Találatok a következő kifejezésre: Lepény a falon (91 db)

Eddig a leletemre azt írták, hogy lepény a mellső falon (3 UH). Az utóbbi 4 ultrahangon viszont már azt írták, hogy lepény a hátsó falon. Ez lehetséges, számít valamit? Vagy elnézhették az elején?

Legjobb válasz: Ahogy nõ a méhed,a lepény is vándorolhat. Ha gond lett volna,már tudnád! Boldog babavárást! 1 hónapos kisfiú anyukája

Ahogy nõ a méhed, a lepény is vándorolhat. Ha gond lett volna, már tudnád! Boldog babavárást! 1 hónapos kisfiú anyukája
Nálam is ez volt a helyzet. Késõbb megkérdeztem a dokit és azt mondta, hogy valószinû elírás. Mert a lepény igazáól nem vándorol, hanem valahol elkezd kifejlõdni és mivel maga a lepény is nõ és a méh is ebbõl adódóan mintha arrébb csúszna. De ennyit azért nem. Egyébként mivel nincs sok jelentõsége, hogy elõl vagy hátul van, az a lényeg, hogy a méhszájon ne legyen rajta nem kell miatta izgulni!
Szia! Képzeld, én is hasonlóképpen jártam! Nekem a 33. hétig minden orvos (3) azt mondta, hogy a hátsó falon tapad nem mélyen. A 33. héttõl heti 2 alkalommal járok uh-ra a keringés vizsgálat miatt, általában mindig másik doki van, és teljesen eltérõen látnak mindent. Az egyik szerint a hátsó falon, a másik szerint a mellsõ falon, a harmadik szerint baloldalon tapad! A lényeg az, hogy nem rossz helyen van, és nem kell aggódni! 35 hetes kismama

Mit jelent az, hogy a lepény a mellső falon tapad, mélyen? Ez nagy baj, meg fog változni a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

16 hetesen voltam uh-on és akkor azt mondta az orvosom, hogy a lepény melső falon, mélyen eléri a belső méhszájat, ma kellett mennem megint 19 hetes vagyok, és a lepény nem mozdult. Jelenthet ez baj?

Legjobb válasz: Hát ha a lepény takarja vagy bebelóg a méhszájba és ez a szülésig nem mozdul, akkor csak császárral fogsz tudni szülni, mert a baba nem tud a lepénytõl kibújni. De van még idõd, hátha feljebb csúszik ahogy nõ a pocid.

Hát ha a lepény takarja vagy bebelóg a méhszájba és ez a szülésig nem mozdul, akkor csak császárral fogsz tudni szülni, mert a baba nem tud a lepénytõl kibújni. De van még idõd, hátha feljebb csúszik ahogy nõ a pocid.
Szia nekem 12 hetes UH-n vették észre, azóta kicsit mozdult onnan , de még mindig érinti a méhszájat. Lehet hogy neked nem fog elmozdulni, akkor császáros leszel. Egyébként vigyázz magadra nagyon. Ne emelj, ne terheld magad sokat, Szexnél is óvatosan. Veszélyeztetett terhesnek számitasz, mert ezektõl a dolgoktól amiket leirtam, mind bevérezhetsz és akkor gáz van. Én ülõ munkát végzek és ez sem tesz túl jót a doki szerint, már igy az 5. hónapban :( Bármilyen vérzés vagy görcs esetén azonnal értesitsd az orvost.
Szia!Nekem 19hetesen volt ez a problémám, azt mondták ne emeljek, ne hajoljak és ne éljek nemi életet.A dokim magne b6-ot ajánlott.22 hetesen már vissza is húzódott.Ne izgulj, nem lesz baj.Boldog babavárást!

Lehetséges ez? 11+6 UH lepény a mellső falon, eléri a méhszájat, 12+6 Uh lepény a hátó falon, fundusban?

A 11+6 UH debrecenben genetikai uh-on kapott eredmény,a 12+6 UH itthon a nőgyógyászom álltal végzett vizsgálat,aki a legjobb a városban,nagyon profi uh-os.Szóval mindkét orvos érti a dolgát,ennyire különböző eredmények hogyan születhettek 1 hét eltéréssel?Valakinek volt ilyen?

