Találatok a következő kifejezésre: Lejjeb olvastam, év végén fel (1 db)

Lejjeb olvastam, hogy év végén fel lehet mondani a biztosítást és megkötni egy másik személyre aki az üzembentartó lesz. Ekkor a volt biztosítóm valóban nem követelheti az okozott kár megfizetését? Mi ennek a pontos menete?

Legjobb válasz: Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv

Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv
A kérdező hozzászólása: Konkrét kárról van szó, pontosabban kettõrõl. Az egyik tavaly történt, a másik idén tavasszal. A kár megközelítí az 500ezer forintot. Utánnanéztem és nagyon sokra jött ki a jövõ évi néves dijam, ezért akarom meglépni, hogy év végén felmondom a biztosítást, és a családból valaki másra megkötöm mint üzembentartó.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meddig minősül kezdő jogsinak a B jogsi?

9

Mi van olyankor ha a baleseti betétlapra nem írjuk rá hogy melyik sofőr volt a vétlen és melyik a károkozó?

Kitöltöttünk egy betétlapot csak a megjegyzés rovatba nem azt írtuk be hogy ki a vétkes és ki a vétlen, hanem csak nevet és címet írtunk be és aláírtuk. Majd ketté szedtük és mindenki ment dolgára. Nem volt rendőr kint, és tanuk sem voltak. Ilyenkor mi fog történni a biztosító? Mit tesza biztosító? Jöhet reklamálni a másik sofőr hogy rosszul töltöttük ki a papírt?

4

Ha van már B jogsim, és ma levizsgáztam A1-böl vezethetek-e a tanintézet által kiadott igazolással, vagy meg kell várni az új jogsit?

6

Most csináltam b-re a jogsit és van rajta egy olyan kategória hogy B1 azt mondták hogy vezethetek vele quadot?

Hány ccm-s, kilowattos quadot vezethetek?

2

Eredetvizsga elhalasztása műszaki okok miatt?

Vettem egy autót, a héten szombaton lejár a vételtől számított 15 nap, azonban a kocsi műszaki okok miatt nem tud eljutni olyan vizsgaállomásra, ahol eredetvizsgát is csinálnak, a jelenlegi szerelőnél pedig nem biztos hogy elkészül.
Lehetséges ilyenkor "mobil" eredetvizsgát kérni? Van még ilyen? Esetleg ha bejelentem az okmányirodában hogy műszaki hiba miatt csak késve tudom eredetvizsgára vinni az autót elfogadják?
A Többi papírja rendben van:(törzskönyv,forgalmi engedély,kötelező biztosítás,adásvételi oké)

3

Szeretnék venni egy autót, de nem szeretném átírni (közúton természetesen nem közlekednék vele). Milyen lehetőségeim vannak?

Kockázatos eljátszani azt hogy egy hivatalos adásvételi szerződést kitöltünk egy (nem létező) külföldi személy adataival, és így kivonatni az autót a forgalomból?

2

Lemondás után mennyivel utalnak vissza? (kgfb)

Eladtam az autót, és fél év kötelezője visszajár. Most egy hete jelentettem be a biztosítónál (köbe). Kb mennyi idő egy ilyen visszafizetési folyamat?
Ill ez csak kötelező, vagy a + adóból is visszatérítenek?

köszi!

2

Lada 2105 1300 s be megrepedt a motorblokkom! Ha kicserelem a motorblokkot ugyan olyan 2105 1300s re akkor nem kell vegezni semmi papirmunkat? Vagy kicserelhetem az egesz motort ugyan olyan tipusra? A ladaknal nincsen motor szeria szam csak motorkod?

9

Mi van akkor ha, kimegyek forgalomba egy 125ccm-is hivatalosan forgalomba helyezett motorral ami erősebb, mint amilyen kéne legyen és ha megállít a rendőr akkor mi van? TÖBBI LENT

Ha kimegyek egy 125ccm 2 ütemű (kb 23kW) motorral aminek a FORGALMIJÁBAN (azaz forgalomba van helyezve, rendszám stb.) az áll hogy 11kW, úgy hogy megvan az A1 (125ccm) jogosítványom amiben az áll hogy 11kW-ig vezethetek, akkor a rendőr fog még utána nézegetni stb. vagy nem?

3

Jogosítvány gyorsított eljárással mi a helyzet? Hogyan lehet?

Ha beviszem az okmányirodába a vizsgaigazolásomat akkor hallottam valamit hogy lehet kérni gyorsított eljárással.Mi a menete, esetleg fizetni mennyit kellene érte?És mennyi időn belül kapnám meg?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!