Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy fogamzásgátló szedése (12 db)

Lehetséges hogy fogamzásgátló szedése miatt nem tudok fogyni és csökkent a libidóm?

1.5 éve szedem a Rezia nevû fogamzásgátlót azóta híztam 4-5kg-t és sehogysem tudom leadni, a libidóm is nagy mértékben csökkent. Lehet a fog. gátló miatt?

Legjobb válasz: Fogyni mindig lehet! -.- Max mozogj még többet, táplálkozz még egészségesebben! A libidócsökkenés meg általános jelenség.

Fogyni mindig lehet! -.- Max mozogj még többet, táplálkozz még egészségesebben! A libidócsökkenés meg általános jelenség.
Elképzelhetõ, hogy a tabletta miatt nem tudsz fogyni, illetve inkább úgy mondanám, hogy amiatt híztál. Jobb lett az étvágyad, de az is lehet, hogy csak vízzel vagy tele. tehát próbálj meg vízhajtó teát inni, az egyébként is jót tesz a méregtelenítésnél és, ha fogyni szeretnél akkor nem árt, ha sok folyadékot iszol. Zöld teát, ásványvizet. Lehet kapni kifejezetten méregtelenítõs teát, attól sokat pisilsz és fogysz is. Próbálj meg egészségesebben étkezni, több zöldség-gyümölcs, rostban gazdag étrend (pl. zabpehely, natúr joghurt), egyél kevesebb cukrot :) Amennyiben a libidód csökkent, az is lehet a fogamzásgátló hatása! De az is lehet, hogy azért csökkent, mert felszedted azt a 4-5 kg-t és ez neked lelki gondokat okoz, tehát nem tudsz nyugodtan a szexre gondolni/koncentrálni. Elsõ lépésben én kipróbálnám a teát és az egészségesebb étkezést. A legközelebbi nõgyógyászati vizsgálaton pedig (vagy amikor tablettát mész felíratni) említsd meg az orvosodnak, mi a problémád. Lehet, hogy felír mást. Én kb. 3 éve szedem ugyanazt a fogamzásgátlót (jangee) és nekem nagyon bevált. Libidó rendben van. Én felszedtem 6 kilót, de rám kellett. Páromnak is jobban tetszem így, egyébként elég vékonyka voltam. a libidóm rendben van, éjjel-nappal szexelnék :D Remélem, hogy nem ez van, de leírom, hogy elõzõ kapcsolatomban is szedtem fog.gátlót és akkor nekem is csökkent a libidóm, mindegy, mit szedtem. Akkor az volt az ok, hogy nem vonzódtam az akkori pasimhoz...nem izgatott fel egyáltalán, nem találtam férfiasnak és nem szerettem. Tehát a libidóm is jelentõsen csökkent, de az akkor a rossz kapcsolat miatt volt. Szóval több lehetõség is fennáll. Te tudhatod igazán, mi a megfelelõ :) Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 1 kommentelõ heti 3x órát edzem minimum nem eszem semmilyen kenyérfélét és cukrot sem használok. 2. válaszoló köszönöm ezt a hosszú választ a teás dolgot mindenképp megpróbálom :)

Lehetséges terhesség fogamzásgátló szedése mellett, úgy, hogy termékeny napokban vagyok?

fél éve szedek rendszeresen fogamzásgátlót, és semmi antibiotikumot nem szedek. Az együttlét megszakításos volt, de mivel a kalkulátor, és naptár szerint most vagyok a termékeny napokban, kicsit megijedtem.

Legjobb válasz: Fogamzásgátlóval NINCS termékeny napod. Tudod, hogy miért szeded egyáltalán és mi a hatása???

