Találatok a következő kifejezésre: Lejárt szavatosságú mi a (10 db)

Ha valaki lejárt szavatosságú hashajtót vett be, mi a teendő, mi lehet a következménye?

Legjobb válasz: még jobban megy majd a hasa...:D viccet félretéve a lejárt szavatosságú gyógyszerek mérgezõek is lehetnek, hányást, hasmenést, rosszullétet okozhatnak, de még ennél rosszabbakat is

még jobban megy majd a hasa...:D viccet félretéve a lejárt szavatosságú gyógyszerek mérgezõek is lehetnek, hányást, hasmenést, rosszullétet okozhatnak, de még ennél rosszabbakat is

Lejárt szavatosságú h1n1 oltással mi a teendő? Hová lehet kidobni?

Legjobb válasz: gyógyszertárban az erre a célra rendszeresített veszélyes hulladék gyûjtõbe kell dobni a lejárt gyógyszereket

gyógyszertárban az erre a célra rendszeresített veszélyes hulladék gyûjtõbe kell dobni a lejárt gyógyszereket
kuka
Add oda a macskának, kutyának.
Igen, én is kidobnám. Vagy, ha van cica, akkor esetleg megcsinálni neki. Nálunk a tejpépet nagyon szerette a kutya:)
Kukába nem kell dobni, háziállatnak tökéletes.
Ha közel van a lejárathoz akkor simán odaadnám
Pl. a szemétbe dobni...


Lejárt szavatosságú arckrémtől/egyéb kozmetikumoktól származhat bajom? Mivel másabb, mint a rendes szav. Idejű termékek?

Legjobb válasz: Nekem van gyógyszerész ismerõsõm és azt mondta, hogy a megromlott krém hatóanyagtól függõen vagy nem használ vagy kiütést okozhat. Szóval szerintem ne kísérletezz vele. De pl. egy körömvirág krémre, ami nem romlik, csak eu-s elõírás miatt tesznek lejárati dátumot.

Nekem van gyógyszerész ismerõsõm és azt mondta, hogy a megromlott krém hatóanyagtól függõen vagy nem használ vagy kiütést okozhat. Szóval szerintem ne kísérletezz vele. De pl. egy körömvirág krémre, ami nem romlik, csak eu-s elõírás miatt tesznek lejárati dátumot.
Allergiát, bõrgyulladást okozhat.A termékben a hatóanyagok elvesztik tulajdonságaikat és bizonyos alkotórészek megavasodnak.

Mi a teendő a lejárt szavatosságú Solutio Antisudoricával? Szabad még használni, vagy már nem?

Ha nem szabad használni akkor mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Ha még nem rég járt le, akkor használhatod, ellenkezõ esetben inkább öntsd ki.

Ha még nem rég járt le, akkor használhatod, ellenkezõ esetben inkább öntsd ki.
Mi az a solutio stb..???
Izzadás elleni oldat.
ha lejárt, inkább vidd vissza a gyógyszertárba! Ingyen visszaveszik! Gondold el, ha kiöntöd, az a sok vegyszer ami benne van mit tesz a környezettel!

Lejárt szavatosságú romlandó élelmiszer. Kinek mi a véleménye erről? A többi lent.

Egy kis faluban élek a családommal tolna megyében,itt vásárlás szempontjából nincs sok lehet?ség.A minap a kisboltba (ahova már egy ideje járunk)lejárt szavatosságú csomagolt lecsókolbászt kaptunk,persze otthon vettük észre.

Legjobb válasz: Mint írtam az üzletvezetõ(tulajdonos)hölgyet régóta ismerem együtt nõttünk fel.Visszavittem kicserélték.Csak azóta mintha meg sem ismerne holott én nem tehettem semmirõl.Ez egy kis falu mindenki ismeri egymást!

