Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges az, kisfiam (32 db)

Lehetséges, persze, de ha rendes thrombosisa lenne, az elvileg nagyon is fájna. Nem hiszem h aggódnod kéne.
A kérdező hozzászólása: Ên is igy gondolom.Lehet hogy nagyon feher a bõre az ér pedig közrel futhat ezen a részen a bõrhöz.Azért szemmel tartom.Ès köszönöm.
Thrombosisa biztos nincs.Az fájdalmas, a láb duzzadt, piros. Valószínûleg tényleg csak egy nagyobb ér látszik át as bõrén. Sürgõs orvosi segítségre biztosan nincs szükség.
Teljesen más súllyal is születhet a második babátok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
Szia! Az egyik ismerõsöm elõször szült egy 3800 grammos lány babát, pár évre rá meg egy 2650 grammos fiút. :) Teljesen eltérõ.
Szia! Nálam: elsõ lány 4500 g, második lány 4300 g. :)
Azt mondják, hogy a második baba általában 1 kilóval nehezebb. Nálam pl a fiam 4, 5 kiló volt 61 cm, a lányom 3, 5 kiló 57 cm. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy nagy súlya lesz.
Szerintem lehet. Vannak aki nagy babákat szülnek. Genetika.
Fiam 4400 grammal és 57 centivel született. Lányom "csak" 3950 grammal és 56 centivel. A két gyerek között 9 év van.

Lehetséges az, hogy megunta a tápszert 8 hónapos kisfiam?

Eddig azért nem nagyon ette a tápszert, mert jött alul két foga. Már több, mint egy hete kibújt mind a kett?, de azóta sem eszi a tápszert. Eddig reggel és este is megevett 130-160 ml, most meg szinte nem eszik bel?le, mert ahogy megérzi, hogy mi van a cumiban, egyb?l kiköpi és elkezd t?le sirni. Létezik az, hogy megunta, megutálta? De akkor mit adja neki, hiszen még ekkor a két étkezéskor ezt kellene ennie. Este azt csinálom, hogy fele mennyiség? tápszerhez keverek sinlacot,reggel még azért tápszer simán. Mit tegyek?

Legjobb válasz: En is igy jartam a kislanyommal.Tegyel bele neki gyumolcslevet,hogy ize legyen.Az esti en jo ejt tejpepet teszek,az jott be.

En is igy jartam a kislanyommal.Tegyel bele neki gyumolcslevet, hogy ize legyen.Az esti en jo ejt tejpepet teszek, az jott be.
A kérdező hozzászólása: És a pépet hogyan teszed a tápszerhez? Mennyi vizhez, mennyi táp és mennyi pép?
Gyümölcslevet kipróbálhatnád bele. MI is végigcsináltuk ezt, sajnos csaj a beba vaniliásat issza meg.
csaj=csak
21:06 210ml tapszert megcsinalom(7 kanal)ebbe rakok 3 tapszeres kanal Milupa bananos jo ejt tejpepet.Egy picit surubb is lesz, (de meg siman atfolyik a 3 lyukas cumin)es ize is lesz.Laktatobb is.Nekem bevalt, probald ki te is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kipróbáljuk, reméljük nekünk is beválik.
Szivesen.:) ))


Most vagyok 9 hetes terhes és minden éjszaka a kisbabámmal álmodom, aki az álmaimban mindíg kéket visel, kék a babakocsi is. Lehetséges hogy kisfiam lesz? Álmodott már valaki ilyet, és milye lett?

Nekem mindegy, hogy fiú lesz vagy lány, csak a kiváncsiság!

Legjobb válasz: Én kétszer állmodtam hogy fiam születik,remélem egy hét mulva ugy fog fordulni hogy végre megtudjuk mi lesz. 20hetes kismami.

