Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges e egy (284 db)

Lehetséges-e egy országot alapítani?

Tegyük fel, hogy egy gazdag magánember vagyok és megegyezek egy országgal, hogy bizonyos pénzösszegért elcsatolok t?le teszem azt 10km2-t. Ott alapítok egy országot, hivatalokat hozok létre embereket hívok bele satöbbi. Ilyen van-e egyáltalán? Vagy lehetséges-e?

Legjobb válasz: Mért ne lenne lehetséges? A többi országot szerinted a marslakók alapították?

Ez a Sealand megfelelõ országnak tûnik minden rettegõ roma állampolgár számára. Mesterséges sziget, így nem kell félni, hogy a szomszédba véderõsök vagy gárdisták költöznek. Emellett szép a kilátás és sok a fém.
Mért ne lenne lehetséges? A többi országot szerinted a marslakók alapították?
Szerintem legtöbben beszállnának egy ilyen sealand szerû sziget építésébe a csendes óceán közepén, ha odaköltöztethetnénk roma honfitársainkat...
17:25: Nem lenne jó... Egyrészt nem tudnánk olyan nagy szigetet építeni, másrészt azonnal ellopnák maguk alól a sok vasat. (Bár akkor azért jól kell úszniuk, nem? :-D Lehet, hogy mégis jó ötlet?) Pedro
Gondolom Cigányország létrehozására gondolsz konkrétan, én támogatlak benne. Pl: egy lakatlan szigeten, a csendes óceán közepén... csodás lenne... mehetne az összes...
A dolog kulcsa, hogy nemzetközileg is elismerjék. Ha ez nincs meg, akkor csak bohóckodás az egész.
Ha olyan részt szeretnél elkülöníteni, ahol más polgárok is élnek, ott népszavazás is szükséges, hogy a lakók akarják-e az országot.
Az országok nagy részének vagy az ENSZ-nek el kellene ismerni, ahogy pl Koszovó esetében is. Szóval ha le tudod fizetni az ENSZ-t is, akkor lehetséges! Azzal talán egyszerûbb lenne a dolog, hogy nem háborúval vívnád ki a dolgot.
Önálló országot nem, de egy autonóm várost igen, feltéve, hogyha a terület feletti szuverenitást és annak belsõ autonómiáját meg tudod szerezni. Erre indok is kell:pl.: hogyha te egy külföldi vagy, az is elég jó indok. Hogyha autonóm tartománnyal kapcsolatban még valami kérdésed van, nekem nyugodtan írhatsz és igyekszek vissza is írni, sõt örülnék is neki, hogyha érdekelne téged a téma, mert én szívesen foglalkozok területi autonómiákkal.
Miért ne lehetne 10km2-en is államot alapítani? Monaco is csak 1, 93km2, mégis önálló ország.
Észak-Ciprus: Szinte senki sem ismeri el, mégis létezik. Mivel hivatalosan nem létezik, ezért Ciprus része, így tagja az EU-nak. De valójában ez mégsem így van.
10km2-en maximum ültetni tudnál, nem országot alapítani. Ezzel a lendülettel bukta van a tervednek.
A kérdező hozzászólása: Kedves emberek! Jó volna ha nem az etnikai csoportok elhelyezésére gondolnánk itt elsõsorban. Bárki születhet romának ezt nem mi választjuk meg. Az itt a probléma, hogy magyar állampolgárnak tekintik õket. Egy normális ország nem engedheti meg a kisebbségnek, hogy pusztán a jogaikra hivatkozva kizsákmányolja õket. Az országnak is pont ugyanolyan joga lehetne tenni a nyilvánvaló élõsködés ellen. Én egy olyan ország alapítását helyezem elõtérbe, amely elismert, de semmilyen befolyás alatt nem áll. Az állampolgársághoz sok feltétel kötõdne, de egy mûködõ logikai rendszeren alapuló államról lenne szó.
"Errõl beszéltem. Dupla haszon. Én EGYNEK fizetném még a repülõjegyét is, ha az összes menne..." Egy Fõ jegyét fizetném. Értelmezni kéne.
egymilla repjegyet fizetnél?
17:25: Errõl beszéltem. Dupla haszon. Én egynek fizetném még a repülõjegyét is, ha az összes menne...
Ha van egy adott ország kis területe, amelyik önállósodni próbál, akkor elõször csak részlegesen autonóm lesz, majd teljesen autonóm, amikor csak formálisan része az adott országnak, végül teljesen elszakad. Ld. Új-Kaledónia. Régen francia gyarmat volt, de ma már az elszakadás stádiumában van. De van ellenpélda is, pl. Puerto Rico, amelyik végül az egyesült államok társult állama lett.