Legjobb válasz: Hát itt valaki valamit elírt, mert mellsõrõl nem megy át hátsóra egy hét alatt. :) Nekem is írták el egyszer a 19. héten, visszakérdeztem, hogy biztos, hogy mellsõ? És akkor kapott észbe, hogy ja nem, õ hátsóra gondolt, csak véletlen mást mondott... És õ is nagyon profi volt, csak lehet, kicsit fáradt, vagy nem tudom. :)

Hát itt valaki valamit elírt, mert mellsõrõl nem megy át hátsóra egy hét alatt. :) Nekem is írták el egyszer a 19. héten, visszakérdeztem, hogy biztos, hogy mellsõ? És akkor kapott észbe, hogy ja nem, õ hátsóra gondolt, csak véletlen mást mondott... És õ is nagyon profi volt, csak lehet, kicsit fáradt, vagy nem tudom. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, azért is nem értem, mert a 10 hetes Uh-on az volt, hogy mellsõ fali méhlepénykezdemény.Debrecenben ugye megint mellsõ fali volt, de a dokimtól, mikor diktált, rá is kérdeztem, hogy hátsó fali?És õ akkor mutatta nekem, hogy itt a méhszáj, és emitt fent pedig a lepény.Szóval nem értem :(
Hmmm, érdekes... Debrecenben hol csinálták? (db-i vagyok, nekem az összes itt készült.)
Egyébként létezik a vándorló lepény, de nem egy hét alatt... Hát nem tudom... Kérdezz rá a legközelebbi uh-n!
A kérdező hozzászólása: Debrecenben a genetikán.

Ha a lepény a mellső falon van, az jelent valamit, vagy semmi jelentősége?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a mellsõ falon van a lepényem, alig van pocakom (bár kicsit husis vagyok). A 15. héttõl éreztem, szerintem azt nem befolyásolja hogy te mikor fogod érezni, csak azt hogy a kívülállók mikor, vagyis ha ráteszik majd a pocakodra a kezüket nem biztos hogy érezni fogják.

Szia! Nekem a mellsõ falon van a lepényem, alig van pocakom (bár kicsit husis vagyok). A 15. héttõl éreztem, szerintem azt nem befolyásolja hogy te mikor fogod érezni, csak azt hogy a kívülállók mikor, vagyis ha ráteszik majd a pocakodra a kezüket nem biztos hogy érezni fogják.
amennyiben nem lóg rá a méhszájra, akkor semmit nem jelent, illetve annyit, hogy valamivel késõbb kezded el érezni a picit mozogni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem is mellsõ falon van, nekem eddig semmi gond nem volt belõle. 24. hét körül kezdett látszani a pocak :-) Boldog Babavárást! 32 hkm
Ha nem lóg rá a méhszájra, semmi gond.Én a 3. babát várom, most mellsõ fali-az 1.és 2. gyerkõcnél hátsó fali volt-14 hetes vagyok, de alig látszik a hasam.Kíváncsi vagyok mikor fogom érezni Õt.
Én azt hallottam hogy akinek mellsõ fali a lepény, késõbb kezdi el érezni a picit mozogni, de hamarabb látszódik a hasad. Amúgy nincs vele semmi probléma. Mondjuk azt olvastam valahol, hogy ha mellsõ falon tapad a lepény, és császárra kerül sor, akkor tudniuk kell az orvosoknak hogy pontosan hol tapad, hogy ne hogy belevágjanak. (ebbõl nem tudom mi igaz, én is csak olvastam)
Szia.Nekem is az elsõ terhességem melsõ fali volt.Semmi különös nem volt, a doki csak annyit mondott rá, hogy ritka, hát nemtudom, hogy valóban ritka e, de, hogy késõn érzed majd mozogni ez sem feltétlen igaz.Én már a 17.héten éreztem.
nekem is a mellsõ falon tapadt a lepény soha nem volt gond ezzel. 2 éves a lányom, most meg 9 hetes kismama vagyok , hogy hol tapad a lepény pár hét múlva megtudom :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azt nem mondták, hogy rálógna a méhszájra.Még csak most kezdem igazán érezni, pedig második baba és már 20 hetes vagyok.
16 : 51 es vagyok hát ahogy írtam nekem a mellsõ falon tapadt a lepény molettebb alkat vagyok, ennek ellenére már a 14 héten éreztem a baba rugását, mindig is aktív volt odabent kívül is az :) és a hasam a 12 dik héten már szép gömbölyû volt és látszódott hogy nem meghíztam szóval ezekre nem lehet adni !
A szülésnél okozhat gondot, legalábbis én úgy tudom. Még sok idõd van, addig még változhat.

