Találatok a következő kifejezésre: Lejárt műszaki az (22 db)

Apám 90-ben vett egy t25-ös traktort. Úgy kaptuk meg, hogy forgalomba lett helyezve, 95-ben lejárt a műszakija. Az óta nem is újítottuk meg, most forgalomba szeretném helyeztetni, milyen papírok kellenek hozzá, és hol lehet levizsgáztatni?

Akkoriban még egy igazolólapot adtak, az helyettesítette abban az időben a forgalmi engedélyt. Háromszögű rendszáma van.Egy ismerősöm azt mondta szerinte csak a KPM-nél lehet le vizsgáztatni. Azt szeretném ha át kerülne az én nevemre a traktor. Mit kell tennem?

Legjobb válasz: A KPM sok éve megszûnt, most NKH van. Nem kell semmi különleges helyre menned vele, az igazolólappal elviszed egy vizsgabázisra ami tetszik, az ott kapott vizsgalappal, az igazolólappal, és a biztosítási kötvénnyel, no meg a rendszámmal a hónod alatt besétálsz az okmányirodába, és elintézed a papírokat. Ja és pénzt (vagy bankkártyát) azért vigyél magaddal, de ha jól tévedek 20 ezer alatt megáll a dolog. Ha nem te vagy a tulaj, akkor meghatalmazást, vagy adásvételit is vigyél.

A KPM sok éve megszûnt, most NKH van. Nem kell semmi különleges helyre menned vele, az igazolólappal elviszed egy vizsgabázisra ami tetszik, az ott kapott vizsgalappal, az igazolólappal, és a biztosítási kötvénnyel, no meg a rendszámmal a hónod alatt besétálsz az okmányirodába, és elintézed a papírokat. Ja és pénzt (vagy bankkártyát) azért vigyél magaddal, de ha jól tévedek 20 ezer alatt megáll a dolog. Ha nem te vagy a tulaj, akkor meghatalmazást, vagy adásvételit is vigyél.

Lehet gondom abból a biztosítónál, ha lejárt műszakival közlekedtem és így törték totálkárosra az autóm? Fizetnek ilyenkor is?

Nem voltam még ilyen helyzetben,ezért szeretnék tanácsot kérni t?letek. Egy hónapja lejárt a m?szaki a kis autónkra,és bevallom, különböz? gondok miatt elfelejtettük elvinni levizsgáztatni. Biztosítás volt rajta. A balesetben vétlenek voltunk,egy BMW-s doki rohant belénk-totálkár....Igaz,nem egy vadiúj,szuper autóról van szó és valószín?leg már nem is lehet helyre hozni. Az érdekelne, hogy a biztosító ilyenkor beleköthet-e a m?szaki hiányába,és ezen az alapon megpróbálhatja-e megúszni a kár megfizetését?(akármennyi is legyen az...)

Legjobb válasz: A másik fél biztosítójának lehet fel fog tûnni, hiszen nekik, mint profitorientált vállalkozásnak a maximális nyereség a lényeg - meg fognak próbálni kibújni a fizetés alól. Ha nem, akkor csendben örülj hogy szerencséd volt. A hatóságnak valószínûleg nem tûnt fel, mert ezért szépen szoktak büntetni.

A másik fél biztosítójának lehet fel fog tûnni, hiszen nekik, mint profitorientált vállalkozásnak a maximális nyereség a lényeg - meg fognak próbálni kibújni a fizetés alól. Ha nem, akkor csendben örülj hogy szerencséd volt. A hatóságnak valószínûleg nem tûnt fel, mert ezért szépen szoktak büntetni.
A kérdező hozzászólása: A szabálysértési büntetést természetesen vállaljuk/nánk, ha sor kerül rá a késõbbiekben, mert egyértelmûen a mi hibánk ez a hiányosság. Igazából csak aznap esett le nekünk is, hogy megfeledkeztünk a vizsgáztatásról.De gondolom, a biztosítók mindennek utána járnak, hiszen valóban nem kicsit profitorientáltak..:( Csak azzal nem vagyok tisztában, hogy létezik-e bármilyen szabályozás, szerzõdési kiskapu, ami kizárja a kár megtérítését a biztosító részérõl ilyen esetben, mert ugyan hivatalosan szabálytalanul vettünk részt a forgalomban a mûszaki miatt, de azért..hogy a ló rúgná meg...mégiscsak itt maradtunk autó nélkül, vétlenül, egy felelõtlen ember hibájából!!!:(Hogy ne is beszéljek a sérülésekrõl, agyrázkódásról, stb. És a kártérítés tudtom szerint ott kezdõdik, hogy a kárt szenvedett felet olyan helyzetbe hozzuk, mintha nem érte volna az a bizonyos kár...Persze valószínûleg nagyon naiv vagyok.. Mindenesetre köszönöm a válaszod!:)