Kép file. Lehetséges-e, egy kb.200 Kbyte-os, és 200 x 300 pixel felbontású képet 80 Kbyte-osra, és 100 x 180 pixeles felbontásúra csökkenteni, — anélkül, hogy levágnánk a képből — és hogyan? Nem baj, ha info vesztéssel jár!

Legjobb válasz: Igen lehetséges, általában a grafikai programok (pl.photoshop) tud olyan beállítást amikor te adhatod meg a kép méretét cm, vagy képpont-ban. Ilyennel próbálkozhatsz.

Igen lehetséges, általában a grafikai programok (pl.photoshop) tud olyan beállítást amikor te adhatod meg a kép méretét cm, vagy képpont-ban. Ilyennel próbálkozhatsz.
Igen, bármilyen képszerkesztõ programmal. A további teendõk attól függnek, neked mid van. (És milyen nyelvû)
Irfanview: http://www.irfanview.com/ Kép betölt, control+R és itt megadod a kívánt pixelméretet, aztán elmented a kívánt jpg minõségben. Kissé gyorsabb, mint manuálisan Photoshoppal.
Aki ismeri a photoshopot ugyan ennyi lépésbõl megtudja ezt csinálni....
Aki meg nem ismeri annak magyarázhatsz, hogy jobb click a megnyittott kép fejlécén/image size.. Arról nem is beszélve, hogy a Ps nem ingyenes program.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sikerült megoldanom. Gyakran elég, ha az ember elhiszi, hogy sikerülhet! :-)
Meg aztán az sem mindegy, hogy egy ilyen, viszonylag egyszerû mûvelethez az ember leszedjen egy maglehetõsen nagy programot, ami a laikusoknak nehezen hozzáférhetõ (ha nem akarja megvenni:) vagy pedig leszedjen egy pár megás, ingyenes, bárhonnan pár kattintással letölthetõ programot :)

Lehetséges-e egy MSI NX8600GT-T2D256E-OC-hez memóriát hozzárendelni a rendszermemóriából? És ha igen hogyan, és megéri-e?

Most olvastam, hogy létezik/ett ilyen. Van-e haszna?

Legjobb válasz: A rendszermemória sokkal lassabb és kisebb sávszélességû, mint a kártya sajátja. Felesleges. Mondhatni a kártya 6 sávos autópályájának forgalmát, ill. annak egy részét átterelnéd az alaplap 2 sávos útjára.

A rendszermemória sokkal lassabb és kisebb sávszélességû, mint a kártya sajátja. Felesleges. Mondhatni a kártya 6 sávos autópályájának forgalmát, ill. annak egy részét átterelnéd az alaplap 2 sávos útjára.
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam, elvégre nem véletlenül tanulok informatikát.


Szellemet szeretnék egyedül idézni itthon. Elmondaná valaki, hogy lehetséges-e egyedül és ha igen akkor hogy kell?

előre is köszönöm,és akik nem hisznek ebbe azok inkább ne is írjanak.

Legjobb válasz: ha itt kérdezel ilyet, akk szinte biztos h rosszul csinálsz vmit, mert bonyolult feladat.. és veszélyes így minden tudás nélkül ilyenbe belevágni

