Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy mindig ugyanannyi (2 db)

Lehetséges, hogy még mindig ugyanannyi a tartásdíj 13 év elteltével?

A férjemt?l 13 éve váltam el. Azóta én nevelem a két gyerekemet. Akkor 35000 forintban egyeztünk meg, mint gyerektartási összegben. Ma is ugyanannyit utal nekem. A szerz?désben lehetett olyan, hogy mindig ugyanannyi a havi jutattási díj?

Legjobb válasz: igen. lehet százalékosan és fix összegre megjelölni. a te esetedben valószínûleg az utóbbi a helyzet. lehet rajta változtatni, de ha jól tudom, ha meg is egyeztek róla, akkor is bíróság kell a dologhoz.

igen. lehet százalékosan és fix összegre megjelölni. a te esetedben valószínûleg az utóbbi a helyzet. lehet rajta változtatni, de ha jól tudom, ha meg is egyeztek róla, akkor is bíróság kell a dologhoz.
Igen, ahogy eõttem is írták, meg lehet állapodni fix összegben és a mindenkori fizetése bizonyos százalékában is. Én úgy tudom, hogy a válás után csak 5 évig lehet kérni a változtatást a bíróságon, de lehet, hogy kivételes esetben tovább is. Ha a volt férjeddel jó viszonyban vagytok, akkor esetleg mondhatod neki, hogy adhatna kicsit többet, és ha normális és belemegy, akkor nem fontos a bíróság.
Amikor a szüleim elváltak (20 éve), a bíróság 1024 Ft-ot ítélt meg gyerektartásként. Apámat azóta sem lehet kötelezni több gyerektartás fizetésére, miután a végzésben konkrét összeget jelöltek meg anno, és nem volt benne a szerzõdésben, hogy inflációkövetõnek kellene lennie... Azt mondták a bíróságon, hogy be lehet éppenséggel perelni, de teljesen céltalan lenne, mert ezzel az erõvel minden évben új eljárást is indíthatnánk, a perköltség és az ügyvédi költség pedig magasabb lenne, mint a megemelt összeg. Nem érdemes elválni... :P
Ha 35000 ben állapodtatok meg akkor az annyi, hacsak nem mész bíróságra emelést kérni, de ha nem indokolt nemkapsz. Ha százalékos, akkor az aktuális bérének a kialkudott százalékát kell adnia, és ha munkanélkül van akkor semmit.
Hát ez katasztrófa. Azóta csak 13szor volt infláció. :)

Mi van akkor, ha ugyanannyi pontom van, mint a ponthatár? Vagy lehetséges olyan, hogy aki a ponthatár felett van és nem veszik fel?

Tegyük fel, hogy x. szakra 410 a ponthatár, nekem pedig 410 van. Ilyenkor mi a helyzet? Tegyük fel vany 8 ember akinek 410 pontja van, de már csak 4 hely van, akkor kik kerülnek be? Akik els?nek jelölték be? De ha ilyen nincs akkor mi fog történni?

Legjobb válasz: Nem véletlen van a ponthatár. Mégis mi értelme lenne, ha több ponttal se kerülnének be az emberek? 410 ponttal felvesznek, azt jelenti, h nálad húzták meg a határt. Pl az irányszám 50 fõ. Jelentkeznek 60-an. Az elsõ 45 fõnek mondjuk 420 pontja van, a következõ 10-nek pedig 410. Vagy azt csinálják, h 55 embert vesznek fel, és 410 lesz a ponthatár, vagy csak 45-öt és 420 a ponthatár. Olyan nincs, h megvan a pontszámod és nem vesznek fel. Remélem érthetõ.

Nem véletlen van a ponthatár. Mégis mi értelme lenne, ha több ponttal se kerülnének be az emberek? 410 ponttal felvesznek, azt jelenti, h nálad húzták meg a határt. Pl az irányszám 50 fõ. Jelentkeznek 60-an. Az elsõ 45 fõnek mondjuk 420 pontja van, a következõ 10-nek pedig 410. Vagy azt csinálják, h 55 embert vesznek fel, és 410 lesz a ponthatár, vagy csak 45-öt és 420 a ponthatár. Olyan nincs, h megvan a pontszámod és nem vesznek fel. Remélem érthetõ.
De szép mese... komolyan mondom, hogy megkönnyeztem.
Nem hiszem, hogy utána nyomoznának ilyeneknek és valószínûleg nem is szabad ilyen miatt megkülönböztetni! A rendõrtisztin és a nemzetvédelmin lehet szó ilyesmirõl, de a többi egyetemen, fõsulin nem!
A kérdező hozzászólása: Konkrétan azt mondták, hogy egy párt tag volt. Magyarországon nagyon nem kedvelik ezt a pártot, gondolom tudja mindenki melyikrõl van szó. Lehet ez kizáró ok? Bár hivatalosan biztos nem.
"Tegyük fel vany 8 ember akinek 410 pontja van, de már csak 4 hely van, akkor kik kerülnek be?" - Akkor felveszik mind a nyolcat. A ponthatárokat akkor álalpítják meg, amikor már eldöntötték, kiket vettek fel egyáltalán. Egyébként egész biztosan valamit elrontott az a bizonyos jelentkezõ. Ha Te sem tudsz pontosabb részleteket, akkor ez a legbiztosabb.
Tényleg ne aggódj. 100%ra mondom, h ha megvan a pontod és mindent jól csináltál, akkor felvesznek:) Amikor én jelentkeztem tavaly, akkor is terjedtek a hülyeségek:D Olyanokat mondtak, h a fülem kettéállt...
A kérdező hozzászólása: Nem azért. Pontosabb részleteket nem tudok. Azért tettem fel a kérdést, hogy ha valaki tud ilyenrõl az tudjon válaszolni, mert érdekelne.
Vszínûleg azért, mert vmit elrontott. Pl. nem küldte be idõben a jelentkezési lapot, nem csatolt pontokat igazoló dokumentumot stb. (Pl. hiába kapsz 35 pontot egy nyelvvizsgára, ha nem küldesz róla papírt akkor nem adnak pontot..)
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak hallottam olyan esetet, hogy valaki ponthatár felett volt és nem vették fel. Nem tudom mi miatt...
Az elõzõ rendszerben volt olyan, hogy valakit azért nem vettek fel, mert például egyházi iskolában érettségizett, vagy a szülei értelmiségiek voltak. De ma már nincs ilyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!