Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges hogy esetén (84 db)

Lehetséges, hogy eseti átutalási megbízás helyett állandó átutalást adok meg, mert úgy olcsóbb? Egyszeri alkalom, aztán törölném. Működne így?

Tehát a lényeg, hogy relatíve nagyobb összeget kell utalnom, és megnéztem a bank honlapján a költségeket és hát sokkal olcsóbb lenne az utalás, ha nem egyszeri (eseti), hanem állandó utalásként utalnám el. Viszont csak egyszer kell utalnom, szóval ez ilyen költségkijátszás lenne. Vagyis beállítom pl. hogy évente utaljon mindig, elutalja az első adaggal, aztán törlöm is a megbízást. Kérdésem az lenne, hogy ez így kivitelezhető? Tehát nincs valamilyen feltétel az állandó utalásra (pl. legalább 2-szer teljesüljön stb.)? Tapasztalatokat is szívesen fogadok ezzel kapcsolatban. Egyébként Budapest Bankról van szó, ha ez számít valamit. Köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: Mûködne, sokan csinálják így. Üdv,

Mûködne, sokan csinálják így. Üdv,

Lehetséges, hogy ugyanaz a fajta teszt az egyik terhességet még a nemvárt előtt kimutatja, a másik terhességet meg jóval később, ugyanolyan ciklushossz esetén?

Legjobb válasz: Mivel a tesztnél a terhesség idejétöl függ, hogy mit mutat, ezért lehetséges, mert a ciklus során bármelyik napon lehetsz terhes. Ha pl. az elsö alkalommal a menses után azonnal (5. nap) teherbe estél, a második esetben meg az utolsó napon (28. nap) a következö elött, akkor a különbség kb. 3 hét - és az egy terhességnél nagy különbség.

Mivel a tesztnél a terhesség idejétöl függ, hogy mit mutat, ezért lehetséges, mert a ciklus során bármelyik napon lehetsz terhes. Ha pl. az elsö alkalommal a menses után azonnal (5. nap) teherbe estél, a második esetben meg az utolsó napon (28. nap) a következö elött, akkor a különbség kb. 3 hét - és az egy terhességnél nagy különbség.
Igen, lehetséges.Nem egyformák; még két 25-ös teszt között is lehet ég és föld az érzékenységben. Én ezért nem használtam összevissza mindenféle tesztet (pláne egy napon), mert csak bekavartam volnamagamat vele.

Egyéni vállalkozás esetén lehetséges, hogy ha nekem nincs szakképzettségem, de a vőlegényemnek van, akkor megbízási szerződéssel dolgozzunk?

Tehát.. elmegyek, kiváltom a vállalkozóit, adott tevékenységhez értek, de nincs róla papírom, a vőlegényemnek viszont van. Készítünk egy papírt, hogy az ily módon elkészült termékeket ő ellenőrzi át szakmailag, akkor elvileg nem köthetnek belém? Konkrétan szoftverkészítésről van szó, és weboldal fejlesztésről. Ehhez nekem egy szál érettségim van... Neki viszont meg van a szakképzettsége. A tudásom szintén meg van hozzá, csak épp papírom nincs róla. Olyanok válaszoljanak, akik valóban képben vannak ezzel, és biztosra tudják.

Legjobb válasz: Tisztelt Kérdezõ! Ha az egyéni vállalkozást kiváltja és ott nem kérnek öntõl semmilyen dokumentumot akkor minden továbbiak nélkül dolgozhatnak így. De csak ügyvéd által készített hitelesített dokumentumként mint "Megbízási szerzõdés". Hisz ha teljes mértékben õ készíti a termékeket abban az esetben már másként fog hangzani a szerzõdés neve. De ha võlegényével olyan viszonyt ápol és terveznek akkor a legegyszerûbb ha az õ nevére van kiállítva a vállalkozói , persze abban az esetben ha nincs olyan munkája ami mellet csinálná és abba bele ütközik.

