Találatok a következő kifejezésre: Lesz valami a kutyámnak, (63 db)

Mi a neve? Egyszer olvastam valami kutya szagtalanító sprayről, amit a kutya szőrére és az óljába is kell fújni, és nem lesz büdös a kutya, eltünteti a szagát.

Miel?tt jönnének az oltások: Nem az enyém a kutya, ideiglenesen gondoskodnom kell róla. Kinti kutya, nincs lakásban és nagyon büdös. Ha ez számít valamit: hosszú sz?r?, kan és kb.8 hónapos lehet.

Legjobb válasz: Sampon, takarítás.

Sampon, takarítás.
Tisztelt Kérdezõ! Sosem használtam, ismerõsöm sincs, aki használt volna ilyet, de van. Pl.: http://www.kedvence.hu/1601-szagtalanito-spray-kutyaknak.html
A kérdező hozzászólása: Olvasd el a kérdést még egyszer és ha nem tudsz válaszolni, ne irkálj!
A kérdező hozzászólása: Köszi második! Szerintem nem errõl olvastam, de megpróbálom ezt megvenni, hátha használ.
a spray nem fog használni. mivel hideg van, megfürdetni nem tudod, csak jól ki kéne kefélni, és a házát kitakaritani. és lehetne tartani neki egy csontos napot, hogy ki tisztitsa a bûzmirigyét. elvileg egy jól táplált egészséges kutyának nem lehet szaga.
Nekünk is "büdös" volt a kutya de elvittem bolhairtásra és megoldódott a probléma semmi szaga nincsen.
Miért ne lehetne télen fürdetni? Arrafelé nincsenek hajszárítók?
A kérdező hozzászólása: Megkérnék mindenkit, hogy aki nem tud a kérdésre válaszolni, az ne irkáljon. Mint írtam, nem az enyém a kutya, ideiglenes gondoskodok róla. Nem fogom fürdetni, fésülgetni, kutyakozmetikába hordani; kaját is azt kap, amit a gazdája meghagyott, hogy adjak neki. A szagtalanító spray, amire áldoznék a saját pénzembõl, ha elérhetõ áron meg tudom venni. Ha valaki erre: "hogy hívják azt a kutya szagtalanító sprayt, amit a kutya szõrére és az óljába is kell fújni, és nem lesz büdös a kutya, eltünteti a szagát" tud válaszolni, azt megköszönöm!

Utalhat ez esetleg arra, hogy valami mozgási (ízületi) problémája lesz késöbbiekben a kutyámnak?

Séta közben érdekesen jár a hátsó fele, ez baj jelenthet?

Legjobb válasz: Jajjaj, ne pánikoljunk már!!! Egy három és fél hónapos kiskutyáról van szó, aki õrülten riszál séta közben. Amúgy is kölyök, tehát a járása, mozgása koordinálatlan, darabos, ügyetlen, ahogy egy ember kisgyereké is. Ez teljesen természetes! Amit ez a kiskutya csinál, az nem betegség, hanem farok csóválja a kutyát "szindróma"! :D Ha aggódsz, megkérdezheted az orvost, de egy három hónapos kutyáról õ sem fog többet tudni mondani, kivéve, ha brutális, kirívó rendellenessége van. A csípõjét azzal tudod kímélni, erõsíteni, hogy kölyökként ne legyen dundi, kövér (inkább finoman vékony), és adsz neki porcerõsítõt (zöldkagyló kivonatot, pl. Luposan Gelenkraft, Korvimin, GF 600), illetve nem lépcsõzteted, és legalább 1 éves koráig nem biciklis futtatod. Séta: inkább többször kevesebbet, erõsítés, izmosítás csak fokozatosan, pl. havonta növelni a mozgás mennyiségét. 1-másfél éves kora környékén tudod elvinni diszplázia szûrésre, mert akkorra fejlõdik ki teljesen, és akkor lehet biztosra megmondani a Norberg-szöget. Azt hiszem, fél éves korban végezhetõ egy elõszûrés, de mivel fél év alatt még nagyon sok minden változik a csípõjében, ez a korai elõszûrés nem ad biztos diagnózist. Akkor lehet gyanakodni csípõízületi elváltozásra, ha fél és egy éves kora között nem normálisodik ("komolyodik") a járása. Pl. csapott far, nehézkes felállás, fekvéshez lehuppan teljes testtel, nyuszizós (páros lábas) futás. www.diszplazia.hu

