Találatok a következő kifejezésre: Lesz e a babámnak (62 db)

Mit tehetnék, hogy kicsit megnyugodjak, már nem bírom, hogy azon aggódom, egészséges lesz-e a babám?

26 hetes vagyok, eddig minden erdeményem rendben volt, 4D-n is voltam, de az integrált tesztet az elején nem csináltattam meg több okból. Most azon parázok, hogy nehogy rendellenességgel szülessen a babám.

Legjobb válasz: De miért parázol,ha a tesztek jók lettek?ne aggódj.a tesztek kimutatták volna ha gond van és a 4d,uh-n is látták volna.Ne idegeskedj.nem lesz semmi baj.Légy pozitív.Az hogy nem csináltattál integrált tesztet nem jelent semmit,én sem,csak a simát,azon minden rendben volt.Ne aggódj.Nem lesz semmi gond a babával.Gyönyörû egészséges babát fogsz a világra hozni.

De miért parázol, ha a tesztek jók lettek?ne aggódj.a tesztek kimutatták volna ha gond van és a 4d, uh-n is látták volna.Ne idegeskedj.nem lesz semmi baj.Légy pozitív.Az hogy nem csináltattál integrált tesztet nem jelent semmit, én sem, csak a simát, azon minden rendben volt.Ne aggódj.Nem lesz semmi gond a babával.Gyönyörû egészséges babát fogsz a világra hozni.
ne aggódj! a tesztek kimutatták volna, ha van vmi, a 4Ds meg pláne. Boldog babavárást, már nincs sok hátra aztán megpuszilhatod :) gondolj erre
ezt szrintem agyban kell lejátszanod. én amikor megtudtam hogy terhes vagyok, megfogadtam, hgy nem fogok aggodalmaskodni. így is volt.nekem csak a nõdoki elõtti 10 perc, amíg várakozok , az a kritikus, ott annyira izgultam mindig, hogy csak na!

Ahogy telnek a hetek, egyre jobban szorongok, hogy vajon minden rendben lesz-e a babával? Ez normális?

28 hetes vagyok, holnap magyek 4 d-re. Félek, hogy minden rendben legyen.Az els? babámat várom és nem tudom, hogy az effajta egyre er?söd? aggódás másnál is így van, vagy már én vagyok kicsit "beteges". Eddig minden vizsgálat oké volt... de mégis.

Legjobb válasz: Próbálj megnyugodni hisz ez neked és a babának sem jó. Miért ne lenne rendben minden? Gondolkodj pozitívan, hisz az agy nagy dolgokra képes. Ha bajt generálsz , meg is jön a baj:-( Én is elsõ babás vagyok és természetes, hogy néha az ember elgondolkodik. De már mozog a babád, ez nyugtasson meg, hogyminden rendben van és ne félj!! :-)

Próbálj megnyugodni hisz ez neked és a babának sem jó. Miért ne lenne rendben minden? Gondolkodj pozitívan, hisz az agy nagy dolgokra képes. Ha bajt generálsz , meg is jön a baj:-( Én is elsõ babás vagyok és természetes, hogy néha az ember elgondolkodik. De már mozog a babád, ez nyugtasson meg, hogyminden rendben van és ne félj!! :-)
Ne félj én is parázok!De úgyis egészségesek lesznek.Erre ne gondolj h. beteg lesz.
Én is elsõbabás vagyok, és depresszívebb napjaimon elõjön egy kis félelem a szüléstõl.Hogy milyen lesz, és mennyire fog fájni...igazából az újtól való félelem.Nem azon aggódom, h a kicsi beteg-e, mert tudom, érzem, h vele minden rendben van.A félelmek teljesen természetesek, fõleg elsõ babánál. Szerintem is próbáld õket megbeszélni valakivel, párod, anyukád, már szült barátnõ, védõnõ, mert õk is voltak elsõbabások, és biztos neked is könnyebb lesz utána, ha nem magadat emészted, hanem kibeszéled a problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugtat, hogy ezzel más is így van. A szüléstõl nem is félek annyira, mert nem érdekel, hogy mennyire fog fájni, tudom erõs vagyok és kibírom, mint mindenki más. Csak a baba legyen egészséges, csak Õ számít!!! Köszönöm mégegyszer a "megnyugtató" válaszokat, és kívánok mindenkinek boldog babavárást, jó egészséget!!!
Nehezen tudom elképzelni, hogy nálam akárki is parázósabb lehet, én sajnos azt kell, hogy mondjam, végig aggódtam a terhességemet, kisebb valós és nagyobb vélt problémák miatt. De nem lett semmi baj, gyönyörû kislányom született tavaly novemberben. Így utólag sajnálom, hogy a terhesség csodálatos idõszakát aggodalmakkal teli korszaknak éltem meg, kár volt. (utólag persze könnyen okos az ember) mégis azt tanácsolom, hogy próbálj meg nem gondolni rossz dolgokra és élvezd a várandóságod minden egyes napját. Ne rontsd el ezt nagyon szép idõszakot azzal, amivel nekem sikerült, hogy idegeskedsz. Nagyszerû dolog történik veled, minden nap nagyobb és fejlettebb lesz a kisbabád, akit hamarosan a kezedben tarthatsz! Csak pozitívan!