Fogamzásgátlóval NINCS termékeny napod. Tudod, hogy miért szeded egyáltalán és mi a hatása???
én is onnan. a leghatékonyabb - ha bõr alá ülteted. szájon át romlik az emberek miatt a hatékonyság. aki értelmesen olvas fel is fogja :D
Utolsó, te mégis honnan tájékozódtál? Csak mert én orvosi könyvekbõl, és sehol sem volt olyan információ, mint amit te is írtál. A fogamzásgátló tabletta az egyik leghatékonyabb védekezés. Kérdezõ: teljesen mindegy, miért írták fel neked, attól még FOGAMZÁSGÁTLÓ. Nincs termékeny napod.
statisztikailag pontatlan a számításod, mert egyébként is csak pár termékeny nap lenne. nem nõ a termékeny napok száma, hanem lecsökken nullához közel. "MENNYIRE HATÉKONY A TABLETTA? Elméletben a tabletta hatékonysága több, mint 99%, a gyakorlat azonban sokkal alacsonyabb számot mutat. A tabletta használatának elsõ éve során a nõk 1, 9-18, 1%-a tapasztal nem tervezett terhességet.[6] Ezek a tabletta melletti meglepetésszerû terhességek több tényezõnek köszönhetõek. A tabletta és egyéb gyógyszerek kölcsönhatására megváltozhat a fogamzásgátló hatás eléréséhez szükséges hormonszint a vérben. Ez a gyógyszer-kölcsönhatás jelentõs lehet az általánosan használt "alacsony hormontartalmú" ta"lettánál, ahol már csekély vér hormonszint változások gyakoribb ovulációt és így váratlan terhességet eredményezhetnek. A tabletta melletti terhességek számát az is növeli, hogy a nõk gyakran nem tartják be az elõírást, néha a motiváció hiánya miatt, különösen fiatal korban (15-24 év)."
a megszakítás fölösleges, azért szeded azt a sz...rt, h ne kelljen megszakítani. és NINCS termékeny napod, úgyh a naptárazást hagyd a csudába. ilyenkor egy mûciklus állítódik be. ahogy mensi sincs, csk megvonásos vérzés.
Termeszetesen nem 99%, hiszen akkor 100 dugasbol egy gyerek szuletne. Ha valaki heti 5szor dug, az azt jelenti h foggatloval minden 5. honapban teherbe esne. Ezt remelem ti sem gondoljatok.. Inkabb 99, 9999%, akar csak az ovszer. Es az a hianyzo kicsi szazalek is csak a statisztikai mereshiba. Foggatloval es gumival, ha valaki helyesen hasznalja, lehetetlen teherbe esni.
Én sem görcsölök mióta szedem. De én nem emiatt kezdtem el szedni, hanem mert nem szeretnénk még babát. 5 éve szedem. Amúgy jól írták elõttem, ez is csak 99% a teherbeesést tekintve.
A kérdező hozzászólása: Igen, az a neve, de a nõgyógyászom azért írta fel, hogy ne görcsöljek, és bevált. Úgyhogy nekem ez a lényeg. Fél éve kb. semmi görcs.
de érted, a neve fogamzásgátló, nem görcsoldó ha jól szeded 99% nem lesz gyerek
A kérdező hozzászólása: hosszú kapcsolatban vagyok, és nem utolsó sorban 3-szor elvitt már a mentõ görcsöléstõl mert elájultam annyira fájt. A fõ indok ez volt. Nem foglalkoztam vele, hogy tulajdonképpen hogyan is van, csak örültem hogy nem vagyok félholt minden hónapban.. Nem kell rögtön leteremteni mindenkit, ha nincs teljesen tisztában 1-2 dologgal.
fogamzásgátló mellett termékeny nap? tudod te mi az a hormonális fogamzásgátló?????
Persze, a leghatékonyabb.. Fõleg, amikor eltûnik a szervezetben és nem lehet gyermeke.
Persze, hogy késhet amiatt. Idõ míg visszaáll a szervezeted, nem kell aggódni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát nagyon remélem, mert már nagyon izgulok
a barátnõmnek utána soha nem jött meg .Kiderült, hogy meddõ lett. Az orvos is csak a fejét vakarta a barátnõm meg depressziós lett.
A kérdező hozzászólása: jézusom:Sremélem lehet segiteni a barátnõdõn.remélem nálam nincs ekkora baj.
Hiába volt a tabi "alacsony hormontartalmú" a szervezetének betett. Igazából az orvosok sem tudják miért , de nem akarnak megérni a petesejtjei. Olyan hormonszintet produkál már 2 éve, mintha szedné a tabit, pedig azóta semmit se szedett. Járt terápiákra, de semmi. Már feladta. Pont azért hagyta abba a tablettát mert már tervezték a családalapítást. Most meg nem jön össze. Persze ez egy extrém példa. Anyám meg engem azért nem vett észre idõben, mert a tabletta beállította a vérzését. Az egyik munkatársnõje mondta neki, hogy terhes, anyu meg kiröhögte, aztán elment az orvoshoz, de akkor már asszem 3 hónapos voltam. Amikor meg én akartam tabit íratni, akkor azt mondta a nõgyógyász bácsi, hogy igazából nem lehet megjosólni még a vizsgálatok ellenére sem, hogy milyen hatással lesz a szer a szervezetre. Tehát lutri az egész. De remélem nálad nincs semmi gebasz.
Azért tesztelj egyet!
Gyakran elõfordul. Ha szerencséd van, akkor pár hónap után visszaáll. Ha kevésbé vagy szerencsés, akkor az orvos segít beindítani. Ha nagyon nem vagy szerencsés, akkor f.szán felborította a hormonrendszered.
Ez normális! Nekem is késett 2 hónapig! Mert ürült ki a gyógyszer!