Jajjaj, ne pánikoljunk már!!! Egy három és fél hónapos kiskutyáról van szó, aki õrülten riszál séta közben. Amúgy is kölyök, tehát a járása, mozgása koordinálatlan, darabos, ügyetlen, ahogy egy ember kisgyereké is. Ez teljesen természetes! Amit ez a kiskutya csinál, az nem betegség, hanem farok csóválja a kutyát "szindróma"! :D Ha aggódsz, megkérdezheted az orvost, de egy három hónapos kutyáról õ sem fog többet tudni mondani, kivéve, ha brutális, kirívó rendellenessége van. A csípõjét azzal tudod kímélni, erõsíteni, hogy kölyökként ne legyen dundi, kövér (inkább finoman vékony), és adsz neki porcerõsítõt (zöldkagyló kivonatot, pl. Luposan Gelenkraft, Korvimin, GF 600), illetve nem lépcsõzteted, és legalább 1 éves koráig nem biciklis futtatod. Séta: inkább többször kevesebbet, erõsítés, izmosítás csak fokozatosan, pl. havonta növelni a mozgás mennyiségét. 1-másfél éves kora környékén tudod elvinni diszplázia szûrésre, mert akkorra fejlõdik ki teljesen, és akkor lehet biztosra megmondani a Norberg-szöget. Azt hiszem, fél éves korban végezhetõ egy elõszûrés, de mivel fél év alatt még nagyon sok minden változik a csípõjében, ez a korai elõszûrés nem ad biztos diagnózist. Akkor lehet gyanakodni csípõízületi elváltozásra, ha fél és egy éves kora között nem normálisodik ("komolyodik") a járása. Pl. csapott far, nehézkes felállás, fekvéshez lehuppan teljes testtel, nyuszizós (páros lábas) futás. http://www.diszplazia.hu
A kérdező hozzászólása: egyébként egy három és fél hónapos goldie
Hát ez elég furcsa. Szerintem nézesd meg egy orvossal, nekem elég gyanús. :S Tenyésztõtõl vetted?
A kérdező hozzászólása: nem de eddigi kutyáikkal nem volt gond:S
Hát a csipõjével szerintem nincs valami rendben:(Nézesd meg dokival.Ha azt mondja egészséges akkor lehet hogy csak szereti "riszálni":DDe szerintem van valami vele.
Alapvetõen igazat adok az utolsó válaszolónak, DE: nekem nem úgy tûnt a felvételen, hogy a "farok csóválja a kutyát", ahogy Õ írta. Mert nem a csóválás miatt megy furán - szerintem - hanem a hátsó lábait teszi furcsán, mereven, nem csípõbõl mozdítja, ahogy látom (elég nehéz megfigyelni a felvételen sajnos). Én mindenesetre megértem a gazdi aggodalmát, és valóban, fél éves kora körül már egy elõszûrést lehet csináltatni, addig meg az etetésre, mozgatásra kéne sztem figyelni. Egy dokival mindenesetre nem árt beszélni.
Én tenyésztõtõl vettem kutyát, akinek minden testvére(több alomból) egészséges, õ mégis Wobbler-sziondrómás lett, 11 hónaposan el kellett altatni(6 hónaposan diagnosztizálták a betegséget nála) Szerintem nem lehet mindent ráfogni arra hogy kiskutya. Tudom, hogy még koordinálatlan a mozgása, meg ilyesmi, de szerintem a jobb hátsó lábát igen furcsán használja és ez nem a csóválástól van. A csípõjét már most meg tudják vizsgálni, hallottam olyan kutyáról akinek 6 hónaposan E(!!!!) súlyosságú volt a csípõje. Ezt nem ilyesztgetésnek szántam, csak megemlítettem, hogy van ilyen. A Goldenek meg tudtommal erõsen veszélyeztetettek DP ügyben. Egyébként sokminden mástól is lehetnek ilyen tünetek, szerintem ilyen problémánál elké a doktor! Remélem semmi komoly baj nincsen!
Szerintem is nagyon furán használja a csípõjét. Ha legközelebb viszed oltásra akkor kérdezd meg a dokidat a véleményérõl.
Igen, utalhat, de ezt már leírták néhányan. Abban ne reménykedj hogy azt fogják írni, hogy semmi baja, teljesen egészséges, mert ez nagy valószínûséggel nem így van. Inkább vidd el állatorvoshoz. Sok sikert!

