Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges-e a a (626 db)

Lehetséges-e, hogy a magzat mozgásai amik még csak kicsi rebbenések nem minden nap érzem?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges. Én is sokszor éreztem e rebbenéseket (nem minden nap) mire azt mertem mondani hogy õ az. De ahogy telik az idö ugy erösödik és egyhamar igazi rugások lesznek azok. Ne aggodj, minden rendben van. Üdv:26 hetes kismami.

Igen, lehetséges. Én is sokszor éreztem e rebbenéseket (nem minden nap) mire azt mertem mondani hogy õ az. De ahogy telik az idö ugy erösödik és egyhamar igazi rugások lesznek azok. Ne aggodj, minden rendben van. Üdv:26 hetes kismami.
Igen, teljesen normális, ha eleinte nem minden nap érzed. Attól õ még mozog, csak még bõven van helye. Késõbb már sokkal többet és erõsebben fogod érezni a rúgásait, mozgolódásait. 24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Mikor van az, hogy már ti pölö éreztétek?mármint ugy komolyabban :) gratulálok nektek
En most leptem a 21. hetbe, es meg mindig csak neha erzem azt, mintha csikizne belulrol. Szoval ne aggodj. Attol is fugg milyen a testsulyod es a mehlepeny hol tapadt meg.

Lehetséges-e ez a steamen? (többi lent)

Van egy játékom a Steamen amit már nem használok és szeretném elkuldeni valaki másnak ?Lehetséges-e ezt kivitelezni valamilyen formában ?Láttam olyat h Gift formában kuldik,pl be lehet "csomagolni" a játékunkat és olyan formában elkuldeni ?

Legjobb válasz: Nem lehetséges,hogy a megvásárolt játékod eladd/átadd! Olyan viszont lehetséges,hogy ajándékba vásárolni egy játékot egy barátnak.

Nem lehetséges, hogy a megvásárolt játékod eladd/átadd! Olyan viszont lehetséges, hogy ajándékba vásárolni egy játékot egy barátnak.
A kérdező hozzászólása: ok :/ kár érte de ez is a Steam figurázása h minél tobben vegyék meg !

Lehetséges-e a nappali fény szállítása és ha igen, hogyan?

Az a probléma, hogy egy kis épületbe kéne fényt vinni, de árnyékos helyen van. arra gondoltam miért ne lenne lehetséges, hogy a nappali kinti fényt tükörrel felfogni és további tükrök egymásnak adnák a fényt, mígnem bevezetnék a szobába. Kérdésem, hogy ez lehetséges-e, ha igen, hogyan, van-e rá példa valahol?

Legjobb válasz: Lehetségesnek lehetséges, csak hülyeség. Feltalálták már a lámpát is.

