Találatok a következő kifejezésre: Lejjeb olvastam, év végén fel lehet (1 db)

Lejjeb olvastam, hogy év végén fel lehet mondani a biztosítást és megkötni egy másik személyre aki az üzembentartó lesz. Ekkor a volt biztosítóm valóban nem követelheti az okozott kár megfizetését? Mi ennek a pontos menete?

Legjobb válasz: Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv

Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv
A kérdező hozzászólása: Konkrét kárról van szó, pontosabban kettõrõl. Az egyik tavaly történt, a másik idén tavasszal. A kár megközelítí az 500ezer forintot. Utánnanéztem és nagyon sokra jött ki a jövõ évi néves dijam, ezért akarom meglépni, hogy év végén felmondom a biztosítást, és a családból valaki másra megkötöm mint üzembentartó.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy töltsünk ki gépjármű kölcsönadási szerződést ha a forgalmin nem a tulaj, hanem üzembetartó szerepel? Ki legyen a "kölcsön adó"?

A kapott papírokon nem szerepel a tulajdonos neve sehol.

2

Egy 20éves mercire mennyi a regadó?

Sziasztok! A Merci mocija 2.6benzines és német papiros mennyibe fájna összesen hogy lehesen vele közlekedni?

2

Van egy danuviánk, az előző tulaj elvesztette a papírjait, át lehet íratni?

Az els? tulaj fiától vettük, a rendszámot leadták a forgalmit elvesztették, át lehet e iratni?

0

Az okmányiroda mennyi idő alatt köteles kiküldeni a vezetői engedélyt?

2

Autócsere után a régi kocsimról küldött súlyadós csekket ugye ne fizessem be?

Gondolom majd kapok másikat az új autó rendszámával, és a díj sem annyi lesz. Vagy mégsem így van? Mert azt nem szeretném, ha megbüntetnének. Mi a teend?m?

6

Ki tudna ajánlani gépkocsi alkatrészt küldő szolgáltatót?

Világitás kapcsolóra lenne szükségem.

1

Milyen papírok kellenek a külföldi Autó használatára?

Hogy magyar rendszám legyen rajta?

1

Mercedes C200, vagy C220 dizel 136lovas, vagy 170lovasnak mennyi lehet a biztosítása 0 bonusz kategoriában?

Hamarosan készülök venni a kettö közül valamelyiket, végülis nekem tökmindegy, mert az autonak az ára lesz a nyer?. Ha az er?sebb?l találok olcsóbbat, akkor olyan lesz...

4

Mit tudok ilyenkor tenni?

Eladtam még áprilisban a Simsonomat, de elhagytam az adásvételit, így nem tudtam lemondani a biztosítást. Most jött a következ? évi. Ha ezt nem fizetem be, akkor automatikusan lemondják, vagy mi lesz?

2

Hogy jutok el a debreceni vasútállomásról a buszállomásra? Gyalog kb mennyi idő?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!