ha itt kérdezel ilyet, akk szinte biztos h rosszul csinálsz vmit, mert bonyolult feladat.. és veszélyes így minden tudás nélkül ilyenbe belevágni
Ne játsz az ismeretlennel.... Pórul járhatsz vele.:És ez nem ijesztgetés. Tudod élõk az élõkkel, holtak a holtakkal. Ne bolygasd õket, mert hidd el ha ugy van [email protected] a nadrágodba....
anno tizenévesen mi is idéztünk szellemet baráti társasággal... és hadd ne mondjam hogy inkább lebeszélnélek rola, föleg egyedül ne csináld szerintem. Nem kell hozzá semmi extra csak erösen kell koncentrálni és "jönni" fog... de arra vigyázz hogy amit idehivsz azt el is kell küldeni!!! ez nagyon fontos!
(Koleszban volt olyan, hogy szellemidézés után elpattant egy villanykörte.) Nem baj ha megidézed, de tudd hogyan kell visszaküldeni.
Szia! Egyedül sose idézz szellemet de sokan rosszul mondták mert 3-an se szabad mivel a 3 szellemszám de 5-en 7-en, 9-en és 13-an se álljatok neki de egyedül sose kezdj bele fõleg ha beteg vagy! Mindig pozitiv helyen idézz és legyél tisztelettudó ne idézz szórakozásból!!! De akkor is nagyon veszélyes!!!!
Szia! Egyedül lehetõleg ne állj neki, mert összeadott illetve védett energiák kellenek hozzá. Nem a szellemidézés a nehéz. Az szinte " gyerekjáték". A megfelelõ behivás és utána az elküldés, illetve a beazonositás ... Sok esetben érkezik más váratlan látogató...és ha azzal nem számolsz, igazán komoly gondok adódnak belõle, hisz csak az általad megidézettre összpontosítasz. Szóval..lehet egyedl idézni, de még én sem teszem ...Remélem segitettem.. Nenus
Én azt ajánlom hogy egyedül ne fogj bele mert nagyon veszélyes, és sok hátránya is van.Mellesleg ehhez még gyakorlottnak is kell lenni.
most ti komolyan hisztek ezekbe xD ne szóljatok le, nem azért írok ide mert piszkálódni akarok, de van köztetek aki már idézet és tényleg megjelent elõtettek? ja és kérdezõ ha ez az egész igaz akkor inkább ne csináld :)
Esetleg Mildewtoidot megidézheted! Csak egy vajda kell hozzá
így idézheted meg Bloody Mary-t.Éjfélkor menj ki a tükör elé és mond háromszor hogy 666, és megjelenik a hátad mögött.De ha elmész a tükör elõtt holnap meghalsz.De ha a tükör elõtt maradsz kívánhatsz valamit, de ha rosszat kívánsz akkor is meghalsz.Vagy gyújts meg éjfélkor két gyertyát a tükör elõtt és mond ki Bloody Mary nevét háromszor és akkor majd ki nyitja az ajtókat kapcsolgatja a lámpát és ha hozzá szólsz akkor beszél is hozzád.Ennyi. UI.:Bloody Mary nevét V-vel ejtsd ki:Vládi Méri.
...ha ilyesmit kérdel, akkor nem véletlenül nem tudod, jobb is ha ez így marad, a te érdekedben!!
Szia Nem! egyedül nem tudod megidézni , mert nincs annyi energia ha egyedül vagy és persze veszélyes is. legalább 2 ember kell hozzá de 3 a legjobb .Egyedül ne kezdj hozzá!! És hogy miért nem? Mert meg szállhat egy szellem és olyan helyzetekbe kavar bele h akár bele is halhatsz. egyébként nem ajánlatos idézgetni mert Õk nem viccelnek ám! A legelsõ amit megkövetelnek a tisztelet irántuk .Csak szeretettel lehet õket hívni .. ha tudod egyáltalán hogy kell. Lehet quija tábla vagy abc. asztal de mindenképp több ember szükséges. Ám én lebeszélnélek errõl..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , hogy elmondjátok a véleményeteket arról , hogy ne csináljam, de választ még mindig nem kaptam a kérdésre. Jó ideje olvasgatok errõl a dologról, de érdekelne , hogy egyedül képes lennék-e megcsinálni ezt az egésze és , ha igen akkor mi a menete ?
Én hallottam pár dolgot a szelemidézésrõl. Ha egyedül idézel szelemet akkor 100% hogy rossz szelemet idézel meg de ha ketten hárman akkor jó szellemet idézel de kakkor sem biztos. Ja és ha 4 5 6 7... Akkor rosz. De igazuk van a többieknek ne idéz hozzáértõ nélkûl én is csak hallottam valakitõl amit most leirtam
hozzáértõ nélkül sose idézz szellemet!!!
énis kiváncsi lenékrá hogy kell
Az lenne ám a hybrid :)
pontosan. amúgy meg RTFM
Az integrált GeForce nem fog CF-be menni egy Radeonnal. :)

Vaterán árulok egy komódot és azt kérdezik, hogy postai szállítás lehetséges-e. Egy komódot tényleg fel lehet adni postán?

Legjobb válasz: Persze hogy fel, gyakorlatilag bármit, kijönnek postakocsival és elviszik.