Tisztelt Kérdezõ! Ha az egyéni vállalkozást kiváltja és ott nem kérnek öntõl semmilyen dokumentumot akkor minden továbbiak nélkül dolgozhatnak így. De csak ügyvéd által készített hitelesített dokumentumként mint "Megbízási szerzõdés". Hisz ha teljes mértékben õ készíti a termékeket abban az esetben már másként fog hangzani a szerzõdés neve. De ha võlegényével olyan viszonyt ápol és terveznek akkor a legegyszerûbb ha az õ nevére van kiállítva a vállalkozói , persze abban az esetben ha nincs olyan munkája ami mellet csinálná és abba bele ütközik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ!!!! Megnyugodtam, hogy nem dõlt alapjaiba zugába a terv. :) Mindenképpen az én nevemre jön a vállalkozói, mert neki van biztos munkahelye, én nem tudtam elhelyezkedni, és kapok hozzá egy szép támogatást is TÁMOP programon belül, ezért merek belevágni. Üdvözlettel, Dóri
Egy lehetséges megoldás: n=-11 m=7
A kérdező hozzászólása: Bocs, n is természetes.
A kérdező hozzászólása: De lehet páros is, csak azt könnyebb bizonyítani és ezért nem kérdeztem meg.
A kérdező hozzászólása: Szerintem (-1+√(3m³-5))/3)-nek kéne lenni. A kongruenciák ekkor tök feleslegesek, de aztán jó a vége, mert 3m³ osztható 3-mal. Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Mégse jó, mert a végén hozzá kellett volna adni 5-öt, te meg levontál.

Lehetséges, hogy terhesség esetén csak a jobb mellem fáj és duzzadt? Viszont csak pár nap múlva kell, hogy megjöjjön.

Legjobb válasz: Nekem a 9. hétig csak a bal mellem fájt, és volt nagyobb... Furán néztem ki... :) Úgyhogy lehetséges! Drukkolok! :) 21 hetes km

Nekem a 9. hétig csak a bal mellem fájt, és volt nagyobb... Furán néztem ki... :) Úgyhogy lehetséges! Drukkolok! :) 21 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! Egy kicsi reménysugár :D ...már több mint 6 hónapja próbálkozunk, de majd jön amikor jönnie kell!
A kérdező hozzászólása: Szia, mi is nagyon sokáig próbálkoztunk, de végül összejött... Biztos nektek is sikerül:) Drukkolok. Nekünk jót tett a változatosság (nem mindig ugyanott ugyanazon a már monoton helyen és idõben :-) Sok sikert:)

Az lehetséges, hogy ha van 2db VGA-m az új lesz a Radeon R9 270X, és a régi HD 7770 azokat be lehet rakni egy alaplapba ami támogatja ezt, ebben az esetben az Asus B85M-E. Ha lehetséges, akkor a teljesítményük összeadódik?

Legjobb válasz: Nem,azonos GPU családnak kell lennie. A 7770 Cape Verde ,a 270X Pitcairn GPU-s. És amúgy is hatalmas szakadék van teljesítményben a kettõ között.

