Találatok a következő kifejezésre: Lejjeb olvastam, év végén fel (1 db)

Lejjeb olvastam, hogy év végén fel lehet mondani a biztosítást és megkötni egy másik személyre aki az üzembentartó lesz. Ekkor a volt biztosítóm valóban nem követelheti az okozott kár megfizetését? Mi ennek a pontos menete?

Legjobb válasz: Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv

Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv
A kérdező hozzászólása: Konkrét kárról van szó, pontosabban kettõrõl. Az egyik tavaly történt, a másik idén tavasszal. A kár megközelítí az 500ezer forintot. Utánnanéztem és nagyon sokra jött ki a jövõ évi néves dijam, ezért akarom meglépni, hogy év végén felmondom a biztosítást, és a családból valaki másra megkötöm mint üzembentartó.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van egy robogóm, 4 éves, romániából behozott, adásvételivel, román forgalmival kivonatási papírokkal. Ezek alapjá le tudom rendszámoztatni Magyarországon?

3

Hogyan tudom forgalomba helyezni?

Egy régi motorkerékpárt néztem ki magamnak. Régóta nem volt fizetve utána semmi sem. Önkormányzat által ki lett vonva a forgalomból. Hogyan lehet vissza helyeztetni mik a feltételek esetleg anyagi dolgok érdekelnek.

1

Át kellene jelentenem a kocsit Németországba. Mikre van szükség?

Forgalmi, adásvételi szerződés megvan, eredetiségvizsgálat még őszről szintén, de a törzskönyvet nem találom. Muszáj mindenképpen újat igényelni, vagy anélkül is megy?
Köszönöm szépen előre is.

1

Autóvásálásnál egyből üzembentartó váltás is lehet?

Vettem egy autót.. Az én tulajdonomban lesz, megvan írva az adásvételi az én nevemmel a mai dátummal, papám nevére kellene írni a biztosítást hogy olcsóbb legyen.. Írhatok már most az ő nevére kötelezőt? Forgalmi még nincs. Ha megállítanak és az én nevem van az adásvételin, papámé a kötelezőn..Az ő neve pedig még sehol nem szerepel.. Ez jelenthet gondot? Okmányirodában lehet egyből tulajt is meg üzembentartót is váltani egyszerre?

1

Ha egy kocsit ugy hirdetnek hogy "lejárt magyar okmányokkal" akkor azt kb mennyiből lehet újra forgalomba helyezni (ha lehet), vagy mi ennek a menete és költsége?

mert ha megveszem akkor ugye az átírás, az eredetvizsga az engem terhel, de ez mellett ilyen esetben nem tudom mi a helyzet.

5

Az online megkötött biztosításnak a csekkjét hány nap alatt küldi kb ki a biztosító?

1

Mennyire jártam jól el koccanás után?

A hölgy mondta, hogy hívjunk rendőrt, mondtam neki, hogy elismerem nem kell rendőr... Elvileg én voltam a hibás, gyakorlatilag nem biztos, de nem akartam belebonyolódni. Aztán jött ez az europai kárbejelentő /Kék-sárga/, hogy töltsűk azt ki. Mondom hagyjuk a fenébe, mert a bonusz miatt nem lenne jo. Megegyeztűnk egy összegben ami az elmondása szerint a javítási költsége lesz. Azt odaadtam neki, írtunk egy papírt 2 tanúval alá irtunk. Szerintetek ez egy normális eljárás volt? Más is szokta így?

7

Hogy működik a rendőrségi bírságolás? Mi a menete?

Záróvonalat léptem át közvetlenül egy rendőrautó előtt... :S
Nevetés ON, remélem megvolt;)

Elismertem a vétséget szóban, majd miután leellenőrizték a papírjaimat ennyit közöltek, hogy kapok egy csekket 30 napon belül 30 ezer forintról.

A kérdésem az lenne, hogy nem 15 ezer forint a bírság?? Ha jól olvastam, akkor 30 ezer ha nem ismerem el a vétséget... Továbbá nem kaptam semmit és nem írtam alá semmit... 15 a helyszínen lett volna?

Előre is köszönöm a válaszokat!

5

Külföldi papíros autónál az e rendszám milyen műveletekkel és költségekkel jár?

szeretnék venni itthon egy angol autót és szeretném e rendszámmal használni az alatt a fél év alatt amíg honosítom és szeretném tudni ez mivel jár az autó árán felül anyagilag és a többi dolog mi kell a rendszámhoz stb.olvastam a hívatalos oldalt de kicsit kusza nekem.

0

Németországból tervezek behozni egy 1400 köbcentis személyautót, majd hazahozatni export rendszámmal és Magyarországon forgalomba állítani. Sok helyen és sokfélét olvastam a külföldi és az otthoni teendőkről, költségekről. Mik a teendőim?

Milyen kötelezettségekkel és költségekkel jár a honosítás? Mennyibe kerül az export rendszám? Olvastam pirosról is sárgáról is, nem tudom melyik milyen. Kint vagy odahaza kell-e eredetiség vizsgát, műszaki vizsgát csinálni? Kell-e otthon egyedi forgalomba helyezési költséget, vagyonszerzési illetéket fizetni fizetni?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!