Találatok a következő kifejezésre: Lesz valami a gépnek ha (28 db)

Lesz baja a gépnek ha el akarják lopni miközben hoáá van rögzítve valamihez?

Van ilyen biztonsági kábel laptophoz.Ha pl ülök valahol és hozzárögzítem egy asztalhoz és el akarják lopni (pl leütnek és nem látják hogy le van "lakatolva" és megrántják akkor magának a gépnek lesz baja?nem roncsolja szét stb?

Legjobb válasz: ketté hasad, és a felszabaduló energia elrepíti a rablót, aztán kibújik belõle Chuck Norris :D

ketté hasad, és a felszabaduló energia elrepíti a rablót, aztán kibújik belõle Chuck Norris :D
Aztán megjelenik superman, de Chuck Norris-nál van kryptonit, így végez superman-nel. Szomorú a vége, de ez van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a rendkívül értelmes válaszokat!viccesebbnek találnám ha nem regisztrálnának ilyen emberek legalábbis mielõtt megtanulnának olvasni...ez ugyanis NEM a humor rész...
elsõ vagyok! viccet félre téve, minek rögzítenéd le?
A kérdező hozzászólása: tegyük fel: ülsz a mcdonalds -ban...gépezel...bejön egy rosszarcú épp a táskádban kotorázol...észre sem veszed és csak annyit látsz hogy futnak a gépeddel...pl ezért...vagy nem mekiben hanem egy padnál...leütnek és viszik a gépet...
és mit csinálsz? hogy fogod oda "lakatolni"? vagy belecsavarozod a padba?

Lesz valami baja a gépemnek, ha 3 órát vírusírtó nélkül használom?

Legjobb válasz: Ha közben nem töltesz le semmit, nem nézel pornó stb. (lehetséges károkozó) oldalakat, a tûzfalad be van kapcsolva és nincs most vírus a gépeden, aligha lesz baja.

Ha közben nem töltesz le semmit, nem nézel pornó stb. (lehetséges károkozó) oldalakat, a tûzfalad be van kapcsolva és nincs most vírus a gépeden, aligha lesz baja.
A baj az, hogy gondatlanságból / hozzánemértésbõl egy általunk biztonságosnak vélt oldal vagy eszköz is terjeszthet vírust.Legyen az egy blog vagy más. Hewlett-Packard például egy jó márka mégis egy évig árult vírusos memóriakártyát.(ez csak egy példa.nem õket szeretném lehúzni)
5 eve nem hasznalok virusirtot, atlag felhasznalokent torrentezek, jatszok, stb. soha nem volt gond a gepemmel
2012-ben letiltani a javascriptet tényleg elég korszerû megoldás.
Csak korlátozza, de teljesen nem kell letiltani, erre jó a NoScript kiegészítõ. Persze be kell állítani a szûrést. Chrome-hoz és Firefox-hoz is letölthetõ.
És mi alapján korlátozza le?
állytolag elég ha 14 másodpercre bvan kapcsolva a géped és neten vagy.... Tele van Botokkal a net ...hamar megtalálnak ha pl. pornoót keresel...vagy ilyen töltsd le ingyen oldalakat látogatsz ! Amugy ha van tüzfalad és aktív akkor nincs gond csak ne járj szar oldalakra :)
Igen pornó oldalakon valóban gyakori, de az egy hülyeség, hogy csak ott vannak. Rengeteg olyan oldal van, ami fertõzött pl javascriptbe ágyazott trójaikkal. Vannak, olyan botok, amik a cmsek sebezhetõségét használják ki és az oldal tulajdonosának tudta nélkül is bekerülhet egy javascript, mondjuk egy wordpress blogba. Teljesen mindegy mirõl szól, ha odatévedsz, már meg is fertõzõdhettél. A tûzfal a webes támadásoktól nem fog megvédeni, mivel nem arra van.
Megúszhatod, ha nem nyitsz meg semmit abból amit letöltöttél.Ha utánna egy jó virusírtót felraksz, az úgyis a karanténba fogja dobni átvizsgálás után, a letöltött fájlokat, a mennyiben azok fertõzöttek.
Ha kihúzod a gépbõl a hálózati kábelt és nem helyezel bele adathordozót, akkor kizárt, hogy baja legyen. Más esetben lutri...
A gépnek akkor sem ha 300 évet használod vírusírtó nélkül :) Ha ebben a 3 órában nem látogatsz gyanús webhelyeket akkor talán megúszod a fertõzést :)
Ez nem egészen idõfüggõ. Ha vírust kapsz, elég lehet pár másodperc is, amikor neten böngészel. Ha játékhoz kilövöd, mert bezavar, de a háttérben nem fut más, ami neten használ, akkor nem lesz gond.
Ez nem idõre megy. Ha nem futtatsz vírust, akkor akár 10000 évig biztonságban vagy. Ha futtatod, akkor meg egy tizedmásodperc alatt megfertõzõdsz.
A kérdező hozzászólása: facebookot használok, 9gag-et meg gyakorikérdések.hu-t. Mi számít "gyanus" webhelynek?
Facebook!
Én minden további nélkül megbízok a 9gagben.
amugy a virusirtokban nem kell vakon bizni, a legtobb francot sem er
Windows biztonsági rések pedig vannak, ezek aztán olyan gépekre is beengedik a fertõzést, ahol soha, senki nem nézett se pornót, se más, veszélyes dolgokat. A gépen valódi a Windows, naprakész, ugyanúgy a fizetõs védelem is, semmit se használt a fõ vírus ellen, ez maga a Windows.

