Találatok a következő kifejezésre: Lejárt a még (420 db)

Ha Június 31-én lejár a tanulói jogviszonyom akkor augusztus 31-ig még maradhatok diákmunkás?

Iskolarendszerű OKJ képzésben veszek részt melynek ebben az évben van vége és teszem le belőle a szakmai vizsgát. A tanulói jogviszonyom ezzel együtt Június 31-én elvileg meg is szűnik. Jelenleg diákmunkásként dolgozom a suli mellett, azt augusztus 31-ig folytathatom?

Legjobb válasz: 1. Nincs olyan hogy Június 31 :) 2. Ha akkor lejár akkor lejár és utána már nem leszel tanulói jogviszonyban ami annyit jelent hogy diákmunkás sem lehetsz, és ha a munkáltatód igényt is tartana rád akkor vagy aláírat veled munkaszerzõdést fõállásba vagy részmunkaidõben alkalmaz ha úgy van.Tehát a lejárta vagy Június 30 vagy Július 1. Utána már nincs tovább ha lejár akkor kész passz vége.

1. Nincs olyan hogy Június 31 :) 2. Ha akkor lejár akkor lejár és utána már nem leszel tanulói jogviszonyban ami annyit jelent hogy diákmunkás sem lehetsz, és ha a munkáltatód igényt is tartana rád akkor vagy aláírat veled munkaszerzõdést fõállásba vagy részmunkaidõben alkalmaz ha úgy van.Tehát a lejárta vagy Június 30 vagy Július 1. Utána már nincs tovább ha lejár akkor kész passz vége.
A kérdező hozzászólása: De a diákigazolványom meg elvileg október 31-ig érvényes avagy tévedek? akkor ez így most hogy is van?
Pedig így van. Diákmunkát csak addig végezhetsz, amíg tanulói jogviszonyban vagy. Diákmunkához kellett kérni iskolalátogatási igazolást. Ebben le van az is írva, hogy elõreláthatólag meddig tart a tanulói jogviszonyod. Június 30-án megszûnsz diák lenni. Függetlenül attól, hogy a diákigazolványod még október 31-ig érvényes. Nem foglalkoztathatnak tovább diákként, mert ezt a törvény bünteti. Nemhiába kell iskolalátogatási igazolást leadni minden évben, vagy félévben.
Sajnos nem, ezzel sokan járnak így, de az a tippem, hogy ez téged nem vigasztal. Ez a jogszabály. Egyébként tényleg nincs Június 31., csak június 30., kis j-vel. :-)
A kérdező hozzászólása: június 30****** remélem így mindenkinek megfelel! Valóban ez a hír nagyon nagyon rossz mert mindent úgy terveztem hogy augusztus 31-ig tudok diákként dolgozni...:S
Nekem az iskolaszövetkezetnél azt mondták, hogy amíg a diákigazolványom érvényes addig. Mindenesetre kérdezz rá...

Mi fog történni? Lejárt a munkaszerződésem jún.30-án. Júl 14-én született a babám. Milyen hátrányaim lesznek? Meg fogok így kapni minden juttatást? Aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Ha mielõtt lejárt a szerzõdésed elmentél szülési szabadságra(TGYÁS-ra), akkor passzív jogon mindent meg fogsz kapni a munkahelyedrõl, csak épp már nem leszel ott munkaviszonyban. De a Gyed-et is még onnan fogod kapni. Én is így vagyok most! Ha viszont nem mentél el még a lejárat elõtt Tgyásra, akkor is még 42 napon belül szülsz akkor jogosult vagy rá! Szóval nyugi! De ha minden igaz intézned már a TB-nél kell mindent. Az a legbiztosabb, ha ott érdeklõdsz konkrétan és töltöd ki a papírokat! De szerintem mindenre jogosult vagy, persze ha a szülés elõtt volt 180 nap biztosított napod!

