Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy orvos (104 db)

Lehetséges, hogy orvos legyek? 18/L

Most fodrásznak tanulok, ebben az évben végzek, majd érettségizni fogok. Miből kell emelt érettségit tennem, hogy orvos lehessek (fizika, biológia, kémia)? Ezen belül is a belgyógyászat illetve a sebészet érdekel. Attól függetlenül, hogy szakiskolát végzek lehetek még orvos?

Legjobb válasz: Lehetséges, de gondold meg. Az orvos nem 2-3 éves képzés mint a fodrász. Most vagy 18, az érettségi még 3 év, + 5 év orvosi egyetem+szakosodás. Majdhogynem 30 évesen leszel szakorvos, ha egyszer sem hasalsz el, ráadásul még akkor is csak rezidens leszel.

Lehetséges, de gondold meg. Az orvos nem 2-3 éves képzés mint a fodrász. Most vagy 18, az érettségi még 3 év, + 5 év orvosi egyetem+szakosodás. Majdhogynem 30 évesen leszel szakorvos, ha egyszer sem hasalsz el, ráadásul még akkor is csak rezidens leszel.
6 év az egyetem és még utána szakosodsz és az még pár év és csak utána lennél szakorvos.
Ha sebész akarsz lenni akkor az 6 év az általános orvosi és még + 7 év a sebészeti szakosodás, szóval az 13 év + még az érettségi 3 , szóval 18+16=34 éves lennél mire teljes sebész lennél.
Lehetsz, de csak akkor ha nagyon akarod. Tényleg jól meg kell gondolni. Én is egy 18 éves lány vagyok. Ötéves gimibe járok és csak jövõre érettségizek, mire az a szakorvos leszek, ami szeretnék, ott leszek 32 éves. De egyáltalán nem fogom bánni. Szóval ha tényleg akarod, akkor gyerünk!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) Igen tudom, hogy a képzés idöbe telik ahhoz, hogy orvos lehessek de, hogy igazán jó legyek ahhoz életem végéig tanulni kell. Nagyon is érdekel apukám is egészségügyben dolgozik, ezért foglalkoztat. Utolsó: Èn sem fogom bánni, menjunk! :)

Olyan lehetséges, hogy Orvosi Egyetemre valakit csak úgy be tudnak "dugni? " Gondolok itt arra, hogy kissebségi önnkormányzat segítségével, vagy ilyesmi!?

Egyik ismer?söm állítólag beszélt velük (Roma származású) és azt mondták neki, hogy van ilyen, de szerintem nincs, mivel azért csak Orvosi Egyetem, nem egy himbi-limbi kis OKJ-s szarság. Szerintetek?

Legjobb válasz: Igen én is így gondolom..azért oda igen kemény pszichikai alkalmasság kell, elõtte ilyen-olyan vizsgálat, szûrés..nem hiszem, hogy csak úgy el lehet ezt intézni...elég színvonalas az orvosi ahhoz, hogy bárkit bedugjanak..ennyi erõvel minden 2. ember lehetne orvos...

A kérdező hozzászólása: Igen én is így gondolom..azért oda igen kemény pszichikai alkalmasság kell, elõtte ilyen-olyan vizsgálat, szûrés..nem hiszem, hogy csak úgy el lehet ezt intézni...elég színvonalas az orvosi ahhoz, hogy bárkit bedugjanak..ennyi erõvel minden 2. ember lehetne orvos...
Ha be is tudják dugni, de tanulni nem tudnak helyette! Sõt, ahhoz is sok pénz kell, hogy a könyveket megvegye, és az egyéb eszközöket, amit kérnek a hallgatóktól.
Ha nincs meg a pontszám, akkor kétlem h el lehet intézni

Érdemes betegjogi tanácsadóhoz, vagy ügyvédhez fordulnom? Lehetséges, hogy orvosi gondatlanság történt?

