Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges az, terhesség alatt (14 db)

Egy újságban azt olvastam, hogy egy nő terhesség alatt menstruált és 5. hónapig nem nőtt meg a hasa. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Igen, ritkán, de elõfordul a terhesség alatt vérzés, ami nem befolyásolja magát a terhességet. Az meg, hogy 5 hónapig nem nõtt jelentõsen a hasa, nem is annyira fura.

Igen, ritkán, de elõfordul a terhesség alatt vérzés, ami nem befolyásolja magát a terhességet. Az meg, hogy 5 hónapig nem nõtt jelentõsen a hasa, nem is annyira fura.
az elsõ 5 hónapban másnak se nagyon nõ a hasa (de 4-ig biztos), fõleg nem, ha elsõ terhesség. Az is elõfordul, hogy valaki akár végig "menstruál" a terhesség alatt
az elsõ terhességem az 5. hónapban lett szembetûnõ, addig nem tûnt fel senkinek. a menstruáció sem lehetetlen, ha nem is túl gyakori (az egyik barátnõm anyukája terhesen 2 hónapig mensturált még)
Az egyik barátnõm végig menstruált, eszébe se jutott, hogy terhes lehet. Az tûnt fel neki, hogy kezd nõni a hasa a 6-ik hónapban.

Hogyan lehetséges az, hogy aki a terhessége alatt normálisan étkezett, nem fogyott, semmit vagy max 3 kg-ot hízott?

Egyre több ilyen esetr?l olvasok és hallok és logikai hálóba kerültem vele, hiszen csak a baba, a lepény minimum3,5-4kg és még hol van a megnövekedett mellek súlya?..ha nem fogy közben a kismama mégis hogyan történhet meg az hogy nem hízik?

Legjobb válasz: Szerintem te félreértesz valamit. Õk úgy érthették, hogy nem híztak, hanem fogytak, mivel a minimum, ami ilyenkor +-ban jelenik meg a kismamán, az 9-10 kg. Én is kevesebb voltam szülésem után, mint elõtte, 51 kg voltam szülés után, 52 terhesség elején.

