Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy hónapos babám azért (3 db)

Lehetséges, hogy 3 és fél hónapos babám azért nem eszik, mert fáj a fogínye? Egy idő után abbahagyja és nem akar tovább enni. Csak egy picit látom pirosnak és duzzadtnak.

Legjobb válasz: szinte én is ezt kérdeztem az elõbb szó szerint.. :-) azén kislányom is elkezd enni, s abbahagyja, s nem hajlandó tovább enni.. nyáladzik, de nem tömköd semmit a szájába, s nem látom duzzadtnak az inyjét sem.. nem tudom mitõl lehet, de legalább nem vagyok egyedül ezzel.. valószinû akkor ez ebben a korban gyakran elõfordul a babáknál..

szinte én is ezt kérdeztem az elõbb szó szerint.. :-) azén kislányom is elkezd enni, s abbahagyja, s nem hajlandó tovább enni.. nyáladzik, de nem tömköd semmit a szájába, s nem látom duzzadtnak az inyjét sem.. nem tudom mitõl lehet, de legalább nem vagyok egyedül ezzel.. valószinû akkor ez ebben a korban gyakran elõfordul a babáknál..
Ennyi idõsen már jöhet a foga és az is lehet, hogy emiatt nem eszik. Viszont a fogíny nem állandóan fáj, hanem hol igen, hol nem. A fogzás okozhat étvágytalanságot is, de azért figyeld a picit, van-e más tünet. Láza is lehet fogzástól. De ha csak a nem evés van, akkor nem a foga. A babák ha jön a foguk, nagyon nyálaznak, rágnak. Tapasztaltál ilyesmit is? Ha a baba nem tûnik betegnek, ha valamennyire gyarapodik, még ha kevesebbet is, nincs gond. De megkérdezhted a gyerekorvos vagy a védõnõ véleményét is, hogy megnyugodj.
A kérdező hozzászólása: Sokszor csak rágja a cumit az üvegen és sokat csöpög a nyála is.
Mi is ennyi idõsek vagyunk, nyáladzás, az öklét tömi rendesen a szájába, és sokszor eszik kevesebbet, de én nem látom duzzadtabnak az ínyét.De nekem is gyanús a dolog.
Lehet simán. Nem kell neki tea, ha szopizik.
igen
az sajnos lehet... a cumisuveget teljesen mashogy kell szopni, mint a cicit, ne adj neki uvegbol semmit. Ha akarsz neki teat adni inkabb itasd poharbol.A regi fajta peremes kaves poharakbol ugyesen isznak.
Igen és ha tudod akkor inkább kiskanállal itasd, ha a pohárból nehezen megy. Egy kicsit hosszadalmas, de ebben a nagy melegben kell a folyadék még a szoptatott babáknak is. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy hamar rászoknak a babák a jóra. Cumisüvegbõl könnyebben lehet enni, inni és erre õk is hihetetlen gyorsan rájönnek.
Szerintem baba-alkatfüggõ ez a dolog, mert 2, 5 hetesen amikor mellgyulladásom volt, cumisüveghez nyúltam. Kaptam is a fejemre a védõnõtõl, hogy na így aztán majd átszokik... nos azóta is sokszor eszik cumisüvegbõl (már adok neki teát, gyümileveket) de a cicirõl képtelen lemondani, azt semmi nem pótolja neki. Gyanítom azért mert azon tud elaludni, megnyugtatja, stb...a cumit egyértelmûen kiköpi. Én próbáltam kanállal, pohárból, de kínszenvedés volt. Szóval szerintem elképzelhetõ, de lehet van benne alkati dolog is.
Elképzelhetõ, de tényleg babafüggõ. Nálunk a két gyereknél egyiknél sem volt ilyen probléma. Viszont van olyan ismerõs, ahol volt. Igaz, és csak vizet adtam, de ha a teát nem édesíted nagyon, akkor nem fog "átszokni". Próbáld újra cicre tenni, ha negyon éhes, hátha visszaszokik!

Hány hónapos koráig változhat a baba szeme szine? Ez azért érdekelne mert a babám szemének szine kék, de a családomban és a férjem családjában mindenkinek zöld avagy barna a szeme . Lehetséges hogy kék marad vagy váltoZni fog? (3 hónapos a kicsi)

Legjobb válasz: Kb. 1 éves korig, de maga az árnyalat. Tehát ha pl. kék lehet sötétebb, kicsit világosabb, esetleg zöldbe hajló. Majdnem minden babának sötétkék vagy kék a szeme születéskor, ha pár hét, hónap múlva bebarnul, akkor az már nem fog "kikékülni", a kék még változhat.

Kb. 1 éves korig, de maga az árnyalat. Tehát ha pl. kék lehet sötétebb, kicsit világosabb, esetleg zöldbe hajló. Majdnem minden babának sötétkék vagy kék a szeme születéskor, ha pár hét, hónap múlva bebarnul, akkor az már nem fog "kikékülni", a kék még változhat.
Félsz hogy lebuksz? És a felmenõk között kék szemû?
kb. 2 évesen lett ténylegesen barna a gyerek szeme, addig valami szürkés színe volt. Ha újszülöttkék, azaz kicsit szürkéskék, akkor valószínû változni fog, de ha igazi kék, akkor már nem biztos.
6 hónapos korában más meg lehet állapítani az alapszínt, aztán az árnyalat még változhat kisgyermekkorban. Mellékesen megemlítem, hogy a szemszínért felelõs gén öröklõdése több generációt is átugorhat.
A párom szeme is zöld, az enyém is.Szüleimnek zöld_barna, anyósom-apósom zöld.A 4 éveslányom szeme gyönyörû kék, a pici 2 hós fiamé szintén kék.
nekem elsõ fiamnak 10naposan már gyönyörû sötétbarna szeme volt, második gyereknek a sötétszürke szemszíne kifakult és kb 15hós koráig világosszürke szeme volt- utána kezdett sötétedni vissza, majd zöldes barnás lett két éves korára. Most 27hós és egyre barnább... szóval neki még mindig változik. 3.babámnak pedig 2hós kora óta szép kék szeme van. Nem szürkül-zöldül-barnul- igazi kék. féléves most. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!az elsõ kommentelõnek pedig üzenem, hogy nekem nincs mitõl félnem hiszen a férjem volt az egyetlen párom és az utolsó is egyben!
barátnõm hugának 2 évesen barnult be addig tök kék volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!