Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges hogy a baba vagy (57 db)

18 hetes első babámmal várandós vagyok. Már a 17. héttől mintha buborékokat éreznék a pocakban, de tegnap arra lettem figyelmes hogy egy erősebb buborékolásnál (ami inkább már lüktetés) látszott kívülről! Lehetséges, hogy a baba? Vagy ez bélmozgás?

Néha kicsit még bizonytalan vagyok, de mindig csak a méhem környékén érzem ezeket! A bélmozgás is látszódhat?

Legjobb válasz: Én a 18.héttõl éreztem ugyan ezt! Néha rugdosott,néha csuklott.

Én a 18.héttõl éreztem ugyan ezt! Néha rugdosott, néha csuklott.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez már a Babóca lehet nekem is :) Köszönöm a válaszod!
Persze, hogy lehetséges. Bár nem tudom, hogy mennyire látszódhat kívülrõl, de az biztos, hogy a babókád az! :)
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon látszódik...nem úgy mint egy 7-8 hónapos várandósnál. Hanem csak épp egy kis pukkanás :)
En mar 15 hetesen ereztem a buborekokat (megkoszonte a huslevest :) ) szoval gratulalok kismama, bizonyara a kisbabad jelez neked :) boldog terhesseget kivanok neked :)

Tényleg lehetséges, hogy a baba akár 5 hónapos koráig is rejtőzködik, és nem veszed észre, hogy terhes vagy?

Olvastam err?l egy cikket, és igazából kicsit megijesztett a dolog. 3 hónapja szakítottam a barátommal, tehát kb. akkor feküdtem le vele utoljára. Igaz védekeztem, azóta menstruáltam is, viszont most egy hónapja késik, teljesen kimaradt egy mensim. Eddig nem nagyon zavart, mert rendszertelenül menstruálok, de a cikkben benne volt az is, hogy egy lány a baba mellett is menstruált, mégis terhes volt. Mit tegyek? Vegyek egy tesztet? Az kimutatja így? Vagy inkább n?gyógyász? Vagy egyáltalán ne is foglalkozzak vele?

Legjobb válasz: Szia!Háát elég valószínûtlennek tartom,hogy terhes lennél,sõt azt is,hogy 5 hónapig valaki ne vagye észre,hogy terhes!Jobb esetben már 5 hónaposan mozog a baba(azt nem lehet nem észrevenni)és a has is megnõ.2-szer voltam eddig terhes,de mind a kettõt már 8 hetesen észrevettem.:)

Szia!Háát elég valószínûtlennek tartom, hogy terhes lennél, sõt azt is, hogy 5 hónapig valaki ne vagye észre, hogy terhes!Jobb esetben már 5 hónaposan mozog a baba(azt nem lehet nem észrevenni)és a has is megnõ.2-szer voltam eddig terhes, de mind a kettõt már 8 hetesen észrevettem.:)
szerintem csinálj 1 tesztet azzal nem veszítesz semmit sem!mert már hallottam itt olyanról hogy valaki 3 hónapos koráig észre se vette hogy terhes, mert megjött ugyan úgy neki!De lehet hogy csak hormonzavar !valóban ha már 5 hónapos lennél akkor már éreznéd a picikét (mivel akkor már elég kis virgoncka :) )és ha nem is sokat mert nem mindenkinek látszik meg annyira , de valamennyire látszania kell..!csinálj 1 tesztet ha az negatív akkor menj el orvoshoz !Ö többet tud mondani ..
Amit olvastál megeshet, de ritka! Nekem barátnõm anyukája 5 hónapon keresztül menstruált mikor terhes volt, párom huga 25évesen nem vette észre hogy terhes, mert nem volt rendszeres a menstruációja, és 5.5 hónapig észre se vetet hogy terhes!!Egy felnõtt nõ észreveszi magán, de egy fiatal 15éves elsiklik ezen, mert "Velem ez úgysem történik meg " alapon.

8 hetes kismama vagyok. Lehetséges hogy a baba mozgását érzem a hasamban?

ma kezdődött fürdés közben... azóta többször is egy kis mocorgást érzek belül de ilyen érzésem még sosem volt..

