Találatok a következő kifejezésre: Lennél-e egy a másik (8 db)

Házasságban, az egyik fél örököl egy ingatlant. A házastársának jár ebbõl valami? Arra az esetre is kíváncsi lennék, ha az örökölt ingatlant eladja az örökös, és helyette máshol vesz abban az értékben, akkor abból jár e valami a másik félnek.

(Különvagyon:a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy). Ez így van, vagy vannak kivételek?

Legjobb válasz: Én sem bánnám ha kb ilyenekben valaki jártas lenne, mert ilyen helyzetbe vagyok én is sajnos!De úgy tudom,hogy a jog nagyon védi az örököst,és a haszon élvezõt!

Én sem bánnám ha kb ilyenekben valaki jártas lenne, mert ilyen helyzetbe vagyok én is sajnos!De úgy tudom, hogy a jog nagyon védi az örököst, és a haszon élvezõt!
Ha szerzõdésbe le lett írva, hogy mi az övé és mi a tiéd, akkor az külön vagyon. Ha nem, akkor közös vagyonnak számít, az az összeg is amennyiért eladtátok.
Új PTK van! Már nem érvényesek a régi beidegzõdések. Itt egy átfogó cikk, hátha segít vmit: [link]
orokseg, ajandekozas es az azon vett vagyontargy konvagyon, a masiknak semmi koze hozza.
Nem jár semmi, mert az a különvagyon része.
"Házasságban, az egyik fél örököl egy ingatlant. A házastársának jár ebbõl valami? " Nem. "Arra az esetre is kíváncsi lennék, ha az örökölt ingatlant eladja az örökös, és helyette máshol vesz abban az értékben, akkor abból jár e valami a másik félnek" Ugyancsak nem, mert ez a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy, ami különvagyon. Inkább lottózz.
6- nál a pont!!! 2. Inkább ne szólj hozzá, ha nincs rálátásod!
Nem, a házasság elõtt szerzett és az - akár a házasság alatt - örökölt vagyon különvagyonnak számít, mint ahogyan az örökségbõl vásárolt bármi is. Semmi nem jár a házastársnak, semmilyen esetben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat.Talán kezdek megnyugodni, ugyanis én vagyok az örökös, és falhoz lettem állítva, hogy feleznünk kell az ingatlant!
A kérdező hozzászólása: azaz nekik:)
Tuti, hogy kiprobálnám, meg azt nézegetném a fennmaradó unalmas idõmbe. XD
Simán, engem évek óta izgat a téma, h valyon a nõknek milyen lehet?! :P de sztem nincs olyan ember aki ne lenne egy kicsit se kiváncsi erre!
lennék, már foglalkoztat egy ideje, hogy a pasiknak pontosan milyen érzés.. :D
Igen, de akkor is csak a párommal szeretném, mert igazából arra vagyok kíváncsi, hogy neki milyen. ;)
Naná, hogy kipróbálnám!!!!
Jaja kiprobalnam csaj vaok de a fiunak meg atadnam 1 napra a menzimet hogy o is erezze hogy mien erzes az!
Álmomban már megvolt... egészen jó volt pasinak lenni... de asszem jobb ez így...
Egy próbát megér, hiszen ezáltal "tapasztalatot" lehetne szerezni és megérteni a másik nemet.
ha egy napra pasi lehetnék egybõl kiverném! :D
tutira nem hagynék ki ilyen lehetõséget:DDDDDD
Persze :D
Naná, de akkor is csak lánnyal szexelnék, ha egy napra lány lehetnék.
szerintem ilyet mindenki bevállalna. :D
naná! (lány vagyok, és lánnyal is csinálnám:) )
Szia. Simán, egy csajba belebújnák és masztiznák az osztálytársammal:) wáááh nagyon jó csaj:)
én kiprobálnám, nagyon kiváncsi vagyok:)
Hihihi! En is kiprobalnam:D
Tuti kipróbálnám!!!!(lány vok és is-is ben is.)
Kipróbálnám, párszor kiverném, meg csinálnám lánnyal is.
Ez antibiotikumot tartalmazó szemcsepp, csak gyulladásra jó.