Mikorra derül ki, hogy göndör lesz-e a babám haja?

Én egyenes hajú, az apja göndör. Utóbbinak kicsiként nem volt göndör. Máshol meg azt hallom, hogy az "enyém kicsinek göndör volt, de kin?ttem". Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Apának és nekem is göndör, a kislányunknak kb. másfél éves korában kezdett bongyorodni :), mondjuk addig alig volt haja...most meg csodájára járnak a göndör hajzuhatagának. 11 éves kislány és 3 hós kisfiú anyukája

Apának és nekem is göndör, a kislányunknak kb. másfél éves korában kezdett bongyorodni :) , mondjuk addig alig volt haja...most meg csodájára járnak a göndör hajzuhatagának. 11 éves kislány és 3 hós kisfiú anyukája
Nalunk apunak gondor volt a haja. en orokoltam, de kb 3 eves koromra mar csak hullamos volt, vegul egyenes lett. A 15 honapos kisfiamnak is egyelore gondor. Nem tudom, hogy alakul majd tovabb. Egyelore le sem merem vagni, mert olyan edi, es felek, hogy nem lesz tobbe olyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok! A képeket külön is! Nagyon jó sérója van a lányodnak! :)
A kérdező hozzászólása: Jav.: leányaidnak!


Puffasztja-e a babát a rizsnyák (rizspép, babarizs)? Lehet-e görcsös tőle vagy lesz-e székrekedése?

Legjobb válasz: Régen, ezelõtt 30-35 éve a rizsnyákot hasmenéses babának adtuk. Oriza volt a neve, ha jól emlékszem.

Régen, ezelõtt 30-35 éve a rizsnyákot hasmenéses babának adtuk. Oriza volt a neve, ha jól emlékszem.
Egy babát - épp úgy, mint egy felnõtt embert - bármi puffaszthat, bármitõl fájhat a hasa. Ez babafüggõ. Általában nem puffaszt a rizs és nem okoz hasi görcsöket. Székrekedést csak akkor, ha nem kap a baba megfelelõ mennyiségû vizet mellé.
Szia! Igen, és fõleg a kora befolyásolja. Bizonyos ideig kb, 1, 5 koráig éretlen a babagyomor a rizses kajcsik feldolgozására. (persze ez is babafüggõ, de általánosságban írom)
A kérdező hozzászólása: Érdekes amit írsz, mert minden babaszakácskönyv a rizsnyákkal kezdi a hozzátáplálást, a gyümölcslevek után. Ha annyira éretlen lenne a gyomruk a rizs befogdására, akkor miért ajánlják már 6 hónapos kortól?
Valóõban régen csak mkétféle tápszer volt. Az Orizát a hasmenésre hajlamos babáknak ajánlották. A rendes rizstõl nem lesz semmi baja a babának, 5-6 hónapos korukban sem. Sõt, régen már 3-4 hónaposan kaptak a babák tejberizst, és a gyomruk feltudta azt dolgozni.
Az elsõ hozzászóláshoz: ma már szinte minden természetes ételre azt mondják, hogy a baba gyomra nem tudja feldolgozni. Nem értem, ha a mi és a szülieink gyomra feltudott dolgozni minden ételt, amit ettünk, akkor egy mai baba gyomra miért nem képes erre? Igaz, hogy amit nem adok a gyereknek, azt valóban nem is tudja feldolgozni a gyomra. Ez az igaz ellentmondás ezekben a tiltásokban!
Igen, nekem is mondta anyukám, hogy az Orizát adta nekünk hasmenésre. Kár, hogy már nincs, mert állítólag nagyon finom volt.