Az a kérdésem, milyen büntetésre számíthat az aki 2 éve nem íratta át nevére az autóját, ittas vezetésért elvették a jogsiját, a lejárt műszaki miatt, bevonták a forgalmiját, és ezzel az autóval közlekedik?

Legjobb válasz: Remélem jó ok börtönt kap. Egyébként meg minden azon múlik, hogy észreveszik-e. Van, akit 10 évente egyszer állítanak meg. Más minden héten részt vesz igazoltatásban. Amúgy börtönre is számíthat akár, mivel eltiltás alatt vezetett, meg csomó más is van. Ki ez az okos ember, aki így autóba ül?:D Csak nem te, Kérdezõ?

Remélem jó ok börtönt kap. Egyébként meg minden azon múlik, hogy észreveszik-e. Van, akit 10 évente egyszer állítanak meg. Más minden héten részt vesz igazoltatásban. Amúgy börtönre is számíthat akár, mivel eltiltás alatt vezetett, meg csomó más is van. Ki ez az okos ember, aki így autóba ül?:D Csak nem te, Kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok, az exem, aki 52 éves, és most jelenleg ezzel az autóval ment le a Balatonra dolgozni, mint anyagbeszerzõ, közben már többször felszólították, hogy a rendszámtáblát adja le, már büntetést is kiszabtak rá ennek elmulasztásáért!


Igaz az, hogy mivel 2006 előtt vásárolt autó első tulajdonosa vagyok eredetiség vizsgálatot kell csináltatnom a jan.15-én lejáró műszakival együtt még akkor is, ha szalonból van az autó és nem is akarom eladni?

Egy hiradóban így hallottam, de lehet, hogy rosszul értettem. Esetleg pontos jogszabályi hivatkozás is érdekelne. Azt tudom, hogy zöldkártyát már nem kell csinálni, tehát a kérdésem nem erre, hanem az eredetiségvizsgálatra irányul.

Legjobb válasz: Sajnos igaz a hír, jól értetted. Szívatás az egész. A hatóság szerint az akkor kiadott forgalmit még könnyû volt hamisítan és most azért írják elõ a 17ezer Ft-os vizsgálatot. Szóval be kell bizonyítanod, hogy nem lopott az autó. Ez a lehúzás kategória. Nem minõsítem tovább az állam ilyen itézkedéseit, sajnos mindent megtehetnek amihez kedvük van. Valahogy el kell venni az emberektõl a pénzt.

