Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy legyen az ember, (6 db)

Lehetséges az hogy valaha láthatatlan legyen az ember?

Vagyis hogy van e ilyen irányú kisérlet mint ahogy eggyik másik fantasztikus filmben látható?

Legjobb válasz: definicíó kérdése. Ha az mondod az a láthatatlanság, hogy a fény akadálymentesen, bármifajta behatás nélkül áthalad rajtad, akkor nem. (illetve elvileg igen, de akkor nem csak a fény, hanem minden más is, azaz megszünsz a világ számára létezni minden értelemben, ami nem túl praktikus) Ha azt mondod, hogy az a láthatatlanság, hogy a fény eltérül az egyik oldalon "megkerül" és folytatja az útját a túloldalon, akkor elvileg lehetséges, de nem túl praktikus, mert vagy kell egy ablak amin te kilátsz, de ott látnak tédeg is, vagy nem látsz semmit. Elvileg lehetõség az is, hogy kvantumterepotást használnak, ami azt jelenti, hogy egy adott részecske kvantumállapotát egy egy másik, térben máshol elhelyezkedõ részecskére másolják, ezzel mintegy létrehozzák az adott részecske másolatát. Ezzel elvileg lehetséges a bejövõ fényt lemásolni a túloldalra, azaz látszólag (pontosabban nem látszóan) átugrik az emberen. Aztán lehet láthatatlanság az is, ha látok valamit, de nem ismerem fel nem csak azt, hogy mi az, de azt sem, hogy egyáltalán van ott valami. Ez az álcázás tárgykörbe tartozik. Szóval elvileg lehetséges, gyakorlatilag jelenleg nem, vagy csak részben. (pl. a lopakodó technológia is részben láthatatlanság, de csak bizonyos sugárzási tartományokban)

definicíó kérdése. Ha az mondod az a láthatatlanság, hogy a fény akadálymentesen, bármifajta behatás nélkül áthalad rajtad, akkor nem. (illetve elvileg igen, de akkor nem csak a fény, hanem minden más is, azaz megszünsz a világ számára létezni minden értelemben, ami nem túl praktikus) Ha azt mondod, hogy az a láthatatlanság, hogy a fény eltérül az egyik oldalon "megkerül" és folytatja az útját a túloldalon, akkor elvileg lehetséges, de nem túl praktikus, mert vagy kell egy ablak amin te kilátsz, de ott látnak tédeg is, vagy nem látsz semmit. Elvileg lehetõség az is, hogy kvantumterepotást használnak, ami azt jelenti, hogy egy adott részecske kvantumállapotát egy egy másik, térben máshol elhelyezkedõ részecskére másolják, ezzel mintegy létrehozzák az adott részecske másolatát. Ezzel elvileg lehetséges a bejövõ fényt lemásolni a túloldalra, azaz látszólag (pontosabban nem látszóan) átugrik az emberen. Aztán lehet láthatatlanság az is, ha látok valamit, de nem ismerem fel nem csak azt, hogy mi az, de azt sem, hogy egyáltalán van ott valami. Ez az álcázás tárgykörbe tartozik. Szóval elvileg lehetséges, gyakorlatilag jelenleg nem, vagy csak részben. (pl. a lopakodó technológia is részben láthatatlanság, de csak bizonyos sugárzási tartományokban)
Hõkamerák és lézer sugár elöl lehetséges a láthatatlanság sõt még a mikrohullám elöl is.Csinálsz egy alufólia ruhát.Az nem visszaveri hanem eltéríti a lézert és így nem vesz észre.Havernál kipróbáltuk nem riasztott be a lézer riasztója.Sõt még a hõkamerája se észlelt egy ideig
Most ha olyanra gondolsz, mint egy sci-fiben lévõ történés, olyan "nincs". Viszont arra van elméleti (és talán gyakorlati) lehetõség, hogy ne látszódjék az ember, hiszen megfelelõ optikai eszközökkel (lencsék, tükrök) megvalósítható ez. Persze ez nem olyan egyszerû, mint a filmben, hogy megissza a gumibogyószörpöt és már ugrál is. Inkább úgy mondom, hogy azt a hatást lehet elérni, mintha láthatatlan lenn. Nem pedig azt, hogy láthatatlan.
Ha en lathatatlan lennek meglesnem a csajokat ahh de jo lenne.
Ha az ember fénytanilag láthatatlan lenne, vagyis a testének törésmutatója megegyezne a levegõével, akkor meg is vakulna, mert a szemlencse nem képezné le többé a világot, hiszen annak a mûködése azon alapul, hogy a különbözõ törésmutatójú anyagokba történõ belépéskor a fény megtörik.
Igen, lehetséges - de mindig meg kell mondani, hogy milyen anyagban? És milyen fénnyel? Vízben már sok, csaknem láthatatlan lény létezik (pl. néhány hal, fiatal korában). Az ember is eléggé nehezen lenne látható vízben, ha a bõre átlátszó lenne. Újszülötteknél, mielõtt lerakódna a zsír, elõfordul ilyen. Még a piros vér lehet zavaró... ...azt azért ne felejtsd, hogy akkor te sem látnál! Vagy legalábbis a szemed látszana, ami azért eléggé horrorisztikus (bár gyakorló Quake játékosok már megszokhatták). A msik lehetõség, amirõl már szó volt, az a fény lemásolása (kamera + vetítõ). Itt pedig az irány és a feldolgozási kapacitás számít... Van még egy lehetõség: a fény eltérítése (hogy megkerüljön téged). Ez még igencsak kísérleti stádiumban van - és mellékesen: itt sem látnál semmit.
Még nagyon régen olvastam az RTL teletexten hogy igen, mégpedig egy olyan anyag által amely nem veri vissza a fényt hanem elnyeli vagy valami ilyesmi! Pontosan nem emlékszem, de nem hiszem hogy összejött volna ez a dolog, azóta nem hallottam róla!
a kedves elöttem szóló keveri a szezont a fazonnal. A tesnélküli, vagy ha úgy tetszik lélekutazás, még ha megtámogatod telekinézissel is, hogy materiláis szinten is befolyásolni tudd a környezeted, az nem láthatatlanság. A fizikai testel nem rendelkezõ lények meg nem láthatatlanok, hanem egyszerûen nem rendelkeznek fizikai testtel. Ha már ledorongolsz valakit, akkor lagalább a fogalmak jelentésével legyél már tisztában.
lehetséges, aki a spiritualitásban jártas ismeri ezt a fogalmat, az elõzõ válaszolókat nem minõsiteném, mert a materialista gondolkodásmódjukat nézve azt hiszik amit látnak... és nem hogy lehetséges, hanem létezik! az ember láthatatlansága, a fizikai testét leszámitva utazó lény.. testkilépéssel, amit magasan képzett spirituális emberek használják egyéb célokra.. egyéb halandónak nem adatik meg ez a képesség, kivéve olyan esetek mikor halálközeli élmény stb... ha pedig kiváncsi vagy rá, rengeteg olyan lény vesz jelenleg is körül aminek nincs alakja azaz láthatatlan, ezeket úgymondják a 3.szemmel láthatóvá lehet tenni, de ezt is képzett embereknek ajánlák, de ezt is egy szemmel megtanulni, mert a végén nem tudják megkülönböztetni a valóságtól...
Nem lesnéd meg õket, mert a fizika törvényei szerint ha te magad láthatatlan vagy, nem látsz semmit.

