok sikert! :)
Az én kutyám azért nem ment be a házba, mert nem látott rá elég jól a kapura meg a bejárati ajtóra.Nem lehet hogy nálatok is ez a gond?
A kérdező hozzászólása: Elképzelhetõ, mert az õ háza viszont hátul van a kertben.

Lehet-e a kutyának Calcimuscot adni, ha megcsípi a darázs? Ha, igen, van annak valami adagolása? 10 kg körüli kutyám van, 1 ampulla nem lesz sok neki?

Legjobb válasz: Lehet, sõt érdemes, 2 amplullát szoktak adni felnõtt embernek. Mondjuk ha a negyed amplullát nekiadod, abból nem lehet baj. Bár nem tudom lehet-e egyáltalán bármilyen mellékhatása.

Lehet, sõt érdemes, 2 amplullát szoktak adni felnõtt embernek. Mondjuk ha a negyed amplullát nekiadod, abból nem lehet baj. Bár nem tudom lehet-e egyáltalán bármilyen mellékhatása.
Injekciózni akarod vagy megitatni vele? A legtöbb kutya fel se veszi a darázscsípést, legfeljebb egy kicsit megdagad a környéke. Én még nem hallottam darázscsípésre allergiás kutyáról, bár ki tudja...
A kérdező hozzászólása: Itatni szeretném, nem vagyok az injekciózás híve - mármint házilag. Szerintem az az orvos dolga. Nem allergiás a csípésre, csak gondoltam meggyorsítom a "felépülését". Nemrég az egyik hátsó lábán csípte meg és sajnáltam, hogy megdagadt és órákig csak bicegett, meg tartotta a lábát. :)
Egy egészet nyugodtan adhatsz neki, én már hallottam, meg láttam is darázsra allergiás kutyát...nem kívánom senkinek!
Semennyit ne adj neki! Az én kutyámat is csípte már meg, még belül a pofiját is. Azt mondta az állatorvos, hogy semmit nem kell adni neki. Nagyon ritka az erre allergiás kutya, akkor viszont azonnal látszik, percek alatt rosszul lesz. Amúgy elmúlik hamar.
A Calcimusc csak kalcium. Ha egy egész ampullát adsz neki, akkor sem lesz semmi baja.
Az enyém is vadászik a darazsakra, meg is csípte egy a pofiját, megdagadt, de nem lett semmi baja.
Nekünk is van itthon calcimusc, én szoktam adni neki egyet, ha megcsípi a méhecske, vagy darázs (na jó, az elmúlt 6 év alatt 2x volt ilyen:) 5.5 kg, én beadok neki egy egész ampullával. Persze, rendszeresen nem jó nagy dózist adni, mert ahogy embereknél, úgy kutyáknál is kõképzõdést okozhat. De ennyitõl természetesen semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor ha legközelebb elõfordul adok majd neki egyet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!