Sajnos igaz a hír, jól értetted. Szívatás az egész. A hatóság szerint az akkor kiadott forgalmit még könnyû volt hamisítan és most azért írják elõ a 17ezer Ft-os vizsgálatot. Szóval be kell bizonyítanod, hogy nem lopott az autó. Ez a lehúzás kategória. Nem minõsítem tovább az állam ilyen itézkedéseit, sajnos mindent megtehetnek amihez kedvük van. Valahogy el kell venni az emberektõl a pénzt.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem tudom elfogadni, hogy így belekényszerítenek valamibe. Mi a fenéért lenne hamis egy szalonban vett autó forgalmija????
Vettem én már új autót szalonból amirõl kiderült egy hónap múlva, hogy több elem újra van fényezve... Amekkora görény dolog, hogy csináltass eredetvizsgát, annyira gerinctelen módon mûködik az autókereskedelem is... sajnos
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a jogszabályhelyet... 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti jármûvek mûszaki megvizsgálásáról Idõszakos vizsgálat 12. § (1) A közlekedési hatóság a gépjármû, a mezõgazdasági vontató, valamint ezek pótkocsija forgalmi engedélyének idõbeli hatályát az idõszakos vizsgálatot követõen a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló miniszteri rendelet alapján hosszabbítja meg. Az idõszakos vizsgálat nem érinti a jármû üzemben tartójának jogszabályban meghatározott - a forgalomban tartott jármûve mûszaki, közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi követelményeknek megfelelõségéért fennálló - felelõsségét. ...... (15) Az idõszakos vizsgálat során a vizsgáló állomás - a 2006. január 1-jét követõen újként forgalomba helyezett jármû kivételével - a gépjármû és a gépjármû pótkocsija azonosító adatainak ellenõrzését elõzetes eredetiségvizsgálat keretében végzi: a) amennyiben a vizsgált jármûvön nem végeztek sem eredetiségvizsgálatot, sem integrált vizsgálatot, továbbá b) a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott feltételek esetén. (16) A (15) bekezdésben meghatározott elõzetes eredetiségvizsgálati kötelezettség hatálya alá tartozó jármû idõszakos vizsgálata csak olyan vizsgáló állomáson végezhetõ el, ahol biztosított az elõzetes eredetiségvizsgálat meghatározott technológiája. Még megnézem az itt hivatkozott jogszabályt..
Én ugyanigy jártam 35000 ft bütetés meg 3 pont
A kérdező hozzászólása: uh, köszönöm :( még nem kaptam meg a csekket, de jobb így, hogy lelkileg+anyagilag föl tudok készülni rá :S
A kérdező hozzászólása: Nah, megkaptam a csekket, szerencsére "csak" 16000 Ft.
megveheted, de rakass bele egy katalizátort, mert ha véletlen megállít egy kpm-es és elkezd méricskélni csúnyán megbüntet!
Akkor neked is fû alatt kell vizsgáztatni, mint az elõzõ tulajnak (hivatalosan ugye katalizátor nélkül már évek óta nem megy át).
A kérdező hozzászólása: A második válaszadónak, akinek a jogyszabály elõtt a tulajdonában volt az autó annak nem kell katalizátort szerelnie bele, csak ha a jogszabály kijövetele után lett a tulajdona, csak az nem világos, hogy egybõl mûszakiztatni kell katalizátorral az új tulajnak vagy csak a következõ mûszakin..
Nemtudom aktuális-e még de szerintem nem kell újra mûszakiztatni csak ha majd lejár (2év)

Levizsgáztathatom elhunyt férjem helyett az autónkat? Novemberben lejár a műszaki vizsga, de addig biztos hogy nem lesz meg a hagyatéki eljárás, (hosszú határidőt ígérnek) így az autó még az Õ nevén lesz. Hogy tudom használni?

Legjobb válasz: Maximum úgy ha "aláhamisítjátok" az aláírását. Mert ha a tulaj viszi mûszakira az autót akkor ugye személyesen ír alá, ha pedig valaki más akkor szoktak meghatalmazást írni. Az én autómat mindig sógorom viszi. (De még nem írtam alá semmit.) Szerintem megoldható.

Maximum úgy ha "aláhamisítjátok" az aláírását. Mert ha a tulaj viszi mûszakira az autót akkor ugye személyesen ír alá, ha pedig valaki más akkor szoktak meghatalmazást írni. Az én autómat mindig sógorom viszi. (De még nem írtam alá semmit.) Szerintem megoldható.

Az autóm hirtelen rémisztő hangot adott, mintha leszakadt volna a dob, majd ezután fékezéskor rettenetes fémes hangot ad, hazamehetek vele reggel ha lejárt a műszakom?

