Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy hónapos babának (35 db)

Lehetséges hogy 10 hónapos babámnak elegendõ napi 1 alvás?

Még 2x alszik, 9 körül kel, délben és 4kor alszik. Este nem tud elaludni 10 óra elõtt. Ha a déli alvàst el tudom húzni 2ig akkor vajon elég lenne a napi 1 vagy ebben a korban még kell a 2? Tudom minden baba más, de tapasztalatok érdekelnének!

Legjobb válasz: Enyém most múlt 10 hónapos, és már kezd átállni a napi egy alvásra. Ráadásul õ nem is 9-kor kel, hanem 7-kor vagy elõbb, és még így is elég neki. Szerintem ha 2-kor lefekszik és alszik 2 órát akkor is legkorábban 9-kor lesz álmos. Persze Te jobban ismered a saját babádat.

Enyém most múlt 10 hónapos, és már kezd átállni a napi egy alvásra. Ráadásul õ nem is 9-kor kel, hanem 7-kor vagy elõbb, és még így is elég neki. Szerintem ha 2-kor lefekszik és alszik 2 órát akkor is legkorábban 9-kor lesz álmos. Persze Te jobban ismered a saját babádat.
Az enyém 9 hónapos korától aludt csak egyszer délután, igaz éjszaka meg egyben lenyomott 12-13 órát.
Mi is 10 hósan álltunk át az egy alvásra, ugyan ez volt mint amit irsz
3as vagyok, én apránként toltam rajta, a végeredmény 12-14ig alszanak van mikor kicsit tovább este 8kor már alvás
igen lehetséges az én kislányom 8hónapos korától 1szer alszik 1nap. nálunk úgy alakult hogy vagy 10-12ig vagy 12-14ig alszik. de legtöbbször 12-14ig. ha késõbb alszik akkor este elég késõn akar be aludni.
Igen, nálunk is a leányzó kb. ekkortájt átállt az 1 alvásra. Tolódott az idõ eleinte, majd az egyik nap már csak ebéd után volt hajlandó aludni, elõbb verte a hisztit, én meg nem erõltettem, így mára szépen kialakult a fél 1 kor ebéd, 1- negyed kettõ körül alvás, alszik néha 2, 5 órát is, de a másfél tuti megvan. Este fél 9- és 9 között alszik el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát megvolt az elsõ egy alvásos nap, fel 1tõl aludt 2.5 órat meglepõ.. este 8kor már aludt de 11 után adnom kellett neki tápszert. Remelem ez majd szépen lassan elmaradozik.

Hány hónapos koráig változhat a baba szeme szine? Ez azért érdekelne mert a babám szemének szine kék, de a családomban és a férjem családjában mindenkinek zöld avagy barna a szeme . Lehetséges hogy kék marad vagy váltoZni fog? (3 hónapos a kicsi)

Legjobb válasz: Kb. 1 éves korig, de maga az árnyalat. Tehát ha pl. kék lehet sötétebb, kicsit világosabb, esetleg zöldbe hajló. Majdnem minden babának sötétkék vagy kék a szeme születéskor, ha pár hét, hónap múlva bebarnul, akkor az már nem fog "kikékülni", a kék még változhat.