Én már az elsõ hetekben kislánnyal álmodtam, a 16. heti UH szerint az is lesz. Hétfõn megyek 20. hetire, remélem addig nem kukacosodik meg :)
Én kétszer állmodtam hogy fiam születik, remélem egy hét mulva ugy fog fordulni hogy végre megtudjuk mi lesz. 20hetes kismami.
Én álmomban kisfiút pelenkáztam és az is lett:) Még a nevét is megálmodtam.
Én megálmodtam azt a pillanatot, amikor meglátom az uh-n, hogy fiú, és pont úgy történt a valóságban is! Kisfiú :) ))
A ferjem almodott szoke es gondor haju kisfiuval, kivancsi leszek...mert meg nem tudjuk a nemet.
Szió! Én azt álmodtam, hogy kisfiam lesz! Deeee...kislányom született!!!!
Szia! Én picilánnyal álmodtam mindig mikor a babucival álmodtam, és valóban kislányom lesz:) Érdekes mire nem képes az anyai tudatalatti, nem?:)
szia!Én azt álmodtam, hogy tartok a kezembe egy babát, és rózsaszín sapka van a fején.Kislányom lett
szia! en is kisfiuval almodtam, gyonyuru kek szemekkel, es az is lett. Hihetetlen, de mi nagyon sokat vartunk ra, es tobbszor almodtam vele, es valoban megerkezett!
Akarom mondani mindjárt 8 hónapos kisfiam, na!:)
Én egyszer megálomdtam egy gyönyörû kék szemû kisfiút (a párommal mindekettõneknek barna szeme van), nagy fekete hajjal. Lehet, hogy hihetetlen, de így néz ki amindjárt hónapos kisfiam.Csodaszép!:)
Álmomban egy kisfiú anyának szólított. Többször is álmodtam mindig fiúval. Kisfiam lesz.:) 29 hetes
Szia!Én sokszor álmondtam a terhességem elején kisbabával, mindig fiuval.És kisfiu is lesz:D 20hetes Kimama

Hogy lehetséges az, hogy az én kisfiam 10 hónapos és minden tisztábatevésnél ha a kukijához érek (ami elkerülhetetlen) merevedése van? Más is tapasztalt már ilyet? Ez normális dolog?

Legjobb válasz: szia ez teljesen normális, majd ha nagyobb lesz, játszik is vele( persze nem úgy mint a nagyok... :), nekem is van 1 fiam, 2 éves, és jót mosolyogtam rajta). Ez minden kisfiúval így van.

szia ez teljesen normális, majd ha nagyobb lesz, játszik is vele( persze nem úgy mint a nagyok... :) , nekem is van 1 fiam, 2 éves, és jót mosolyogtam rajta). Ez minden kisfiúval így van.
semmi gond nincs vele, majd jatszani is fog vele, teljesen normalis. jo erzes neki, ennyi.
Egyébként ennek még az is a haszna hogy ezektõl a merevedésektõl tágul az elõbõr( a fityma) a kukiján, és nem lesz olyan nagyon szûk pl. hogy késõbb ebbõl probléma legyen (mûtét ilyesmi)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!!!!

Lehetséges az, hogy kisfiam 55 cm-rel született, és 6 hetesen még mindig ennyi?

Legjobb válasz: A védõnõ mérte ugyanannyinak, gondolom. Máshogy mérik a kórházban és máshogy a védõnõ. Az én kislányom 60 centivel született, és 4 hetesen 57-nek mérték -nagy ámulatomra. Vagy kevesebbel született vagy a második mérésnél lett valami félremérve. A következõ alkalommal, már biztosan nagyobb lesz. ;D

A védõnõ mérte ugyanannyinak, gondolom. Máshogy mérik a kórházban és máshogy a védõnõ. Az én kislányom 60 centivel született, és 4 hetesen 57-nek mérték -nagy ámulatomra. Vagy kevesebbel született vagy a második mérésnél lett valami félremérve. A következõ alkalommal, már biztosan nagyobb lesz. ;D
Szerintem azért van, mert a kórházban a baba teste mentén, az összes görbülettel együtt (baba popsija, stb...) mérik a hosszúságot, a védõnõ, meg kihúzza a baba lábát és csak a sarkától egyenesen a feje búbjáig méri.

1 éves kisfiam elesett, nagyon sírt és hányt is. Lehetséges, hogy a sírástól és az íjedtségtől hányt, vagy előfordulhat, hogy agyrázkódása van?

Amúgy reagál mindenre, és nem bágyadt.

Legjobb válasz: Az én lányom is hányt már az ijedségtõl. Megijedt, elkezdett torkaszakadtából ordítani, mint akit ölnek, és utána hányt is. Szóval hányhatott attól is a kisfiad. Ha elõször a fenekére huppant, majd aztán dõlt csak el, nem hinném, hogy annyira beüthette a fejét, hogy agyrázkódást kapjon. De vigyétek el orvoshoz, ha megnyugtat.

