Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges-e egy routerrel (4 db)

Lehetséges-e egy SMC routerrel megosztani egy ingyenes hotspot által biztosított internetet?

A lakásunkhoz közel m?ködik egy ingyenes hotspot. A konyhából elérhet? a hálózat, viszont a nappaliból már nem. Ha kihelyezném a routert a konyhába, a nappaliban lév? gépbe egy USB WLAN-t helyeznék, tudnám az ingyenes internetet használni, képes-e a router megosztani egy "wifi-jelet"? Vagy csak ADSL-s és kábelnetes internet megosztására alkalmas?

Legjobb válasz: elmeletileg mukodhet... de kivancsian varom a fejlemenyeket... de nem smc router kell hozza hanem wireless access point bar meg sosem probaltam ehez hasonlot csak siman adsl bol kabelnelkulire de kabelnelkulirol kabelnelkulire meg sosem na ezt jol elmagyaraztam de ertitek..:P

elmeletileg mukodhet... de kivancsian varom a fejlemenyeket... de nem smc router kell hozza hanem wireless access point bar meg sosem probaltam ehez hasonlot csak siman adsl bol kabelnelkulire de kabelnelkulirol kabelnelkulire meg sosem na ezt jol elmagyaraztam de ertitek..:P
Van erre speciális eszköz, a neve repeater. Ez felerõsíti a jeleket, és tovább szórja a saját körzetében. De az is megoldás lehet - ha képes rá a router, de én már smc-vel csináltam ezt - hogy wireless bridge módban a wifibõl vezetékest csináljon. Ezután a kijövõ vezetéket egy újabb routerbe dugod. Tehát vagy egy routert vásárolsz meg, vagy egy repeatert.
Olyan router kell, amelyiknek BEMENÕ antennája van - tehát nem egy kábelen beérkezõ jelet oszt meg rádión, hanem fordítva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, ki fogom próbálni a javaslataitokat!
Hát te sem tennéd le Magyarból a középfokú nyelvvizsgát.
Ember, fogalmazd már meg értelmesen, hogy mit akarsz! G.
Én azért értékelem hogy a routert helyesen írtad le:) Ha csak önmagában leviszed, akkor mûködni fog, de internetet nem ad. Ha "kötsz bele internetet", majd beállítod a felhasználónevet-jelszót, ugyanúgy mûködik mint otthon.
Tehát ha jól értem van/lesz 1 db routered és azt alkalmanként a mamádnál, alkalmanként meg otthol szeretnéd használni? Igen lehetséges. Csak az a gáz, hogy két külön hálózat és mindegyikhez be kel konfigurálni majd a routert. Persze ki lehet menteni belõlük a beállítást fájlban, így ahol épp vagy visszatöltheted az ahhoz tartozó konfigurációs fájt. Így elkerülheted az az örökös átkonfigurálást. Bizonyos típusokban akár profilokat is létrehozhatsz (bár az ritka). Más: egy Wi-Fi router ma már nem olyan drága dolog, hogy nem vehetsz belõle mindjárt kettõt. Így megkímélheted magad a az örökös herce-hurcától.

Az lenne a kérdés, hogy nem régiben vásároltam egy Sony Xperia U készüléket, és mivel nem szeretnék most routert vásárolni, lehetséges-e usb-vel megoldani?

Itt arra gondolok, hogy csatlakoztatom a pc-t a telóval, és a telefon a pc internetjét használja. Tudom hogy már kérdezték, de sehol nem láttam értelmes válaszokat.

Legjobb válasz: 1. Evvel már próbálkoznak a szakik, de jelen állás szerint nem lehet. 2. Az a "pendrive" egy vevõegység, sugározni nem tud.

1. Evvel már próbálkoznak a szakik, de jelen állás szerint nem lehet. 2. Az a "pendrive" egy vevõegység, sugározni nem tud.
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!