Találatok a következő kifejezésre: Lejjeb olvastam, év végén fel (1 db)

Lejjeb olvastam, hogy év végén fel lehet mondani a biztosítást és megkötni egy másik személyre aki az üzembentartó lesz. Ekkor a volt biztosítóm valóban nem követelheti az okozott kár megfizetését? Mi ennek a pontos menete?

Legjobb válasz: Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv

Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv
A kérdező hozzászólása: Konkrét kárról van szó, pontosabban kettõrõl. Az egyik tavaly történt, a másik idén tavasszal. A kár megközelítí az 500ezer forintot. Utánnanéztem és nagyon sokra jött ki a jövõ évi néves dijam, ezért akarom meglépni, hogy év végén felmondom a biztosítást, és a családból valaki másra megkötöm mint üzembentartó.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehet kinyomtatni a Wizzair-nél a beszállókártyát a return út visszaútjára? Már csak pár nap van vissza.

A nyomorult oldalukon a odaútra nem volt gond kinyomtatni, a visszára viszont nem találom hol lehet. Segítség persze zéró, csak a nyomorult lehúzós emelt díjas ügyfélszolgálatuk amit húzzanak a pendejükre...

1

Körülbelül mennyibe kerül fenntartani egy BMW 730d-t évente?

Ha 2004-es évjáratú és a fogyasztást nem nézzük. Olyanokra gondolok hogy biztosítás, adók stb.

4

Meddig marad meg a bonusz besorolás a kocsi eladása után?

1

Átveheti helyettem apukám a jogosítványomat?

Nem leszek itthon a héten, de számítok rá, h érkezni fog a jogsim. Átveheti helyettem apukám, vagy ajánlott levélként bedobják és kiváltom, ha hazaértem, vagy hogy néz ki a dolog?

3

Zöldkártya nélkül nem engednek ki a határon?

Horvátországba indulnék, azt mondta a biztosító, hogy els?bbségivel feladja a zöldkártyát. Még nem érkezett meg. Ilyenkor mit lehet tenni? Anélkül nem lehet, nem érdemes elmenni? Szorít az id?.

5

Angol kocsinak mennyiért és hogyan tudnék magyar papírokat csináltatni?

Angliában dolgozom, s megfordult a fejemben, hogy itt veszek kocsit, mert olcsóbb, de ha hazamegyek, mennyibe kerülnének a magyar papírok a kocsinak (és természetesen ehhez mit kell intézni)?

6

Ha, július 2-án vásárolt autóra még aznap online kötöttem biztosítást, amiről a szerződést kinyomtattam, de még csekket azóta sem kaptam a biztosítótól, akkor az úgy érvényes biztosításnak minősül?

2

Sztetek a K&H biztosító erre mennyi cash-t fog megállípítani?

Szép napot mindenkinek! ( Seat IBiza 1.6 CLX KAT 1994 ABU motorkód )

0

Mit csináljak motorkönyv nélkül?

Elvesztettem a motorkerékpárom könyvét,mit tudnék csinalni? rend?rségen megújitják vagy azthiszik lopott? Mert annélkül nemhiszem hogy megveszi bárki is...

1

Igazolhatom magam a horvát határnál és Horvátországban jogosítvánnyal (új típusú kártyás)?

A személyim lejárt, és pár nap múlva indulok.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!