Szerintem te félreértesz valamit. Õk úgy érthették, hogy nem híztak, hanem fogytak, mivel a minimum, ami ilyenkor +-ban jelenik meg a kismamán, az 9-10 kg. Én is kevesebb voltam szülésem után, mint elõtte, 51 kg voltam szülés után, 52 terhesség elején.
2.vagyok! Kedves utolsó, szerintem ez butaság! Hiszen én kis súllyal indultam és mégis a baba dolgai +10kg volt! És nem vizesedtem egyáltalán! Rögtön másnap lement a 10kg! A plusz amit magamra szedtem az 5kg volt, de amennyi édességet az utolsó hónapban megettem érthetõ is! :D Egyébként egészségesen étkezek minden tekintetben, csak gyors az anyagcserém, és terhesség alatt a napi 4 helyett csak 1× 2× nagy WC-ztem! Így megmaradt a +5kg amit nem is bántam volna, ha megmarad! De nem maradt! És szerintem sokan akik vékonyabbak és nem akarják, h tudja más, inkább azt mondja, h csak 4-5kg hízott, h kérkedjen, persze tisztelet a kivételnek! Pl. Rubint Réka se 4-5kg hízott szerintem! Csak ezt mondta, h jól hangozzon a nagyközönségnek! :)
Hát amúgy a 16.hétre plusz 9-10kilónál tartani nem reális...Hisz a pici súlya nagyon messze van még attól, hogy ez indokolt legyen.És rengeteg ilyen kérdést látok, jaj 16hetes vagyok +6 vagy 9 kilónál járok nem-e baj.És rengeteg nõ ebbõl nem is kis súlyról indul.Vékony nõnek se reális az a sok kiló, csak ha egészségtelen volt, hisz egy normál alkatból se ránt a baba a saját érdekében az anyjára 6-9kilót.De amig nem szól a védõnõ a súly miatt, addig felesleges aggódni, hiszen majd leadja szülés után.Elsõ oldal utolsója voltam.
A kérdező hozzászólása: értelek benneteket..na akkor ez amolyan "édes diéta":) ) vékonyodtok is és kis csoda is fejlõdik a a pocakban!:)
Azt olvastam, hogy a terhes nõnek napi kb. 300 kalóriával többet kell(ene) bevinnie. Ha ebbõl indulunk ki és nem eszik a Kismama ennyivel többet, hanem annyit eszik, mint elõtte, akkor kvázi fogy. Általában súlyfelesleggel kezdõknél sokszor elõfordul, hogy nagyon keveset, vagy esetleg semmit sem híznak, mert a tartalékaiból ad le és Baba miatt szed fel a Kismama... Tehát akár marad ugyanannyi kiló. Én 80 kg-al kezdtem, bár még 20 hetes vagyok "csak", ugyanannyi kiló vagyok, pedig pocakom már van. Máshol vékonyabb vagyok, mint elõtte. Kíváncsi leszek a továbbiakra! ;-)
Terhesség elõtt voltam vagy 80-83kiló.Abszolút semmi bajom nem volt/nincs és mégis elsõ 3 hónapba lementem 77re.18-20.hétig hirtelen feljött 3kilo, lettem majdnem 80.Most megint lement 1-2kiló és csak 78-79között vagyok.23hetesen
A kérdező hozzászólása: igen ez világos és értem is:) ha fogy az ember közben akkor logikus persze... de igen az egyik hozzászóló válasza már az igazság közelében van, hogy a tartalékból pótlódik ki a súly..ez már logikus magyarázat!
Nekem pajzsmirigy probléma miatt 180 g szénhidrátos diétát kell tartanom. Most 27+3 hetes vagyok, és jelenleg +0, 5 kg van rajtam, a Baba pedig 26+4 hetesen 878 g volt, tehát én fogyok. A Baba a diéta ellenére szépen fejlõdik, mert úgyis elveszi, amire szüksége van.
Hát fogyni lehet terhesen normális étkezés mellett is, én vagyok rá az élõ példa. A férjem orvos, azt mondta, hogy a hatalmas hormonális változásokra adott esetben lehet fogyással is reagálni. 4 kilóval voltam kevesebb szülés után, mint terhesség elõtt, pedig elõtte is vékony voltam. Pluszban 6 kiló jelent meg a terhesség alatt. Mindent ettem, a baba közel 4 kilósan született.
Úgy, hogy hánytam a 36. hétig reggeltõl estig, csak infúzió maradt meg, és 38-ra szültem.
Úgy lehet, hogy a baba és az õt ellátó szervek nem kizárólag abból fejlõdik, amit a terhesség alatt elfogyasztasz. A szervezetnek vannak raktárai, amit ilyenkor mobilizál, mert a fejlõdõ embrió, magzat elsõbbséget élvez. Egy normálisan mûködõ, egészséges szervezet simán 3-5 kg+ súllyal egészséges terhességet tud ellátni. Nem beszélve a cukros kismamákról akik 150-180 gramm szénhidrát diétán vannak és egészséges babájuk születik, normál súllyal és a mama alig hízik. Nem feltétlenül kamu. 36 hetes kismama
A barátnõm 3 hete szûlt, Õ 5, 5 kilót szedett fel. És most kevesebb mint a terhesség elött. Vannak olyanok akik nem híznak nagyon sokat mégis minden rendben van. Nálam megjegyezte a védönõ, hogy "érdekes"-nek találja h még nem híztam, nem mintha baj lenne, csak ilyenkorra azért szokott plusz kiló lenni, én pedig még vagy mindig fogyok vagy tartom az elején leadott -5 kilómat. És a 23ik hétben járok. Egyébként emiatt nem aggódok. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: nem, nem értettem félre. akikre most én konkrétan gondolok, azok azt állítják hogy nem fogytak és mégis csak a végére 0-5 kg között volt. ezért nem értem én sem, hiszen ez logikai képtelenség :) azt elhiszem hogy nem látszik valakin, mert nálam is kevesebbet saccolnak, de ez megint más, hiszen a mérleg mutatja a valóságot. én azt nem értem-és ezzel várom is hogy írjanak ide azok az anyukák-akik semmit vagy pár kilót híztak csak fogyás nélkül! na, ha ezt nekem vki megmagyarázza, hogyan lehetséges, akkor azt megköszönném!:) olyan kismamákat én is ismerek, akik kevesebbek lettek a szülés után (sõt családban is-nõvérem, sógornõm), ennek a menete világos számomra, hogyan történt:)
Nem tudom, de a terhességemet 45kg-al kezdtem (167cm). A 30.hétig 4kg-t híztam, addig semmi! a Végén +15kg-val zártam! Az égvilágon senki nem hitte el, mindenki azt mondta tuti max. 5kg plusz! Szerintem sokan nem mondanak igazat! Egyébként szülés másnapján minusz 10kg voltam, rá 1 hétre lement 3. Most 13hetes a lányom és csak reménykedek, h az a plusz 2 még megmarad :) Jah és sportoltam minimálisan terhesség alatt elõtte aktívan, most is aktívan! Szerintem ez genetika, h ki mennyi hízik és látszik-e! És akin nem látszik, vagy bevallja, vagy nem! Ha gondolod képet is rakok fel, mert tényleg a +15kg megmondhatatlan!
A kérdező hozzászólása: hát reális vagy nem reális, sokan itt tartanak olyanok is, akik pedig egyáltalán nem zabálnak...sajnos mindenki teste máképp mûködik. azt se mindegy ki mennyirõl indul..van aki extrém vékony és többet szed fel..sztem ebben nem lehet általánosságot felállítani. utolsó: igen elképzelhetõ hogy valaki meg ezért mondja. de fogyás nélkül mondjuk egy normál testalkatú nõnél 0 kg hízás vagy össz vissz 3 kg, az nekem érdekes és valószínûleg ez nem is egy gyakori eset. ja réka amúgy a dvd-jén azt , mondja a napi kajaadagja: reggeli egy fittness müzliszelet ebéd: kiszállítós update kaja este-hús na, ettõl biztos nem hízott, fõleg hogy rengeteget edzett is. az más tészta hogy minden gyermeke 3kg alatti, és egyiküket sem tudta sokáig szoptatni, bár tudom, ez sok minden mással összefügg, szval ezt nem kell feltétlen ennek a számlájára irni. viszont egy érdekesség, hogy barátnõm múlt hónapban szült (normál testalkatú), nagyon figyelt az étkezésre, egy héten 4-6x réka tornázott, +12kg volt szülés elõtt 2 héttel, tehát akár erre még jöhetett 1-2kg, egyszóval normál hízás és mikor varrták össze-sajna muszáj volt metszeni-kimondottan rákérdezett az orvos, hogy mit sportolt, mert annyira kötöttek voltak a szövetei, hogy alig ment át a tû..