Lesz valami baja a kutyámnak a kamillateától?

Szoktam kamillával kenegetni a lábát, mert csirkeallergiás és a lábát pirosra nyalogatja. Annyira nyalja, ha kamillázom, hogy adtam neki kb egy fél decit a kamillából. Jóízűen benyakalta, sőt a másik kutyám is. Lesz valami bajuk, vagy még jót is tesz nekik, ha rendszeresítjük?

Legjobb válasz: A kamillateától semmi baja nem lesz a kutyának. Viszont ha csirkeallergiás, akkor legjobb lenne teljesen kerülni a csirkés kajákat. Tudom, hogy elég nehéz, az én kutyám is allergiás a csirkés dolgokra. Nekem is két kutyám van, igy a legjobb megoldás, hogy egyik sem kap csirkét, mert amig a másik kapott, addig mindig ellopta tõle a kicsi.

A kamillateától semmi baja nem lesz a kutyának. Viszont ha csirkeallergiás, akkor legjobb lenne teljesen kerülni a csirkés kajákat. Tudom, hogy elég nehéz, az én kutyám is allergiás a csirkés dolgokra. Nekem is két kutyám van, igy a legjobb megoldás, hogy egyik sem kap csirkét, mert amig a másik kapott, addig mindig ellopta tõle a kicsi.
A kamilla teától tényleg nem lesz baja, de valóban jó lenne ha kaját váltanál, a viszketés egy idõ után olyan mértékû lesz hogy véresre rágja, vakatja magát.
A kérdező hozzászólása: A kajaváltás már folyamatban van. Természetesen nem kap csirkés kaját, ami elég nehéz, mert csak a csirkés tápot szereti. Nagy szenvedés az etetés. Most vettem neki TOTW bárányost, meg halast. Elõtte Acana bárányos almást evett. Nem nagyon ette egyiket sem.
Vigyázz a tápválasztással van olyan amiben van csirke húsliszt és az ugyanúgy allergizál. Nekem is csirke allergiás a kutyám. A TOW-ba azt hiszem pont van csirke. http://www.petissimo.hu/kutyaknak/szarazeledelek/csirkemente.. Ezek a csirkementesek.
A kérdező hozzászólása: Ebben a TOTW-ban nincs csirke, csak a bölényesben és a kacsásban. Nem nagyon eszi, de mindegy. Ha éhes lesz, majd megeszi.

Ha egy nagyon lusta és lassú kutya mellé veszek egy gyors és mozgékony kutyát, akkor a másik is élénkebb lesz valamivel?

Én minden egyes séta alkalmával idegbajt kapok t?le, (márpedig naponta négyszer sétálunk, ugyanis szobakutya)hogy legszívesebben csak áll és bambul és egyszer?en nem lehet vele haladni. Szó szerint vontatom magam után.

Legjobb válasz: Ha te be vagy lassulva,értékelnéd,ha valami idióta körülötted száguldozna naphosszat??Szerintem15perc után hozzávágnád a vasalót!Na!A kutyád is igy lenne szerintem!!