Lehetséges, hogy terhes legyen az ember, ha közben menstruál?

több ismer?sömt?l hallottam, hogy van ilyen, de ennyi er?b?l honnan tudja az ember, hogy tényleg terhes-e?mert nyilván ha megjön, akkor a n? minek vegyen tesztet? mer akkor eszébe se jut.

Legjobb válasz: amúgy nekem eszembe jutott,és vettem tesztet, negatívot jelzett. mennyi rá az esély, hogy tévedett a teszt?

A kérdező hozzászólása: amúgy nekem eszembe jutott, és vettem tesztet, negatívot jelzett. mennyi rá az esély, hogy tévedett a teszt?
A kérdező hozzászólása: fájt a torkom és bevettem egy augmentint, ki is jött. aztán többet nem vettem be, azóta semmi baj. ez is még a teszt elõtt volt.
Milyen gyógyszertõl?
A kérdező hozzászólása: meg egyszer hánytam kicsit, de az szerintem gyógyszertõl volt
A kérdező hozzászólása: nincsenek. csak mintha picit nagyobb léenne a hasam. vagy csak sokat eszem?
Szerintem nem vagy terhes! Egyébként vannak tûneteid vagy valami hasonló?
A kérdező hozzászólása: kb. a 3. mensi lehet. a tesztet 2 hete csináltam
Szerintem várd meg hogy ez most meddig fog tartani és ha vége utána pár nappal tesztelj még egyet!
ja értelek, ha ez már a 2. mensi azóta sztem nem kell félned.
Akkor van nagyobb esélyemha nem pont félidõben van ppeteérésed, és ugye te magad sem tudod mikor van pontosan.Sajnos ilyenkor ugyan kis százalékban, de elõfordulhat. A teszt is tévedhet, érdemes ismételni, ha félsz, vagy megvárni a köv. mensit, hogy egyértelmûbb legyen.
A kérdező hozzászólása: olyan öt napig tartott. most megint megvan, ma jött meg
Az én egyik barátnõm is úgy lett terhes hogy megvolt neki...Hát hogy mennyi az esélye hogy tévedett az attól függ ...Hogy meddig tartott az utolsó mensesed és ha terhes vagy mióta...?!
Szerintem nem vagy terhes. Most én is ebben a cipõben járok, volt egy kis bakim másfél hónapja a fogamzásgátlómmal, tovább szedtem ugyan, az elsõ vérzésem késett egy egy napot (sose szokott késni) a második úgy jött ahogy szokott, de max. 3 napig ha tartottak. Ráadásul rendszeresen feszül a mellem is. Nem hinném, hogy én az lehetek, de ma sztem veszek egy tesztet, mert biztos ami biztos.