Persze hogy fel, gyakorlatilag bármit, kijönnek postakocsival és elviszik.
fel lehet csak elég drága (én egy kishûtõt most 5ezerért hozatok futárral)
Nem olcsó, az biztos, viszont a vaterás vevõre kell ráterheli, azt csókolom.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, ha õ fizeti akkor felõlem mehet postán:D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nem lehet, hogy csak futárszolgálattal viszik el? Mert elég nagy komód...
a postának is van futárszolgálata, MPL a neve, posta.hu-n fenn is van de van elég sok futárszolgálat, a GLS a legnépszerûbb
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Lehetséges-e egy SMC routerrel megosztani egy ingyenes hotspot által biztosított internetet?

A lakásunkhoz közel m?ködik egy ingyenes hotspot. A konyhából elérhet? a hálózat, viszont a nappaliból már nem. Ha kihelyezném a routert a konyhába, a nappaliban lév? gépbe egy USB WLAN-t helyeznék, tudnám az ingyenes internetet használni, képes-e a router megosztani egy "wifi-jelet"? Vagy csak ADSL-s és kábelnetes internet megosztására alkalmas?

Legjobb válasz: elmeletileg mukodhet... de kivancsian varom a fejlemenyeket... de nem smc router kell hozza hanem wireless access point bar meg sosem probaltam ehez hasonlot csak siman adsl bol kabelnelkulire de kabelnelkulirol kabelnelkulire meg sosem na ezt jol elmagyaraztam de ertitek..:P

elmeletileg mukodhet... de kivancsian varom a fejlemenyeket... de nem smc router kell hozza hanem wireless access point bar meg sosem probaltam ehez hasonlot csak siman adsl bol kabelnelkulire de kabelnelkulirol kabelnelkulire meg sosem na ezt jol elmagyaraztam de ertitek..:P
Van erre speciális eszköz, a neve repeater. Ez felerõsíti a jeleket, és tovább szórja a saját körzetében. De az is megoldás lehet - ha képes rá a router, de én már smc-vel csináltam ezt - hogy wireless bridge módban a wifibõl vezetékest csináljon. Ezután a kijövõ vezetéket egy újabb routerbe dugod. Tehát vagy egy routert vásárolsz meg, vagy egy repeatert.
Olyan router kell, amelyiknek BEMENÕ antennája van - tehát nem egy kábelen beérkezõ jelet oszt meg rádión, hanem fordítva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, ki fogom próbálni a javaslataitokat!

Lehetséges-e egy könyvet akár 10x is elolvasni, anélkül, hogy unalmas legyen?

Úgy értem, hogy ahogy elolvastad, kezded újra rögtön.

Legjobb válasz: A Tesz-vesz várost 5 évesen akár 100x is simán.

A Tesz-vesz várost 5 évesen akár 100x is simán.
még szép! én Tamora Pierce - A nõstényoroszlán éneke sorozattal vagyok így.
Persze! Ha szeretsz olvasni és jó a könyv, akkor mindig érdekes lesz. Én is így vagyok egy sorozattal: John Flanagan: a vadonjáró tanítványa :)
Érdekes ez az egybeesés, pont az eggyel fentebbi kérdésre válaszoltam most azt, hogy Verne Kétévi vakációját 12 évesen legalább tízszer elolvastam egymás után. Így felnõtt fejjel már szerintem KÖZVETLENÜL egymás után tízszer nem tudnék elolvasni egy könyvet anélkül, hogy unalmassá válni. Az más, hogy a befejezése után újraolvasok egyes részeket, amelyek nem voltak világosak, vagy hogy pár évente újraolvasom a kedvenceimet.

Lehetséges-e, egy 10 éves, autóval a gyárilag megadott fogyasztás alá menni?

Nekem még nem sikerült, pedig nem, nagy gáz-fék stílusban autózok. Viszont ami érdekes, hogy van pár ismerős, akinek ugyanilyen az autója és az övék a gyári fogyasztásnál 1,5 literrel kevesebbet mondanak. Hazudnak? Típust szándékosan nem írok. Egyáltalán a gyári fogyasztást mi alapján adják meg? Gondolom nem a legnagyobb fogyasztást adják meg, mert akkor a kutyának nem kellene.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mennyire hazudnak a gyári adatok. Többnyire csak a hasukra ütnek, és úgy irják oda a fogyasztási adatokat (olyan körülményeket biztositanak a tesztelésnél, hogy az autó alig eszik).