15 hetes kismama vagyok. Baj-e ha minden nap sexelek a ferjemmel? Nem lesz baja a babanak?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj, semmi baj nem lesz:-) Én is megtenném, ha férjem nem napi 14 órát dolgozna és még lenne élet benne, mikor hazaér... :-) Ami neked jó, az a babának is jó:-) EGészségetekre!! amíg a doki nem tilt, akár szülésig lehet szexelni:-)

Egyáltalán nem baj, semmi baj nem lesz:-) Én is megtenném, ha férjem nem napi 14 órát dolgozna és még lenne élet benne, mikor hazaér... :-) Ami neked jó, az a babának is jó:-) EGészségetekre!! amíg a doki nem tilt, akár szülésig lehet szexelni:-)
Szia! Én mi is gyakran szeretkezünk, bár talán nem minden nap....Az én férjem is rengeteget dolgozik, így nem mindig van szívem még jobban kifárasztani:D...de olyan kívánós vagyok én is, hogy ha rajtam múlna akkor naponta szeretkeznénk. A babócának baja nem lesz tõle! Ha a doki nem tilt el, akkor lehet!:) 24 hetes kismama
problémamantes terhességnél az utolsó 6 hétben már nem nagyon ajánlnák a szexet, addig nyugodtan lehet. De van aki még ezt a 6 hetet sem tartja be, és semmi bajuk :D Amíg jólesik nektek és a doki valami zûr miatt nem tiltja, nyugodtan szexeljetek.
Egyáltalán nem baj. Én 22 hetes vagyok es még jobban kivánjuk egymást mint valaha. A nögyogyász már az elején közli veled ha nem lehet. A barátnömnek 2 honapig nem lehetett. Baja nem lesz , csak ovatossan. Nekem azt javasolták, hogy a kanal es a kutya poz a legjobb ilyenkor. A párod ha lehet ne legyen felül. Sok sikert a babahoz

Jo-e ez az adat, nem lesz kicsi a babam, osszefugg-e a Bpd a baba sulyaval? BPD- 93 mm.

39 hetes kismama vagyok, most voltam a dokinal a baba Bpd-je 93 mm. Egy kicsit aggodom, hogy nem fog e kis sulyal szuletni. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban szivesen fogadom a valaszat. Elore is koszi!

Legjobb válasz: A hasam oriasi, mar nem szeretek az utcara menni, mert mindenki azt kerdezi, nem ikreket varok e.

A kérdező hozzászólása: A hasam oriasi, mar nem szeretek az utcara menni, mert mindenki azt kerdezi, nem ikreket varok e.
Az én babámnak is ennyi volt a bpd-je és 3250 grammal született. Nem volt kicsi, szép formás volt már akkor is. Ne aggódj, ez teljesen normális adat!
Szia! Én is 39 hetes vagyok, nekem 96 mm a bpd. Szerintem a tiéd is tökéletes. Az orvos azt mondta nagy baba lesz.(Hatalmas pocakom van, de sehová máshová nem híztam csak hasra.) Nem sokára kibújik és meg tudom. Ne aggódj ha pici lenne akkor azt az orvos közölné veled! Boldog babavárást. Üdv. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat.

Pénztárgépen dolgozok, árthat e a babának a mágnespad ha terhes leszek?

Sehol nem találok semmi konkrét dolgot.Egy nagy áruházban dolgozok pánztérosként, de szeretnék egy 2.ik babát árthat a mégnespad a babának?

Legjobb válasz: Csak ha rád esik 3-4 m magasról.