Ha te be vagy lassulva, értékelnéd, ha valami idióta körülötted száguldozna naphosszat??Szerintem15perc után hozzávágnád a vasalót!Na!A kutyád is igy lenne szerintem!!
A kérdező hozzászólása: Attól tartok abszolút nem illünk össze a kutyámmal. :S Én nagyon szívesen futnék vele, de két méter után megáll. Az elõzõ kutyámat bicikli mellett futtattam, az is nagyon jó lenne, de õ csak szomorúan nézne utánam, meg rendesen túrázni se lehet vele, pedig azt is nagyon szeretek. Persze azért megválni nem fogok tõle, már csak elvbõl sem, de azért sem mert attól még szeretem, meg tudom hogy õ is engem. Gondoltam ha lenne egy mozgékony kutyám is, akkor én is kiélhetném magam, meg õ is kénytelen lenne aktivizálni magát, mert egy kicsit már kezd elhízni.
:D szerintem tök igaza van az elõttem szólónak :) Ha még te, a gazdája sem tudod felpörgetni kicsit, akkor a kis pörgettyû tuti az idegeire fog menni. Próbáld kicsit pörgetni, túlzott gesztikulációval, hangoskodással, kajával, akármivel. Neked kellene megtalálnod a módját, hogy fel tudd pörgetni legalább valami élhetõ szintre. Nem túlsúlyos? Miért lassú?
csak problémákat okozhatsz vele! Mindig a már meglévõ kutyával azonos vagy tõle alacsonyabb energiaszintû kutyát érdemes választani hozzá-ekkor könnyen megõrizhetõ az egyensúly a családban. Ha a kutyádat vontatni kell séta közben akkor az nem a kutya habitusából fakad, hanem te ronthattál el valamit. Minden kutya imád sétálni, felfedezni a világot és igényli is ezt normál esetben!

Megevett a kutyám egy kis teamécsest, lesz valami baja?

Legjobb válasz: Ha nem egészben nyelte le, hanem szétrágta, akkor valószínûleg nem lesz baja. A viasz átmegy rajta és hátul kijön. Az állatorvos sem tud vele mit csinálni, valószínûleg azt fogja mondani, hogy figyeljétek a székletét és ha csak erõlködik, de nem jön belõle semmi, vagy levert, rosszkedvû, étvágytalan lesz a kutya, akkor irány vissza hozzá. Ezesetben viszont késlekedés nélkül, azonnal rohanni kell a dokihoz!

Ha nem egészben nyelte le, hanem szétrágta, akkor valószínûleg nem lesz baja. A viasz átmegy rajta és hátul kijön. Az állatorvos sem tud vele mit csinálni, valószínûleg azt fogja mondani, hogy figyeljétek a székletét és ha csak erõlködik, de nem jön belõle semmi, vagy levert, rosszkedvû, étvágytalan lesz a kutya, akkor irány vissza hozzá. Ezesetben viszont késlekedés nélkül, azonnal rohanni kell a dokihoz!
Részleteket írnál? Pl megette a fémházat is? Hogyhogy megette, nem érezte hogy annak nem jó az íze, tán nem adtok neki enni hogy megette? Szerintem elkéne vinni orvoshoz mert teamécsesben is baromi sok viasz van! A fém házról nem is beszélve!
A kérdező hozzászólása: Adunk neki enne, nem azért ette meg!!!!!! Nem fémházas volt, hanem mûanyag de azt nem tudjuk, hogy azzal mi lett!
az enyém folyton megrág mindent, beleértve a mécsest is, soha semmi baja nem volt eddig hál' Istennek, de már mindent dugdosni kell elõle :)
Hát lehet holnap viaszt fog önteni a kutyád :D hívd fel az állatorvost, erre pikk-pakk fog tudni válaszolni telefonon is.véleményem szerint akkor van gond ha a mûanyagot megette.az megvághatja a gyomrát vagy a beleit.

A kutyám ma mérget evett! HELP Lesz valami baja?