Az lehetséges, hogy azért híztam pár kilót, mert abbahagytam a fogamzásgátló szedését?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges. A tabletta abbahagyásával nem jut a megszokott plusz hormonanyghoz a szervezeted, így kicsit megbolydul, és ezért reagálhat némi hízással. Mire újra beáll a rendes kerékvágásba a szerevezeted, el kell telni egy kis idõnek.

Igen, lehetséges. A tabletta abbahagyásával nem jut a megszokott plusz hormonanyghoz a szervezeted, így kicsit megbolydul, és ezért reagálhat némi hízással. Mire újra beáll a rendes kerékvágásba a szerevezeted, el kell telni egy kis idõnek.
Végülis nem elképzelhetetlen, mindenkinek máshogy reagál a tabi elhagyására a szervezete.
Most új hormonális helyzet állt elõ. Erre reagálhat a szervezeted hízással.

Fogamzásgátló szedése mellett az 1. hónapban a 7 gyógyszermentes nap alatt lehetséges, hogy kimarad a megvonásos vérzés? Vagy, hogy csak akkor fog megjönni, amikor már elkezdtem szedni a következő havi adagot?

A nőgyógyászom ajánlására a menstruáció 5. napján vettem be az 1. szemet. Ebben az esetben előfordulhat, hogy kimarad, vagy késik?

Legjobb válasz: " Ebben az esetben" Nem csak ebben az esetben és elõfordulhat. Ha a második levél végén sem jelentkezik vérzés, mindenképpen menj vissza az orvoshoz! És ha most arra gyanakodsz, hogy esetleg terhes is lehetsz, mindenképpen csinálj egy tesztet, mielõtt elkezded szedni a következõ levelet!

" Ebben az esetben" Nem csak ebben az esetben és elõfordulhat. Ha a második levél végén sem jelentkezik vérzés, mindenképpen menj vissza az orvoshoz! És ha most arra gyanakodsz, hogy esetleg terhes is lehetsz, mindenképpen csinálj egy tesztet, mielõtt elkezded szedni a következõ levelet!
Sajt
A kérdező hozzászólása: A vérzésnek mindenképp a 7 nap szünetben kell jelentkeznie? Vagy a tabletta szedése közben is megjöhet?
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy, köszönöm, hogy pont nekem küldözgeted ezt a sok szart, miközben normális válaszokat várnék. :)
Igen, a 7 napos szünetben. Az nem számít, hogy annak melyik napján. És az se, hogy elmúlik-e, mire elkezded a következõ levelet, de elkezdõdnie a gyógyszerszünetben kell.

Miután abbahagyom a fogamzásgátló szedését, lehetséges, hogy visszatér a libidóm?

ergó lehetséges, hogy a gyógyszertol csokkent le kb. nullára? Hirtelen mult el, de akkor mar egy eve szedtem, azelott semmi gond sem volt, sot.... Segitsetek, szerintetek?:( Állando boldog(!) parkapcsolatban elek.

Legjobb válasz: hát ha ilyen hosszú idõ után csökkent le hirtelen akkor nem biztos hogy a gyógyszer hatása... de azért egy próbát megér... ha a gyógyszer miatt van akkor amint rendesen kiürült a szervezetedbõl akkor visszatér

hát ha ilyen hosszú idõ után csökkent le hirtelen akkor nem biztos hogy a gyógyszer hatása... de azért egy próbát megér... ha a gyógyszer miatt van akkor amint rendesen kiürült a szervezetedbõl akkor visszatér
igen
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, remelem igy lesz:\
Egy próbát megér, bár ha gyógyszerváltással még nem próbálkoztál, akkor elõbb lehet elég annyi is. Nálam érzõdött a hatása, amikor abbahagytam a szedést. De igazán csak egy új kapcsolatban tért vissza, hogy õszinte legyek. :D
A kérdező hozzászólása: igen, ettõl a választól féltem!:D
Nekem nem tért vissza. Amúgy több gyógyszert használtam, amellett sem változott. Hiába hagytam abba, akkor sem állt helyre.
utolsó: Mennyi idõt vártál vele?mert van akinél akár hónapok is lehetnek.
2 év telt el.

Lehetséges, hogy lelki okok miatt kezdek el menstruálni fogamzásgátló szedése közben?

Például: szolárium-fóbiám van de mégis rávettem magam, hogy elmenjek erre aznap este megjött. Vagy: pont ezzel a problémával elmentem n?gyógyászhoz, ami szintén nehezemre esett és pont nála produkáltam ezt. Erre ?: "Ne idegeskedjen, 5000 ft lesz" Ennyit mondott semmi mást. Mindez kb a 10. gyógyszer beszedésénél is akár. Van ilyen problémája még valakinek?

Legjobb válasz: Nem. Ha az egy hét megvonásos vérzésen kívül vérzel az azt jelenti hogy valami nincs rendben a tablettával, a szervezeted nem fogadta be teljesen..