Lesz valami baja a gépnek ha túl sok játékot telepítek fel?

Azon kívül, hogy lassú lesz...

Legjobb válasz: más baja nem lesz csak lassu lesz ahogy irtad.

más baja nem lesz csak lassu lesz ahogy irtad.
A kérdező hozzászólása: ok kösz
Nem csak lassú - egy idõ után labilis lesz, ahogy a különbözõ programok összevesznek. Ezen kívül jobban használja a winchestert is, a megnövekedett memóriaigény miatt.
hogy jobban használja a winchestert attól lesz lassu.csak akkor lesz labilis ha mindenfle szar progikat teszel fel a játékok nem vesznek össze, kivéve ha verekedöset veszel:D
A vinyóhasználatnak ehhez nincs köze, az a töredezettség. A registry lesz tele minden szutyokkal, ettõl lesz lassú és labilis (utóbbi fokozottan, ha játékokat nem csak felraksz, de cserélgetsz, azaz le is szeded õket.) Oprendszer újrahúzás maradéktalanul rendbetesz mindent.
.. vagy egy CCleaner, esetleg lemez töredezettségmentesítés. Apropó: a "merevlemeztöredezettségmentesíthetetlenségeskedéseitekért" a leghosszabb magyar szó, nem a "megszentségtelen..." :D
A kérdező hozzászólása: :)

Lesz e valami baja a gépnek ha több ramot teszek bele?

most 512mb ram van benne, és nem kell e neki nagyobb táp vagy hűtés? mók?

Legjobb válasz: Nem lesz.

Nem lesz.
Esetleg annyi hogy gyorsabb lesz ?

Lesz valami baja a gépemnek ha letörlöm ezt a fájlt System 32?

Vírust talált ebben a fájlban, de nem merem letörölni, mert félek, hogy újra kell telepíteni és egy csomó fontos dolog eltűnik.

Legjobb válasz: ez egy rendszerfájl, szal tán nem kéne törölni...

ez egy rendszerfájl, szal tán nem kéne törölni...
Nem írtad a file kiterjesztését és a helyét... Egyébként a "system32" egy rendszermappa amit nem kéne törölni.
A kérdező hozzászólása: C:\Windows\System32\system32
próba-szerencse
Bár a kiterjesztést még mindig nem sikerül leírnod... Ez esetleg hasznos lehet: http://www.virusirtolap.hu/oktatovideo-system32-fertozottseg..
Nem rendszerfájl, az a fájl nem is kellene, hogy létezzen, önmaga a vírus. Takarítsd el onnan.
System 32 maga a Windows... Rendszerfájlt NEM törlünk, normális és a valódi vírusirtó megtisztítja és a vírust bezárja a karanténba.
Trójaiak neve: Win32/JS Trojan Downloader... (csak példaként). Tehát : Win32 és nem System32.