Kb. 1 éves korig, de maga az árnyalat. Tehát ha pl. kék lehet sötétebb, kicsit világosabb, esetleg zöldbe hajló. Majdnem minden babának sötétkék vagy kék a szeme születéskor, ha pár hét, hónap múlva bebarnul, akkor az már nem fog "kikékülni", a kék még változhat.
Félsz hogy lebuksz? És a felmenõk között kék szemû?
kb. 2 évesen lett ténylegesen barna a gyerek szeme, addig valami szürkés színe volt. Ha újszülöttkék, azaz kicsit szürkéskék, akkor valószínû változni fog, de ha igazi kék, akkor már nem biztos.
6 hónapos korában más meg lehet állapítani az alapszínt, aztán az árnyalat még változhat kisgyermekkorban. Mellékesen megemlítem, hogy a szemszínért felelõs gén öröklõdése több generációt is átugorhat.
A párom szeme is zöld, az enyém is.Szüleimnek zöld_barna, anyósom-apósom zöld.A 4 éveslányom szeme gyönyörû kék, a pici 2 hós fiamé szintén kék.
nekem elsõ fiamnak 10naposan már gyönyörû sötétbarna szeme volt, második gyereknek a sötétszürke szemszíne kifakult és kb 15hós koráig világosszürke szeme volt- utána kezdett sötétedni vissza, majd zöldes barnás lett két éves korára. Most 27hós és egyre barnább... szóval neki még mindig változik. 3.babámnak pedig 2hós kora óta szép kék szeme van. Nem szürkül-zöldül-barnul- igazi kék. féléves most. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!az elsõ kommentelõnek pedig üzenem, hogy nekem nincs mitõl félnem hiszen a férjem volt az egyetlen párom és az utolsó is egyben!
barátnõm hugának 2 évesen barnult be addig tök kék volt.

2. napja, hogy egy picit véres a papír. Hasam egyáltalán nem fáj. Lehetséges, hogy beágyazodás? Vagy meg fog jönni? 11 hónapos babámat szoptatom, még nem jött meg eddig. Ilyen lehet az első menstruáció?

Már rajta vagyunk a 2.babaprojekten.Kétszer szopizik még a babám.

Legjobb válasz: Szia! Elég nehéz így megmondani. Én is szoptattam még, amikor elõször megjött a menzeszem, és csak nagyon kicsit véezgettem. Kb. negyedszerre állt be, addig össze-vissza jött meg. Azért a helyedben mindenképp tesztelnék, mert simán lehetsz terhes is, akkor pedig nem biztos, hogy jó, ha vérzel. Minden jót, drukkolok Nektek! Üdv, 17 hónapos kisfiú anyukája.

Szia! Elég nehéz így megmondani. Én is szoptattam még, amikor elõször megjött a menzeszem, és csak nagyon kicsit véezgettem. Kb. negyedszerre állt be, addig össze-vissza jött meg. Azért a helyedben mindenképp tesztelnék, mert simán lehetsz terhes is, akkor pedig nem biztos, hogy jó, ha vérzel. Minden jót, drukkolok Nektek! Üdv, 17 hónapos kisfiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Szia!Hát azóta megjött..És hát olyan erõsen véreztem kb.mint szülés után.De nem baj örülök neki így 11 hónap után.És ezek szerint jól éreztem, hogy peteérésem is volt:) )Most már jöhet a teso:) ) Köszönöm a válaszod!
Szia! Nagyon drukkolok Neked, hogy mihamarabb újabb baba érkezzen a családodba:-))) Még egyszer minden jót! Üdv, azóta már 18 hónapos kisfiú anyukája:-)

Melyik foga jön ki először a babának? Lehetséges, hogy a két felső vámpír foga jön? Nagyon ki van dudorodva és fehérlik. De csak 3 hónapos! Lehetséges?

Legjobb válasz: Nem ez a "szokásos sorrend", de simán lehet! :o) (Alsó kettõ középsõ metsz szokott elõször)

Nem ez a "szokásos sorrend", de simán lehet! :o) (Alsó kettõ középsõ metsz szokott elõször)
Nem tudom, hogy fog e vagy nem, de nálunk is ez van:)

Miért van az hogy két hónapos babám annyira nyáladzik mintha jönne a foga. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Szia! Lehetséges, nekem is azt mondták annak idején, mert az én lányam is ilyen volt. Aztán 6 hónaps elmúlt, amikor tényleg kijött az elsõ, addig meg folyamatosan dõlt a nyála. Most 1 éves múlt, van neki 7 foga, de a nyáladzás nem szûnt meg, mindig kell neki egy elõke, mert teljesen átázik a ruhája. Remélem egyszer túlleszünk rajta.