Nem, azonos GPU családnak kell lennie. A 7770 Cape Verde , a 270X Pitcairn GPU-s. És amúgy is hatalmas szakadék van teljesítményben a kettõ között.
Ezer sebbõl vérzik ez az elgondolás :)
A kérdező hozzászólása: Én csak mástól hallottam, és kíváncsi voltam, hogy mennyire lehetséges. :)
És 270x Curacau, nem Pitcarn.
Curacao
Huha, ezt nem tudtam.
Igen, egy kicsit módosított 7870-es:) Ezt az elgondolásodat felvethetnéd az AMD-nél, hátha tetszik nekik az ötlet:)
egyszerre nem max külön külön ha dugdosod át a monitor kábelt de crossfire nem lenne mindig csak az egyik kari menne
A kérdező hozzászólása: Megjegyzem nem volt semmi betegsege ami miatt ezt erezze.
Szia! Nekem ugyanazok a tüneteim voltak, mint szoktak, aztán mégsem jött meg és kiderült, hogy terhes vagyok. Szóval igen, lehetséges.
igen lehetseges.nekemis a tuneteim napokig megvoltak de nem jott meg!
lehetetlen mert a hüvely túl savas hozzá mire odafolyna a kellõ helyhez a sav túl sok mindent feloldana
ezt a pocsékolást! legközelebb szolj, én felnyalom a hasárol a friss nedüt!
Fúj, szõrös?!?!?!
DE! Egy szûz lánynak még puncija van... bocsi...
Nem tartom valószínûnek.
A kérdező hozzászólása: utána óvatosan letöröltem a hasáról meg azt a picit a szõrrõl, utána bugyi fel és mentünk is tovább
A kérdező hozzászólása: igen szõrös volt nem dúsan de azért volt 1 cm-es
a gyerekhez egy darab is elég. nem kell mind a 15millió... van egy kis szõr rajt? az megfogja egy részét. :-)
A kérdező hozzászólása: nah jó szerintem igazából a hasára ment a legtöbb de akkor is félek.
4-es nem vagy most formában
rálõttél a sunira?
Úristen... Te vagy a komolytalan! " ráélvezek a pinájára" -remélem nem a barátnõdrõl írsz így. " szûkebb lyukon vagy ilyesmi? XD -az nem lyuk, azt hüvely bemenetnek hívják, és van rá esély, hogy a sperma bejut, tudo, most elárulom az a "lyuk" ott nem egy hermetikusan lezárt létesítmény, a szûz lányoknál sem. Szerintem használj gumit, de még jobb lenne, ha nem Te vennéd el annak a lánynak a szüzességét! Szép estét
Szûz Mária is így lett terhes pedig :| szerinted miért szûz?
A baba zombi mòdjára fogja szétszaggatni a szûzhártyát születéskor.Kb olyan lesz mikor az uruk-hai-okat kparják ki a nyálkás sárbòl.Am ajánlom ha lány akkor Dzsenifer legyen ha fiù akkor Aldombrandò vagy Maximilián.
Nem 0% az esély. De ha nem nyúlkált magában, se te benne, akkor azért nem is sokkal nagyobb a 0-nál.
igen, de %-ok ne kérj
de mér priccolnál a suncujára?

Lehetséges hogy teherbe esett vagy csak túl idegesedjük?

Üdv !

Legjobb válasz: Ha megjött neki akkor biztos, hogy nem terhes :)

Ha megjött neki akkor biztos, hogy nem terhes :)
A kérdező hozzászólása: úgy gondoltam nem írtam le normálisan baj ha aggódik az ember tudok tapasztalatlanok vagyunk sajnálom is mind1 bocsi
Nem terhes-ha tényleg csak ennyit csináltatok amennyit leírtál. Kell azért ahhoz egy anyagkoncentráció, hogy terhes legyen. Nem mondom, elõváladéktól is lehet teherbe esni, na de egy ujjtól ???Kérem szépen, ne röhögtessük magunkat. Viszont menjen el nõgyógyászhoz, és nézesse meg magát a hasi görcsei miatt, nehogy legyen egy cisztája, vagy valami más baja. Ezt nagyon komolyan tanácsolom. Ha még mindig idegeskedtek, vegyetek egy tesztet és lehetõleg reggel csináljátok meg-miután már 1 hetet késett.
nem értem miért szexel az aki ennyire fiatal és buta.. inkább nézzétek a Thomas a gõzmozdonyt..

Lehetséges, hogy a jobbik Magyarországon antiluciainak számítana az alábbi esetben?

A történet rövid leírása:

Legjobb válasz: Kérdezõ, te tudsz héberül, hogy így érted mit mondott Peresz, vagy csak vakon megbízol egy ismeretlen fordító munkájában?

