Találatok a következő kifejezésre: Lejárt a hogy tudom (78 db)

Külföldön tartózkodom, és lejár a műszaki a kocsimról, mit tudok tenni, hogy lejárt műszakival hazajussak?

Segítségüket szeretném kérni a következ?ben:

Legjobb válasz: Nem tudom, de az biztos, ha itthon kiszúrnak, mondhatsz, amit akarsz. Talán útvonalengedélyt lehet kérni, ez a tippem.

Nem tudom, de az biztos, ha itthon kiszúrnak, mondhatsz, amit akarsz. Talán útvonalengedélyt lehet kérni, ez a tippem.
Úgy kell kimennie külföldre az embernek, hogy vissza is érjen mielõtt lejár. Ezesetben ha elkapnak akkor annyi. Nem magarázható ki.
Több lehetõséged van: Nem csinálsz semmit, azaz egész úton hazafelé imádkozol, hogy ne állítsanak meg, ha mégis elkapnak szinte biztos, hogy nem folytathatod az utad (érvénytelen mûszaki vizsgával közúti forgalomban nem vehet részt jármû). A már elõbb említett útvonalengedély beszerzése, mivel több országon átívelõ az út, valószínûleg minden érintett országban be kell szerezned egyet... Trélerrel hazahozatod magad (iszonyat költség...oda vissza út) Utolsó ötletem, hazajössz hamarabb. Ha nem tudsz akkor valaki kimegy a kocsiért hazahozza, itthon levizsgáztatják és kimegy érted vagy hazajössz máshogy. Ez mind-mind idõ és pénz. Az elõrelátás lett volna a legkifizetõdõbb...
hát ez elég gáz, sajnos kint nemtudod megcsináltatni rá, ezért kénytelen leszel kockáztatni gondolom Passaou felé jössz akkor az ami nagyon necces lesz, ha ott meguszod akkor talán szerencséd lesz. Sok sikert
akkor ha lejárt a próba licenckulcs akkor az officot meg kell vásárolni vagy ha nem vasárolod meg akkor ki kell installálni

Honnan tudom meg hogy lejárt a gázóra hitelessége?

Gallus 2000-es óra, a plexi plombáján 001 jelzés. Külön gond, hogy az egyik plombánál a plexi belülr?l, hosszan megrepedt. Vettem a lakást 2007-ben, most jönnének óracserére, de nem merem ?ket beengdni, hallva a rémtörténeteket a TIGÁZ-ról. Valahol azt olvastam, hogy ha lejárt a gázóra hitelessége, akkor nem büntethetnek.

Legjobb válasz: Ez egy baromság! Azért mennek cserélni, mert lejárt a hitelessége. Utólagos bevizsgálást pedig azért végeznek rajta, hogy volt-e buherálva. A plombára meg még nem kaptam ésszerû magyarázatot hogy miért szokott sérült lenni.

Ez egy baromság! Azért mennek cserélni, mert lejárt a hitelessége. Utólagos bevizsgálást pedig azért végeznek rajta, hogy volt-e buherálva. A plombára meg még nem kaptam ésszerû magyarázatot hogy miért szokott sérült lenni.
A miénket is most cserélték. 10 év a hitelesség. Keress rajta valami dátumot, gyártási évet! A miénknek az elején a számláló résznél ott virított a 2002-es dátum. A mostanin meg 2012.


Hogy ha lejár a tb. biztosításom, akkor még meddig vagyok biztosított? Most 30 hetes kismama vagyok és nem tudom, hogy fogok-e így kapni thgy. és gyedet?

Ugyanis most munkanélkülin vagyok és jövőhét kedden lejár.

Legjobb válasz: Miután lejár a munkanélküli, még 30 napig vagy biztosított. Utána mindenképpen fizesd magad után, legalább a szülés utáni 2-3 hétig. Tgyást szerintem biztosan nem fogsz kapni, mivel annak az a feltétele, hogy a szülés napján, munkaviszonyban állj. Gyedet kaphatsz, ha a szülés elõtti 2 évben volt 365 ledolgozott munkanapod.