A terhességem 25. hetében a babámnál nem találtak szívhangot. A kórházi zárójelentésből nem derült ki a halál oka, viszont a vércsoportom igen, RH-. Ilyen esetben elvileg ellenanyag vizsgálatra lett volna szükség, még a várandósság elején, de a 12. heti laborvizsgálatok teljesen elmaradtak, a fogadott orvosom nem csinálta meg, a legelső vérvétel csak a 16. héten volt, az is csak az AFP vizsgálat miatt.

Legjobb válasz: az ellenanyagot a szervezeted csak a második rh+ baba után kezdi el termelni. szóval, ha elsõ babád volt, akkor szerintem nem érdemes. részvétem a kicsi miatt :(

az ellenanyagot a szervezeted csak a második rh+ baba után kezdi el termelni. szóval, ha elsõ babád volt, akkor szerintem nem érdemes. részvétem a kicsi miatt :(
A kérdező hozzászólása: Ez igaz. De nem tudom mi van az olyan terhességekkel amirõl a nõ esetleg nem is tud. Úgy értem amik nagyon hamar spontán vetéléssel végzõdnek, és csak annyit lehet észrevenni, hogy a ciklus késik 1-2 hetet. Azok vajon számítanak ilyenkor??
Elvileg kötelezõ minden terhesnél a vércsoport meghatározás és Rh- vcs. esetén antitestszint meghatározás is. VISZONT az Rh-összeférhetetlen terhességnek nagyon jellegzetes tünetei vannak a magzaton (mindenhol ödéma, sárgaság, magzatvízben magas bilirubin, fokozott vérképzésre utaló jelek stb) emiatt kizárt, hogy nem vették volna észre a boncoláskor... Valamint szerintem a 25. héten történõ elhalás túl korai ebben a betegségben, vagyis valószínûbb, hogy más ok áll a háttérben. Magyarul, a bíróságon nagyon nehéz lesz (kb. lehetetlen, a negatív boncolási lelet fényében) az ok-okozati összefüggést bizonyítani az elmaradt vizsgálatok és a magzat halála között.


Ez normális vagy lehetséges hogy orvosi probléma áll fenn?

már minimális alkohol fogyasztása után is jelent?sen csökken a teljesít?képességem,úgyértve hogy már 1-2deci bor után is probléma van az erekcióval.Úgy tudom hogy ez csak nagy mennyiség? alkohol fogyasztásakor van így,kevésnek éppen hogy növelnie kéne a nemi vágyat. Szerintetek orvoshoz kell ezzel fordulni?

Legjobb válasz: szerintem, ne igyál ;)

szerintem, ne igyál ;)
Szerintem se. Inkább csinálj valami értelmeset helyette. Pl.: szilvásbuktát. Az is növeli a nemi vágyat :-)
Aranyszabály, hogy a nemi vágy erõssége az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenesen arányos, a potencia pedig fordítottan arányos. :) Persze egy bizonyos mennyiség után a vágy sem nõ tovább, a potencia pedig eléri a 0-t. Szerintem amúgy nem igazán normális, lehetséges, hogy nálad speciálisan ilyen a szervezet reakciója az alkoholra. Ez esetben Ön dönt: iszik vagy ... :)
A te esetedben normális. Rengeteg ember fokozottan intoleráns az alkohollal szemben. Másnak ilyen kevés bor még nem okoz ekkora rendellenességet. Úgy látszik ezt is úgy kell kezelned mint az autózást (0% alkohol).

Volina fog. Gátlót írt fel az orvosom! Rá van írva, hogy asztmás rohamot is okozhat, ez nekem pláne kellemetlen, mert asztmás vagyok! Lehetséges, hogy ettől rohamom lesz? Van valaki, aki asztmás és ezt a bogyót szedi?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Amikor elkezdtem az antidepi szedését, még két napot vártam vele, mert lehetséges mellékhatásként annyi minden volt feltüntetve, éppen csak az nem hogy macskát fogok fialni, és annak kutya lesz a keresztapja. Na ezt csak viccnek szántam így szombat este. Úgy voltam vele rosszabb már nem lehet a helyzetem elkezdtem szedni. Egyetlen egy negatív mellékhatás jelentkezett nálam, hogy álmosabb voltam két hétig, de a napi három rohamom elmulasztotta. Tehát a lehetséges, még nem azt jelenti, be is következik. De mivel asztmás beteg vagy felhívnám az orvost és megnyugtatás képpen megkérdezném õt magát a helyzetrõl. Mert tudat alatt benned van a félsz, hátha a gyógyszertõl rohamot kapok mi lesz. És az is kiválthat ám asztmás rohamot, ha bepánikolsz, holott a gyógyszernek semmi köze hozzá. Remélem segítettem.Szép estét neked!