Kérdezõ, te tudsz héberül, hogy így érted mit mondott Peresz, vagy csak vakon megbízol egy ismeretlen fordító munkájában?
Kérdezõ: Akkor had érzékeltessem hogy milyen "félreértelmezésrõl" beszélsz! " Tehát van egy csoport ember ma Magyarországon aki a pusztításra, polgárháborúra és az ebbõl fakadó szabad rablásra vágyik, akik úgy gondolják a zsidók vagyonát így tudnák legkönnyebben megszerezni, ebben a zûrzavarban! És ha ennek az az ára hogy pár millió magyar is kínkeserves halált hal akkor az nem érdekli õket! na most ez a csoport párttá akart szervezõdni és a parlamentben folyamatos zsidózással, egyneruhában való felvonulással igyekeznek minél több hatalmat szerezni! A zsidózásukat igyekeznek úgy bemutatni mint ami csak nyelvbotlás és véletlen... " Remélem nem "értelmezted félre" írásomat és ugye nehéz belekötni de mindenki tudja melyik pártra gondolok :) ) Érted már hogy mi az amikor azt magyarázzák nekem hogy "jajj hát én nem PONT azt és úgy írtam" meg hogy "mutasd meg KONKRÉTAN hogy hol neveztem meg ezt vagy azt a csoportot, pártot"... Úgy gondolom a politikusok egy játékot játszanak és én ezt útálom! Az mszp-nél is gerinctelennek teláltam és most a fidesznél is! A Jobbiknál ugyan úgy!!! pedig leírtam itt is hogy annnó egy ideig Jobbikos voltam, amikor még azt hittem egy korrekt párt lesznek... Azóta tudom hogy tévedtem...
Légyszíves.
Kerdezo, azzal a szandekosan felremagyarazott Peresz nyilatkozattal indokolni barmely zsido-ellenes tortenest, egyszeruen nevetseges. Mar csak azert is, mert az 12 evvel ezelott volt, es Magyarorszagot azota sem vasaroltak fel az izraeliek, mint ahogy Manhattant es Lengyelorszagot sem.
Kérdezõ: Te az "antiluciaiakra" kérdeztél rá és egy kitalált eseményre! mi meg a valóságra írunk választ! Persze hogy így nem elfogadható neked :) ) ha én írnék egy szépített, virágnyelves verziót és aztán a valóságra írnának választ ami ennél a történetnél komorabb és egyértelmûen antiszemita akkor lehet hogy én is duzzognék... vagyis nem, mert én eleve leírtam volna a valós tényállást és arra vártam volna a választ!! De lassan már túlbeszéltük ezt a Jobbikos felszólalást! Az emberek 90-95%-a pontosan érti hogy a Jobbik miért csak a zsidókról beszélt és nem nagyon lehet kimagyarázni... A maradék meg... hát õk meg utálják a zsidókat és probálnak magyarázkodni...
Kedves kérdezõ! Én meghallgattam az egész beszédet, Vona televíziós nyilatkozatát is. Mindezekbõl világos, hogy a Jobbik csak az izraeli-magyar kettõs állampolgárokat tekinti nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek. Ez pedig ha tetszik, ha nem, diszkrimináció.
A történet még mindig ugyan az!!! A zsidó vallásúakat említette a Jobbik és vallási alapon akar listázni hisz KONKRÉTAN a ZSIDÓKAT akarja összeírni!! Nem izraeliekrõl hanem ZSIDÓKRÓL beszélt! vagyis ha bent ûlök a parlamentben Vonáékkal szemben és holnap felveszem a zsidó vallást úgy hogy csak magyar állampolgárságom van akkor is listáznom kell magam mint nemzetbiztonsági kockázat és ha a jobbik lenne hatalmon akkor "tegyük fel" már nem is lennék választható a kockázat miatt és talán már olyan helyre kéne költöznöm ahol a Jobbik "szemmel tarthat"... Hobbá, annó ezt nevezték gettónak!