Miután lejár a munkanélküli, még 30 napig vagy biztosított. Utána mindenképpen fizesd magad után, legalább a szülés utáni 2-3 hétig. Tgyást szerintem biztosan nem fogsz kapni, mivel annak az a feltétele, hogy a szülés napján, munkaviszonyban állj. Gyedet kaphatsz, ha a szülés elõtti 2 évben volt 365 ledolgozott munkanapod.
1.: és még a szülés napján biztosítottnak kell lenned ahhoz, hogy kapj gyedet, így mindenképpen fizesd magad után a tb-t, ez most havi 6800ft körül van.
Ha lejár a tb-d akkor még 45 napig vagy biztosított annyi türelmi idõt adnak. És sajnos még gyedet se fogsz kapni csak gyest mert a gyed feltétele hogy a szüléskor biztosított legyél tehát legyen munkaviszonyod.Az nem elég ha magadnak fizeted a tb-t. Tudom mert én is ebben a cipõbe járok.Én is most voltam az apehba kérni a tb fizetésemet. Én is magamnak fizetem, megvan a 365 napom de mivel nincs munkaviszonyom csak gyest fogok kapni.

Hamarosan lejár a GYEDem és nem tudom, visszavesznek-e a munkahelyemre. Hogy kérdezzek rá?

Elég régóta itthon vagyok (2 gyermekem van), és nyáron lejár a GYedem. Jó lenne visszamenni dolgoni.:) Szeretnék levelet írni a közvetlen főnökömnek. Először telefonálni akartam, de ráájöttem, jobb a levél, ennek legalább nyoma van. Ráadásul mi van, ha már nem is emlékeznek rám, így legalább a levél után tudnak gondolkodni rólam, hogy ki is vagyok. (elég nagy cég, sokan dolgoznak ott) Nem tudom, mit írjak a levélben, hogy kérdezzek rá burkoltan, hogy visszamehetek-e. Vagy hogy mikor menjek be megbeszélni, ilyenek. Esetleg azt is leírhatnátok, Ti mit írtatok. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem nem kell ezt túlcifrázni. Mondjuk elég soká vártál, manapság nem 1-2 hét alatt dõlnek el dolgok, szóval ne késlekedj! Én e-mailt írtam a HR igazgatónak, hogy ekkor és ekkor lejár a GYED, és szeretném tudni, hogyan tervez a jövõben velem a vállalat, ezért személyes találkozót kérek tõle. Leírtam, hogy az elõdjével (amíg otthon voltam, személyi változás történt) ebben és ebben ááapodtunk meg, és várom a megkeresését. Telszám, elköszönés. 1 hétig vártam, utána felhívtam a titkárnõjét (a miénk is egy 2500 fõs cég), és rákérdeztem, van-e már idõpont. Másnapra lett.

Szerintem nem kell ezt túlcifrázni. Mondjuk elég soká vártál, manapság nem 1-2 hét alatt dõlnek el dolgok, szóval ne késlekedj! Én e-mailt írtam a HR igazgatónak, hogy ekkor és ekkor lejár a GYED, és szeretném tudni, hogyan tervez a jövõben velem a vállalat, ezért személyes találkozót kérek tõle. Leírtam, hogy az elõdjével (amíg otthon voltam, személyi változás történt) ebben és ebben ááapodtunk meg, és várom a megkeresését. Telszám, elköszönés. 1 hétig vártam, utána felhívtam a titkárnõjét (a miénk is egy 2500 fõs cég), és rákérdeztem, van-e már idõpont. Másnapra lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Szerinted így jó lesz? Kedves XY! Nemsokára két éves lesz a kisfiam, Kornél. A GYED 2012.X. X-én lejár, utána szeretnék visszamenni dolgozni. Szeretném tudni, hogyan tervez a jövõben velem a cég, ezért személyes találkozót szeretnék kérni. Elõre is köszönöm a választ! WZ

Ha Vodafonos vagyok és lejárt a kártyám feltöltöttem 2000el és nem tudom használni a rajt lévő pénzt mert mondja hogy egyenlege lejárt. Mi a teendő?