Lehetséges az, hogy terhesség alatt az első időszakban a menstruáció 4-5 napig tart, ugyanúgy mint normál esetben?

Legjobb válasz: Igen. Egyik barátnõm 4 hónapos terhes volt, amikor elment nõgyógyászhoz csak egy sima vizsgálatra és akkor tudta meg, hogy babát vár. Addig pedig ugyanúgy megvolt a mensije és semmi terhességi tünete nem volt.

Igen. Egyik barátnõm 4 hónapos terhes volt, amikor elment nõgyógyászhoz csak egy sima vizsgálatra és akkor tudta meg, hogy babát vár. Addig pedig ugyanúgy megvolt a mensije és semmi terhességi tünete nem volt.
Igen elõfordulhat, persze a legjellemzõbb, hogy azért valamiben más(mennyiség, szín)de azért elõfordulhat.

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban be

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban belegondolok eddigi menstruációim 7-8 naposak voltak, mostanában illetve eddig 3x volt, mindig 3 napos volt esetleg utána volt még kevés barna színű. Lehetséges-e a terhesség vagy nem? Az együttlét után 2 héttel vettem tesztet (2db van benne), lett egy olyanom, amin a második csíkot lehet látni de nem erős, és a másikon is, de az nagyon halvány. Megijedtem, hisz nem tervezett baba volt, vettem még egy tesztet később, azon negatív volt. Aztán lassan elfelejtettem a gondolatot ugyanis megjött a havim, nem foglalkoztam vele, csak a rosszullétemre mondták páran, hogy nem lehet-e hogy terhes vagyok. Önnek mi a véleménye? Megbarátkoztam a gondolattal, nem lenne rossz, ha az lennék. Üdvözlettel: Edina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban be