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Itt nem a Perez beszéd a kérdés, próbálj a kérdésre koncentrálni, ha válaszolni szeretnél. Feltehetném neked a kérdést, hogy 2007. október 10. napja 12 éve volt? Mégsem teszem, mert nélküled is tudom a választ. Fel fogom tenni viszont azt a kérdést, hogy mit lehet ezen félremagyarázni? Íme a Peresz-beszéd minket is érintõ részlete magyarul: „Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék csak meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendõrség és katonaság nélkül Bill Gates. S azt is láthatják, hogy micsoda ereje van. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes mûködésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások. Izraeli üzletemberek az egész világon befektetnek. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk a gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát.” Addig is kérlek a fenti kérdésre próbáljatok itt válaszolni! Köszönöm!
Megnéztem az elsõ linket ami állítólag olyan zsidókról szól akik harcolnak a cionisták és Izrael ellen!! Aztán néztem a többit és valahogy nem az általad rajzolt kép jött le rólad amiben semmi bajod a zsidókkal.. Most komolyan! Én spec elítélem az izraelieket és a palesztinokat is hogy szinte már csak civileket õlnek! De nem tudom elképzelni hogy van olyan ember ahogy magadat leírod hogy semmi baja a zsidókkal, csak úgy elítéli a zsidók palesztinai tevékenységét de annyi zsidó ellenes oldalt ismer mint szerintem a keményvonalas Jobbikosok 90%-a soha(mert azok csak kurucot meg barikádot olvasnak és kész)! És nem a párodról írtam, félreértettél. A magyar nyelv hátránya hogy vagy nõi barátot írok vagy barátnõt és utóbbi félreérthetõ... ennyi... Nézd! Nekem leírhatod hogy semmi bajod a zsidókkal és nem vagy Jobbikos és ezt a kérdést is így tetted fel és bár csak a palesztin zsidó harcokat ítéled el de fejbõl vágod hogy régen mit mondott ez vagy za a zsidó politikus és még le is fordíttatod(!!!) és hogy ezen kívül rengeteg oldalt ismersz ahol a zsidók ellen írogatnak, harcolnak... satöbbi, satöbbi... de hogy te csak egy mezei emberke vagy aki CSAK most háborodott föl a harcok kapcsán... De bennem van a hiba ne félj! Én nem értem hogy miért van itt annyi Jobbikos aki akár egyetlen kommentbe is képes beleírni hogy neki "semmi baja a zsidókkal de azok a m.cskok idejönnek és felvásárolják a hazánkat így harcolni kell ellenük..." És ha antiszemitának mondom akkoör felháborodik hogy ne mondjam mert neki semmi baja a zsidókkal... és szerintem komolyan nem bírta logikailag felfogni hogy amiket mond az önellentmondás! Na csá, részemrõl váalszoltam még ha nem is fogadod el...
A kérdező hozzászólása: Kedves 14.! Nem szeretnék senkit hülyének nézni. Egy kérdést vetettem fel, amire nem kaptam még választ. Nem tudom, hogy mire gondolsz, hogy mit kamuztam, illetve mi lett kitörölve? Hogy lehet itt törölni bármit is? Szerintem sehogy... Amúgy bizonyára félreértettél valamit. Nem vagyok Jobbik párttag. Nem tartom a Jobbikot veszélyes náci pártnak sem. Jobbikos felvonulásokra sem szoktam járni, de nyitott szemmel élek, figyelem a történéseket. Vannak barátaim, többségük fiú, de vannak köztük lányok is. Mivel belvárosi gyerek voltam a baráti társaságomban van több zsidó is. Képzeld semmi bajom azzal, hogy zsidók. Még néger haverom is van. (Persze majd erre azt fogod írni, hogy magyarázkodik a náci... Nem érdekel, akkor is