Találatok a következő kifejezésre: Lesz még idén valamilyen (2 db)

A táppénz a bruttó fizu 70 %-a, ebből még van valamilyen levonás, SZJA? Ilyesmi? Mit vesznek alapul? A tavalyi évemet? Nekem ez magas sajnos. Tavaly 185-öt kerestem idén pedig 135-öt. Most mennyi lesz a táppénzem?

Legjobb válasz: Szia! Még SZJA-t vonnak, de sem eho-t, sem egészségügyi járulékot, sem nyugdíjjárulékot nem vonnak. Ha folyamatos volt a biztosítotti jogviszonyod, akkor a tavalyi és az idei év is a táppénz alapját képezi. (a folyósítást megelõzõ év kezdõnapjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig) Bõvebben: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55138&_dad=portal&_..

Szia! Még SZJA-t vonnak, de sem eho-t, sem egészségügyi járulékot, sem nyugdíjjárulékot nem vonnak. Ha folyamatos volt a biztosítotti jogviszonyod, akkor a tavalyi és az idei év is a táppénz alapját képezi. (a folyósítást megelõzõ év kezdõnapjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig) Bõvebben: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55138&_dad=portal&_..
Irányadó idõszak a táppénzre jogosultság kezdõ napját (az a nap, amikortól a táppénz jár, pl. betegszabadság lejártát követõ nap) közvetlenül megelõzõ naptári év elsõ napjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig tart, ha ezen idõszak alatt a biztosítási idõ folyamatos. Tehát ha idén mész tp-re, a 2011-es évi jövedelmed számít + 2012-bõl azok a napok, amik a táppénz 1. napjáig elteltek. Egész bruttó fizu annyi nappal, ahány napi jövedelmet vettek alapoul, ennek a 60 %-a jár egy napra. Ha pl. 2 hetet vagy táppénzen, akkor a tp. 14-szerese lesz a napi összegnek, ebbõl vonnak még le 16 % szja-t. azt hiszem, mást nem vonnak belõle.

Lesz még az idén valamilyen futóverseny vagy női futógála?

Legjobb válasz: Persze, mikulás -futás meg ilyesmi :-))) De remélem kimentek valahova a jó levegõre, mondjuk a hegyekbe, és nem a fél belvárost záratjátok le , mert futkározni van kedvetek. :-)))

Persze, mikulás -futás meg ilyesmi :-))) De remélem kimentek valahova a jó levegõre, mondjuk a hegyekbe, és nem a fél belvárost záratjátok le , mert futkározni van kedvetek. :-)))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!