Ma reggel a kutyám mérget evett... Nem tudom, hogy milyen mennyiségben, de patkányméreg volt. Egy keverék kutyáról van szó. És észrevettem, hogy azóta sokat pisil és olyan mint ha véres lenne a "dákója".

Legjobb válasz: Mérget evett...A méreg ölésre szolgál, szerinted nem lesz baja? Komolyan ilyen hülye vagy?! Hívd ki az állatorvost, lehet, hogy még menthetõ a kutya.

Mérget evett...A méreg ölésre szolgál, szerinted nem lesz baja? Komolyan ilyen hülye vagy?! Hívd ki az állatorvost, lehet, hogy még menthetõ a kutya.
Dehogy tanakodnak ilyesmin! Megkérdezik a gyakorikérdéseken, hogy mit csináljanak vele!
Ha ne adj' isten elterülsz az utcán, mert pl. szívrohamod van ne csodálkozz, ha az emberek megállnak melletted és nem elsõsegélyben részesítenek azonnal, hanem azon tanakodnak majd, hogy: részeg, vagy narkós? Szánalmas vagy...
Az ilyen emberekre mondják:"Emberek!Meg maga ott!"
Az ilyen embereknek meg kellene tiltani az állattartást!
Okosan leírtad, hogy a mennyiségtõl függ.Gratulálok, feltaláltad a makaróniba a lyukat! Mivel azt írod, nem tudod, milyen mennyiségben ette, arról sincs fogalmad sem, hogy az a mennyiség árt-e neki. Igen, lesz valami baja, leírásod szerint már van is.Mint fentebb írták, egy megoldás van:állatorvos.
úristen ennyire hülye vagy kérdezõ??? ahelyett hogy ide írogatnád a kérdésedet , hogy lesz -e baja meg várod a válaszokat, fogd már meg magad azt vidd el az állatorvoshoz!!!!! szerinted a patkány méregtõl nem lesz semmi baja?? normális szerinted hogy vérzik tõle? IDIÓTA! lehet lepontozni!
A patkányméreg valószínûleg belsõ vérzést okoz! Állatorvos, AZONNAL!!!! Tud segíteni! De ha nem viszed el, nem biztos, hogy túléli...
Amikor az én kutyámat megmérgezték, akkor habzott a szája.Adtunk neki 1 liter tejet, mert nem tudom hol olvastuk hogy az valamennyit segít mérgezés esetén.És amikor lehetõség volt rá, vittük állatorvoshoz.Hát igen, szerintem még segíthet neki az orvos.Mi is a kutyánkat kb. 16-17 óra után vittük el az állatorvoshoz. (késõ este mérgezték meg, nem ette meg az összes mérget szerencsére, és másnap délután volt csak nyitva az állatorvos) És a bajt már sehogyan sem tudod megelõzni, mivel már megtörtént.Amint lehet vidd el az állatorvoshoz.
"utolsó pillanatokig lehet rajta segíteni K1-vitaminnal"
Bocs nem néztem az alatt lévõ írást perszer mindenképp kell állatorvos mert add rá kb. 2 injekciót bár keverék kutyád van nem fajtiszta akkor is káros lehet nagyon a te és az õ érdekében szerintem állatorvos és amúgy az nem jó ha véres!!!!!
Szerintem mindenképpen el kéne vinni állatorvoshoz. Elvileg meg tudja mondani, hogy milyen mérget evett. Hirtelen ezeket találtam: mindkettõnél vérzik a kutya: [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Ez mennyisegtol is fugg... Azert kerdeztem. Koszonom az "oltast". El lehet innen menni.
Milyen mérget? Szerintem hívj állatorvost sosem lehet tudni sok minden befolyásoló tényezõ lehet!!??
Kíváncsi vagyok, hogy Te mit szólnál, ha mondjuk kisgyerekként Te ettél volna patkánymérget, és anyukád otthon ülne a kanapén. "Elvigyem orvoshoz? Mert ha csak egy kicsit evett, akkor nem biztos, hogy belehal" Te most ugyanezt csinálod. A patkányméreg már kis mennyiségben is halálos!