Kedves kérdezõ! Amikor elkezdtem az antidepi szedését, még két napot vártam vele, mert lehetséges mellékhatásként annyi minden volt feltüntetve, éppen csak az nem hogy macskát fogok fialni, és annak kutya lesz a keresztapja. Na ezt csak viccnek szántam így szombat este. Úgy voltam vele rosszabb már nem lehet a helyzetem elkezdtem szedni. Egyetlen egy negatív mellékhatás jelentkezett nálam, hogy álmosabb voltam két hétig, de a napi három rohamom elmulasztotta. Tehát a lehetséges, még nem azt jelenti, be is következik. De mivel asztmás beteg vagy felhívnám az orvost és megnyugtatás képpen megkérdezném õt magát a helyzetrõl. Mert tudat alatt benned van a félsz, hátha a gyógyszertõl rohamot kapok mi lesz. És az is kiválthat ám asztmás rohamot, ha bepánikolsz, holott a gyógyszernek semmi köze hozzá. Remélem segítettem.Szép estét neked!
Hát ha rá van írva, akkor nyilván lehetséges. De hihetetlen, hogy vki el tudja olvasni a tájékoztatót, ez ritka dolog):) De szerintem hívd fel az orvosod, és kérdezd meg tõle, lehet-e probléma.
Az csak azt jelenti h volt akinél okozott (vagy rohama volt a gyógyszer szedése alatt, és nem lehetett bizonyítani h nem a gyógyszertõl van) Néhány gyógyszerre azt is ráírják h hány százalékban :) na de biztos ami biztos azért hívd fel az orvost, csak a megnyugvás végett.
Kisfiam asztmás és van olyan, kimondottan az asztmára kapott gyógyszere, ami mellékhatásként asztmás rohamot okozhat :=)! Nem hittem a szememnek, amikor elolvastam! De évek óta szedi és szerencsére nincs semmi baja. Szerintem te is nyugodj meg, kérdezd meg az orvosodat és ha javasolja, nyugodtan kezdd el szedni.

Lehetséges, hogy csak a szülés levezetéséhez fogadok orvost?

Azért kérdezem, mert még nem tudom, hogy Budapesten, vagy vidéken, az állandó lakhelyemen fogok szülni. Ezt több tényez? is befolyásolja. Terhesgondozásra most itt járok, Budapesten, nem magánrendelésre.

Legjobb válasz: Ha találsz valakit, aki vállalja... nem szokványos kérés, az biztos. De ha nem tudod, hol szülsz, akkor hol fogadsz orvost? Nehezen tudom elképzelni, hogy egy szülész nekiindul az országnak, ha telefonálsz, hogy elfolyt a magzatvíz. Ha bemész egy kórházba szülni és ott szólsz egy orvosnak, az nem felfogadás. Olyankor az ügyeletes orvos jön. Egy kérdést mindenesetre megér...

Ha találsz valakit, aki vállalja... nem szokványos kérés, az biztos. De ha nem tudod, hol szülsz, akkor hol fogadsz orvost? Nehezen tudom elképzelni, hogy egy szülész nekiindul az országnak, ha telefonálsz, hogy elfolyt a magzatvíz. Ha bemész egy kórházba szülni és ott szólsz egy orvosnak, az nem felfogadás. Olyankor az ügyeletes orvos jön. Egy kérdést mindenesetre megér...

Nagypapámnak műtétje lenne, de az orvosok szerint lehet, hogy nem érkezik meg a vér a kiírt időpontig. Lehetséges, hogy vért adjak a műtéthez?