ez az igazság.) Az egyik ilyen lány a baráti társaságban dolgozott héber-magyar tolmácsként, jelenleg Izraelben él (ahol én is jártam 1998-ban, de ennek nincs jelentõsége) Az élettársamról egy szóval sem beszéltem, õ nem zsidó. Nem a párommal, hanem a fent említett zsidó magyar lánnyal beszéltem Pereszrõl, mert nem akartam elhinni, hogy amit olvastam igaz lehet. Õ erõsített meg engem abban, hogy Hering József fordítása sajnos hibátlan. Ez a lány amúgy nagyon kedves, nem vet meg engem politikai nézeteim miatt sem. Õ tudja, hogy nem valami ellen, hanem valami mellett állok. Tudja, hogy nem az ún. zsidógyûlölet, ill. ún. Izrael ellenesség, hanem a fejlett igazságérzetem vezérel. Lehet, hogy te nem tudod, de nem minden zsidó ember elvakult gyûlölködõ cionista. Ha nem hiszed itt van pár ezer ellenpélda: http://nkusa.org/ , de akár megemlíthetném neked õket is: http://www.youtube.com/watch?v=-IVKoUcclYo ill. http://www.youtube.com/user/zionget Remélem érthetõ voltam.
Szerintem jogunk van tudni hogy ki milyen állampolgár a parlamentben! MI AZ HOGY ELTITKOLJÁK??? Ez gusztustalan!!
"Voltam Izraelben, néhány szót, kifejezést megtanultam már, mégsem tudok jól héberül. Ennek ellenére bízom Hering József és egy izraeli tolmács barátnõm fordításában. " Kedves kérdezõ! H.lyének nézel minket??? Masszívan Izrael ellenes vagy és erõsen Jobbik Párti! Majd ezután azt állítod magadról hogy egy héber tolmács a barátnõd? :) ) Ha még az antiluciázás és a rengeteg kamuzás ami ki lett törölve nem lett volna elég most azzal akarsz érvelni hogy héber tolmácsokkal haverkodsz két Izrael ellenes Jobbik felvonulás között??? :) ) Ne fárassz... :) )
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszi, de nem az volt a kérdésem, hogy ki tud minél nagyobb hazugságot ideírni... Én Hering Józsefnek és a barátnõmnek jobban hiszek, mint neked, aki itt a neten azt ír, amit akar. Ez a Peresz beszéd nem véletlenül lett agyonhallgatva a magyar(országi) médiában. Ha az lenne az igazság, amit te itt hazudozol, akkor már rég kiálltak volna szokásos megmondóemberek a nyilvánosság elé és ci(o)nikus vigyorral az arcukon tálalták volna, hogy mekkora balfas¼ok ezek a fasisztanácirasszistaantiszemétjobbikosgárdistások, hogy ilyen badarságokat raknak a szegény Nobel-békedíjas (*) Simon Peresz szájába. Ez persze nem véletlenül nem történt meg. Ha valóban anyanyelvi szinten beszélsz héberül (amit nem vitatok), akkor te is tudod, hogy miért. *: Peresz 1947-ben csatlakozott a Hagana nevû izraeli fegyveres szervezethez. Karrierje hihetetlenül gyorsan ívelt felfelé: 29 éves korában már a Védelmi Minisztérium általános igazgatói tisztét töltötte be. Legfõbb feladata a fegyverek beszerzése volt, és ami azt illeti, igen jól teljesített. Fontos szerepet játszott ugyanis annak a titkos francia-izraeli titkos egyezménynek a megkötésében, amelynek alapján Franciaország nukleáris reaktort épített a zsidó állam területén a Negev-sivatagban (Dimona). Ennek eredményeképpen néhány évvel késõbb Izrael atomhatalommá vált. Részben tehát a Nobel-békedíjas Peresznek "köszönhetik" a Közel-Kelet népei, hogy megismerkedhettek a nukleáris fegyverkezés áldásaival. Ugyancsak Peresz közremûködésével sikerült az izraelieknek a francia Mirage vadászgépekhez jutniuk, amelyeket azután sikeresen alkalmazták is az 1967-es háborúban. Erõteljesen támogatta az Egyiptom ellen intézett izraeli-brit-francia agressziót, amelynek legfõbb célja Nasszer elnök rendszerének megdöntése volt. Az 1967-es háború után, amikor is a zsidó állam elfoglalta Ciszjordániát és a Gázai övezetet, Peresz lelkesen támogatta telepek létrehozását a megszállt területeken. 