Lehetségesnek lehetséges, csak hülyeség. Feltalálták már a lámpát is.
Hát nem tudom, egy LED Bulb, durván 3 W-ot fogyaszt, és egy 30 W-os izzóval egyenértékû. Megvásárlása is olcsóbb, mint a tükör, és a fenntartása is(mivel sztem a tisztítószer a tükörre drágább, mint az a havi 40 Ft villanyszámla- növekedés) Amúgy elsõ voltam.
Bocsi!! A tükröt tisztítani kell.
A kérdező hozzászólása: nem próbálom jónak beállítani. Csak érdekel meg lehet-e valósítani. Egyébként a tükrökkel fel is lehet erõsíteni a fényt. irányítani nem akarom a tükröket a fény felé. egyszerûen a ház tetején lenne a "csõ" vége, vagy esetleg ki lenne vezetve az udvarra egy olyan helyre ahol nincs árnyék. A fény így mindig rá fog esni, ha nem is a legerõsebb fény. Szerintem.
De a második tükörre csak azok a sugarak fognak eljutni, amik az elsõre bizonyos szögben esnek be, és így tovább... az eredmény maximum egy vékony fénycsík...
pedig annyira nem hülyeség, én hallottam ilyen várakról/kastélyokról, amiket régen így világítottak meg. persze jó kis mérnöki kihívás gondolom, hogy hogyan érdemes építeni az ablakokat, hova érdemes rakni a tükröket, meg a falakat. Nyilván nem úgy kell elképzelni mint egy számítógépes játékba, ahol tükrökkel irányítjuk a lézert, hanem úgy hogy kb reggel így süt a nap, akkor ezen az ablakon jön be a fény, délben meg onnan, estefelé meg inkább amonnan. de ha körbekeríted a házat különbözõ szögben lévõ tükrökkel, belül meg minden falon, plafonon tükör lenne, akkor lehet világosabb, meg melegebb volna bent, mintha nem is lenne ott fal meg tetõ :D
napelem->lámpa
Igen, lehetséges: a megoldás a fénycsatorna http://www.hmo.hu/index.php?tid=4
Van már ilyen: Heliostast (sõt Budapesten is) http://www.youtube.com/watch?v=zdc0I-E-c9c
Ha marihuánát akarsz termeszteni az épületben, akkor ne ezen spórolj, vegyél halogén lámpákat.
És azt se kéne elfelejteni hogy a nap helyzete állandóan változik, azt hogy a nyavajába követed? Egy teljesen gazdaságtalan elképzelést próbálsz jónak beállítani!
Az optikai kábelek nem jutottak még eszedbe? Ha nem ismered a témát, olvass utána. A lényegük hogy a teljes visszaverõdés elvén a vezeték egyik oldalán belépõ fény megjelenik a másik végén (legyen az akár meghajlítva akár nem).
A kérdező hozzászólása: (egyébként benne van a dologban az, hogy ez az egész képtelenség. Bocsássatok meg, csak kikell erre találnom valamit és csakúgy eszembe jutott egy ilyen)
A kérdező hozzászólása: nem feltétlenül. ha a tükröket egy pl. egy fél méter átmérõjû csõben helyeznénk el és ez vezeti be a fényt a helyiségbe úgy, hogy a tükrök egymásnak adják a fényt. és az elején bemegy a végén kimegy. máris nincs tele minden tükörrel. nemde?
Hogyan gondolsz ilyen marhaságot? Minden tükrökkel lenne tele nem lehetne mozogni nem gondolod?
A kérdező hozzászólása: legkevesebb. azért gondolkozz egy kicsit. amíg süt a nap az nagyon sok idõ. több óra. ha egyhuzamban menne az a lámpa, nem kevés pénzt emésztene fel. Egyébként azért kell a fény, mert növényeket kéne elhelyezni ebben a helyiségben, amik fényigényesek
A t
A kérdező hozzászólása: nem hülyeség. Csak egy érv: a lámpa pénzbe kerül. A napfény ingyen van.
Milyen növények? Mari hónalja? Ha növényekre akarod, arra kell éjjel-nappal világítani, így gyorsabban nõnek. És ha egész nap borús lesz az ég, akkor nem lesz fény, erre nem gondoltál? Na meg a növényekre kell meleg is. Takarékos izzó. Igaz, hogy drága, de energiatakarékos. Így kevesebb áram fogyik.

A párommal rendszeresen élünk szexuális életet és mindig védekezünk is! Azonban most több mint 10 napot késik. , de semmilyen más tünetem nincs. Már 2 tesztet is csináltunk és negatív lett mindegyik! Lehetséges e mégis a terhesség? Mit tegyek? (18/L)

Legjobb válasz: Hát lehetségesnek lehetséges de nem valószínû, lehet túl sok stressz ért mostanába és ezmiatt késik. Máskor is késett már? Vagy iylen msot van elõször?

Hát lehetségesnek lehetséges de nem valószínû, lehet túl sok stressz ért mostanába és ezmiatt késik. Máskor is késett már? Vagy iylen msot van elõször?
Bármi lehet, nem biztos, hogy terhesség, de az a biztos, hogyha elmész egy dokihoz.A tesztek sem mindenkinél mutatják a korai terhességet, szóval a doki tud erre a legbiztosabb választ adni.
Van rá esély hogy terhes vagy, de késhet a melegtõl vagy a stressztõl is akár. Nem régiben én is így jártam. 1 hónapot késett. De csinálj még egy tesztet és irány a doki!
A kérdező hozzászólása: Eddig még nem fordult elõ, hogy ilyen sokat késett volna, bár igaz, hogy eléggé idegesdedtem emiatt! Ha másokkal is elõfordult már akkor õk mit tettek? Egybõl doki vagy várjam meg a következõ hónapot, hogy megjön e, mert egyéb bajom nincs és a 2 teszt is negatív lett!!!
nem vagy terhe sszerintem, ha védekeztetek és a tesztek is negatív lehetnek. de azt tudd hogy a teszt csak 2-3 hét elteltével mutatja ki a babát.
Szia! Nyugodj meg, nem vagy terhes :) 100%. A terhességi a teszt a menstruáció késésének elsõ napján is adhat pozitív jelzést, ami valóban terhességet jelez, a legbiztosabb eredmény a menstruáció késésnek 4. 5. napja. Nem tudom hogy értette az, aki azt írta, hogy 2-3 hét..
Azt irod védekeztetek, ha rendesen védekeztetek fel se merülne benned hogy terhes maradtal....fõleg hogy a teszt is negativ, aggodalomra semmi okod, nem vagy terhes hidd el másnak is elõfordult már hogy késett...ettõl nem kell pánikba esni szoval nyugi:)
A kérdező hozzászólása: Éppen ma akartam elmenni a dokihoz, de idõpont kellett volna és csak délután rendel, ezért vettem még egy tesztet és hazajöttem. Pont meg akartam csinálni már a tesztet és szerencsére megjött!! Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét!!!