Legjobb válasz: hát ezt csak te tudhatod hogy hazamersz vagy hogy kibírja e hazáig az utat, azt sem írtad hogy hány km az út!

hát ezt csak te tudhatod hogy hazamersz vagy hogy kibírja e hazáig az utat, azt sem írtad hogy hány km az út!
Milyen autó és honnan jön a fémes hang?
A kérdező hozzászólása: Kb 15 km az út. Állítólag fékbetétkopás az ok , teljesen elkopott a fékbetét :( , sõt a tárcsa is veszélyben van ha hazamegyek vele . Én attól tartok, hogy máris károsodott a tárcsa amilyen hangot ad... brrr...
A kérdező hozzászólása: Peugeot 206 , alulról valahonnan jön a hang
A kérdező hozzászólása: Egy nagy csattanással kezdõdött , mintha valami szétszállt volna, majd késõbb fékezéskor rettenetes hangokat ad ki.
Valószínûleg elszállt a fékbetétrõl a ferodo és a vas fog a féktárcsán. Hazamehetsz vele, de lassan mert a fékhatás nem lesz az igazi, a tárcsa meg jó eséllyel már az elsõ fékezéstõl cserés lett. Mondjuk szerintem már tárgytalan a dolog.
ne fékezgess vele, a féktárcsákat meg nem kell kicserélni hanem esztergályos mûhelyben felszabályozzák!
A kérdező hozzászólása: Kész is lett ma délelõtt, apósom esztergályos szerencsére. Vettünk fékbetétet , szuperül fog a fék és már hangja sincs ;-) .
Tréler, vagy rizikózol.
tréler, szervízig tolják a heverok, vagy kockáztatsz hogy megállít a rendõr vagy nem állít meg!
A kérdező hozzászólása: A szervíz 4km-re van úgyhogy tolni nem szeretném, ráadásul egy másfél tonnás kombiról van szó :) útközben meg egy rendõrörs is útba esik. Egy megfelelõ trélerhez meg úgy tudom E kategóriás jogsi kell.
nem is te vinnéd tréleren, hanem az erre szakosodott személy... :) lehet rendelni, és õk elviszik.
A kérdező hozzászólása: ja :D köszönöm a gyors válaszokat, majd lesz valahogy

Ha az autônak lejár a müszakija mennyi idő a türelmi idö?

Ûgy tudom hogy van egy kis idö,amîg nem büntetnek,ha hasznàlva van,miutàn lejàtt a müszaki.Van ilyen?

Legjobb válasz: Persze, nulla nap.

Persze, nulla nap.
Engem [email protected] másnap mikor lejárt. Nincs türelmi idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ez gàz!Most olvastam, hogy közterületen parkolni sem lehet vele!
A közterületen parkolást szerintem nem veszik olyan véresen komolyan, mint a közlekedést. A garázsban egyéb holmik vannak, cipõkanállal se tudnám betuszkolni az autómat melléjük. :) Viszont ha már lejárt és vinnéd mûszakira, akkor legjobb tudomásom szerint (legalábbis az NKH vizsgabázisára) útvonalengedélynek is számít odafelé. (Persze ezt nekem szeptemberben mondta az ügyintézõ kisasszony, szóval amikor idõpontot kérsz kérdezz rá.)
Nincs türelmi idõ. 1 nap után büntethetnek. Annyi türelmi idõ van, hogy 3 hónapig nem veszik el a forgalmidat csak azután. De attól a csekk megy. 3 hónapon belül a rendõr dönti el mekkora csekket ad. Ha akar el is engedhet. 3 hónap után FIX összegek vannak, kötelezõ a rendõrnek megbüntetni és a forgalmit elvenni. A mûszaki vizsgára történõ "behívó" egyben útvonalengedély is. Régen csak arra a napra jogosított fel közlekedni, amelyik nap volt a vizsga. Most a VIZSGA NAPJÁIG folyamatosan lehet vele közlekedni. Azt hiszem csak akkor, ha max. 1 hónapnyira van a vizsga napja de ebben már nem vagyok teljesen biztos.
Mi ez a behivó, hol kell olyat kérni?? Nekem csak szóban szokták megmondani hogy erre a napra hova vigyem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!