Szia! Lehetséges, nekem is azt mondták annak idején, mert az én lányam is ilyen volt. Aztán 6 hónaps elmúlt, amikor tényleg kijött az elsõ, addig meg folyamatosan dõlt a nyála. Most 1 éves múlt, van neki 7 foga, de a nyáladzás nem szûnt meg, mindig kell neki egy elõke, mert teljesen átázik a ruhája. Remélem egyszer túlleszünk rajta.
A fiam is elkezdte folyatni a nyálát 2 hónaposan. Most 4 hónapos, de még nem látok fogacskát. Lehet, hogy elkezdett nõni a fogacska a fogíny alatt, de talán csak jóval késõbb bukkan elõ. Amúgy sok baba elkezdi folyatni a nyálát ennyi idõsen, még akkor is, ha nem jön semmiféle fog.

Lehetséges, hogy 3 hónapos babának jöjjön a foga?

Nagyon sokat nyáladzik, és a keze is sokat van a szájában?

Legjobb válasz: Persze hogy lehetséges!Ebben a korban már elindul a fogzás,de még jónéhány hét mire valóban elõbújik.Utána szinte azonnal megjelenik a másik is mellette,majd rövid idõ múlva kibújik a felsõ kettõ.Egy darabig ilyen "egérke" lesz, de aztán folyamatosan egyre több lesz.Remélhetõleg fájdalom nélkül.

Persze hogy lehetséges!Ebben a korban már elindul a fogzás, de még jónéhány hét mire valóban elõbújik.Utána szinte azonnal megjelenik a másik is mellette, majd rövid idõ múlva kibújik a felsõ kettõ.Egy darabig ilyen "egérke" lesz, de aztán folyamatosan egyre több lesz.Remélhetõleg fájdalom nélkül.
Általában 6 hónapos kor körül jelennek meg az elsõ fogak, persze a folyamat már hetekkel, hónapokkal elõtte beindul. Kivételek mindig vannak, ritkán, de elõfordul, hogy már 3 hónaposan bújik ki az elsõ fogacska, sõt extrém esetben már születéskor is van. De ha 1 éves kora után kezdi a fogzást a baba, az se baj.
igen! a férjem foggal született.

Lehetséges, hogy 3 hónapos babám most kezdett bukni? Ilyen korban még nem késõ AR tápszert feliratni?

3 hónapos kisfiam egy hete kezdett bukni. Most is annyira, hogy le kellett cserélnem az ágynemût. Rendesen meg van büfiztetve.

Legjobb válasz: Nem lehet hogy túl sokat eszik. Nekem védõnõ mondta, hogy a babák úgy mûködnek hogy tudnak többet enni simán, de azt vissza is adják. Ezt csak azért gondolom mert ha eddig nem volt gond a bukás, nem változtattál tápszert stb. akkor nem hiszem, hogy valami szerv probléma miatt lenne, inkább a sok kajától.

Nem lehet hogy túl sokat eszik. Nekem védõnõ mondta, hogy a babák úgy mûködnek hogy tudnak többet enni simán, de azt vissza is adják. Ezt csak azért gondolom mert ha eddig nem volt gond a bukás, nem változtattál tápszert stb. akkor nem hiszem, hogy valami szerv probléma miatt lenne, inkább a sok kajától.
A kérdező hozzászólása: Eszik reggel 7kor, 10kor, 13kor, 16kor, 18:30kor. Minden evésre 120 ml-t eszik. Este 19tõl alszik reggel 7ig.
Szerintem is inkább sok volt neki a kaja, és a fölösleg visszajön. A reflux nem alakul csak úgy ki 3 hónap után. Az én lányom pl már 2 éves lassan, 1 éves korától nagyon sokáig reggelente 240 ml tejitalt ivott meg, aztán egyik napról a másikra mindig visszabüfizett belõle keveset. Pedig nem kapott mellé mást, mindig ennyivel kezdte ébredés után. Visszavettem neki 210 ml-re és nem volt többé ilyen gond. Én sem értem miért fért bele eddig gond nélkül több is, de ez van....
Lehet màr mozog többet és megnyomja a pociját nem?