Lehetséges-e hogy a számítógép a Wi-Fi-t bluetooth-on keresztül "fogja", ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Nem, nem lehetséges. Ahogy vízvezetéken keresztül sem fogsz gázt bevezetni a lakásba, úgy nem lehetséges ez sem.

Nem, nem lehetséges. Ahogy vízvezetéken keresztül sem fogsz gázt bevezetni a lakásba, úgy nem lehetséges ez sem.
Teljesen mas kommunikacios szabvany, frekvencia, teljesitmeny, sebesseg. Roviden: nem.
Lehetséges Wifi-Bluetooth "átjátszót" építeni, de Nobel-díjat nem fogsz érte kapni. Sõt, pályázik a legfölöslegesebb eszköz címre is. Ahogyan lehetséges a házba bemenõ vizet földgázzal dúsítani, majd a házon belül kinyerni belõle. Viszont USB-s Wifi-adaptert lehet kapni olcsóér'.
miért ne mindjárt a fülhallgatón keresztül fogja a wifit? esetleg a billentyûzeten keresztül?

Közismereti informatika emelten lehetséges-e a típusos fájlkezelés?

vagy csak sima txt (szöveges) fájlkezelés lesz?

Legjobb válasz: Lehetséges.

Lehetséges.
Én nagyon valószínûtlennek tartom, és emlékeim szerint még nem volt ilyen. A forrást mindenképpen sima txt-ben kapod, hiszen teljesen környezetfüggetlennek kell lennie. És értelmesen javíthatónak is kell lennie. Jól kitolnának a javító tanárokkal, ha típusos kimenetet kérnének...
Elõzõnek: szerintem típusos fájlos feladatot is simán lehet ellenõrizni. Írnak egy javítóprogramot. Vagy egy tanár megírja a feladatot tökéletesen, és ha adott bemeneten ugyanolyan eredményeket ad a diák programja mint a tanáré, akkor jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Lehetséges-e a központi árszínvonal csökkentés?

1976-ban volt 33%-os központi árszínvonal emelés. A csökkentés lehetséges-e? Illetve ennek milyen hatásai lennének a gazdaságra?

Legjobb válasz: Átfogó nem lehetséges, mert az deflációt okoz. Olyan lenne, mintha mindenkinek a jövedelme növekedne egyik napról a másikra pl. 33%-kal. Ez persze jó lenne a lakosságnak, de pénz nincs rá. De részterületekre lehetséges, például bajnai csökkentette a távhõ áfáját 5%-ra. Egyéb állami szolgáltatások árát is tudja az állam befolyásolni. Egy másik terület lehetne a "túlzottan" nyereséges, kvázi monopolhelyzetben levõ magánvállalatok nyereségének a csökkentése a termékeik-szolgáltatásaik árának a csökkentésével. Például az által, hogy nem kereslet-kínálati, hanem költségalapú árképzést vezetnek be. Ezt persze maguktól nem fogják megtenni, mert a mai kapitalista rendszer a mohóságra épül.

Átfogó nem lehetséges, mert az deflációt okoz. Olyan lenne, mintha mindenkinek a jövedelme növekedne egyik napról a másikra pl. 33%-kal. Ez persze jó lenne a lakosságnak, de pénz nincs rá. De részterületekre lehetséges, például bajnai csökkentette a távhõ áfáját 5%-ra. Egyéb állami szolgáltatások árát is tudja az állam befolyásolni. Egy másik terület lehetne a "túlzottan" nyereséges, kvázi monopolhelyzetben levõ magánvállalatok nyereségének a csökkentése a termékeik-szolgáltatásaik árának a csökkentésével. Például az által, hogy nem kereslet-kínálati, hanem költségalapú árképzést vezetnek be. Ezt persze maguktól nem fogják megtenni, mert a mai kapitalista rendszer a mohóságra épül.

Lehetséges-e a fénykép dátumának megváltoztatása? Ha igen, akkor hogyan kell?

Legjobb válasz: Lehetséges. Meta adat szerkesztõ kell hozzá. Google: edit images metadata. A találatok között számtalan programot találsz.