A kutyám sérves és most lehet, hogy kiskutyái lesznek. Abból lehet valami baja?

Legjobb válasz: b.sszus. Igen, nem is kicsi baja lehet belõle! Azonnal (de tényleg) vidd el állatorvoshoz, a vemhesség 40. napjáig ivartalaníttathatod a kutyád.Vagy még ezen belül, vagy utána pedig szépen visszapakolják a sérvét. Különben bazi nagy lesz a sérve, és iszonyatos fájdalmai lesznek.:( Ne ess kétségbe, csak 2 napon belül legyen meg a mûtét, hogy tuti ne csússzatok túl a 40. napon!!

b.sszus. Igen, nem is kicsi baja lehet belõle! Azonnal (de tényleg) vidd el állatorvoshoz, a vemhesség 40. napjáig ivartalaníttathatod a kutyád.Vagy még ezen belül, vagy utána pedig szépen visszapakolják a sérvét. Különben bazi nagy lesz a sérve, és iszonyatos fájdalmai lesznek.:( Ne ess kétségbe, csak 2 napon belül legyen meg a mûtét, hogy tuti ne csússzatok túl a 40. napon!!
Nagyon felelõtlen vagy! Sosem értettem az ilyen gazdikat. Ha tudod hogy sérves, akkor ivartalaníthattad volna, hogy még véletlenül sem legyen ekkora baj.
vigyázni kell, sokszor az ilyen kistestû kutyáknak a szíve nem bírja ki az egyszerû sérvmûtétet, de mindenképpen kérd ki szakember véleményét

Nem tudom miért, de a kutyámnak mindkét fülét kívülről sebesre vakarta. Most akarnám megfürdetni bolha ellen, mivel a bolha nyakörv semmit nem ér. De félek valami baja lesz a fürösztőszertől mivel sebes neki kívülről, Lesz valami baja?

Szerintetek milyen bolhairtó szert érdemes venni? Fortline pipettára gondoltam, el?tte fürdessem meg, vagy elég csak rá csepegtetni? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: ilyen melegben inkább a legyek csípték ki. Amúgy nem valószínû hogy baja lesz a fürdetéstõl ha kutyasampont használsz, a fülét meg kezeld valami sebre való krémmel, az állatdoki megmondja mi jó rá.

ilyen melegben inkább a legyek csípték ki. Amúgy nem valószínû hogy baja lesz a fürdetéstõl ha kutyasampont használsz, a fülét meg kezeld valami sebre való krémmel, az állatdoki megmondja mi jó rá.
A kérdező hozzászólása: Neostomason ampullával akarom fürdetni, aztán pedig az helye környékét lefertõtleníteni vele, holnap utána érdeklõdöm az állatorvostól , hogy õ mit javasol.
Nyílt sebre ne használj Neostomosant! Kegyetlenül fáj a kutyának és nagyon nem jó, ha a szervezetébe kerül. A Neostomosan csak külsõleg jó, bolhák, kullancsok ellen, kisebb rüh fertõzésnél. Sebre tilos használni.

Lesz valami baja a kutyának hogyha rongydarabot (törülközőt) cibál a kutya?

foga csak nem törik le de mennyire lesz káros neki? ha ugye húzom közbe...

Legjobb válasz: Igen, lehet baja. Nekünk is az állatorvosunk hívta fel erre a figyelmünket anno, ha ilyen porózusabb, gyengébb rongyokat rág szét a kutya és lenyeli a szálakat -márpedig ilyenkor sajnos lenyeli- azok egy csomóvá összeállva okozhatnak bélelzáródást. Illetve ha már itt tartunk, arra is nagyon kell figyelni, hogy matracot, szivacsot ne tudjon szétrágni, mert a lenyelt szivacs darabok a gyomorban felpuffadnak, nem képes persze lebomlani, így az nem tud kiürülni a kutya szervezetébõl, gyomor csavart és egyéb súlyos gondokat okozhat.