1959-ben a Mapai Párt (A Munkáspárt elõdje) színeiben választották elsõ ízben képviselõnek, és azóta (egy három hónapos szünetet leszámítva 2006-ban) egyfolytában a Knesszet tagja volt. Számos miniszteri posztot töltött be, így irányította a külügyi, a gazdasági és a védelmi tárcát is. Nem kevesebb, mint 12 izraeli kabinet munkájában vett részt. S noha irányítása alatt a Munkáspárt minden egyes választást elveszített, koalíciós alkuk eredményeképpen három alkalommal a kormányfõi posztot is betöltötte. Õ volt a miniszterelnök 1996-ban is, amikor az izraeli hadsereg légi és tüzérségi támadást intézett az ENSZ békefenntartó erõinek a dél-libanoni Kánában található központja ellen. Ennek a teljesen értelmetlen akciónak több mint 100 nõ és gyermek esett áldozatul. S noha az izraeli hatóságok szerint tévedés történt, az ENSZ hivatalos vizsgálata a bombázást szándékos, tudatos cselekedetnek minõsítette. Más kérdés persze, hogy az USA megakadályozta az ENSZ bizottság Izraelre nézve roppant kínos jelentésének hivatalos elfogadását. Ámde bárhogy történt is, sem Izrael, sem Peresz a kánai vérengzésért sohasem kért bocsánatot. (Sõt, a 2006-os háború során ezt a szerencsétlen falut ismét támadta az izraeli hadsereg, és akkor is rengeteg asszony és gyermek vesztette életét.) S noha Peresz azt állítja magáról, az évek során héjából galambbá változott, hosszú politikusi pályafutása során mindig is támogatta az illegális zsidó telepek építését, vagyis a palesztin földek elrablását, és a palesztinok elleni katonai akciókat. Helyeselte az ellenállás vezetõinek célzott kivégzését, házaik lerombolását, a bírósági ítélet nélküli bebörtönzéseket. Nem emelt kifogást a Libanon elleni számtalan izraeli agresszió ellen sem. Lelkes híve a palesztin földeken felépített, ún. biztonsági fal (valójában apartheid fal) építésének, amely ellen egyébként az ENSZ is felemelte a szavát. És ha már a világszervezetnél tartunk: a Nobel-békedíjas "béketeremtõt" sohasem zavarta, hogy országa ENSZ határozatok tömkelegét nem hajtotta végre.
Kerdezo, nagyon sajnalom, de megtevesztettek. En ANYANYELVI szinten beszelek heberul. Sok kulonbozo modon belinkeltek mar ide az EREDETI Peresz beszedet (foleg persze kiragadott reszt), es alatta magyar FERDITES. A beszed egesze azzal foglalkozott, hogy mind Magyarorszag, mind Izrael kicsi allam, a belso piac ennek megfeleloen kicsi. Marpedig ahhoz, hogy egy gazdasag - foleg az ipar - fejlodni tudjon, ahhoz komoly toke kell, es kis belso piac ezt nem tudja biztositani. Ezert a kis allamoknak kulonbozo intezkedeseket kell hozniok az ipar fejlesztese erdekeben. Ezeket tekinti at a beszed. A hires idezet, miszerint Izrael "bevasarolta magat" Manhattenbe... a beszed elejen hagzik el, amikor viccel, buszke arra, hogy ez a kis orszag ilyen sokra vitte. Es hogy kicsi allamok, azaz Magyarorszag is viheti sokra.