A kérdező hozzászólása: Mint írtam az üzletvezetõ(tulajdonos)hölgyet régóta ismerem együtt nõttünk fel.Visszavittem kicserélték.Csak azóta mintha meg sem ismerne holott én nem tehettem semmirõl.Ez egy kis falu mindenki ismeri egymást!
Ja, hogy nekik áll feljebb? Vicces... Nem is tehettél volna mást, nem lehet minden felett szemet hunyni. Nagyon szánalmas a nõ, hogy amiatt téged néz le, mert õ romlott árut adott neked. A te szemedben kellett volna nekik esniük.
Simán feljelentheted volna a boltot, lejárt dolgot tilos eladni, és kötelesek visszavenni.
Szerintem ettõl korrektebb nem is lehettél volna. Elsõ körben én is így intéztem volna. A hozzáállásuk eléggé érdekes. Ne bántson a dolog, nem te vagy a hibás, nem neked kellene rosszul érezned magad.

Lejárt szavatosságú gyógyszerrel mi a teendő?

Eldobni nem szeretném, mert nem egészséges, mit lehet kezdeni vele?

Legjobb válasz: A patikákban vannak ezeknek a gyógyszereknek kijelölt dobozok. Ha nincs kirakva, akkor is kötelezõ átvenniük.

A patikákban vannak ezeknek a gyógyszereknek kijelölt dobozok. Ha nincs kirakva, akkor is kötelezõ átvenniük.

Begyulladt ott férfi tájékon (a makkom), és szeretném kamilla teával egy kicsit borogatni, mivel az gyulladáscsökkentő, viszont nincs itthon csak két éve lejárt szavatosságú. Szerintetek borogathatom nyugodtan, vagy csak kárt okozok vele?

Ötletek? Inni nem akarom, csak gondolkozom h ha csak lennt borogatom kárt okozok-e vele... (Nem poén, hanem komoly...)

Legjobb válasz: a kamillatea nem igazán romlik meg,csak muszáj ráirni egy szavatossági idõt kárt nem okoz de én már rég dokinál lennék a helyedben...ok,nem mész fogfájással és egyébbel dokihoz...de a legféltettebb szerved nem félted?