Legjobb válasz: hát én amit eddig legkorábban hallottam az a 12. hét körül volt. Szeritnem 8 hetesen még ki van zárva. nem lehet hogy bélmozgást érzel és azt hiszed annak:

hát én amit eddig legkorábban hallottam az a 12. hét körül volt. Szeritnem 8 hetesen még ki van zárva. nem lehet hogy bélmozgást érzel és azt hiszed annak:
Kizárt, mivel még nincs 2 cm sem a babád.
Bélmozgást érzel.A baba még nem lehet.
Én úgy hallottam, hogy legelõbb a 12. héten lehet érezni, de hát sosem lehet tudni. Bár tényleg alig 2-3 centis, szóval még nagyon kis gyenguci mozgásai vannak. Úgy tudom, hogy ilyenkor a mozdulatok pár akaratlan kis apró kézmozdulatból állnak, ajkak nyitogatásából, csuklók mozgatásából, tehát nem olyan nagymozgások, mint például a karok, lábak mozgatása, mert ahhoz méh az izomzat fejletlen.
Egy kis segítség a 8 hetes babádról. Nagyon érdekes, érdemes elolvasni. :) http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=9&lang..
Kizart. Belmozgast erezhettel. Elso terhesseget altalaban a 20. heten erzik elsonek, van, aki hamarabb, van, aki kesobb. En 16 hetesen ereztem eloszor, de elso terhessegnel a legkorabbi idopontot 14 hetesre hallottam, tobbediknel mar hallottam 12 hetes terhessegtol, de nem korabbrol.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ! :) esetleg ha valakivel még is megtörtént írjon :)
Nem történhetett meg senkivel, mert 2cm kis embrió nem tud olyan mozgásokat okozni, hogy az anya megérezze!
Én a 18. héten kezdtem el elkülöníteni a bélmozgást a baba apró kis mozgásaival. Most 20 hetesen már szépeket rúg :) Már nem lehet összetéveszteni.

Lehetséges hogy a baba nyomkodja néha a hugyhólyagomat? Van hogy pisilnem kell, de mikor kimegyek akkor alig jön valami. Néha ha egy icipicit megnyomom a hasam akkor olyan mintha majd bepisilnék. Vagy csak a méhem? 16 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia, Mind a kettõ. Picurka kiságynak nézi, a méhed meg alapból nõ és nyomja. Kitartást, lesz még rosszabb is:D Boldog babavárást 31hetes

Szia, Mind a kettõ. Picurka kiságynak nézi, a méhed meg alapból nõ és nyomja. Kitartást, lesz még rosszabb is:D Boldog babavárást 31hetes
Jaja pont ma volt nekem is így...még mondtam is anyukámnak hogy "júúúj szétrugja a hugyhólyagomat a kicsi":) Ugyhogy sztem igen!!
A kérdező hozzászólása: :) Köszike a választ :) Hát gondolom hogy késõbb rosszabb lesz... :) Nagyon sok-sok boldogságot Nektek!
Szia! Igen, az a hólyagod:) ) :És tényleg lesz még rosszabb is. Tudod mi a "legjobb"? Amikor pisilned kell, WC nincs közeledben és akkor kezdi el püfölni vagy épp rugdsni:) )) Isteni:) De ennyit megér:) További boldog pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Igazából már nagyon várom hogy 100%-osan érezzem hogy Õ mozog odabent! És ennyit megér :) :)

Lehetséges hogy a 10. héten megmondják a baba nemét? Vagy inkább majd a következő vizsgálatnál?

4D ultrahangra megyek.