Szia! Ha mielõtt lejárt a szerzõdésed elmentél szülési szabadságra(TGYÁS-ra), akkor passzív jogon mindent meg fogsz kapni a munkahelyedrõl, csak épp már nem leszel ott munkaviszonyban. De a Gyed-et is még onnan fogod kapni. Én is így vagyok most! Ha viszont nem mentél el még a lejárat elõtt Tgyásra, akkor is még 42 napon belül szülsz akkor jogosult vagy rá! Szóval nyugi! De ha minden igaz intézned már a TB-nél kell mindent. Az a legbiztosabb, ha ott érdeklõdsz konkrétan és töltöd ki a papírokat! De szerintem mindenre jogosult vagy, persze ha a szülés elõtt volt 180 nap biztosított napod!

Lejárt a Start kártyám még áprilisban, le kell adnom az APEH-nek a lejárt kártyámat vagy megtarthatom emlékbe? Ha nem adom le megbüntethetnek érte? Ha igen mennyivel?

Segítségeteket el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Nem tudok róla, hogy lejárat után vissza kellene adni az APEH-nak. A kártyán úgyis rajta van az érvényessége nem?

Nem tudok róla, hogy lejárat után vissza kellene adni az APEH-nak. A kártyán úgyis rajta van az érvényessége nem?
Nem lesz semmi ha nem adod le, szerintem nem is kell. Megbüntetni meg tuti nem fognak érte kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy ilyesmivel foglalkozzanak, meghát úgyis lejárt, tehát használni nem lehet, azaz a kedvezmény nem érvényesíthetõ.


Az orvosi alkalmassági már meg van, de sajnos az okmányirodában nem fogadnak, csak mikor már lejár a jogosítványom. Ilyen esetben az új orvosival vezethetek a lejárat után is addig amíg meg nem csinálják az új jogsit?

Legjobb válasz: akkor menj másik okmányirodába. országos hatáskörû, tehát bárhol elintézheted és megcsinálják akkor is, amikor még nem járt le. Csak orvosival nem vezethetsz.

akkor menj másik okmányirodába. országos hatáskörû, tehát bárhol elintézheted és megcsinálják akkor is, amikor még nem járt le. Csak orvosival nem vezethetsz.
Elsõnek igaza van. Vagy világosítsd fel a kisasszonyt, hogy igen is lehet újjítani jogsit, még az elõtt, hogy eljárna, pl a sofõrök elég gondba lennének, ha nem agy lenne, akinek minden nap szüksége van a jogsira, az aligha engedhetne meg ilyen luxust. Vagy keress egy másik okmányirodát, én se a lakhelyemen szoktam elintézni a dolgaimat, mert 1hétnél elõbb nem adnak idõpontot, 20km-re pedig még az nap el tudtam intézni a dolgom.
Ne add oda! Több mint 1 hónapja lejárt!
A kérdező hozzászólása: oké... köszz

Honnan tudom meg hogy lejárt a gázóra hitelessége?

Gallus 2000-es óra, a plexi plombáján 001 jelzés. Külön gond, hogy az egyik plombánál a plexi belülr?l, hosszan megrepedt. Vettem a lakást 2007-ben, most jönnének óracserére, de nem merem ?ket beengdni, hallva a rémtörténeteket a TIGÁZ-ról. Valahol azt olvastam, hogy ha lejárt a gázóra hitelessége, akkor nem büntethetnek.

Legjobb válasz: Ez egy baromság! Azért mennek cserélni, mert lejárt a hitelessége. Utólagos bevizsgálást pedig azért végeznek rajta, hogy volt-e buherálva. A plombára meg még nem kaptam ésszerû magyarázatot hogy miért szokott sérült lenni.

Ez egy baromság! Azért mennek cserélni, mert lejárt a hitelessége. Utólagos bevizsgálást pedig azért végeznek rajta, hogy volt-e buherálva. A plombára meg még nem kaptam ésszerû magyarázatot hogy miért szokott sérült lenni.
A miénket is most cserélték. 10 év a hitelesség. Keress rajta valami dátumot, gyártási évet! A miénknek az elején a számláló résznél ott virított a 2002-es dátum. A mostanin meg 2012.

Nagy Britanniában élek, most költöznék haza Magyaro-ra de augusztus végén lejárt a személyim. Repülővel mennék haza. Hazajuthatok még így vele?