Csak ha rád esik 3-4 m magasról.

Honnan tudhatom, hogy megfelelően fejlődik-e a babám? 24 hetes vagyok, 18. héten volt utoljára ultrahang és csak sokára lesz újra.

4D-re nem tudok menni, más ötlet?

Legjobb válasz: nekem a magándokim 4 hetente csinált uh-t. ha erre nincs pénzed, akkor csak reméykedhetsz, amúgy meg ilyenkor azért már minden ok. szokott lenni.

nekem a magándokim 4 hetente csinált uh-t. ha erre nincs pénzed, akkor csak reméykedhetsz, amúgy meg ilyenkor azért már minden ok. szokott lenni.
Vagy elmész sztkba, bekamulsz valamit, és akkor ránéznek uh-n.
Igen, ha nem tudsz 4D-re menni, menj el az sztk-ba és mondj valami olyat, hogy nagyon aggógsz mert...és akkor valószínûleg megnézik.
Mondd azt, hogy nem érezted X ideje a mozgását és aggódsz, vagy egyszer nagyon begörcsölt a hasad és kétségbe estél. Tuti megnézik, és akkor kiderül ;)

Holnap mennenk a parommal repülös napokra es nem tudom, hogy jot tenne-e a babanak, mert ott ugye eleg hangos zaj van! Nem lesz ettöl baja a picinek? 31 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem használ se a picinek, se neked. De nem hiszem hogy nagyon ártana, végülis csak egy napról van szó. Csak ne hajtsd túl magad, vigyél magaddal innivalót. És ha elfáradsz próbálj meg pihenni, ne vidd túlzásba a repülõs napokat! Jó szórakozást.

Nem használ se a picinek, se neked. De nem hiszem hogy nagyon ártana, végülis csak egy napról van szó. Csak ne hajtsd túl magad, vigyél magaddal innivalót. És ha elfáradsz próbálj meg pihenni, ne vidd túlzásba a repülõs napokat! Jó szórakozást.

Tavaly szültem az első babámat és a 36. hét után kiderült, hogy toxémiás vagyok. Azonnal császároztak. Februárban fogom szülni a második babát és érdekelne, hogy vajon ismét elkezd e a májam enzimket termelni, lesz e gond?

Ilyen jelleg? problémáitok voltak e?

Legjobb válasz: Én is toxémiás voltam az elsõ babával,nekem is sürgõsségi császárom volt,most 36 hetes vagyok a másodikkal,eddig semmi hál'Istennek.De valószínûleg nem is lesz, eléggé utánaolvastam a témának,állítólag az elsõ toxémia alkalmával olyan enzimek termelõdnek, amik a 2.terhesség alkalmával már védik a méhlepényt, úh.elég kis százalékos az újbóli megismétlõdés.Ne izgulj, nem lesz semmi!

Én is toxémiás voltam az elsõ babával, nekem is sürgõsségi császárom volt, most 36 hetes vagyok a másodikkal, eddig semmi hál'Istennek.De valószínûleg nem is lesz, eléggé utánaolvastam a témának, állítólag az elsõ toxémia alkalmával olyan enzimek termelõdnek, amik a 2.terhesség alkalmával már védik a méhlepényt, úh.elég kis százalékos az újbóli megismétlõdés.Ne izgulj, nem lesz semmi!
Szia! Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre. Viszont szeretném megkérdezni tõled, hogy hogyan derült ki, hogy toxémiás vagy? Mik voltak a jelei?
A kérdező hozzászólása: Szia! Az volt a baj, hogy semmi tünetem nem volt. Bementem egy egyszerû havi vizsgálatra, a doki azt mondta h minden rendben. Csináltak labort és du. hívott az orvos, h azonnal be kell feküdnöm másnap. Következett még egy labor, és miután az még rosszabb eredményt mutatott még aznap este megcsászároztak. Szóval a máj elkezdett mérget termelni... Lehet, hogy másnapra már lett volna vmi tünet, most viszont sûrûbben nézik a laborokat. Kiváncsi volnék, hogy akinek volt ilyen annak másodszor is lett e...
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez most kicsit megnyugtatott.... :-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!