Legjobb válasz: Szia:) Nem korai még a 4D?:) De megértelek,kíváncsi vagy ez természetes. Szerintem még nem lesz egyértelmû,nekem 14+3-hetesen a 2D-en már látszott. Szóval lehetséges:) Minden jót kívánok:)

Szia:) Nem korai még a 4D?:) De megértelek, kíváncsi vagy ez természetes. Szerintem még nem lesz egyértelmû, nekem 14+3-hetesen a 2D-en már látszott. Szóval lehetséges:) Minden jót kívánok:)
Szerintem is korai, még nem fog látszani semmi. Én a 15. héten mentem, már éreztem h mozog, akkor is még nagyon soványka volt, kicsit emlékeztetett egy emberkére... De ott már megmondták h fiú. Én a helyedben késõbb mennék.
Szia! Elsõéves orvosis vagyok, és pont most tanuljuk a fejlõdéstant. A 11.-12. héten alakulnak ki a külsõ nemi szervek annyira, hogy az ultrahang kimutassa (akkor sem látszódik teljesen, ha úgy fekszik a magzat), szóval valószínûleg még nem lehet majd felismerni.
14:03 Helyesbítem magam, bevallom rosszul emlékeztem egy héttel, de most utána néztem... A 10. héten a belsõ nemi szervek alakulnak ki, a külsõk csak a 11-en válnak láthatóvá...
NEM TUDJÁK MEGMONDANI A 12. hétig egyforma , csak a 12. héten kezd kifejlõdni a nemi szerv. . .
A kérdező hozzászólása: Nekem az orvosom csak 4D ultrahanggal vizsgál.15.-én megyek vizsgálatra, bár a párom még nem jön velem majd késõbb ha már nagyobb lesz a baba.Már nagyon várom és izgulok.alig várom hogy halljam a pici szívdobogását.
Kb. ilyenkor válik láthatóvá, elõtte még ugyanolyan kis "gömböcske izé" van nekik, szóval ez határeset, nem is biztos, hogy napra pontos a terhességed... No de hajrá! :o)
Inkább a 12. hetin fog kiderülni, ha látszik. Nekünk is akkor mondták meg a 4D-n.

Ha a menses előtt az ovuteszt erősen pozitív, akkor lehetséges hogy sikerült a baba? Vagy ez nem jelent semmit sem?

Legjobb válasz: Miert nem csinálsz terhes tesztet? Sajnos nemtudom hogy mit jelent az ovu tesz eredménye.Szorítok hogy baba legyen

Miert nem csinálsz terhes tesztet? Sajnos nemtudom hogy mit jelent az ovu tesz eredménye.Szorítok hogy baba legyen
A kérdező hozzászólása: megcsináltam az ovutesztet. a második csak majdnem olyan erõs, mint a control csík. Még van 4 napom a nem vártig.
Hali. Nekem bejött. Én egyet csináltam a nemvárt délutánján, és olyan brutálisan erõs volt, hogy olyat még nem láttam. Elvileg, ha erõsödik a csík és jó erõsen pozitív lesz, akkor esélyes a baba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. akkor holnap is csinálok:)
szia.Na mi lett azóta?
A kérdező hozzászólása: szia. azóta nem csináltam ovutesztet, elvileg holnapra nem várom.
Na, mi lett? :) Remélem, gratulálhatunk! :)
A kérdező hozzászólása: nem. sajnos megjött:( De azért köszönöm .

Utolsó menses szerint 35 hetes lehetek. A baba méretei az orvos szerint picit kisebb. lehetséges, hogy a szülési idő kitolódik? Vagy pici baba fog születni?

Legjobb válasz: Nem feltétlen tolódik ki.Azért meg ne bánkódj, hogyha kisebb lesza babuka, hiszen ráér kint megnõni.Nekem nagyobb és már császárral fenyegetnek, mert valszeg nem fog kiférni.....nagyon sajnálnám, hogyha nem tudnék természetesen szülni már már azon gondolkozok, hogy megbeszélem ha lehet indítsa meg...