Kerdezo, nem tudom honnan vetted ez a "Peresz-szoveget", de ezt Peresz EGESZEN BIZTOSAN NEM MONDTA.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ választ nem tudom elfogadni, hiszen nem a kérdésre próbált választ adni. A gyengébbek kedvéért kérdés egyszerû: A fent vázolt esetben harsogna az egész magyar(országi) média arról, hogy a Jobbik egy veszélyes antiluciai párt? Elõfordulna az, hogy a Jobbik kivételével az összes parlamenti (báb)párt (a bábjátékos parancsára) egységfrontba tömörülne és tüntetni kezdene közösen az erõsödõ antilucianizmus és az antiluciai Jobbik ellen?
A kérdező hozzászólása: A fenti esemény valóban kitalált. Saint Lucia államelnöke (ellentétben az izraeli elnök Magyarországon agyonhallgatott beszédével) nem beszélt Magyarország felvásárlásáról. Ellentétben a Gulfstream V típusú izraeli kémrepülõgépekkel Saint Luciai kémrepülõgépek sem érkeznek rutinszerûen hazánk légterébe. Magyarország számára semmi jót sem nyújtó Magyar-Saint Luciai Társulási SZerzõdést sem kötöttek magyarországi választott képviselõink. Többek között ezek az okai annak, hogy a Jobbikot nem elsõsorban az érdekli, hogy hány Saint-Luciai ügynök ill. kettõs állampolgár ül a jelenlegi "magyar" kormányban és parlamentben. Remélem érthetõ voltam. A kérdésem nagyjából az volt, hogy AMENNYIBEN a fent vázolt kitalált történet igaz lenne, akkor napok óta a Jobbik állítólagos antiluciaizmusa lenne a fõ téma a magyar(országi) médiában? Véleményem szerint nem túl bonyolult a kérdés.
A kérdező hozzászólása: Mikor írtam, hogy csak MOST háborodtam fel a harcok kapcsán? 25 éve se voltam jó véleménnyel a cionizmusról és most finoman fogalmaztam. Az izraeli zsidók többsége sajnos rasszista, és az apartheid Izrael állam háborús agresszor. Ezt nyugodtan ki lehet mondani, ha ezért antiszemitázol, akkor jogosan nem veszem magamra. Miért nem? Szerinted ugyanazt jelenti az antiszemitizmus, aszemitizmus, anticionizmus és az antijudaizmus? Ha már mindenképpen jelzõkkel kell engem illetned, akkor hívj anticionistának. Antiszemita nem vagyok, semmi bajom a szemita emberekkel pusztán azért mert szemiták. Azok a kizsákmányoló zsidó családok, akik a legtöbb rosszat okozzák ennek a bolygónak (Rothschildok és a strómanjaik, pl. Rockefeller, és egyéb bankár dinasztiák stb) NEM szemita zsidók, mint ahogy a világ zsidóságának több, mint a fele nem is szemita. A kazár eredetû felvett zsidó vallású zsidók nem szemita népek. Õk vannak többségben a zsidóságon belül. Az, hogy látom és megvetem egy részük ártalmas munkásságát, ill. ezért nem kedvelem õket, az tény. Ha kritizálod (nem kiirtod, gyûlölöd, hanem kritizálod) ezeket a többségükben nem is szemita zsidó érdek- és lobbicsoportokat, akkor azt a bélyeget nyomják rád, hogy antiszemita vagy. Ezzel már el is áshatod magad, a sok birka azt fogja gondolni rólad, hogy titkon egy új holokausztot készítesz elõ... Valójában nem az az antiszemita, aki kritizálja, vagy butább esetben gyûlöli a zsidókat, hanem az, akit a háttérhatalom gyûlöl. Amúgy hogy is lehetnék antiszemita, ha semmi bajom a szemita zsidóság többségével, illetve semmi bajom közel 1.4 milliárd (!) szemita arabbal sem? Az ún. "antiszemitizmus" egy cionista zsidó fegyver. Onnantól kezdve, hogy rád nyomták az antiszemitizmus bélyegét eláshatod magad a véleményeddel együtt. Még akkor is, ha az átlagnál sokkal jobban látod a dolgokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!