Ekcémás a 6 hónapos babám arca. A férjem száján pedig elõjött egy herpesz 3 napja. Nagyon vigyáz nehogy hozzáérjen az ekcémához, de én tiszta ideg vagyok, hogy még azelõtt megfertõzte, hogy elõjött volna a herpesz. Lehetséges?

Valakinek volt hasonló? Mennyire gyakori és veszélyes az ekcéma herpeticum?

Legjobb válasz: Én egész kiskoromban ekcémás voltam, a tesomnak minden második héten volt herpesze, soha soha nem volt még életemben herpeszem. Egy kis gyereknek nehéz megmondani, hogy ne puszild a kis tesódat, szóval puszilt õ amikor ért. Ne aggódj vigyázzatok amennyire tudtok, de ettõl még sokkal fontosabb, hogy a férjeddel ne úgy bánj mint egy leplással, és a babádnak is szüksége van az apai szeretetre.

Én egész kiskoromban ekcémás voltam, a tesomnak minden második héten volt herpesze, soha soha nem volt még életemben herpeszem. Egy kis gyereknek nehéz megmondani, hogy ne puszild a kis tesódat, szóval puszilt õ amikor ért. Ne aggódj vigyázzatok amennyire tudtok, de ettõl még sokkal fontosabb, hogy a férjeddel ne úgy bánj mint egy leplással, és a babádnak is szüksége van az apai szeretetre.
A kérdező hozzászólása: Nem kezelem úgy, hisz imádom, meg a gyerekek is, csak nekem sose volt herpeszem, immunis vagyok rá, és így nem tudom mennyire fertõzõ stb., a picit meg féltem. Köszi a választ!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A herpesz aránylag gyorsan megszüntethetõ természetes növényi anyagokkal, ahogy az ekcéma is. Az ekcéma herpeticum e két virus együttes jelenléte és láz és kiterjedt hólyagos kiütések jellemzik. Ez az állapot az atopikus ekcémának a komplikációja ami életveszélyes fertõzéssé is válhat. Bárkinél elõfordulhat akinek ekcémája van, fõleg amikor az ekcéma "fellángol", és bõr-bõr kontaktus alakul ki herpes genitalis-al vagy herpes labialis-al az arcon. A bõr védõréteg szerepe felbomlik és ezáltal az ekcéma a herpes vírussal fertõzõdhet. Kiterjedt gennyel teli hólyagok jelennek meg. A testhõmérséklet megemelkedik. A babád valószínûleg levertnek érzi magát. Általában vírus ellenes gyógyszereket adnak(Acyclovir). Orvosi kezelésre van szükség a biztonságos lefolyás érdekében, de természetes krémet is lehet használni mellette. A párod most ne érintkezzen a gyermekkel! Neki valószínûleg Herpses symplex-e van, arra is van természetes megoldás. Viszont jó volna megbeszélni, milyen volt a 9 hónap alatt a táplálkozásod, mert szinte biztos, hogy a babád ekcémája onnan datálódik. Ha azt akarod, hogy végleg megoldódjon a probléma, nyugodtan felhívhatsz, 16 éve foglalkozom ilyen problémákkal, természetesen ingyen adok szaktanácsot, miután megbeszéltük, megtaláltuk a valódi okot. Írjál privátban telószámot, vagy megadom az enyémet. A baba és apuka gondját egyszerre kell megoldani!
A kérdező hozzászólása: Már tartom a tej-tojás-szója mentes diétát, de sajnos ettõl "csak" az emésztési problémái oldódtak meg. Természetes krémmel kezeljük. De ha kilábalunk a betegség halmazból, akkor valószínûleg élek a szaktanácsadás lehetõségével. Elõre is köszönöm.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én tapasztalatból tudok neked az ekczema herpeticumról írni. Ahogy a tanácsadó hölgy leírta, pontosan olyan, csak az életben, ha a saját gyerekeden látod, jóval durvább. Az én fiamnak a teljes testfelületére kiterjedt nagyjából 3 nap alatt, folyamatos orvosi ellenõrzés mellett. 11 napig volt 40fok körüli, lehúzhatatlan láza, amikor már javult, akkor mondta meg az orvosunk, hogy azt hitték, élve nem jön ki a gyerek a kórházból. Neki herpanginával kezdõdött. Nálunk senki nem volt herpeszes soha, az ekcémások, pontosabban az atópiások, betegsége a hasonló vírusokkal járó, nagyobb kiterjedésû bõrfelületet érintõ "kiütések", pl. az egyik fajta szemölcsfertõzés is. Amikor a gyerekemnek ez volt, én nem kaptam el tõle, mert nem vagyok hajlamos rá, pedig két hétig gyakorlatilag rajtam élt, rám hullottak a fertõzõ pörkök. Az egyik nõvér a kórházban még úgy is herpeszes lett a gyerekemtõl, hogy gumikesztyûben, maszkban járt be, és úgy törölgette le a gyerekemet. Egy másik pedig pusztán attól, hogy az ágynemûnket lecserélte. A doki viszont, aki kezelte, nem fertõzõdött meg, pedig nem kesztyûben vizsgálta, hanem alapos elõtte-utána fertõtlenítõs kézmosással. Nyilván ne puszilgassa most a férjed a gyereket, és kezelje magát, de ha a gyereked hajlamos rá, akkor is kijöhet rajta herpeszes hólyag, ha senkinek nincs a családban. Ja, és az ekcémásoknál nem feltétlenül az ajkon jelentkezik, lehetséges bárhol, ahol ekcémás foltja van, aztán terjed. A diéta nekünk kb. 1, 5 év után hozott látható eredményt úgy, hogy teljesen nulltoleranciás diétát tartunk, azaz olyat sem eszik, ami nyomokban tartalmazhatja az allergén anyagot.
A kérdező hozzászólása: Na egyre jobban parázok.... Bár herpanginás azt hiszem már volt.