Normális-e hogy egy viszonylag erõsebb WIFI router jele egy 48 nm-es panel lakás egyik végébõl a másik végébe már alig ér el? (részletesebben lent)

Adott egy TP-Link TL-WR941ND - 3 antenna, 300 mb/s (<[link]

Legjobb válasz: A panelben elég sok router lehet a környéken. Ezek interferálhatnak és gyengíthetik egymást. Csinálj egy szkennelés és arra a csatornára állítsd rá a routert, amelyiken a legkevesebben sugároznak. Ezen kívül akár a panel közepére is betehetnéd a routert és akkor nem kellene ismétlõre költeni és üzemeltetni.

A panelben elég sok router lehet a környéken. Ezek interferálhatnak és gyengíthetik egymást. Csinálj egy szkennelés és arra a csatornára állítsd rá a routert, amelyiken a legkevesebben sugároznak. Ezen kívül akár a panel közepére is betehetnéd a routert és akkor nem kellene ismétlõre költeni és üzemeltetni.
Ez sok mindentõl függ. Függ a router elhelyezkedésétõl (magasság, milyen zavaró/árnyékoló eszközök vannak a közelében..) Függ a router beállításaitól (b/g/n mixed.. stb. titkosítás.. stb.) Függ az egyéb -zavaró vezeték nélküli eszközöktõl (szomszéd wi-fije, mikró vezeték nélküli wi-fi ... stb.) Függ a fal vastagságától, minõségétõl (pl vas-beton nagyon erõsen árnyékol)
2. válaszoló vagyok. A wi-fiddel nincs gond. Vagy az elhelyezéssel, vagy a beállítással, vagy mindkettõvel gond van. Keress rá googleba (az elhelyezésre, és a beállításra is, hogy a legerõsebb a hatótáv). Ha van androidos eszközöd, van rá egy csomó program, amivel megtalálhatod az optimális helyet, illetve csatornát.
A kérdező hozzászólása: csak ugye az a probléma az áthelyezéssel hogy akkor ugye el kell vezetgetni arra az optimális helyre az áramot és az UTP-t egyaránt. Avagy lehet már a szobában való áthelyezése (magasabbra vagy helyre rakva) is javítana annyit hogy nincs szükség komolyabb változtatásokra és kiadásokra. A jelismétlõt ha beraknám a másik szobába az ugyanúgy járna mint a mobil eszközök tehát az oda érkezõ gyenge jel miatt szintén nehézkes lenne az internetelérés vagy ezek a gyengébb jellel is boldogulnak? (avagy azt kellene a lakás közepére rakni) - Azért szimpatizálok ezzel a megoldással mert akkor legalább az internet kábelt nem kell elvezetni csak az áramot biztosítani.
A hozzájutó jelet erõsíti fel. Egy repeater árából elég sok UTP kábelt lehet venni és beszereltetni, nem beszélve a havi szinten kifizetendõ néhány 100 Ft-os áram díjról.
A kérdező hozzászólása: a repeater ára még nem is zavarna az utp vezetgetése viszont már annál inkább. Annó mikor ide költöztem úgy mentek a kábelek a lakásban mintha valami troli járna... na azokat szépen eltüntettem, kábelcsatorna, falvésés stb és elég sok meló volt nem szívesen kezdenék neki ismét ha úgymond egy kisebb összegbõl megúszom. De mindenekelõtt a szobában kipróbálgatom a routert pár helyen aztán majd kiderül mi lesz hogy lesz. Köszönöm a segítséget!

A kérdésem a következő lenn; Elkezdem Szeptemberben egy Okj-s tanfolyamot nappali tagozaton, és gondolkozom hogy befejezem és nem folytatom. Ha otthagyom fizetnem kell-e érte? És ha ott hagyom jövőre kezdhetek egy másikat szintén ingyen?

19 éves vagyok, és az érdekelne ha félbehagyom akkor kezdhetek egy másikat ingyen újra?

Legjobb válasz: Tanfolyamtól függõen fizetned kell 100 és 500 ezer Ft között. Jövõre ,ha mennél is azt fogják mondani ,hogy nincs hely ,de az utánad lévõnek még lesz. 21/f

Tanfolyamtól függõen fizetned kell 100 és 500 ezer Ft között. Jövõre , ha mennél is azt fogják mondani , hogy nincs hely , de az utánad lévõnek még lesz. 21/f
A kérdező hozzászólása: De az állam egyet ingyenesen ad...mármint szakmát. Akkor ha nem fejezem ezt be akkor is úgy veszik mintha már lenne egy ingyenes OKJ-m?
A kérdező hozzászólása: már megvan csak rákellett kattintani az emailra amit küldtek neki

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!