Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges fog. mellékhatása a (5 db)

Kb egy hónapja használom a mentholos LISTERINE szájvízet. Azt tapasztalom az utóbbi időkben, hogy a fogaim körül a száj nyálkahártyám felhólyagosodik. Lehetséges ilyen mellékhatása?

Legjobb válasz: Igen, mert erõs szájvíz. Váltogasd egy gyengébbel, pl. Meridol. Ilyenkor meg ne használj szájvizet, csak sûrûre fõzött kamillateával öblögess.

Igen, mert erõs szájvíz. Váltogasd egy gyengébbel, pl. Meridol. Ilyenkor meg ne használj szájvizet, csak sûrûre fõzött kamillateával öblögess.

Lehetséges fog. gátló mellékhatása a hüvelyszárazság?

Nem csak sexnél, hanem napközben sincs semmi folyásom.Korábban amíg nem szedtem gyógyszert, addig nagyon nedves voltam sex el?tt s?t utána is...!!

Legjobb válasz: Velem is ez volt az elején, nem is akartam szeretkezni a párommal emiatt. Aztán elmúlt a tünet, reméljük neked is! Nehogy abbahagyd a tabit, mert csak összezavarod a szervezeted. Addig amíg nem múlik a tünet, használjatok síkosítót és akkor nem lesz gond.

Velem is ez volt az elején, nem is akartam szeretkezni a párommal emiatt. Aztán elmúlt a tünet, reméljük neked is! Nehogy abbahagyd a tabit, mert csak összezavarod a szervezeted. Addig amíg nem múlik a tünet, használjatok síkosítót és akkor nem lesz gond.
Nekem is ugyanez volt, mi sikosítót használtunk. Ha már elkezdted szedni, szerintem ne hagyd abba.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszi a megnyugtató gyors válaszokat :)
Nem, semmi köze hozzá.
Jó hogy így törõdsz a gyerekeid és a saját fogaiddal, de nem hiszem hogy aggódnod kellene. Pontosan hol van ez a fekete csík a fogon? Ha a rágófogak tetején van, akkor ez csak egy egyszerû szuvasodás - annak is a leggyengébb formája. Rendszeres (napi minimum 2x) fogmosás mellett soha nem fog tovább terjedni. Azért alakulnak ki, mert a rágófogak tetején a csücskök között elég mély barázdák vannak, ahová a fogkefe sörtéi nem érnek le. Viszont fogkrém és szájvíz mellett nem fog bajt okozni. Ún. barázdazárással lehet kezelni (lényegében olyan, mint egy apró tömés). Neked, mint felnõttnek nem ajánlom, mert egyrészt felesleges (a fogad így is egészségesnek számít), másrészt egy beavatkozás csak ronthat a helyzeten mert szinte biztos hogy marad a tömés alatt némi baktérium, amik a fogkrémtõl el vannak zárva és belülrõl okozhatnak egy nagyobb szuvasodást. A gyerekeid fogain - mivel tejfogakról van szó - minden gond nélkül el lehet végezni a barázdatömést. Az eljárás 100%-osan fájdalom mentes és elõbb-utóbb úgy is ki fog hullani a fog. Még csak érzésteleníteni sem szükséges, ezért ad a gyerekeknek egy pozitív (fájdalom mentes) tapasztalatot a fogdokinál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Sajna nem a rágófogaknál van.Gyerekeknél az összes fognál középpen van a csík.Nálam még csak az alsó fogsoron.
Biztos, hogy nem rágófog? Mert a szemfog utáni fogak mind rágófognak számítanak. http://patikapedia.hu/media/image/fogsor.jpg A kisörlõk és a nagyörlõk is rágófogak.
A kérdező hozzászólása: Nem.Középsõ metszõ és oldalsó metszõ.
A metzõfogakon is elõfordulhat szuvasodás, de lehet elfeketedett fogkõ is. Mindenesetre szerintem mutasd meg egy fogorvosnak, mert a heparin okozhat csontritkulást - bár a fogkövet valószínûbbnek tartom. Tudnál esetleg egy képet mutatni?
A fekete csíkokat a fogakon egy baktérium okozza, ami a szájban van. Mást nem tehetsz, mint hogy lepolíroztatod idõnként a fogorvossal. /egy fogorvosi asszisztens/
én is híztam valamelyik gyógyszertõl, nem tudom, melyiktõl, mert egyszerre szedtem õket, a cipralex volt az egyik
Az után híztál ennyit, hogy letetted a cipralexet? A depibõl legalább kigyógyultál?
A kérdező hozzászólása: ezután igen..ritkán elõjönnek ilyen bolondságok:) , de próbálom kontrollálni a fejem..nekem gyerekkori dolgokból adódott ez .a kevert szorongásos depressziós csopiba tartoztam. de nem szednék újra ilyet.inkább vmi természetes szert!
A legtermészetesebb szer a nyugodt, stabil élet, egészséges táplálkozás, sok mozgás. Cigi, pia nuku. De ez a legritkább. Valahol mindig kisiklunk.
A kérdező hozzászólása: hát a "mai" világban nincs sok nyugodtság..így van vhol mindig kisiklunk
Magadnak teremted a nyugodtságot, vagy az idegességet. Te döntesz. Az élet mindig is adni fog rengeteg idegeskedni valót, mindenféle hülyeséget, amibe bele is lehet õrülni. A kezedben a döntés, hogy mit szívsz mellre, és mi az, amire beveszed a leszrom tablettát... Könnyû mondani persze, de akkor is ez a legegészségesebb, és leghatásosabb mód.
A kérdező hozzászólása: persze, ez biztos így van, de mint az én esetemben, hogy sajnos nem volt vmi jó gyerekkorom és családom így..nem baj , legalább elrettentõ példának ez tökéletes

Évek óta szedem a fog. Gátlót és most fáj a mellem és nőtt is kicsit, lehetséges most jön ki a mellékhatása?

Legjobb válasz: Ez csak a hormonok miatt van. Menstruáció elõtt is szoktak ilyesmik történni. A hormonok sokat "játszanak" egy nõ testével. :) Ha annyira fáj, vegyél fel kényelmesebb melltartót vagy borogasd.

Ez csak a hormonok miatt van. Menstruáció elõtt is szoktak ilyesmik történni. A hormonok sokat "játszanak" egy nõ testével. :) Ha annyira fáj, vegyél fel kényelmesebb melltartót vagy borogasd.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!