Holnapra van kiírva a m?tét, már egyszer eltolták az id?pontot, a család nem szeretné, ha tovább halogatnák. Az orvosok délután mondták, hogy lehet, hogy nem érkezik meg a vér, és akkor nem tudják megm?teni(!?)... Arra lennék kíváncsi, hogy lehetséges-e, hogy holnap reggel vért adjak, amit felhasználhatnak a m?téthez (persze csak ha megfelel? a vérem)?

Legjobb válasz: hát, ha holnapra van kiírva, akkor már valszeg késõ a véradás. Egyébként lehetséges, hogy küldj vért név szerint. Feltéve, ha egyezik a vércsoportotok, és nincs akadálya a véradásodnak. (engem pont tegnap utasítottak el, mert 1980 és 1996 között több, mint egy évet töltöttem angliában) Ha holnap reggel felhívod a véradót, meg tudják mondani, hogy megérkezik-e a vér. De sanszos, hogy nem.

hát, ha holnapra van kiírva, akkor már valszeg késõ a véradás. Egyébként lehetséges, hogy küldj vért név szerint. Feltéve, ha egyezik a vércsoportotok, és nincs akadálya a véradásodnak. (engem pont tegnap utasítottak el, mert 1980 és 1996 között több, mint egy évet töltöttem angliában) Ha holnap reggel felhívod a véradót, meg tudják mondani, hogy megérkezik-e a vér. De sanszos, hogy nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Egy telefont biztosan megér...
Szivesen! És ha jó a véred, de mégis elmarad holnap a mûtét, a következõ idõpontra még simán küldhetsz. Kell majd a beteg neve, taj száma, meg az összes adata, a kórház neve, az operáció pontos dátuma. Asszem ennyi. Vérellátóban elmondják.

Tegnap voltam uh-on, és mondta az orvos, hogy már kéne lennie embriónak 7hetesen, a szikhólyag nő a petezsák is, és 4nap múlva kell menni, hogy legyen benne embrió. Lehetséges hogy addig ott lesz? At is mondta hogy a vártnál kisebb.

Legjobb válasz: Lehetséges,hogy ott lesz.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a 7 hetet.Ha késõbb volt peteérésed,mint középidõ,akkor lehet kisebb.Én is így voltam,mindig 1 héttel kisebb volt a babám,és késõbb is született 1 héttel a kiírt idõponttól.:)

Lehetséges, hogy ott lesz.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a 7 hetet.Ha késõbb volt peteérésed, mint középidõ, akkor lehet kisebb.Én is így voltam, mindig 1 héttel kisebb volt a babám, és késõbb is született 1 héttel a kiírt idõponttól.:)
Lehet, hogy késõbb fogant! Szerintem ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, kicsit megnyugodtam, de igazából majd holnap tudok csak, mert akkor kell mennem uh-ra. szorítsatok:)

Az egyik ismerősöm 2 hete szült és mesélte milyen iszonyú fájdalmai voltak. Könyörgött EDA-ért de nem adtak mert a doki szerint "Meglesz ez a baba anélkül is!" Lehetséges, hogy ezt tegye egy orvos?

Tény hogy meglett de azokat a fájdalmakat nem kívánja vissza a barátn?m és megfogadta ez volt az utolsó szülése! Lehetséges hogy ezt tegye egy orvos???

Legjobb válasz: Igen, lehetséges, bár törvény szerint nem tehetné meg. Én az elsõt farfekvéssel szültem meg, és a végén már elég nehezen bírtam, kértem a szülésznõt, hogy adjanak valamit, mire az volt a válasz, hogy a szülés fájdalommal jár, és ezzel lezárta a dolgot... A másodiknál már így készültem, hogy tudtam, hogy nem fognak fájdalomcsillapítót adni, de szerintem azért kibírható, csak az utolsó fél óra elég nehéz. Sajnos én úgy látom, hogy sok vidéki kórházban luxus a fájdalomcsillapítás. Akik ugyanakkor szültek, mint én, azok közül sem kapott senki.