a kamillatea nem igazán romlik meg, csak muszáj ráirni egy szavatossági idõt kárt nem okoz de én már rég dokinál lennék a helyedben...ok, nem mész fogfájással és egyébbel dokihoz...de a legféltettebb szerved nem félted?
hülye kérdés, PERSZE! Gyulladásod van, arra meg alapból jó a kamilla, szóval?
A kérdező hozzászólása: nem tudom h mitõl lehet a gyulladás, lehet nem is az... ma jelentkezett csak... két éve járt le a tea
A gyógyhatása csökken, ha levan járva a szav ideje.Egy évig szokták felhasználni a gyógynövényteákat leszedés, gyüjtés után.A kamilla gyulladáscsökkentõ, de eléggé szárít.Tehát ártani nem árt, de nem is nagyon használ.Ha megfõzöd akkor inkább hideg borogatást tegyél. nem meleget mert a meleg fokozza a gyulladást.
A férfi nemi szervek gyulladásos megbetegedései A férfiaknál gyakori, hogy fertõzöttek ugyan, de panaszaik, tüneteik nincsenek – sokszor csak tünetmentes hordozók. A kórokozó jelenléte azonban önmagában elégséges ahhoz, hogy szexuális kontaktussal a nõi partner fertõzõdjön. Sajnos pontosan a panaszmentesség miatt a férfiak az orvosi vizsgálatot és kezelést is visszautasítják, így kikezelt nõi partnerüket gyakran újrafertõzik. Ezért olyan fontos a nõi nemi szervek gyulladásának kezelésében a partner egyidejû kezelése is! A férfi nemi szervek heveny fertõzésének gyulladásos tünetei jellegzetesek és könnyen felismerhetek. A tünetek közül a csíp, viszket érzés a hímvesszõn, a fájdalmas vizelés, esetleg folyás a húgycsõbõl a leggyakoribb. Az akut ondóhólyag-, prosztata- és heregyulladás esetében a fájdalom, a duzzanat és hõemelkedés, láz dominál. A szakszer, gyors kezelés itt is meghatározó jelentség, szükség esetén kórházi felvételre is sor kerül, a kedvez hosszú távú kimenetel és a szövõdmények megelõzése érdekében. A férfi nemi szervek gyulladásának jellegzetes tünetei - csípõ, viszketõ érzés a hímvesszõn - fájdalmas vizelés - folyás a húgycsõbõl - heveny ondóhólyag-, prosztata- és heregyulladás esetén - fájdalom - duzzanat - hõemelkedés, láz Az idült gyulladás általában panaszmentesen vagy csak minimális panaszokkal zajlik, ezért felismerése sem könnyû. Sajnos a betegek csak akkor fordulnak orvoshoz, ha meddõségi problémáik vannak, vagy a partnernél kezelhetetlen visszatér fertõzés igazolható. A hosszan tartó idült gyulladás visszafordíthatatlan károsodást okozhat, ami merevedési zavarokban vagy a nemzõképesség csökkenésében nyilvánulhat meg. A lehetséges következmények: az ondóutak elzáródása, a mirigyváladékok összetételének megváltozása, ami a spermiumok energia- és tápanyagellátásának zavarához vezet, valamint a spermaparaméterek romlása, azaz a spermiumszám csökkenése, a spermiumok mozgékonyságának csökkenése, a spermiumok alakjának kóros változása. A kezeléssel nem mindig sikerül a nemzõképességet visszaállítani, vagy legalább javítani, ezért ebben az esetben is a folyamat idültté válásának megelõzése a legfontosabb feladat. <<<<< Remélem hogy értelmesen írtam le :) >>>>>
< Folytatom > Ha valami kérdésed lenne még, akkor felvehetsz Skypeon. Skype : kalmar.zolika

Mi baja lesz a babának, ha lejárt szavatosságú tápszert kap?

Most vettem észre,hogy a tápszerünknek pár nap múlva lejár a szavatossága.Ezt már ne adjam neki,ugye????

Legjobb válasz: Pár napon nem mûlik, attól semmi baja nem lesz a babának. Ha csak néhány nap, max 1 hét a különbség. Attól még nem romlott meg, csak a gyártónak kell valami szavatosságot ráírnia.

Pár napon nem mûlik, attól semmi baja nem lesz a babának. Ha csak néhány nap, max 1 hét a különbség. Attól még nem romlott meg, csak a gyártónak kell valami szavatosságot ráírnia.
szerintem is semmi baja nem lesz!
Általában jóval szavatossági idõn túl romlik meg a tápszer, csak szabály van rá, hogy mit kell ráírni. Amikor megcsinálod mindig kóstold meg, hidd el éreznéd, ha nem lenne jó. És amíg le nem jár, addig meg pláne nyugodtan adhatod neki, de pár napig még lejárat után sem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ.Most nagyon meg nyugodtam.:)

Próbaidő alatt figyelmetlenségből nem szedtem be a lejárt szavatosságú árut és a főnököm kifizettete velem. Jogosan? Ha nem mit tehetek?

Legjobb válasz: Teljesen jogtalan. Általános szabály szerint a munkavállalónak nincs anyagi felelõssége. Ha fontos neked a munkahely, legközelebb figyelj jobban, de a következõ esetben keress másik munkahelyet. Ha annyira nem fontos, vagy sok pénzrõl van szó, fordulj ügyvédhez.

Teljesen jogtalan. Általános szabály szerint a munkavállalónak nincs anyagi felelõssége. Ha fontos neked a munkahely, legközelebb figyelj jobban, de a következõ esetben keress másik munkahelyet. Ha annyira nem fontos, vagy sok pénzrõl van szó, fordulj ügyvédhez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!