Találatok a következő kifejezésre: Lejárt a hogy tudom meghosszabítani (1 db)

Lejárt a jogsim, hogy tudom meghosszabítani?

98-ban kaptam, még a régi fajta papírjogsiról van szó. Az eü része járt le. Írja már le, aki tudja, mi a menete a hosszabításnak és f?leg hogy mennyibe kerül. Köszi szépen!

Legjobb válasz: Bemész az okmányirodába,és ott kezedbe nyomnak egy lapot amin rajta van,hogy mit is kell megcsinálnod,mivel még régi jogsid van.(Nem ez a mûanyag kártya.) Jah,és ha nem akarsz nagyon kib***ni magaddal,akkor kérj idõpontot az okmányirodába,mert a legtöbb helen olyanok,mint a paptetû.

Bemész az okmányirodába, és ott kezedbe nyomnak egy lapot amin rajta van, hogy mit is kell megcsinálnod, mivel még régi jogsid van.(Nem ez a mûanyag kártya.) Jah, és ha nem akarsz nagyon kib***ni magaddal, akkor kérj idõpontot az okmányirodába, mert a legtöbb helen olyanok, mint a paptetû.
elözör a dokihoz mennj. mond hogy jogsihoz kell a vizsgálat. az 5000 Ft (volt tavaly). aztán egyböl az okmányirodába ahol kérj csekket amit be kelle löbb fizetned a postán és csak utánna sorba állni. (ez is 5000 Ft). fényképet ott csinálnak rólad. vigyél egy érvényes doksit, mint személyi vagy útlevél., meg a régi jogsidat. ha nem lehet idöpontot kérni akkor menj oda fél nyolcra, akkor esetleg még délig bele férsz. kb a gép 3x fog elromlani és a hölgy ezt személyes sértésnek fogja venni. jó szórakozást.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan tudom forgalomba helyezni?

Egy régi motorkerékpárt néztem ki magamnak. Régóta nem volt fizetve utána semmi sem. Önkormányzat által ki lett vonva a forgalomból. Hogyan lehet vissza helyeztetni mik a feltételek esetleg anyagi dolgok érdekelnek.

1

Át kellene jelentenem a kocsit Németországba. Mikre van szükség?

Forgalmi, adásvételi szerződés megvan, eredetiségvizsgálat még őszről szintén, de a törzskönyvet nem találom. Muszáj mindenképpen újat igényelni, vagy anélkül is megy?
Köszönöm szépen előre is.

1

Autóvásálásnál egyből üzembentartó váltás is lehet?

Vettem egy autót.. Az én tulajdonomban lesz, megvan írva az adásvételi az én nevemmel a mai dátummal, papám nevére kellene írni a biztosítást hogy olcsóbb legyen.. Írhatok már most az ő nevére kötelezőt? Forgalmi még nincs. Ha megállítanak és az én nevem van az adásvételin, papámé a kötelezőn..Az ő neve pedig még sehol nem szerepel.. Ez jelenthet gondot? Okmányirodában lehet egyből tulajt is meg üzembentartót is váltani egyszerre?

1

Ha egy kocsit ugy hirdetnek hogy "lejárt magyar okmányokkal" akkor azt kb mennyiből lehet újra forgalomba helyezni (ha lehet), vagy mi ennek a menete és költsége?

mert ha megveszem akkor ugye az átírás, az eredetvizsga az engem terhel, de ez mellett ilyen esetben nem tudom mi a helyzet.

5

Az online megkötött biztosításnak a csekkjét hány nap alatt küldi kb ki a biztosító?

1

Mennyire jártam jól el koccanás után?

A hölgy mondta, hogy hívjunk rendőrt, mondtam neki, hogy elismerem nem kell rendőr... Elvileg én voltam a hibás, gyakorlatilag nem biztos, de nem akartam belebonyolódni. Aztán jött ez az europai kárbejelentő /Kék-sárga/, hogy töltsűk azt ki. Mondom hagyjuk a fenébe, mert a bonusz miatt nem lenne jo. Megegyeztűnk egy összegben ami az elmondása szerint a javítási költsége lesz. Azt odaadtam neki, írtunk egy papírt 2 tanúval alá irtunk. Szerintetek ez egy normális eljárás volt? Más is szokta így?

7

Hogy működik a rendőrségi bírságolás? Mi a menete?

Záróvonalat léptem át közvetlenül egy rendőrautó előtt... :S
Nevetés ON, remélem megvolt;)

Elismertem a vétséget szóban, majd miután leellenőrizték a papírjaimat ennyit közöltek, hogy kapok egy csekket 30 napon belül 30 ezer forintról.

A kérdésem az lenne, hogy nem 15 ezer forint a bírság?? Ha jól olvastam, akkor 30 ezer ha nem ismerem el a vétséget... Továbbá nem kaptam semmit és nem írtam alá semmit... 15 a helyszínen lett volna?

Előre is köszönöm a válaszokat!

5

Külföldi papíros autónál az e rendszám milyen műveletekkel és költségekkel jár?

szeretnék venni itthon egy angol autót és szeretném e rendszámmal használni az alatt a fél év alatt amíg honosítom és szeretném tudni ez mivel jár az autó árán felül anyagilag és a többi dolog mi kell a rendszámhoz stb.olvastam a hívatalos oldalt de kicsit kusza nekem.

0

Németországból tervezek behozni egy 1400 köbcentis személyautót, majd hazahozatni export rendszámmal és Magyarországon forgalomba állítani. Sok helyen és sokfélét olvastam a külföldi és az otthoni teendőkről, költségekről. Mik a teendőim?

Milyen kötelezettségekkel és költségekkel jár a honosítás? Mennyibe kerül az export rendszám? Olvastam pirosról is sárgáról is, nem tudom melyik milyen. Kint vagy odahaza kell-e eredetiség vizsgát, műszaki vizsgát csinálni? Kell-e otthon egyedi forgalomba helyezési költséget, vagyonszerzési illetéket fizetni fizetni?

0

Neten csomószor látom simsonnál hogy lejárt okmányokkal. Az azt jelenti hogy a rendszáma járt le nagy motorként vagy hogy rendszám nélkül 50ccm motorként nem mehetek vele a városban?

Mert apám azt mondta hogy rendszám nélkül ha nincs meg az érvényes magyar okmánya akkor 50 köbcentis motorként sem vihetem útra.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!