Találatok a következő kifejezésre: Lepény a falon jobb (3 db)

Lepény a hátsó falon jobb oldalt magasan van! ez mit jelent? jót vagy rosszat?

Legjobb válasz: Szia. Ez jót jelent. Akkor lenne baj,ha a lepény a nyéhszájra tapadna. Ne aggódj, nincs semmi baj! Boldog babavárást! 5 hetes kismama

Szia. Ez jót jelent. Akkor lenne baj, ha a lepény a nyéhszájra tapadna. Ne aggódj, nincs semmi baj! Boldog babavárást! 5 hetes kismama
Ez jóó!Ne aggódj én megkérdeztem a dokit, a mellsõ falon a veszélyesebb, mert akkor mikor nagyobb a baba a méhszájat is nyomhatja ami veszélyes lehet.....rosszabb esetbe be is varrják, hogy nehogy megszüljön a illetõ.De ez ritka.Szóval ne aggódj neked jó helyen tapadt.
Nem értek egyet az elõzõ válaszolóval teljesen, nekem a védõnõ és több doki is azt mondta, hogy általában a mellsõ falon tapad a lepény, és ez a jó. De az sem baj, ha a hátsón van, fõleg, hogy fent. A baj akkor van, ha lent van, és takarja a méhszájat, de ez is feljebb szokott kúszni, ahogy nõl a méh. Tehát neked semmi félnivalód nincs:-)
A legjobb ami a hátsófalon van, a mellsõfalon is csak akkor baj, ha nagyon lent van (takarja v. ráér a méhszájra-ez álltalában a terhesség elõrehaladtával feljebbkerül). Nekem a mellsõfalon tapad, az elsõ idõben túl közel volt a méhszájhoz emiatt véreztem, de ahogy nõt a méhem egyre feljebb került-mára már nem okoz problámát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszotokat!Nagyon örülök neki és igy megnyugodtam!Mindenkinek boldog babavárást kivánok!:)
Nekem mindkét terhességmnél volt bajom a lepénnyel, szóval ha valaki tudna róla mesélni az én vagyok.A hátsó fali valóban jobb!!!!Bár igazából teljesen mindeggy, hol a lepény, addig amíg nincs méhszáj közelében!!!!Csak ha méhszájon, vagy annak a közelében van, akkor van jelentõsége, hogy elsõ v hátsó fali.Ha méhszáj közeli akkor valóban jobb a hátsó fali, mint az elsõ.Sõt ha valakinek mellsõ fali, és fedi, v részlegesen fedi a méhszájat, netán vérzést is okoz, annak már a 24.héttõl korházban kell feküdnie..

Van valami jelentõssége annak, ha valakinek hátsó falon, vagy elsõ falon van a lepény? Nekem hátsó falon van. Az kb. mit jelent? Pl lehet, hogy késõbb növekszik a poci? Vagy valamelyik jobb a másiknál?

Legjobb válasz: A hátsó fali lepény a legjobb verzió. A mellsõ fali császármetszésnél igényel nagyobb figyelmet, a mélyen fekvõ meg egy csomó gondot okozhat terhesség alatt. Nem hiszem, hogy van összefüggés a pocak mérete és a lepény helyzete közt. Az elején én nagyon puffadtam, nem jöttek rám a ruháim. Az "igazi" pocakom is korán látszott, 14-15 hetesen már észrevehetõ volt, az köldök alatt kezdett domborodni. A méhed teteje most kb. a szeméremcsontod magasságában van, de persze kicsit átrendezõdnek a belsõ szerveid, beleid - egyelõre max. ez látszódhat.