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban belegondolok eddigi menstruációim 7-8 naposak voltak, mostanában illetve eddig 3x volt, mindig 3 napos volt esetleg utána volt még kevés barna színű. Lehetséges-e a terhesség vagy nem? Az együttlét után 2 héttel vettem tesztet (2db van benne), lett egy olyanom, amin a második csíkot lehet látni de nem erős, és a másikon is, de az nagyon halvány. Megijedtem, hisz nem tervezett baba volt, vettem még egy tesztet később, azon negatív volt. Aztán lassan elfelejtettem a gondolatot ugyanis megjött a havim, nem foglalkoztam vele, csak a rosszullétemre mondták páran, hogy nem lehet-e hogy terhes vagyok. Önnek mi a véleménye? Megbarátkoztam a gondolattal, nem lenne rossz, ha az lennék. Üdvözlettel: Edina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Nem, semmi köze hozzá.
Jó hogy így törõdsz a gyerekeid és a saját fogaiddal, de nem hiszem hogy aggódnod kellene. Pontosan hol van ez a fekete csík a fogon? Ha a rágófogak tetején van, akkor ez csak egy egyszerû szuvasodás - annak is a leggyengébb formája. Rendszeres (napi minimum 2x) fogmosás mellett soha nem fog tovább terjedni. Azért alakulnak ki, mert a rágófogak tetején a csücskök között elég mély barázdák vannak, ahová a fogkefe sörtéi nem érnek le. Viszont fogkrém és szájvíz mellett nem fog bajt okozni. Ún. barázdazárással lehet kezelni (lényegében olyan, mint egy apró tömés). Neked, mint felnõttnek nem ajánlom, mert egyrészt felesleges (a fogad így is egészségesnek számít), másrészt egy beavatkozás csak ronthat a helyzeten mert szinte biztos hogy marad a tömés alatt némi baktérium, amik a fogkrémtõl el vannak zárva és belülrõl okozhatnak egy nagyobb szuvasodást. A gyerekeid fogain - mivel tejfogakról van szó - minden gond nélkül el lehet végezni a barázdatömést. Az eljárás 100%-osan fájdalom mentes és elõbb-utóbb úgy is ki fog hullani a fog. Még csak érzésteleníteni sem szükséges, ezért ad a gyerekeknek egy pozitív (fájdalom mentes) tapasztalatot a fogdokinál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Sajna nem a rágófogaknál van.Gyerekeknél az összes fognál középpen van a csík.Nálam még csak az alsó fogsoron.
Biztos, hogy nem rágófog? Mert a szemfog utáni fogak mind rágófognak számítanak. http://patikapedia.hu/media/image/fogsor.jpg A kisörlõk és a nagyörlõk is rágófogak.
A kérdező hozzászólása: Nem.Középsõ metszõ és oldalsó metszõ.
A metzõfogakon is elõfordulhat szuvasodás, de lehet elfeketedett fogkõ is. Mindenesetre szerintem mutasd meg egy fogorvosnak, mert a heparin okozhat csontritkulást - bár a fogkövet valószínûbbnek tartom. Tudnál esetleg egy képet mutatni?
A fekete csíkokat a fogakon egy baktérium okozza, ami a szájban van. Mást nem tehetsz, mint hogy lepolíroztatod idõnként a fogorvossal. /egy fogorvosi asszisztens/

Lehetseges az hogy terhesseg alatt sokkal noiesebbnek erzem magam mint egyebkent ennek koze lehet a noi hormonoknak vagy valami ilyesmi?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, mert én is sokkal nõiesebbnek és szebbnek érzem magam, annak ellenére, hogy korábban örök elégedetlen voltam. Miért ne, szuper érzés, hogy anya leszel és még bombanõ is (a saját szemedben) :)

Elképzelhetõ, mert én is sokkal nõiesebbnek és szebbnek érzem magam, annak ellenére, hogy korábban örök elégedetlen voltam. Miért ne, szuper érzés, hogy anya leszel és még bombanõ is (a saját szemedben) :)
Lehet szerepe a hormonoknak pszichésen is, meg hát nekem pl. megnõtt a cicim, kicsit kigömbölyödtem, sokkal csinosabb vagyok, mint terhesség elõtt. :)
A kérdező hozzászólása: en is orok elegedetlen vagyok de valahogy ez mas terhesseg alatt .... es koszonom a valaszokat :)

Fogamzásgátlót szedek, de antibiotikummal kezeltek, viszont pont a 7 gyógyszermentes nap alatt; így is befolyással van, illetve csökkenti a hatását az antibiotikum a fogamzásgátló hatását? Lehetséges a terhesség?