Milyen veszélye van, ha a lepény a hátsó falon, mélyen tapad, és a baba med. végű fekvésben van? Nagy baj? 19+5 napos vagyok

Legjobb válasz: Szerintem ez egyáltalán nem baj! A lepény teljesen jó helyen van a hátsó falon, nekem is ott van és nem volt eddig semmi gondom, a doki se mondott semmit, hogy baj lenne, a babák meg ilyenkor mind medencevégû fekvésben vannak. Majd a 32-33.hét körül megfordul, ne aggódj! Boldog babavárást!

Szerintem ez egyáltalán nem baj! A lepény teljesen jó helyen van a hátsó falon, nekem is ott van és nem volt eddig semmi gondom, a doki se mondott semmit, hogy baj lenne, a babák meg ilyenkor mind medencevégû fekvésben vannak. Majd a 32-33.hét körül megfordul, ne aggódj! Boldog babavárást!
A mélyen tapadó méhlepény annyira nem jó, de még bõven van idõd, hogy felhúzódjon. nekem 32 hetesen azt mondták, teljesen lent van, most 36 hetesn teljesen fenn-amit nem is értek, lehet valamelyik elnézte, de mindegy. ha mélyen van, jól teszed, ha sokat pihensz, fõleg ha ot marad, késõbb pihenj sokat, hogy a baba ne nyomja lefele a súlyával. A medencevég nem gond, még bõven forog a 26hetes uh után is. A 32 hét körül fordul meg általában elsõ babásoknál, de ha késõbb , akkor sem gond. ne izgulj, semmi baj nincs!! Ha ne adja isten véreznél, akkor viszont menj , vizsgáltasd meg magad, mert a mélyen fekvõ lepényt ha nyomja a baba el-el szakadhat egy hajszálér, de ez sem gond, de inkább nézzenek meg (nekem 3X volt, 29, 32 és 36 hetesen, és még egyben vagyunk így is:-)

Ma voltam 18 hetes ultrahangon és az van a papíromra írva, hogy lepény a mellső falon, jó helyen. Ez jó vagy rossz?

Legjobb válasz: Az, hogy a lepény a mellsõ vagy a hátsó falon van, egy dolog. Akkor lenne rossz, ha a méhszáj területére is érne (placenta praevia), ilyen esetben korai lepényleválás jöhet létre.

Az, hogy a lepény a mellsõ vagy a hátsó falon van, egy dolog. Akkor lenne rossz, ha a méhszáj területére is érne (placenta praevia), ilyen esetben korai lepényleválás jöhet létre.
Már a leleteden is rajta van a válasz, mert ugy irja hogy "jó helyen", ha rossz hellyen lenne szóltak volna hidd el.
Most komolyan, egyesek miért kérdeznek hülyeségeket? Ha oda van írva, hogy jó helyen, na akkor vajon ez jó-e vagy rossz? Meg ha baj lenne, akkor nyilván szólnának. Másrészt meg az ilyen jellegû kérdéseket amúgy is az orvosnak kéne feltenni, ha már egy párszavas szöveget nem tud valaki értelmezni.
Nekem is a mellsõ falon van. Valószinüleg császármetszéssel fogunk szülni mert spontán nagyobb a vérzés veszélye. 18.hetes kismama
Én úgy tudom, hogy mellsõ fali lepénynél minden esetben császároznak. Amúgy a kérdés nem hülyeség. Aki lehülyézett az biztos nem volt még orvosnál, és nem tudja hogy mûködik ammagyar egészségügy!
Szia! Nem császároznak minden esetben ha mellsõ fali a méhlepény. Nekem is mellsõ fali volt és természetesen szültem 2 hete. Csak az orvosnak kell tudnia szülés közben. Nem jelenti, hogy császározni kell majd feltétlen. Ne aggódj az nem baj, ha mellsõ fali.
Én is úgy tudom, hogy ez még nem ok a császárra! Annyi biztos, hogy melsõ fali lepénynél hamarabb kezd el látszódni a poci és nagyobb is mint egy hátsó fali lepény esetében!