Ha a láncfűrész benzin tartályába véletlen lánckenő olajat töltünk, vajon lesz valami baja a gépnek? Végül is ki öblítettem benzinnel de gondolom maradt benne valamennyi olaj. Aki már járt így írhatna valami ötletet, hogy mit kellene csinálni!

Legjobb válasz: ki kell folyatni teljesen,utána rakni bele valamennyi benzint benzint jól meg rázni és azt is kifolyatni teljesen. tanksapka meg ahol meg ragadhat az olaj arra figyelj. ha ez megvolt rakhatod bele a rendes keveréket és menni fog a gép.

ki kell folyatni teljesen, utána rakni bele valamennyi benzint benzint jól meg rázni és azt is kifolyatni teljesen. tanksapka meg ahol meg ragadhat az olaj arra figyelj. ha ez megvolt rakhatod bele a rendes keveréket és menni fog a gép.
Ha kiöblítetted benzinnel, akkor nagyon kevés maradhatott benne, ez nem jelent problémát. Szépen a kipufogón eltávozik majd, mert nem ég el.

Ha nem frissítek Bios-t akkor lesz valami baja a gépnek?

Nemrég vettem új processzort, és azóta kiírja, hogy frissíteni kell, pedig működik tökéletesen. Utánaolvastam és nem ajánlott frissíteni ha még nem csináltam mert elronthatom az egész gépet. Szerintetek hagyjam így, vagy kérjek meg egy szakembert hogy frissítse?

Legjobb válasz: Mindenképp bízd szakemberre és tényleg csak akkor frissítsd ha valami nem mûködik rendesen...

Mindenképp bízd szakemberre és tényleg csak akkor frissítsd ha valami nem mûködik rendesen...
Én is 0 hozzáértéssel futottam neki, elolvastam az alaplapom kiskönyvében hogyan is kell, és imádkoztam hogy ne legyen közben áramszünet...:D
Igazából nagyon nem lehet elrontani a frissítést, mert mindent magától csinál. (ahogy elõttem is írták 0 szakértelemmel meg lehet csinálni, ja és az áramszünettõl szerintem mindenki fél ilyenkor =D). Igaz lehet hogy a win-t utána újra kell rakni. Szakemberre meg azért nem bíznám mert az úgy is elkérne egy valag pénzt a semmiért.
Elmondanám hogy egy jó pár éves alaplap BIOS frissítése eseténi áramszünetkor vagy rossz verziójú BIOS telepítésekor kukába teheted az alaplapot. 0 tudással inkább nem ajánlanám, mert ez nem olyan, mint egy sima oprendszer telepítés, hogy akkor álljunk neki még egyszer. Itt ha elszúrod, akkor vehetsz egy új alaplapot. úgy hogy csak óvatosan...
A kérdező hozzászólása: lehetséges hogy a processzor hûtõ?
Ahogy melegszik, úgy nõ(het) a processzorhûtõ fordulatszáma, és akkor megváltozhat a hangja. A másik a winchester, tehát mikor olvasol a winchesterrõl, annak is megváltozik a hangja (valószínû ez okozza a zúgást)
alapjáraton keveset fogyaszt ha használod föleg ha játszol is akkor a vga.cpu táp ventijének fordulata megnö

Ha 2DB 1GB-os DDR2-es modul mellé berakok egy 1DB 2GB-os DDR2-es RAM-ot attól lesz valami baja a gépnek?

lassulás ilyesmi? mert most haveromtól elég olcsón hozzá tudnék jutni de nem merem belerakni majd a gépbe hogy 2DB 1gB-os mellé egy 1DB2GB-ost sürgős lenne! :)

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz.

Semmi baja nem lesz.
Normál esetben nem. Persze el lehet képzelni eseteket :)
A kérdező hozzászólása: okés köszönöm szépen! :)
Nem fog többé dual channel -be menni, ami fõleg újabb szoftvereknél jelent majd 2-4% lassulást. Ezt leszámítva, ha a modul hibamentes, semmi baja sem lesz a gépednek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!