Találatok a következő kifejezésre: Lejjeb olvastam, év végén (1 db)

Lejjeb olvastam, hogy év végén fel lehet mondani a biztosítást és megkötni egy másik személyre aki az üzembentartó lesz. Ekkor a volt biztosítóm valóban nem követelheti az okozott kár megfizetését? Mi ennek a pontos menete?

Legjobb válasz: Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv

Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv
A kérdező hozzászólása: Konkrét kárról van szó, pontosabban kettõrõl. Az egyik tavaly történt, a másik idén tavasszal. A kár megközelítí az 500ezer forintot. Utánnanéztem és nagyon sokra jött ki a jövõ évi néves dijam, ezért akarom meglépni, hogy év végén felmondom a biztosítást, és a családból valaki másra megkötöm mint üzembentartó.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha forgalmiban 13kW szerepel, akkor valahogy meg lehet oldani, hogy 11kW legyen? Pl. :fojtás a kipuba, és leméretni?

8

Autó eladása után az eladónak 5 napja van kijelenteni az autót az okmányirodában. Az adás-vételit kötelező személyesen benyújtani, vagy jó ha elküldöm postai úton tértivevényes levélben?

4

Pécsett behajtási engedélyt hol tudok intézni? Csak egy hétre kellene.

0

Ha eladom a segédmotoros kerékpáromat, és még van rá 11 hónapig biztosítás, akkor a lemondás után a pénz visszakapom részarányosan?

2

Most vizsgáztam c-böl amit az okmány irodába adtak fénymásolt papirt azon rajtavan minden katekori azzal vezetni lehet vagy igazolni hogy van jogsim csak várok rá?

3

Mennyi az üzembentarto átírásának költsége?

0

A vezetői engedély kiváltásához előbb be kell mennem a közlekedési hatósághoz. Oda mit kell magammal vinnem és ott mit csinálnak?

Mi van akkor, ha én nem tudom felmutatni az igazolást a sikeres els?segély vizsgáról, mert nem kellett levizsgáznom? Azért nem kellett, mert egészségügyi középiskolába jártam, volt els?segély tárgyam is és elfogadták a vizsga helyett.

5

Hogyan helyezzek forgalomba KÜLFÖLDRÕL behozott használt autót és az mennyibe kerülne?

Regisztráció,forgalmi,használt autó

1

Hétfőn megveszik az autómat. Visszakapom a kötelező biztosításra befizetett pénzt a biztosítótól?

Elsején fizettem be a 4. negyedéves kötelez? biztosítást. 19000ft. Úgy néz ki hétf?n megveszik. Ilyen esetben visszafizeti a biztosító?

3

Mennyibe kerül mire a nevemen van? Vennék egy Opel Astra személygépkocsit 1.6 benzines.

Mennyi az összes költség mire a nevemen van?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!