Nyugtassatok meg? Mit jelent, hogy a lepény a mellső falon tapad, állományában számos cysticus képlet? 38 hetes km

Legjobb válasz: Minden bizonnyal nem cysta, mert a méhlepényben nemigazán szokott cysta lenni. Szerintem meszes gócok alakultak ki a méhlepényben ami a 38 héten már normális, ezt úgy szokták írni ha sok a meszes góc akkor a lepény III fokban érett. Elhasználódott, hamarosan itt a szülés ideje. A mellsõ fal azt jelenti hogy a hasfalad felõl van a tapadás mely nagyon jó. Szép szülést!

Na , ezt baromira nem értem.A vérvételbõl mi derül ki a císztákkal kapcsolatban, vagy a méhlepény tapadásával kapcsolatban. Szerintem ne izgulj, nem lesz semmi baj.
Minden bizonnyal nem cysta, mert a méhlepényben nemigazán szokott cysta lenni. Szerintem meszes gócok alakultak ki a méhlepényben ami a 38 héten már normális, ezt úgy szokták írni ha sok a meszes góc akkor a lepény III fokban érett. Elhasználódott, hamarosan itt a szülés ideje. A mellsõ fal azt jelenti hogy a hasfalad felõl van a tapadás mely nagyon jó. Szép szülést!
Ha rossz lenne azonnal dokihoz küldtek volna. De cysta az egy daganat ami akár lehet vizes zsíros, sejtekböl állhat akármilyen lehet. vagy ahogy elöttem írták meszes. ezt honnan olvastad? a dokitól kaptad akkor tuti nem rossz mert akkor azonnal korházba küldött volna
A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. Az mellsõ falon tapadó méhlepény esetén elõfordulhat, hogy az anyuka csak késõbb érzi meg az elsõ magzatmozgásokat. Gondot csak az okozhat, ha a méhszáj környékén tapad meg, azaz ún. mélyen fekvõ méhlepényrõl beszélünk. Vannak cisztáid, ami el is múlhat, meg lehet majd több is.A baba ettõl nincs veszélyben, de kérdezgesd az orvost. És szülés után is oda kell figyelni rá.
Biztos hogy minden rendben van, mert különben szólt volna az orvos, de a legjobb ha õt kérdezed meg, és pontosan meg fogja mondani... én telefonon is felhívnám helyedben, hogy minél hamarabb megnyugodj. Ne idegeskedj, már bármelyik percben szülhetsz, nem aggódni kell ilyenkor, hanem boldognak lenni. Sok boldogságot kívánok!
Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok de ha ciszta akkor kijön a méhlepénnyel együtt és nincs gond nem?! Amúgy ha olyan nagy dolog lenne már a doki szólt volna!!! 37 hetes km
a második válaszolónak üzenem h igenis lehet ciszta a méhlepényen, ugyanis nekem is van.a 12 hetes uh-on derült ki.és a 18 hetes uh-on is még cisztás volt bár már csak minimális volt.
Nekem is ciszta van a méhlepényemen. Akinél volt, minden rendben volt a terhességgel?
A kérdező hozzászólása: Szia.Minden rendben volt a babával, bár nem nõtt akkorára mint az elsõ babám, de nálam nagyon sok más tényezõ is befolyásolhatta a súlyát.Mindegy így sem lett kicsi:3920 g és 57 cm.A lepényrõl nem tudok neked mit mondani, mert amikor megszületett a kisfiam(az elsõ fájástól számítva 40 perc volt)csak azt figyeltem, hogy egészséges-e és a többit el is felejtettem megkérdezni, de szerintem ha bármi lett volna a lepénnyel akkor biztos szóltak volna.Most volt 5 hónapos és majdnem 10 kiló, szépen fejlõdik, már forog oda-vissza.A hozzátáplálást a héten fogom elkezdeni, de egyenlõre még a cumisüveget sem fogadja el, csak cicizik.Ha bármire kíváncsi vagy akkor írjál.Jó pocakoskodást:)