Még csak nemrég járt le a személyim ezzel még utazhatok? Ha nem, ide kintről mit tudok tenni az utazás érdekében?

Legjobb válasz: Nyilvanvaloan nem repulhetsz lejart szemelyivel. A kovetsegre tudsz elmenni Londonba es kerni ideiglenes utlevelet, vagy rendelni egy uj utlevelet. Szemelyit potolni ugy tudom nem tudjak kint.

Nyilvanvaloan nem repulhetsz lejart szemelyivel. A kovetsegre tudsz elmenni Londonba es kerni ideiglenes utlevelet, vagy rendelni egy uj utlevelet. Szemelyit potolni ugy tudom nem tudjak kint.
Konzulátusra kell menned. http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utlevel 2. Ideiglenes magánútlevél  Ha külföldi tartózkodása során a magyar állampolgár útlevele, illetve személyazonosító igazolványa a személyazonosság megállapítására alkalmatlanná vált, megrongálódott, lejárt, elveszett vagy eltulajdonították, a konzul kérelemre hazatérés céljából legfeljebb hat hónapig érvényes ideiglenes magánútlevelet állít ki. Kivételes esetben, bizonyos feltételek mellett, lehetõség van a magyar állampolgár részére külföldön való további tartózkodásához, tovább- és hazautazásához legfeljebb egy évig érvényes ideiglenes magánútlevél kiállítására is. Az ideiglenes magánútlevél iránti eljárás illetékmentes, de a kérelem benyújtáskor a kérelmezõnek 30 EUR konzuli közremûködõi díjat kell megfizetni. A hazatérésre szolgáló ideiglenes magánútlevelet a konzuli tisztviselõ soron kívül állítja ki. Az ideiglenes magánútlevelet az állampolgár hazautazását követõen öt munkanapon belül köteles a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál, a körzetközponti jegyzõnél vagy a jegyzõnél leadni.

Ha december 21-én lejárt a cappy baracklé szav. Ideje, de nem volt felbontva, viszont hűtve sem, akkor azt még meg szabad inni?

Legjobb válasz: Nem tudom, miért nem tudják felfogni az emberek, hogy az éllemmiszereken lévö dátum NEM a FOGYASZTHATÓSÁG idejét jelenti, hanem a MINÖSÉGMEGÖRZÉS idejét. Ez annyit jelent, hogy addig garantálja a gyártó, hogy az ize és állaga optimális marad. De ha ez lejár, attól a termék nem lesz rossz, ugyanúgy fogyasztható. Nyugodtan idd meg, ha nincs erjedt, rossz ize/szaga.

Nem tudom, miért nem tudják felfogni az emberek, hogy az éllemmiszereken lévö dátum NEM a FOGYASZTHATÓSÁG idejét jelenti, hanem a MINÖSÉGMEGÖRZÉS idejét. Ez annyit jelent, hogy addig garantálja a gyártó, hogy az ize és állaga optimális marad. De ha ez lejár, attól a termék nem lesz rossz, ugyanúgy fogyasztható. Nyugodtan idd meg, ha nincs erjedt, rossz ize/szaga.
Inkább ne idd meg az egészséged többet ér.
Szerintem nincs semmi baja. De nyisd ki, szagolj bele, és megtudod.
Semmilyen élelmiszer nem tud úgy megromlani, hogy továbbra is jó íze legyen. Szagold meg, kóstold meg, aztán ha jó, akkor meg szabad inni.
éllemmiszereken = élelmiszereken
Mondjuk a friss tej azért képes megromolni a lejárati idõn túl, meg a hústermékek stb, de épp egy ilyen gyümölcslénél én sem gondolnám, hogy baja lenne. Én azt is meg szoktam nézni, hogy mikor gyártottak egy adott terméket. Mert minél nagyobb a fogyaszthatósági idõtartam, annál kevésbé számít mondjuk egy hónap. Pl. ami összesen 5 évig volt "fogyasztható", ott egy hónappal a lejárat után valószínû, hogy kutya baja, míg ha valami 3 hónapig "jó", akkor ott egy hónappal a lejáraton túl már lehetnek gondok.
Én nem innám meg. De tényleg, szagold meg, meg nézd meg az állagát!
Szerintem nyugodtan megihatod, nincs annak még semmi baja.
Na akkor most elmesélném, hogy a következõképpen jártam! 7 végén nagy vendégség, 5 fogásos kaja! Ez a nyomoult pont ilyen márkájú baracklé, le volt téve a konyhába, más társaival együtt a sarokba! Még le sem járt! Több mint másfél hónap múlva ját volna le! Kitöltöttem, gyanútlanul, nem kostoltam meg. Persze odaadtam a vendégnek, aki odaadta a feleségének, aki a férjem rokona, és közölte, hogy ennek furcsa íze van. A sutyorgásra figyeltem fel. A pofámról lesült a bõr, mert onnantól kezdve, ha a gyereküknek akartam adni valamit, látványosan az anyja elõkóstolt. :-P Szóval egy jótanács, bontsd fel, kóstold meg, ha jó, töltsd ki egy kancsóba, és úgy tedd az asztalra, így nem kerülsz kellemetlen helyzetbe. Valóban nem feltétlenül rossz valami aminek lejárt a szavija! Sõt! Látod, én egy le nem járt szobahõmérsékleten tárolt baracklével jártam így!