Nem feltétlen tolódik ki.Azért meg ne bánkódj, hogyha kisebb lesza babuka, hiszen ráér kint megnõni.Nekem nagyobb és már császárral fenyegetnek, mert valszeg nem fog kiférni.....nagyon sajnálnám, hogyha nem tudnék természetesen szülni már már azon gondolkozok, hogy megbeszélem ha lehet indítsa meg...
Nekm a méretek alapján kitolták közel 2 héttel a szülés várható idõpontját. nekem is mondták, hogy kisebb a baba. Erre pont betöltöttem a 38. hetet és megszületett a kisfiam, 3100g és 49 cm volt. Ennyit a uh méretekrõl és a kiírásról. Nyugodj meg lehet, hogy nem pontos a mérés, ha meg kisebb lesz idekint megnõl. Boldog babavárást.
szia! Nekem betöltött 39 hetesen azt mondta doki, hogy az uh szerint 34 hetes a baba a súlya kb 2 kg. 1 héttel késõbb a kiírt idõpontra indult be a szülés és 2600 gr és 50 cm lett. Én nem hiszek az uh-szerinti méréseknek.
A baba mérete és fejlettsége alapján értékelt a gép!:) Boldog babavárást
a baba méretei alapján számol az uh de nálam ez bejöt vagyis nekem az én számitásaim szerint is a gép adja a jó hetek számát nem a menzi de még itt az elején neked változhat a szülésig egy párszor lehet hogy a végén még rá is fotok húzni egy hetet majd a babód eldönti mikor akar megszületniaddig jó baba várást

Lehetséges, hogy a cisztám miatt késik, vagy baba is lehet?

Cisztám van kb 2 hónapja. Olyan 5x4 cm-es. Alternatív módszerekkel próbálom elérni, hogy felszívódjon, így most gyógynövény teát iszok a ciklusom elejét?l. Lehetséges, hogy ez kavart be a ciklusba, vagy el?fordulhat ciszta mellett is a teherbeesés? ( a dokim szerint nem eshetek így teherbe). Már 1 hete késik...

Legjobb válasz: Kb. 20 féle ciszta létezik. Elméletileg lehet teherbeesni ciszta mellett is, de gondolom típusfüggõ. A teák odavághatják a ciklust, én ezt is valószínûnek tartom. 1 hetes késéssel a teszt kimutatja, ha baba!

Kb. 20 féle ciszta létezik. Elméletileg lehet teherbeesni ciszta mellett is, de gondolom típusfüggõ. A teák odavághatják a ciklust, én ezt is valószínûnek tartom. 1 hetes késéssel a teszt kimutatja, ha baba!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A cisztám folyadék alapú.

Lehetséges hogy összejött a baba vagy más bajom van?

(a négy éves évfordulónk után 2 nappal augusztus 18-án volt az esküv?nk :))szeptember 25-én abba hagytam a fogamzásgátló gyógyszer (yadine)(4 évig szedtem fog.gátlót.) szedését, mert babát szeretnénk.szept 29-én megjött.utána november 8-án jött meg ,azóta még nem.csináltam 01-én tesztet nem voltam terhes.Néhány nappal ezel?tt enyhe hányingerem volt és utána kb 2-3napig el?jött esténként de már nem.pár napja a hasam aljaában jobb oldalon olyan mint ha izomlázam lenne vagy mintha valami meg lenne duzzadva odabent. a melleim is érzékenyebbek egy kicsit minimálisan csak.néha ugy fáj a derekam mintha meg akarna jönni de kb olyan 10percig tart csak(én soha nem szoktam mensi el?tt görgyölni csak a derekam fáj).szerintetek baba lesz vagy más bajom van,vagy csak bebeszélem magamnak.de ez nem lehet hisz érzem hogy valami nincs rendben.Köszi aki válaszol.Amugy szeretnénk a babát!egy 21 éves lány

Legjobb válasz: szia. szerintem érdemes lenne tesztelni mert lehet baba van a dologban de az is elõfordulhat hogy még a gyógyszer abbahagyása miatt rendetlenkedik a mensid. azért egy próbát megér! gratula az esküvõdhöz a mienk is most volt julius 7-én! szoritok neked hogy két csikos legyen a teszted üdv!!!

szia. szerintem érdemes lenne tesztelni mert lehet baba van a dologban de az is elõfordulhat hogy még a gyógyszer abbahagyása miatt rendetlenkedik a mensid. azért egy próbát megér! gratula az esküvõdhöz a mienk is most volt julius 7-én! szoritok neked hogy két csikos legyen a teszted üdv!!!
Szia! Már nem tudunk mást írni, így negyedszerre feltéve a kérdést, hogy várj egy hetet és aztán csinálj egy tesztet! Ha pedig nem vagy terhes és még mindig furcsán érzed magad, menj el orvoshoz, nehogy más okozza! üDV 14 HETES KISMAMI

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!