Lehetséges. Meta adat szerkesztõ kell hozzá. Google: edit images metadata. A találatok között számtalan programot találsz.
a win7 , ezt tudja alapból , jobb klikk a képen és Tulajdonságok http://i.minus.com/jbk1v8YfowFCPR.jpg
Quick Photo MetaEditor http://www.kiwiczech.net/index.php?menu=357&sub=8 (ExifEditor jogutódja) Támogatja a JPEG és a TIFF fájlformátumokat, valamint a kötegelt feldolgozást. (több fájlt is egyszerre), fotókhoz GPS adatok hozzárendelése stb. OS: Windows XP-SP2, 2003-SP1, 2008, 7 Egyéb: Microsoft. NET keretrendszer 3.5 vagy újabb!! Online verzió: WebMetaEditor - azonnali metaadatok szerkesztésére. http://www.kiwiczech.net/?ref=webmetaeditor

Lehetséges-e a Samsung S5230-as fekete házat fehérre lecserélni?

Pl.ha veszek bele új érint?panelt,kijelz?t?

Legjobb válasz: Lehetseges, kijelzot nem kell venned csak digitizert es a haz tobbi reszet. Csinaltam mar ilyet (azaz feketebol bordot)

Lehetseges, kijelzot nem kell venned csak digitizert es a haz tobbi reszet. Csinaltam mar ilyet (azaz feketebol bordot)
Pff, errõl marhára látszik a kijelzõ. Mindenesetre a kép alapján nem tûnik sérültnek, indokolatlan a csere. Hacsak nem látsz olyan dolgot ami lemaradt a képrõl.
A kérdező hozzászólása: Itt a kép róla:http://kepfeltoltes.hu/view/130121/IMG_0150_www.kepfeltoltes..
Valóban az érintõpanel és a kijelzõ egymástól függetlenül cserélhetõ a készülékedben. A kijelzõ nem karcolódik csak az érintõpanel ami a kijelzõ elõtt van.
Akkor a kijelzõt nem kell kicserélni, csak a digitizert http://img.ebw.gr/11566/S5230Digitizer.jpg kb 5 dolcsi postával együtt az ebayrõl , a készülékház további 10-15 dollár
A kérdező hozzászólása: Van kép rajta, csak már eléggé karcos, viszont amikor bekapcsolom a telefont érintésre nem reagál...Megpróbálok majd képet feltenni...
Tegyél fel egy fotót róla.
Minek kijelzõ, be van törve vagy nem mûködik?
Mit jelent, hogy eleg rossz allapotban van ? Pixelhibas ? Csikos ? Törött ?A kijelzo a digitizer alatt van, ha van kép rajta , akkor biztosan jó.
A kérdező hozzászólása: De szerintem mégiscsak kell kijelzõ is mert a régi elég rossz állapotban van...
Persze. Kb 2000-2500 forint, ezzel megduplázod a készülék jelenlegi értékét. http://www.ebay.com/itm/U-White-Housing-Cover-Touch-Screen-D.. http://www.youtube.com/watch?v=_OIPxc1YyUE
A kérdező hozzászólása: Akkor csak digitizer csere ok:) Köszi mindenkinek a segítséget!!!

Lehetséges-e a fényt megállitani, egy pontban a térben?

Szóval lehetséges -e. Arra gondolok, hogy mondjuk egy projektor képes a térbe kivetiteni valamit anélkül, hogy neki ütközne bármien felületnek.Csak olyanok válaszát várom akik elektrotechnikai vagy más ide illö iskolát fejeztek.

Legjobb válasz: Jelenlegi ismereteink szerint ez nem lehetséges.

Jelenlegi ismereteink szerint ez nem lehetséges.
Bizonyos közeg kell hozzá, amire te gondolsz (sci-fi filmek hologramjai ugranak be) az nem megy jelenlegi technikával. http://www.sg.hu/cikkek/27658/fagyasztott_feny http://index.hu/tudomany/fenystop1211/
Nem lehetséges, a fény nem tud létezni álló helyzetben.
Szerintem nem lehetséges. A fény a törésmutató arányában lassul le - már készítettek olyat, hogy 36 km/ó sebességgel ment (valami brutális nagy törésmutató kell hozzá) - de leállni így nem fog. Viszont olyasmit lehet készíteni, mint egy fénykard: hogy egy ideig van fény - aztán pedig vége, nincs tovább. De ehhez meg kevés a mai technikánk: ez a kard úgy nézne ki, hogy mondjuk 1m hosszú, majd 1m szünet - majd ismét kard, majd megint szünet, folyamatosan. Végtelen frekvencia kellene ahhoz, hogy tényleg vége legyen. ja: és a tükör visszaveri, valamint nem lehet vele elfogni semmit, max. szétolvasztani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!