Lejárt a zöldkártyám, meg akartam hosszabbítani, de az egyik ismerősöm mondta, hogy már eltörölték. Ez igaz?

Legjobb válasz: Valamennyire igen, de valójában a mûszaki vizsgával együtt van szóval ha lejár nem kell hosszabbítani majd ha mész mûszakira azzal együtt intézik

Valamennyire igen, de valójában a mûszaki vizsgával együtt van szóval ha lejár nem kell hosszabbítani majd ha mész mûszakira azzal együtt intézik
külön zöldkártyás vizsgálat nincs, a mûszaki vizsgával együtt készül
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
ez hasznos hír, 3 hét és nekem is lejár, épp azon filóztam hová lehetne vinni feketén, mer normálisan át nem megy, de akkor megúsztam
azért a mûszakira csináltasd meg, mert ott azért nézik az autó "zöldségét"

Ha egy szemhejfesteknek lejar a hatarideje, attol meg hasznalhato?

Iden tavasszal vettem egy szemhejfestek szettet,melyben 10 szin van.Tegnap eszrevettem,hogy jovore le fog jarni...emlekszem regebben edesanyamnak is voltak lejart szemhejfestekei,hasznalta oket,semmi baja nem lett.Ugye en is nyugodtan hasznalhatom?Mi tortenhet vele lejaras utan?Esetleg nem fogja be annyira a szemhejat?

Legjobb válasz: szerintem szemhéjpúdernek semmi baja nem lesz. Nekem a szempillaspirálom mondjuk amikor lejárt csomos lett és sûrûbb is..

szerintem szemhéjpúdernek semmi baja nem lesz. Nekem a szempillaspirálom mondjuk amikor lejárt csomos lett és sûrûbb is..
Nekem vannak sok-sok éves termékeim is. Egyébként meg sokszor nincs ráírva mikor gyártották és azt sem tudod a boltban mióta van ott. Van amelyiken csak annyi van a felbontástól számított 24 hónap. De némelyiket simán ki lehet nyitni az üzletben és belenézni, szóval... Én nem figyelem a szavatosságukat, úgyis észreveszem ha nem jó. A szemhéjpúder esetleg csomósodhat, kicsapódhat ilyesmik. Egyébként minden sminkterméken észreveszed, ha már nem jó. Megváltozik az állaga illata stb. Arra érzékeny egyéneknél allergiás reakció léphet fel ha már lejárt a termék. Pl. viszketés, kis pattanások, piros és ég a bõrfelület stb. Ez nem túl gyakori, de ha mégis elõfordul azonnal le kell mosni a festéket. Ha nem múlik el pár napa alatt orvoshoz kell fordulni, illetve ha lemostad de egyre rosszabb továbbra is. A terméket innentõl ki lehet dobni.
nem, bõrrákot okoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!