Igen, lehet baja. Nekünk is az állatorvosunk hívta fel erre a figyelmünket anno, ha ilyen porózusabb, gyengébb rongyokat rág szét a kutya és lenyeli a szálakat -márpedig ilyenkor sajnos lenyeli- azok egy csomóvá összeállva okozhatnak bélelzáródást. Illetve ha már itt tartunk, arra is nagyon kell figyelni, hogy matracot, szivacsot ne tudjon szétrágni, mert a lenyelt szivacs darabok a gyomorban felpuffadnak, nem képes persze lebomlani, így az nem tud kiürülni a kutya szervezetébõl, gyomor csavart és egyéb súlyos gondokat okozhat.
A kérdező hozzászólása: hát akkor ez a "rongyozás" játék nem lesz jó..
Sokan rongyoznak a kutyájukkal, pláne fogváltás idejében! Próbálj olyat találni, ami nem plüss (mondjuk a törölközõ nem szokott az lenni), de nem is jön szét könnyen. Ha csak akkor van nála, amikor játszotok, nem lesz baj, mert látod hogy bírja az anyag. Ne hagyd elõtte, ez a lényeg.
A pamut még jó is, mert tisztítja a fogakat. Pamutból vannak a kutya játékok is, pl az a csomós kötél, amit gyártanak a kutyáknak.
Rajtad függ, milyen erõvel húzod el a kutyától. Ha szakad, elõveszel másik játékot. Amúgy a rongyokat össze szokták kötni kb három helyen . Így könnyebb megfogni a kutyának, és kevésbé szakad.
Elsõ válaszoló vagyok. Egyébként lehet a kutyával így játszani, mert a zsákmány szerzõ ösztöneit kiválóan fejleszti, csak soha ne hagyd elõl a törülközõ és hasonló, bolyhosabb rongyokat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
Milyen kutya? Mekkora és mennyi idõs? Amúgy száraz idõben bemegy a házába?
A kérdező hozzászólása: Keverék, fél éves és sosincs bent.
Hát ha soha nincs bent, akkor valamiért nem tetszik neki a háza. Nem szokta meg, ezért, ha esik az esõ, miért menne be? Talán tegyél be neki egy kedvenc lábtörlõt, vagy valami olyan ruhadarabot, amelyen rajta van a gazdájának a szagnyoma. Ebben az esetben a tiéd. Talán ráfekszik és attól fogva ismerõsnek érzi a helyet. De persze ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Akkor magával a házával van valami baja, nem tekinti sajátjának, esetleg fél tõle. Az is zavarhatja, hogy a házból, ha bent van nem lát rá a ház bejáratára, vagyis rátok, vagy az utcát nem tudja szemmel tartani. Ha nem ez a gond, akkor próbáld finom falatokkal odahívni, majd tegyél be pár falatot a házba is, úgy, hogy csak akkor érje el ha bemegy. Ha már bent van akkor nagy dicséret, esetleg plusz jutalom falat. Segíthet ha beteszel a házába valami olyan ruhadarabot amin érezheti a gazdi illatát, így kialakulhat a biztonságérzet.
Próbáld meg máshova rakni a házát, olyan helyre ami közelebb van a bejárathoz ahonnan szemmel tudja tartani az udvart, utcát.Meg próbáld jutalomfalattal becsalogatni és amikor bement akkor nagyon megdicsérni.Vagy próbáld meg hogy a házában adsz neki enni és akkor pozitív élményhez fogja hozzákapcsolni a házban tartózkodást.Ez nem napok alatt fog kialakulni, lehet hogy hetekbe hónapokba fog kerülni mire a házban fog aludni.Sok sikert! :)
Az én kutyám azért nem ment be a házba, mert nem látott rá elég jól a kapura meg a bejárati ajtóra.Nem lehet hogy nálatok is ez a gond?
A kérdező hozzászólása: Elképzelhetõ, mert az õ háza viszont hátul van a kertben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!