Igen, lehetséges, bár törvény szerint nem tehetné meg. Én az elsõt farfekvéssel szültem meg, és a végén már elég nehezen bírtam, kértem a szülésznõt, hogy adjanak valamit, mire az volt a válasz, hogy a szülés fájdalommal jár, és ezzel lezárta a dolgot... A másodiknál már így készültem, hogy tudtam, hogy nem fognak fájdalomcsillapítót adni, de szerintem azért kibírható, csak az utolsó fél óra elég nehéz. Sajnos én úgy látom, hogy sok vidéki kórházban luxus a fájdalomcsillapítás. Akik ugyanakkor szültek, mint én, azok közül sem kapott senki.
Szia! Lehet hogy felháborítónak tartod, de valószínû, hogy az orvos azért mondta hgy meglesz anélkül is, mert az EDA lelassítja a szülés folyamatát, és már lehet hogy úgy látta, hogy nem kellene lassítani. Nagyon sok kórházban még csak lehetõség sincs EDA-ra.A barátnõd biztos elfelejti majd ezeket az élményeket és boldogan nevelgeti majd a babáját...ki tudja lehet egy év múlva jön a másik baba.
Simán ki lehet bírni EDA nélkül is.A barátnõd túlragozza azt a "szörnyû és kegyetlen" fájdalmat, ami akkor van.Majd elfelejti a fájdalmat, és boldogan fog vállakozni egy második babára. Amúgy az EDA tényleg sokszor lelassítja a szülés folyamatát, és ha elég gyakoriak a fájások, és rendben megy minden, nem szeretik alkalmazni az orvosok.
Az orvosnak joga van eldönteni hogy ad-e EDA-t vagy sem, miután az EDA egy idõre megrekeszti a normális vajudás idejét, ezáltal a szülõ nõ ki van téve annak hogy idõ elõtt elfárad nem marad ideje megszülni a babát, ha a szülõ nõ kimerül, elfárad a babát is veszélybe sodorhatja a folyamat természetellenes lassítása, ha gond van az pedig a szülést vezetõ orvos felelõssége. Ha pedig õ úgy döntött nincs szükség EDA-ra akkor nincs, és ez korántsem biztos hogy szívtelenség, vagy felelõtlenség, sokkal inkább következetesség, és valahol a vigyázás a szülõ nõre és a babára.
Na, akkor tisztazzuk a dolgokat: Az EDA LEROVIDITI A VAJUDAST, jelentosen. Viszont MEGHOSSZABBITHATJA A KITOLASI SZAKOT, ezert fontos, h a szulo no egyuttmukodjon, es azt csinalja, amit a doki mond. Ha azt mondja, nyomni kell, akkor nyomni kell, nincs mese. Akkor nem lesz hosszabb a kitolas. Fel kene mar fogni, h nem kene ezekkel a buta dogmakkal ijesztgetni a noket, h fajdalommal szulod meg gyerekedet, mert azt ugy kell, pont. Nem kell, lehet a fajdalmat csillapitani, ezt torveny is szabalyozza, a fajdalom csilapitasara valo jog nem ujkeletu. Nagyon sajnalom azokat, akik olyan helyen szulnek, ahol felresoprik ezeket a jogokat, vagy egyaltalan meg sem teremtik a lehetoseget annak, h a szulo no kerhesse a fajdalma csillapitasat.
Meg vmi, utolso vagyok. Egyebkent az a helyzet, amit a kerdezo ird, lehet helyes magatartas is az orvostol, ugyanis EDA adasara csak bizonyos szakaszaig van lehetoseg a szulesnek, ez 2 ujjnyi tagulas, nem tobb es nem kevesebb. Azert, mert a szules ekkor mar biztosan elindult, de a kitolas nincs kozel. Kozeli kitolasnal, pl. 4 ujjnyi tagulasnal (pont, mikor a legjobban faj) mar nem adjak be, mert akkor valoban nehezebb kitolni a babat, mert a tolofajasokat is elfedi. Ezert jol meg kell gondolni az elejen, es kerni, akkor is, ha a fajdalom nem tul eros, sok kismama elkoveti azt a hibat, h legyint 2 ujjnyi tagulasnal, h ez kibirhato, nem kell EDA, aztan kesobb meg jol jonne, de mar nem kaphat.
nem tudom h lehetséges-e, de én természetesen szültem, minden fájdalomcsillapitás nélkül, nem mondom h nem fáj, mert közben kinomban a falat le tudtam volna kaparni, de ezt a fájdalmat pillanat alatt elfelejted mikor a babóca kijön. és még egyszer is igy szülnék. ne félj a szüléstõl, de ha persze lehetõséged lesz a fájdalomcsillapitásra élj vele!!!! 12 napos kisfiú anyukája
Az elõzõ válaszolónak: Ok, tiszteletben tartjuk, de akkor talán nektek sem kellene kapásból lepontozni azokat, akik azt írják, hogy ki lehet bírni fájdalomcsillapítás nélkül is. (Amúgy nem én voltam, de teljesen egyetértek vele)