Ha feltöltöm 3000el visszaengedik?

Legjobb válasz: Ha elektronikusan töltöd fel, nem engedi csak használható kártyára, különben visszadobja a gép, hogy nem jó szám.

Ha elektronikusan töltöd fel, nem engedi csak használható kártyára, különben visszadobja a gép, hogy nem jó szám.
Legegyszerûbb, hogy felhívod a 1270-t, tudod Vodafone ügyfélszolgálat.
Nekem is volt olyan hogy 2000 feltöltöttem és nem lett jó majd én is fel hívtam azt a számot és megtudtam hogy 300 forintal kell feltölteni feltöltöttem 300 forintal és jólett
3000 bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor 3000 el felnyomom

Malwarebytes Anti-malware free kiírja, hogy még 23 óra és lejár a licenc. Mit tudok csinálni?

Legjobb válasz: Próbaverziót raktál fel /aminek van valósidejû védelme is/ami csak bizonyos ideig használhatsz ha nem veszed meg.Utána csak az ingyenes részt tudod használni valósidejû védelem nélkül.Ha nem akarod megvenni akkor ajánlom az újságkódos Nod 32-t vagy ha tûzfal is kell akkor az Eset Smart Security-t.

Próbaverziót raktál fel /aminek van valósidejû védelme is/ami csak bizonyos ideig használhatsz ha nem veszed meg.Utána csak az ingyenes részt tudod használni valósidejû védelem nélkül.Ha nem akarod megvenni akkor ajánlom az újságkódos Nod 32-t vagy ha tûzfal is kell akkor az Eset Smart Security-t.

Munkanélküliként lejár a Tb-m hogy tudom igényelni, hogy magamnak fizessem?

Azt olvastam a neten, hogy az apehnál kell igényelni, de milyen papírok kellenek hozzá, az nem tiszta. Ha valaki tudja ennek a menetét, írja le, köszi!

Legjobb válasz: A NAV oldalán be tudod magad regisztráltatni hogy kötelezett vagy ennek a fizetésére, aztán igényelni kell csekket, erre is van az oldalon nyomtatvány. De a legegyszerûbb ha bemész személyesen, mert akkor mindent el tudsz intézni helyben. Személyigazolvány, lakcímkártya, adókártya, esetleg TAJ kártya. Ezeket vidd magaddal.

A NAV oldalán be tudod magad regisztráltatni hogy kötelezett vagy ennek a fizetésére, aztán igényelni kell csekket, erre is van az oldalon nyomtatvány. De a legegyszerûbb ha bemész személyesen, mert akkor mindent el tudsz intézni helyben. Személyigazolvány, lakcímkártya, adókártya, esetleg TAJ kártya. Ezeket vidd magaddal.
Egyébként itt megtaláltam, a részleteket, olvasd el szerintem, talán megkapod a választ mindenre. [link]
A kérdező hozzászólása: jaj, köszi szépen! :)

Lejárt a személyim áprili18 án és nincs pénzem újra de még azt sem tudom hogy mennyibe kerül vagy lehet ingyen is?

Legjobb válasz: asszem valamennyi pénzbe kerül, nekem közel 2 évig nem volt, de nem is igazán érdekelt.

asszem valamennyi pénzbe kerül, nekem közel 2 évig nem volt, de nem is igazán érdekelt.
1500.-, ha hataridon belul csereled es 3000, ha hataridon tul - tehat neked mar 3000.
Nem tudom milyen határidõrõl van szó, de nekem kb. 3 éve járt le, múlt héten voltam okmányirodában intézni az újat és ugyanúgy 1500 forint volt.
1500 Ft de ha van jogsid vagy útleveled azt is használhatod személyi helyett ameddig nem lesz újra pénzed.
Hat nekem azt mondtak, hogy ha a lejárat elott cserelek le, akkor 1500, ha utána akkor 3000, ezért is írtam....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!