Attól függ, hogy mennyire hazudnak a gyári adatok. Többnyire csak a hasukra ütnek, és úgy irják oda a fogyasztási adatokat (olyan körülményeket biztositanak a tesztelésnél, hogy az autó alig eszik).
A kérdező hozzászólása: Típust szándékosan nem írtam, mert akkor jönnének az olyan válaszok, hogy "Nekem is ilyen van és kevesebbet eszik, menjek és nézessem meg az enyémet". Már megtörtént és minden rendben van vele. Ez az amire nem vagyok kíváncsi, a kérdésemre már választ kaptam, köszönöm a segítséget mindenkinek. Az autóm típusa már lényegtelen. Egyébként olasz autóról van szó.
Milyen autó? Amúgy szintén pécsi vagyok.
Jó lenne tudni az autód tipusát.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat. Az enyémben 95000 km van, használtan vettem. Nagyobb részben városban, Pécsen használom - ahol valljuk be, vannak emelkedõk, és a forgalom is elég nagy tud lenni - de havonta egyszer megyek városon kívül is kb 100 km-t. A városi fogyasztása 8, 5-8, 8 nyáron, országúton 5, 6-6 között mozog. Hallottam olyat, hogy ugyanilyen autó városban TÉLEN! 6, 5 litert eszik. És az Õ állítása szerint nem Õ hazudik, hanem az enyém eszik irreálisan sokat. :) Ehhez képest a gyári fogyasztási adat városban 7, 9! De akkor a válaszok alapján aki irreálisan kevesebbet mondd, leginkább saját magát csapja be :)
Elõttem már korrekt válaszokat kaptál. Csak ismétlem: a gyárak egységes szabvány alapján próbapadon zárt körülmények között próbapadon járatják a találomra kiválasztott darabot. Ez köszönõ viszonyban sincs a valósággal. az én autóim is hozták a majdnem gyári normát, ha finoman vezettem, optimális volt a guminyomás, az idõ, a benzin... Szóval amit kérdeztél: nem, nem lehet alá menni, de a gyárit majdnem lehet tartani. Persze az már nem gondtalan autózás, az már szenvedés, egy görcs a vezetõ..
A fogyasztás nem a kortól, hanem a futásteljesítménytõl, mûszaki állapottól és az autózási stílustól függ. Az én 26 éves dízel Nissanom 560e km után is a gyári érték alatt fogyaszt, ha normálisan megyek, nem hajtom, de az ismerõsöm új Peugeot-ja többet fogyaszt mint kéne. Kisebb hiba, pl. rossz futómûbeállítás, ócska gumi, öreg koszos motorolaj, sûrû váltóolaj, koszos porlasztó vagy befecskendezõ, mind mind növelik a fogyasztást. Egy jó mûszaki állapotú autóval takarékos autózással 20%-ot is megspórolhatsz fogyasztásban.
Ja, én is ezt írtam. Nekünk 35 éves a Lada, 78-as, még bontatlan motorral annyit eszik mint újkorában, 9-10 litert. Persze azt hozzá kell tenni hogy az újonnan lett véve és nem lett széthajtva. Ez idõ alatt pedig már meg kéne látszania ha többet fogyasztana.
Az új autók fogyasztását padon, légellenállás nélkül, lehetõ legkevesebb mûködõ fogyasztóval mérik. Ilyet meg használat közben biztos nem fogsz elérni. A régebbi autóknál talán még valamivel reálisabbak voltak a tesztek. Tehát akár össze is jöhet a gyárinál kevesebb fogyasztás ideális körülményke között. Jó esetben pedig a kor nem befolyásolja az autó fogyasztását. Nekünk 15 éves suzuki még bontatlan motorral annyit eszik mint újkorában. Persze azt hozzá kell tenni hogy az újonnan lett véve és nem lett széthajtva.
A gyári fogyasztàst egy egységes europai szabvány alapján állapítják meg, aminek köze nincs a valòsághoz. Pl a szabványos mérési ciklusban 30km az átlagsebesség, és minimális a gyorsítás. Ajánlom neked a http://www.spritmonitor.de honlapot. A precíz németek felírogatták a különbözö típusok fogyasztását, és egész használható adatok jönnek ki minden típusra.
... mármint a fogyasztásnak kell függetlennek lennie a kortól.
Hegyrõl lefelé motorfékkel persze. Amúgy egy karbantartott autónak, amit soha nem gyilkoltak, gyakorlatilag függetlennek kell lennie a korától. Mi alapján mondják azt a fogyasztást? Teletanktól teletankig módszerrel, vagy csak BC alapján. A BC-t sokszor eléggé alulmérnek.
Azért lenne fontos a tipus, mert aki jártasabb az autók világában, az tudja, hogy melyik gyártó az amelyik jobban hazudik, meg melyik az, amelyik nem annyira. De nem lényeges, nem is érdekel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!