Az én lányom is hányt már az ijedségtõl. Megijedt, elkezdett torkaszakadtából ordítani, mint akit ölnek, és utána hányt is. Szóval hányhatott attól is a kisfiad. Ha elõször a fenekére huppant, majd aztán dõlt csak el, nem hinném, hogy annyira beüthette a fejét, hogy agyrázkódást kapjon. De vigyétek el orvoshoz, ha megnyugtat.
Vidd ügyeletre. Ha hány a gyerek, az nem az ijedtségtõl van, hanem valószínû agyrázkódása van. Ha az 1 évesem úgy esett volna el, hogy hány, nem kérdezgetem itt, hanem orvoshoz viszem. Kislányom majdnem 3 évesen esett el úgy, hogy rá másfél óra múlva kezdett hányni. Egybõl ügyelet, 2 napig benn tartották, infúziót kapott. Vidd orvoshoz!
Mijét ütötte meg?
az a baj-hogy egy ilyen pici gyereknél nehéz eldönteni.inkább menjen az ember 10szer hiába-mint egyszer nem.látatlanban senki nem tudja megállapitani, mi a baj
Én is azt javaslom, hogy legalább hívj fel egy orvost. A védõnõre én ilyen esetekben nem hallgatnék, õ nem orvos, és hát mondott már nekem védõnõ olyan egetverõ ostobaságokat, hogy csak lestem. Nekem volt már agyrázkódásom gyerekkoromban. Nem estem nagyot, csak nagyot koppant a fejem és rossz helyen ütöttem meg. Rögtön utána hánytam és utána még párszor, egyéb tünetem nem volt.
A kicsi gyerekek hányhatnak a sírástól, ez tapasztalat :-(, de ha téged megnyugtat, hívd fel az ügyeletet, mond el nekik mi történt, õk adnak tanácsot. Ha pesti vagy a Heim Pál kijáró ügyeletét javaslom, nagyon rendesek, ha úgy ítélik meg, nem kell azonnali orvosi segítség akkor elmondják, mire figyelj, mit kell tenned.
Nem kell minden aprósággal az ügyeletre szaladgálni. A lányom is volt már hasonlóképp, jó nagyot esett hátrafelé, beütötte a fejét is. Rettentõen sírt és mikor felemeltem kicsit visszahányt a nemrég megevett tápszerbõl. Nem lett semmi baja, 1-2 perc alatt megnyugodott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Azért nem szaladtam rögtön az ügyeletre, mert nem furcsa a viselkedése, mindenre reagál, és a védõnõ is megnyugtatott azóta telefonon, hogy valószínüleg egy eldõléstõl nem lesz agyrázkódása.
7.vagyok. Egyébként a drnõ azt mondta, hogy ha 2 napon belül hány, furán viselkedik (nem csak bágyadt, hanem eltérõ a megszokottól), a szemei nem egyformák, nem egyformán használja a 2 oldalát az mind agyrázkódás jele.
Vidd el mindenképpen!
Szerintem orvoshoz kellene vinned, ijedtségtõl nem hánynak a gyerekek. Ettõl függetlenül lehet, hogy csak egy nagyon enyhe agyrázkódása van, de én nem nyugodnék meg amíg nem látja orvos.
A kérdező hozzászólása: Ha van egyensúlyérzéke, és reagál mindenre amit kérdezek, akkor megnyugodhatok? A hányás idegesít nagyon.
A kérdező hozzászólása: Elõször a fenekére huppant, aztán eldõlt, szerintem megüthette a fejét, azért vagyok megíjedve.
Agyrázkódás esetén szédülne.
Nekem is vot agyrázkódásom, én rögtön be is kakiltam. Azt mondták attól volt, még jó, hogy anyám elvitt orvoshoz, pedig nem gondolta, hogy ez is tünet.

5honapos kisfiam szinte fekete hajjal szuletett. Az apja is fekete haju, en sotet barna. Most kisfiam elkezdett szokulni, teljesen vilagos a haja. Nehol mar réz szinu. Ez hogy lehetseges?

Legjobb válasz: Nem csak a szülõktõl örökölhet hajszínt, a nagyszülõktõl, dédszülõktõl, ükszülõktõl is. Tehát konkrétan bárkinek születhet bármilyen hajszínû gyermeke.

Nem csak a szülõktõl örökölhet hajszínt, a nagyszülõktõl, dédszülõktõl, ükszülõktõl is. Tehát konkrétan bárkinek születhet bármilyen hajszínû gyermeke.
na én meg pont fordítva voltam tej szõkén születtem és 6hónapos koromra sötét barna lettem. szüleim csak néztek mikor oda adtak a kezükbe hogy milyen a hajam színe :) nekünk is sötét a hajunk a babámé meg világos "egyenlõre még" 5hónapos õ is :)
Mi a férjemmel barna hajúak vagyunk. Férjem barna szemû, én zöldes-kék. Kisfiunk barna hajjal, barna szemmel született, most tejföl szõke:) Kislányunk is szõke de kék szemû, az apja mindig "dicsekszik", hogy tiszta apjalánya a kiscsaj:) Kislányunk középbarna hajjal született.
Lehetséges, nálunk 18 hónapos a kicsi és napjába többször is van kaki ami igen híg.Az elözõ 4 fognál is így volt.
Igen, lehet többször kaki, ami hígabb és elég bûzös is (savanyú szagú).
A kérdező hozzászólása: Köszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!