Tényleg lehetséges, hogy az ember 100%-ban helyt álljon az élet több területén egyszerre úgy, hogy ne legyenek lemondások?

Ennek a cikknek a kapcsán merült fel bennem ez a kérdés:

Legjobb válasz: Ez egy érdekes cikk, minap egy magyar valami mindent csináló anyuka írta le, hogy vissza ment dolgozni 8 órában a 6 hetes baba mellett, mert a gyerek mellett nem akart lemondani semmiröl sem az elözö életéböl. Az, hogy a csaj jól néz ki a cikben telejsen norma´lis a modell világban és máshol is. nekem a ba´ratnömet 4 héttel a szülés után látogattam meg és egyetlen egy zsírpárnája sem volt, pont mint szülés elött. Nem figyelt az alakjára, egyszerüen ö ilyen, kirakhatnánk most öt is ide, de felesleges, mert ö ennyire keveset eszik és ennyi. Viszont ahhoz, hogy dolgozzon, és edzen kell valaki aki vigyázzon a gyerekekere, mert ez mind idö. Lehet azt mondani, hogy nincsen babysitter, de akkor a kicsi bölcsiben van(már 8 hósan), teljes idöben, plussz amikor edzeni megy az anyuka megint cska beadja az edzöterem megörzöjébe. Otthon kicsinálja a háztartást nem mondja el a cikk, és azt sem, hogy kell-e föznie otthon(valkószínü nem ha mindenki 8-10 órát nincsen otthon). Lehet mondani, hogy feminizmus, de nekem anyaként az a gondolatom, hogy egy anya ne legyen 8-10 órát naponta távol a családjaként, föleg amikor a gyerekek még ennyire picik.