Lehetseges hogy 2 es fel honapos babanak bujnak a fogai?

Kicsit-kicsit es folyik a nyala,meg tomkodi a kezeit a szajaba!

Legjobb válasz: A mi babánk is akkor kezdte ugyanezt! És ezután most 4,5 hónaposan bújt ki az elsõ alul.

A mi babánk is akkor kezdte ugyanezt! És ezután most 4, 5 hónaposan bújt ki az elsõ alul.

11 hónapos babáim mostanában olyan fáradtak és aluszékonyak, de mitől? Lehetséges hogy a totyogás ennyire leszívja az energiájukat, mindig csak pihennének, mennek egy kicsit majd lefekszenek majd megint mennek megint lefekszenek

...másnál is így csinálja járni most kezd? kicsikéje???

Legjobb válasz: 10 hónaposan tanult meg a lánykám járni, nála nem így volt, de tény, hogy még 1 évesen is 2x aludt a sok járkálás miatt. Eleinte nagyon lefárasztja még õket. Késõbb már egyre kevésbé.

10 hónaposan tanult meg a lánykám járni, nála nem így volt, de tény, hogy még 1 évesen is 2x aludt a sok járkálás miatt. Eleinte nagyon lefárasztja még õket. Késõbb már egyre kevésbé.
Enyém is 11 hós és egész nap jár kel, mégsem bírom elaltatni. Délután alszik egy órát és annyi. Vagy a lefekvésnél nem az alvásra gondoltál? Mert persze, az normális hogy pihennek közben, bár az enyém olyankor ücsörög.
lányom 15 hónapos. kicsit már magától jár. (korababa). nos õt nem fárasztotta le a menés. õ napközben 1-1, 5 órát alszik max. nem lehet hogy vérszegények? bõrük nem fehérebb a megszokottnál? annak idején a lányomnál ez volt a fõ tünet és hogy csak enni kelt fel. igaz 7 hetes volt csak.
A kérdező hozzászólása: nem a lefekvésnél arra gondoltam hogy kicsit megpihennek ott ahol épp gondolják vagy ráteszik a párnára a fejüket vagy a matracra, alvás az nálunk is kétszer van 1-1, 5 órásak szoktak lenni...csak ezek a le-ledõlések mostanság nekem olyan furák...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!