Az antibiotikumot éppen az alatt az id? alatt szedtem, amíg a fogamzásgátlót nem kellett, a 7 gyógyszermentes nap után továbbra is szedem a fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: ez attól is függ,milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását,de ha nem volt hányás,hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában ,hogy befolyásolja-e?

ez attól is függ, milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását, de ha nem volt hányás, hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában , hogy befolyásolja-e?
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom, volt egy kis mennyiségû penicilin tartalma, de a tünetek, amiket leírtál, nem jelentkeztek. És nem volt a tájékoztatóban errõl szó, sajnos, hogy hatással van-e a fogamzásgátlókra, de hátha igazad van, és nem okoz galibát. Köszönöm a segítõ válaszodat!
szívesen.:)

Lehetséges az hogy 8 hetes terhesség alatt kicsit fáj a szeretkezés, és érzékenyebb mindene az nőnek?

Legjobb válasz: Szerintem igen :) Az elsõ terhességemnél pl annyira érzékeny lett a mellem, hogy nem lehetett hozzáérni, mert fájt. Az is fájt ha a ruha hozzáért, plusz az esõ trimeszterben is voltak pocakkeményedéseim, amiktõl nagyon féltem, mert azt hittem, hogy el fogok vetélni. Ilyen körülmények között, és a vetéléstõl való félelem miatt nem nagyon volt kedvem szexelni. Meg a hormonok miatt olyan fáradt voltam, hogy délután ötkor simán elaludtam.

Szerintem igen :) Az elsõ terhességemnél pl annyira érzékeny lett a mellem, hogy nem lehetett hozzáérni, mert fájt. Az is fájt ha a ruha hozzáért, plusz az esõ trimeszterben is voltak pocakkeményedéseim, amiktõl nagyon féltem, mert azt hittem, hogy el fogok vetélni. Ilyen körülmények között, és a vetéléstõl való félelem miatt nem nagyon volt kedvem szexelni. Meg a hormonok miatt olyan fáradt voltam, hogy délután ötkor simán elaludtam.
Én ugyan így vagyok vele. Fáj a mellem, és a hüvelyem olyan, mintha max 5cm hosszú lenne. Az elsõ terhességemnél is ugyan ez volt. Viszont a 2. trim.-ben minden megfordult pozitív irányba.

Már másodszor fordult elő velem 2 héten belül, hogy 1-1 nap lázam lett, és rázott a hideg. Mitől lehetséges ez? 26 hetes terhes vagyok. A doki azt mondta, antibiotikumot kell szednem. Volt ilyen terhesség alatt másoknál is?

Félek, hogy komolyabb.

Legjobb válasz: Szia! Velem ilyesmi a 28-dik héten történt meg.Nagyon belázasodtam,fájt a vesém 9 napig a korházban kezeltek húgyuti fertõzéssel.13antibiot.injekciót kaptam.Akkor nagyon sokan voltak benn ezzel a gonddal.Hülyéskedtek a nõvérek,hogy ez vesebajos osztály kéne hogy legyen. Neked nem fáj semmi? Én is egyébként nagyon megijedtem azthittem fertözést kaptam,de szerencsére a babával minden ok volt. Most itt csüng rajtam és õ is akar neked irni:-))) 6,5hós leányka anyucija

Szia! Velem ilyesmi a 28-dik héten történt meg.Nagyon belázasodtam, fájt a vesém 9 napig a korházban kezeltek húgyuti fertõzéssel.13antibiot.injekciót kaptam.Akkor nagyon sokan voltak benn ezzel a gonddal.Hülyéskedtek a nõvérek, hogy ez vesebajos osztály kéne hogy legyen. Neked nem fáj semmi? Én is egyébként nagyon megijedtem azthittem fertözést kaptam, de szerencsére a babával minden ok volt. Most itt csüng rajtam és õ is akar neked irni:-))) 6, 5hós leányka anyucija

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!