Nucha: nyaki redõ, jó az eredményed.
A hátsó fali lepény a legjobb verzió. A mellsõ fali császármetszésnél igényel nagyobb figyelmet, a mélyen fekvõ meg egy csomó gondot okozhat terhesség alatt. Nem hiszem, hogy van összefüggés a pocak mérete és a lepény helyzete közt. Az elején én nagyon puffadtam, nem jöttek rám a ruháim. Az "igazi" pocakom is korán látszott, 14-15 hetesen már észrevehetõ volt, az köldök alatt kezdett domborodni. A méhed teteje most kb. a szeméremcsontod magasságában van, de persze kicsit átrendezõdnek a belsõ szerveid, beleid - egyelõre max. ez látszódhat.
Ha elöl van a lepény, akkor pont hogy nehezebb érezni a baba mozgását, mert a lepényt tudja rugdalni, könyökölni, az meg gyakorlatilag egy puha párna, ami elnyeli az ütõdést. A lényeg, hogy ne a méhszájon, ill. annak közelében legyen, mert akkor nem biztos, hogy hüvelyi úton meg tud születni a baba.
"víztõ" :D Ezt jó parasztosan megaszontam :D Víztõl*
Mikor a doki puffadást mondott akkor nem a gázosodásra gondolt, hanem arra, hogy még nem a baba miatt nõ a hasad, hanem a megduzzadt erektõl a több víztõ, stb. Ugyanúgy, mint amikor menses elõtt meg van puffadva az ember alhasa, csak most egy kicsit jobban.
Szerintem nem sok gyakorlati jelentõsége van. Nekem pl. a doki nem is mondta, hogy hol van a lepény. De elég korán kezdett nõni a hasam, és nagyon korán éreztem a baba mozgását, így arra tudok következtetni, hogy elõl van a lepény. Aztán lehet, hogy a fent említet dolgoknak semmi köze sincs a lepényhez. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok, megnéztem a linket is, illetve az utolsó Uh papírt: Lepény: hátsó falon.Tehát a legjobb helyen van a mogyeszom :) Most 12 hetesen úgy érzem, domborodom, puffadást nem érzek ... Még egy kérdés!: Uh papíron lepény: hátsó falon alatti írás: Nuncha:3mm alatt, norm, ez mit jelent???
A kérdező hozzászólása: Az a fura, hogy nekem hátsó falon van, még is 12 hetesen úgy látom van pocim....a doki 2 hete azt mondta "puffadás" miatt van...nade milyen puffadás??Abszolút nem érzem magam felpuffadva...lehet nõ a pocim??Jajjj de jóó lenne már :)
A kérdező hozzászólása: Óóóó de csudajóóó :) Köszönöm szépen csajok!Fogalmam sem volt, hogy az a nyaki redõ, de hogy hogy megvizsgálta 10 hetes 4 naposan??Nem azt vizsgálja a 12 hetes Uh-n??Mindegy, de nagyon örülök, hogy jó az eredményem :) És értem én a "víztõ"-t is, de jót mosolyogtam :) Mondjuk érdekes, mert mindig eléggé megszenvedtem a havit, nagyon görcsölõ voltam, viszont sosem voltam puffadt, pedig észrevettem volna, mert elég vékony a testalkatom...Mostanában vagyok csak kis díjbirkózó testû :D
szia.A lepény az visszahúzodhat, nekem is a méhszájra ért, de már jó helyen van!Nyugi:)
Szia! dehogynem mehet fentebb a lepény, még bõven mehet, rengeteg ideje van, viszont a 2000-esbõl valóban nem lesz már 3000, úgy hogy azért vigyázz magadra, gondolom a doki is sok pihenést javasolt. Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Még dolgozom, ülõmunkát végzek, de így is keményedek rendesen. De nagyon vigyázok magamra, és mindenki más is vigyáz rám szerencsére:)
amég nem kezd el nyílni a méhszájad addig semmi baj nincsen.a keményedésekkel viszont vigyázz nagyon, meg a görcsökkel.nem szedsz magnéziumot?azt kéne szedned.a lepény meg még fog feljebb húzódni ahogy nõ a méhed.
A kérdező hozzászólása: Magnerot nevû gyógyszert szedek, meg Seduxent is írt fel az orvos. Mindkettõ görcsoldó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!