Ez egy érdekes cikk, minap egy magyar valami mindent csináló anyuka írta le, hogy vissza ment dolgozni 8 órában a 6 hetes baba mellett, mert a gyerek mellett nem akart lemondani semmiröl sem az elözö életéböl. Az, hogy a csaj jól néz ki a cikben telejsen norma´lis a modell világban és máshol is. nekem a ba´ratnömet 4 héttel a szülés után látogattam meg és egyetlen egy zsírpárnája sem volt, pont mint szülés elött. Nem figyelt az alakjára, egyszerüen ö ilyen, kirakhatnánk most öt is ide, de felesleges, mert ö ennyire keveset eszik és ennyi. Viszont ahhoz, hogy dolgozzon, és edzen kell valaki aki vigyázzon a gyerekekere, mert ez mind idö. Lehet azt mondani, hogy nincsen babysitter, de akkor a kicsi bölcsiben van(már 8 hósan), teljes idöben, plussz amikor edzeni megy az anyuka megint cska beadja az edzöterem megörzöjébe. Otthon kicsinálja a háztartást nem mondja el a cikk, és azt sem, hogy kell-e föznie otthon(valkószínü nem ha mindenki 8-10 órát nincsen otthon). Lehet mondani, hogy feminizmus, de nekem anyaként az a gondolatom, hogy egy anya ne legyen 8-10 órát naponta távol a családjaként, föleg amikor a gyerekek még ennyire picik.
A cikkhez még annyit, a szerintem ebben semmi sértõ nincs, mindenkinek arra van ideje amire akarja, hogy legyen.
A kérdező hozzászólása: ja és még egy dolog...nem tudom ez a nõ konkrétan hogy csinálja, de én személy szerint a szoptatás miatt sem vagyok még túl rugalmas.11 hónapos a kisebbik fiam, nem azt mondom, hogy baj lenne ha úgy alakulnak, hogy 1 nap nem szopizik, de még nem szeretném elválasztani.
Persze, hogy nem, én csak a kérdezõnek válaszoltam.
Nem mindegy, hogy valakinek egy vagy három gyermeke van!
Igen kedves kérdezõ úgy gondolom mindenre pont elég idõ jut, az edzés nálam 1 óra esténként levezetésnek, párommal és a fiammal is eleget foglalkozom, sõt velük a legtöbbet, úgy gondolom, hogy magamhoz képest 100%ot nyújtok, de ugye kinek mi a 100%, semmi és senki sem tökéletes ugye, nekem nem probléma egyszerre több mindennel foglalkozni.
Az az igazság, hogy ebbõl a cikkbõl nem derül ki minden részlet. Ha látnánk a napját 24órában, akkor lehet kiderülne, hogy nem is egészen úgy van minden, mint ahogy itt leírták. De egyébként gratula neki- biztos vannak ilyen energiabomba anyukák!! Le a kalappal!! Én örülök, hogy a háztartás (160nm ház takarítása, fõzés minden nap, 5emberre mosni vasalni 1500nm kert, stb...) és a 3gyerek mellett jut idõ magamra és a férjemre kicsit... Pedig még nem is dolgozom, de úgy érzem, hogy nyugisabb lenne beülni egy számítógép elé és melózni napi 8órába mint itthon, ahol sosincs megállás. :)
A kérdező hozzászólása: bocs, egy gyerekre...
A kérdező hozzászólása: Igen utolsó, tényleg mindenkinek arra van ideje amire akarja...de tényleg te úgy gondolod, hogy minden területen 100%-ot nyújtasz?Tehát jól megy a munkád a vállalkozásod, ez oké, az edzésbe mindent beleadsz persze, ez talán még "levezetõnek" is jó, a férjeddel is nyilván jó a kapcsolatod, hiszen mikor együtt vagytok gondolom élvezitek egymás társaságát nem marakodtok, de a gyerekekre is jut elég idõ mind e mellett?
Nos szerintem igenis helyt lehet állni több területen is, valakinek megy valakinek nem.6 órás munkám van + egy vállalkozásom is, van egy fiam tanulok, odafigyelek magamra is, ezdek is, a háztartás rendben, páromra is marad idõm, szerintem 24 órába sok minden belefér
Szerintem olyan nincs hogy mindenben 100% helyt alljon az ember. Valami vagy valaki ugyis megsinyli. A nap 24 orabol all. Ha valami plusz dolgot hozzaadsz ehez a 24 orahoz akkor azt az idot valahonnan el kell venni megha csak napi fel orarol van is szo. El lehet venni ezt a szabadidodbol, a gyerekeddel toltott idobol, a ferjeddel toltott idbol, haztartasbol, alvasidobol... Es maris nem 100% minden.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Hát igen, nem mindegy kinek mennyi energiája van, meg kinek hogy jó az élet...én magamból kiindulva biztos megkukulnék, ha alig látnám a gyerekeimet, fõleg míg ilyen picik...de hát ahány ház annyi szokás:)

Lehetséges, hogy két embernek ugyan az legyen a karmája? Vagy legalábbis kísértetiesen hasonló? Ha igen ez mit jelenthet?

Legjobb válasz: Nem. De ezt nem tudja senki mérni. :) Hasonló dolgok történnek emberekkel több ezer éve, mert unalmas, egyhangú a világ.

Nem. De ezt nem tudja senki mérni. :) Hasonló dolgok történnek emberekkel több ezer éve, mert unalmas, egyhangú a világ.
Mi is a karma? A lélek nevelõdése az egymás utáni életekben, tehát a reinkarnáció eleve feltételezett. A reinkarnáció elmélete szerint viszont a fizikai test halálakor feledés van. Nagyon kicsi a valószinüsége, hogy két (pláne több) ember elõzõ életében ugyanazokat a hibákat és jól cselekvéseket kövesse el, ezek szerint két ember karmája nem lehet azonos. A karmában az elõzõ élet(ek) gondolatainak következménye is benne van, így az azonos karma kizárható. . Ezért csalók a magukat "karma-látók"-nak nevezõk, hiszen ahhoz ismerniük kéne elõzõ életem tetteit, gondolatait is.

Szerintetek lehetseges hogy egy ember cak egyszer legyen szerelmes az eleteben?

Legjobb válasz: Mondjuk en meg 30 se vagyok,de szerintem egyszer lehetunk csak szerelmesek. Az egy mas teme hogy valaki tetszik,stb. De a szerelem lehetetlen hogy 2-szer megismetlodjon.Szerintetek??

A kérdező hozzászólása: Mondjuk en meg 30 se vagyok, de szerintem egyszer lehetunk csak szerelmesek. Az egy mas teme hogy valaki tetszik, stb. De a szerelem lehetetlen hogy 2-szer megismetlodjon.Szerintetek??
A kérdező hozzászólása: (tema)
pedig ez lehetséges. Édesanyám 6 évig volt özvegy, tavaly megismerkedett egy emberrel és azóta nagy a szerelem :)
A kérdező hozzászólása: Gratula neki!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!