Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges kilépni Európai Unióból Volt (1 db)

Lehetséges kilépni az Európai Unióból? Volt már ország, ami kilépett?

Legjobb válasz: Igen, 1995-ben Grönland, miután önrendelkezési jogot kap Dániától, kilép az Európai Unióból.

Igen, 1995-ben Grönland, miután önrendelkezési jogot kap Dániától, kilép az Európai Unióból.
éppen ebbõl fogok majd vizsgázni. errõl a grönlandi dologról nem tudok, de a Lisszaboni Szerzõdés teszi elõször lehetõvé, hogy tagállam kilépjen az Unióból, amit 2007. december 13-án írtak alá a tagállamok, de majd csak 2009-ben fog hatályba lépni.
Dánia egy nagy baszatlanság. rasszista norvég vagyok.
A grönlandos sztori igaz. Volt a Széfben. :D
igen, Grönland valóban kilépett... jól is tette:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Nyugat, USA-val az élen miért szól bele állandóan Oroszország ügyeibe?

19

Nem nevetséges ez a texasi eset?

http://index.hu/kulfold/2013/08/13/tizeves_lanyt_vadolnak_ne..

Rögtön felvetődött bennem, hogy vajon ezek ott normálisak-e ilyenkor, mikor ilyen törvényeik vannak? Egyáltalán nem azt bánom, hogy ott simán lecsukják a kiskorú bűnözőket is, míg nálunk gyerekcsínynek számít, ha halálra verik a "kis lurkók" az öregasszonyokat a falun, de egy 10 éves lány mégis hogy tud megrontani egy 4 éves kisfiút? Ez nevetséges, ilyenkor még valószínűleg ki se alakult nála az a szexuális gondolkodás, amivel megronthatta volna, ráadásul még ha a cselekedet maga annak is minősülne, kizárt, hogy egy 10 éves lány bármilyen lelki sérüléseket okozzon egy 4 évesnek. Sokkal többet árt a 10 éves lánynak a letartóztatás, talán fel se fog épülni belőle, lehet drogos lesz ez miatt, stb. Érthetetlen

6

Melyek Európa legliberálisabb és legkevésbé liberális népei?

6

Mi lesz a Simon Wiesenthal központtal ha elfogynak a "nácik"?

3

Ha 80-as évekbeli nyugat-berlini fiatal lennél, aki 6 hónapja nem talál munkát és éppen kidobták a szülei otthonról, elgondolkoznál azon, hogy diszidálsz Kelet-Berlinbe?

2

Montenegrónak megérte leszakadni Szerbiáról?

Most a népszavazás egy dolog (51% szavazta meg a függetlenséget), de egyrészt az ország fele még mindig szerbnek vallja magát, másrészt Szerbiának ott a viszonylag erős gazdasága, saját erős valutája (erősebb mint a forint).
Ráadásul Szerbia már EU tagjelölt ország lett.

Ezzel szemben Montenegró (ha 1914-ig soha nem is tartozott Szerbiához) egy 0 gazdaságú ország, melynek még ahhoz sincs ereje, hogy saját valutája legyen, így feketén bevezették az eurót, ami az Európai Uniónak is igen szúrja a szemét.

Ezek után tényleg lehetséges, hogy Montenegró előbb lesz EU tag mint Szerbia?

Amúgy egy kérdés, mert érdekelne : Ha 1914-ig sosem volt Szerbia része, akkor minek csatlakoztak Szerbiához az első VH után? Második VH-ban elszakadtak, majd megint Jugoszlávia.

5

Milyen hátránya lenne, ha a britek kilépnének az EU-ból?

Az eurozónának és a schengeni övezetnek nem tagjai, így ebben nem lenne változás.
A vámuniónak tagjai maradhatnának, mint például Svájc, Norvégia, így a kereskedelem, üzleti kapcsolatok nem esnének vissza Európával.
A legjelentősebb hátrány valószínű az lenne, hogy többé nem igazán szólhatnának bele az EU politikájába, viszont cserébe sokkal nagyobb önállósággal rendelkeznének.

5

Milyen okokra vezethető vissza, hogy az Egyesült Királyságban hagyományosan erősebb és népszerűbb párt a Munkáspárt, mint a Konzervatív Párt?

Pl. 2010-ben nagyot buktak, s egy jó ideje mégis már 5-10%-kal a konzervatívok előtt járnak a közvélemény-kutatások szerint.

3

Mi folyik szíriába? De most tényleg.

http://www.youtube.com/watch?rl=yes&v=dTqO-XhvdYE&feature=re..

tudom h nem atom, de akkor is.

5

Mi lesz Bosznia-Hercegovinával, ha a jelenlegi helyzet fenntarthatósága a végéhez ér?

Ugye most föderatív rendszer van, de ez nem sokáig tartható fent egyesek szerint. (de miért nem tartható fent sokáig?)

De utána mi lesz?

Mert szerintem:
Szerbia nem kaphatja meg a Boszniai Szerb Köztársaságot, mert azzal elismernék a népirtást, és hogy szín bosnyák vidékeket irtottak ki, és szerbesítettek el.

A bosnyákok egységes Boszniát szeretnének.

A horvátok ugyan már felajánlották az egyesülést Horvátországgal, de az (akkor még) Unióba törekvő Horvátország ezt egyértelműen elutasította, és most is elutasítaná.

Akkor? Háborút mindenki ellenzi, Bosznia szétesését még Oroszország is ellenzi.

Akkor mi lesz?
Szét nem eshet (remélem nem is esik szét), de akkor?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!