Nem. Ha az egy hét megvonásos vérzésen kívül vérzel az azt jelenti hogy valami nincs rendben a tablettával, a szervezeted nem fogadta be teljesen..
menstruálni biztos nem kezdessz el, maximum vérezni. Az nem ugyanaz. Igen pszichés alapon lehet, de én kivizsgáltatnám, mert nem normális (lehet pl miómától. Mikor csinált a dokid utoljára ultrahangot?)
A kérdező hozzászólása: Még nem csináltak nekem ultrahangot. Eddig életemben 2 orvosnál voltam és egyik sem végzett megfelelõ munkát, felületesek voltak. Ugyanazt a gyógyszert szedem már kb 3 éve.

20 napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Lehetséges, hogy emiatt nőtt meg a hasam?

Úgy vettem észre, hogy sokkal nagyobb lett a hasam, de nem tudom miért :(

Legjobb válasz: mennyire nõtt meg?? nem lehet h csak többet ettél??

mennyire nõtt meg?? nem lehet h csak többet ettél??
nagyon nem valószínû h attól nõtt meg. valami máslesz a háttérben
A kérdező hozzászólása: ugyanannyit eszek mint eddig :S
Igen, lehet az abbahagyás miatt.Mint tudjuk, a fogamzásgátló tabi helyreállítja a hormonháztartásod, így, ha nem szeded már, megbomolhat az avval kialakított egyensúly, és ez kilók felszedésével, bõr pattanásosodásával, stb.-vel járhat.
hogyha tényleg szembetûnõen megnõtt, akkor valszeg attól. tesóm is hasonlo cipõben járt, s azt tanácsolom hogy nagyon figyelj az elkövetkezendõ idõben az etkezesre és a mozgásra!(tudod, a szokásos: sok gyümi, zöldség, futás, stb)
mit szedtél?????
A kérdező hozzászólása: lindynett20

Lehetséges, hogy a fogamzásgátló szedése miatt nagyon minimális a vérzés?

Az els? levél végére értem, tegnap barnás, kicsit véres szer? lenyomat volt. Ma egy fokkal több. Arra hasonlít leginkább, mint amikor vége szokott lenni a havinak. Lehet ez a fogamzásgátló hatása?

Legjobb válasz: igen

igen
Mivel végére értél a gyógyszernek, ezért meg kellene hogy jöjjön. Valószínüleg így elsõ levél után ez az.
nana, hogy lehet, nekem az elozo tablettámnál annyira kevés volt, hogy 2 napig tartott az egész, de az is minimális. Most, hogy vltottam, sajnos megint több van, de ez sem vészes.
Nekem elég erõs volt a vérzésem, de amióta tabit szedek, szinte alig van. Szóval igen.

Fogamzásgátló tabletta szedésekor mekkora esély van arra, hogy teherbe esek? Egyáltalán lehetséges?

Rendszeresen szedem, mostanában mégis terhességre utaló jeleket produkálok(émelygés, sokkal érzékenyebb vagyok, és kb. 4kg-ot híztam 2hét alatt pedig alig eszek valamit).

Legjobb válasz: 0.00001% esély kb. szóval nem valószínû, inkább a gyógyszert váltanám le, lehet, hogy besokalt belõle a szervezet, ilyenkor egy gyógyszerváltás segít, diétázz, tornázz, stb. és ha megoldható esetleg más módszert választanék, nem jó ez a sok hormon, pláne, ha még szeretnél babát!

0.00001% esély kb. szóval nem valószínû, inkább a gyógyszert váltanám le, lehet, hogy besokalt belõle a szervezet, ilyenkor egy gyógyszerváltás segít, diétázz, tornázz, stb. és ha megoldható esetleg más módszert választanék, nem jó ez a sok hormon, pláne, ha még szeretnél babát!
http://www.zatik-nogyogyasz.hu/fogamzasgatlas_4.htm A lap alján meg találod az egyes fogamzásgátlók Pearl indexét. (azt mutatja meg, hogy 100 nõ közül hány esik teherbe) A tabletták a legjobbak között vannak. Nem kizárt a terhesség, de lehet a gyógyszer hormon tartalma miatt vannak panaszaid.
Minden lehetséges.Egyik ismerõsömnek Lindinette mellett gyönyörû kislánya született.Én most spirál melett várom a 3.-at
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, megnyugtató. Szeretnék kisbabát, de még túl korai hiszen még csak másfél éve vagyunk együtt. még egyszer köszönöm
A kérdező hozzászólása: Én a Belara nevû gyógyszert szedem. Az orvosom azt mondta, hogy ez egyáltalán nem károsítja a magzatot. Ez azt jelenti, hogy nem nyújt kellõ védettséget?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!