Találatok a következő kifejezésre: Lejjeb olvastam, év (1 db)

Lejjeb olvastam, hogy év végén fel lehet mondani a biztosítást és megkötni egy másik személyre aki az üzembentartó lesz. Ekkor a volt biztosítóm valóban nem követelheti az okozott kár megfizetését? Mi ennek a pontos menete?

Legjobb válasz: Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv

Szia. Van konkrét dolog ami megtörtént? Egyébként nov 30-ig kell beérkezzen a felmondó levél a biztosítóhoz. Utána megkötheti az üzembentartó abban az esetben, ha a forgalmiban szerepel mint üz.tartó, de akkor is a Te ill a tulaj adatai alapján kötik meg: szüldát, lakcím, életkor stb. Viszont ha most történik káresemény akkor sajnos a Te szerzõdésed alapján fizet. De miért követelné a kár megfizetését? Ha leírod pontosan mi történt, szívesen segítek. Üdv
A kérdező hozzászólása: Konkrét kárról van szó, pontosabban kettõrõl. Az egyik tavaly történt, a másik idén tavasszal. A kár megközelítí az 500ezer forintot. Utánnanéztem és nagyon sokra jött ki a jövõ évi néves dijam, ezért akarom meglépni, hogy év végén felmondom a biztosítást, és a családból valaki másra megkötöm mint üzembentartó.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen engedélyek kellenek ahhoz, ha futárkodni szeretnék (kiscsomag-szállítás) vagy pedig utasokat szállítanék kirándulásokra, egyéb eseményekre (nem taxiként)?

"B"-s jogsim van. Van egy 5 személyes kisautóm, de lehet, hogy vennék egy 9 személyes kisbuszt. De nem taxiként csinálnám, mert az túl sok pénzbe kerül (kb. fél millió stb.). Szóval honnan, milyen engedélyekre lenne szükség és ez kb. mennyi pénzbe kerülne? (Lenne egy kis cégem.)

5

Németországban milyen költséges fenntartani egy kb 3000eurót érő 2. 0 benzines autót?

2003.as Euro 4-es a káros anyag kibocsátása 116 lóer?s! Az ára kb 2900 euro! Ha megveszem drága fenntartani Németországban?

2

Ha okmányok nélküli autót vásárolok, lehet hozzá hivatalosan okmányokat intézni?

6

Németországban élek. Magyar rendszámos autóval milyen megkötésekkel közlekedhetek?

Szeretnék felújítani egy Peugeot 205 1.3 Rallye típusú autót.

0

Ha igényelnék egy régi rendszámot amit nem használnak (pl BMW-320) akkor az az új uniós keretben lenne elkészítve, vagy a régiben?

3

Itt a vevő az autómra, de nem találom a törzskönyvet. Mit lehet tenni ha sürgős?

Átnéztem mindent, sehol sincs, az okmányirodában azt mondták, ez 1.5 hónapos procedúra, amíg kerestetik, meg kiállítják az újat.

3

Ha veszünk egy autót mennyi időnk van átíratni?

Hétvégén megyünk érte de az okmányirodába csak aug.27.ére kaptunk id?pontot.Az még belefér?

9

Használt autót vásárolnék, első autómat. Mik a teendőim?

Els? autót vásárolnék, már egy jó ideje nézegetem a hirdetéseket. Segítséget szeretnék kérni, hogy az autó árán felül mit és hogyan kell számolnom az anyagiakat.

2

Miért mondják a rendszámra, hogy rendszám, amikor betüket is tartalmaz?

5

Az biztosítás elmaradást ki kell fizetni?

Van egy autóm ( hitelre van véve még sokáig kell fizetni) és már két éve kb nincs rajta biztosítás és kéne arra az id?re mabiszt fizetni. De most nincs rendszám az autón mert az önkormányzat adó nem fizetése miatt levette a rendszámot! Akkor ha vissza adják a rendszámot akkor is ki kell fizetni a mabísz díjat? Vagy nem kell és akkor új biztosítás lesz rajta? Vagy valamilyen megoldás van arra hogy a mabísz díjat ne keljen befizetni?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!