Lehetséges, hogy enyhe autizmust (vagy legalábbis ehhez hasonló betegséget) nem vesznek észre az orvosok és nem lesz diagnosztizálva az illető?

Egyik közeli ismerősöm mutat ilyen tüneteket. Van ennek jelentősége? Ha tegyük fel, tényleg van nála valami ilyesmi zavar, akkor jót, vagy pont rosszat tenne neki az, hogy orvosilag kimondják róla és ezzel a szemébe van mondva, hogy "nem normális". Legalábbis, ha nekem ezt mondaná egy orvos, akkor biztos, hogy rontana az önbizalmamon. Viszont, ha a másik oldalát nézzük: lehet, hogy bizonyos dolgok kezelhetők lennének és jobban boldogulna az életben.

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy mivel semmi sem tûnt fel, ezért nem is vizsgáltak meg. Másrészt viszont nem is nagyon tudnak segíteni az autisztikus egyének beilleszkedésében.

Lehetséges, hogy mivel semmi sem tûnt fel, ezért nem is vizsgáltak meg. Másrészt viszont nem is nagyon tudnak segíteni az autisztikus egyének beilleszkedésében.
A kérdező hozzászólása: Ez a dilemmám, hogy szerintem az említett ismerõsöm határozottan mutat erre utaló jeleket, de lehet, hogy õ nem is sejti magáról, hogy valami ilyesmi eltérése van. Azt nem tudom, hogy ha szóba hozom neki és kivizsgáltatja magát, akkor ez használna neki, mert végre választ kapna egy csomó mindenre amit esetleg érez is belül, hogy más, mint az emberek többsége és tudnának segíteni neki, hogy mit, hogy kezeljen az életében. Vagy pont az ellenkezõje lenne a hatás, hogy erre a tényre teljesen magába roskadna. Nem tudom, mi legyen. Azt se tudom, hogy én vagyok az egyetlen akinek feltûnt ez vele kapcsolatban, vagy másnak is feltûnt, csak hasonló okokból vannak õk is csöndben, mert tanácstalanok
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem feltétlenül vesz észre egy orvos, aki évente pár alkalommal lát valakit, de még egy pedagógus sem, hiszen neki meg nem ez a szakterülete, fõleg, hogy ha enyhe formáról van szó. Szülõnek kéne gyanakodni, de õ se biztos, hogy felismeri a jeleket, mert neki meg mivel minden nap látja a gyerekét, ezért az természetes neki amilyen. Én se tudok túl sokat egyébként errõl, te valamilyen formában érintett vagy? Van ilyen ismerõsöd, esetleg te vagy személyesen érintett?
Az autizmustól sokkal enyhébb megjelenési formát Asperger-szindrómának nevezik. Nagyon sokaknál nincs is azonosítva, de együtt élnek vele. Azt hiszem, személyem is egyébként. Öcsém autista, õ éles hangok hallatán leveti magát a földre és vonyít, nálam ez egyáltalán nem ilyen súlyos, de nagyon tud zavarni. A rendszerezési kényszer, vagy a dolgok egy meghatározott és szigorú rendben történõ végzése is elég jellemzõ, e sorolhatnám estig.