Köszönöm, hogy válaszoltál. Nekem most találtak cisztát a lepényen és eléggé félek. Nem tudom, hogy mire számítsak, hogy mitõl lehet, remélem nem valami fertõzés jele. Neked hány hetesen volt? Ciszta volt vagy "csak" cysticus képlet? vagy az ugyanaz? 12. hetes kismama vagyok a 2. babával. Köszönöm, hogy válaszoltál! Boldog babázást egyébként
A kérdező hozzászólása: Szia.Nekem a 38.héten vették észre.Lehet, hogy volt elõtte is, nem tudom.Nem volt fogadott orvosom, és ezt is a kórházban vették észre az utolsó ultrahangon, de akkor a doki azt mondta, hogy egy csomó kismamának írják rá a papírjára.Nekem kértek még 2 féle vizsgálatot utána és az egyiknek csak a szülés napján tudtam meg az eredményét.Azért majd kérdezd meg a dokidat.
Nem, ne nyugtassunk meg.
Milyen vizsgálatot kértek? Engem próbált nyugtatni a doki, nem sok sikerrel.
Ja igen, elõzõ vagyok: a vérvétel lényege az lesz, hogy megnézzék a máj- és egyéb funkcióidat, vérlemezkeszámot stb., és további adatokat nyerjenek arról, hogy kell-e szülést indítani vagy nem (kizárjanak pl. pre-eclampsiát, amit a köznyelv toxémiának hív, de az igazi toxémia nagyon ritka).
NYUGI!!! :-) 38. héten ezzel már minden oké. A mellsõ fali lepény azért fontos adat, mert ha neadjisten császár kell, akkor a mellsõ fali lepényre vigyázni kell a vágáskor (a fundusban vagy a hátsó falon tapadó lepényt nem érinti a császármetszés). A cysticus képlet kifejezés jelenthet kb. 20 dolgot: leírták, mert ott van. Korionboholy, folyadékállomány, akármi. Nem daganat, nem rák, ha emiatt volnának rémálmaid.
19.31 vagyok, és 20.08-nak: nem nagyon szoktam mások válaszára reagálni, de a legelsõ hozzászólást nem tudtam szó nélkül hagyni. És persze nem Neked szólt :)
ja, bocs:-)
nem elõzõ, hanem elsõ.
19:31-nek Én vagyok az az "elõzõ". Én nem értem mi rosszat írtam azzal hogy majd amikor megszületik a babája kijön a méhlepény is. Ebben szerintem semmi rossz nincs hisz ez a dolgok rendje, és ha a doktor tényleg nem mondott semmit akkor nem lehet nagy a baj, másképp beutalta volna kórházba!
A kérdező hozzászólása: Na ezt nem értettem én is, csak már itthon gondolkodtam.Sajnos nincs fogadott orvosom, így nem tudom megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: Csak annyit mondott hogy vérvételre kell mennem és majd abból kiderül minden.
A kérdező hozzászólása: CMV, IgM.De már állítólag átestem rajta.Legalábbis ezt mondták a szülés napján.

Azt hallottam a hátsó fali lepény a legjobb. Ez igaz? A mellső fali az mit jelent?

Legjobb válasz: Ha a méhlepény túl alacsonyan tapad, rálóghat a méhszájra vagy akár takarhatja azt. Ebben az esetben nem tudod hüvelyi úton megszülni a babát, mert a lepény útban van neki. Vagyis helybõl császárosok lesztek. No meg sajna megnöveli a lepényleválás esélyét, mert ugye a mégszájra nem tud tapadni, vagyis kisebb területen tapad a méhlepény, mint a normális helyzetben lévõ.

Ha a méhlepény túl alacsonyan tapad, rálóghat a méhszájra vagy akár takarhatja azt. Ebben az esetben nem tudod hüvelyi úton megszülni a babát, mert a lepény útban van neki. Vagyis helybõl császárosok lesztek. No meg sajna megnöveli a lepényleválás esélyét, mert ugye a mégszájra nem tud tapadni, vagyis kisebb területen tapad a méhlepény, mint a normális helyzetben lévõ.
A kérdező hozzászólása: Én igazából arra gondoltam, hogy elöl van a lepény, de nem zavarja a "kijáratot", tehát nem lóg rá a méhszájra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!