Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy fogamzásgátló (109 db)

Tisztelt Főorvos Úr! Régen szedtem már a Yasminelle fogamzásgátló tablettát, és most fél éve újra elkezdtem. Azóta már kétszer volt ajakherpeszem, és gombás fertőzésem is, és félek, hogy a fogamzásgátló idézte elő. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kellene

Tisztelt Főorvos Úr! Régen szedtem már a Yasminelle fogamzásgátló tablettát, és most fél éve újra elkezdtem. Azóta már kétszer volt ajakherpeszem, és gombás fertőzésem is, és félek, hogy a fogamzásgátló idézte elő. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kellene váltani? Létezik-e olyan Ön szerint, amelyiknek a szedése nem idéz elő fertőzést. Tisztelettel: Anikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A problémát valószínűleg nem a fogamzásgátló tabletta szedése idézte elő. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A problémát valószínűleg nem a fogamzásgátló tabletta szedése idézte elő. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! Régen szedtem már a Yasminelle fogamzásgátló tablettát, és most fél éve újra elkezdtem. Azóta már kétszer volt ajakherpeszem, és gombás fertőzésem is, és félek, hogy a fogamzásgátló idézte elő. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kellene

Tisztelt Főorvos Úr! Régen szedtem már a Yasminelle fogamzásgátló tablettát, és most fél éve újra elkezdtem. Azóta már kétszer volt ajakherpeszem, és gombás fertőzésem is, és félek, hogy a fogamzásgátló idézte elő. Lehetséges, hogy fogamzásgátlót kellene váltani? Létezik-e olyan Ön szerint, amelyiknek a szedése nem idéz elő fertőzést. Tisztelettel: Anikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A problémát valószínűleg nem a fogamzásgátló tabletta szedése idézte elő. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A problémát valószínűleg nem a fogamzásgátló tabletta szedése idézte elő. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Fogamzásgátlót szedek, de nem jött meg. Lehetséges, hogy fogamzásgátló mellett késsen a havim?

Legjobb válasz: Igen, fogamzásgátló mellett is késhet, sõt akár terhes is lehetsz. Ha két hétnél tovább késik, keress fel méhészt.

Igen, fogamzásgátló mellett is késhet, sõt akár terhes is lehetsz. Ha két hétnél tovább késik, keress fel méhészt.
Szeggyé hangyát

Lehetséges hogy fogamzásgátló tablettától (Lindynette 20) hullik a hajam nagyon erősen, hiszen a bőrgyógyász által felírt készítmény sem csökkenti a hajhullás mértékét, ha tablettát váltok megszűnhet a hajhullásom?

Legjobb válasz: Lehet. A tabletta sok olyat okozhat, amit nem is képzelnél. Pl valakinek a szemében valami nyomást növelt meg egy fajta, amitõl folyton úgy érezte, hogy kidülled a szeme. Esetleg pajzsmirigyeddel foglalkoztál mielõtt elkezdted szedni? Ha problémás és rászedted a gyógyszert, akkor nem csoda, hogy hullik a hajad, mint az állat. Szólj az orvosodnak is.

Lehet. A tabletta sok olyat okozhat, amit nem is képzelnél. Pl valakinek a szemében valami nyomást növelt meg egy fajta, amitõl folyton úgy érezte, hogy kidülled a szeme. Esetleg pajzsmirigyeddel foglalkoztál mielõtt elkezdted szedni? Ha problémás és rászedted a gyógyszert, akkor nem csoda, hogy hullik a hajad, mint az állat. Szólj az orvosodnak is.
PCO esetén is hullik a haj, és a fogamzásgátló elfedi a mensi tüneteket. Lehet pajzsmirigy is, ahogy az elöttem szóló írta... mindenképp nézesd meg magad!

Lehetséges hogy fogamzásgátló szedése miatt nem tudok fogyni és csökkent a libidóm?

1.5 éve szedem a Rezia nevû fogamzásgátlót azóta híztam 4-5kg-t és sehogysem tudom leadni, a libidóm is nagy mértékben csökkent. Lehet a fog. gátló miatt?

Legjobb válasz: Fogyni mindig lehet! -.- Max mozogj még többet, táplálkozz még egészségesebben! A libidócsökkenés meg általános jelenség.

Fogyni mindig lehet! -.- Max mozogj még többet, táplálkozz még egészségesebben! A libidócsökkenés meg általános jelenség.
Elképzelhetõ, hogy a tabletta miatt nem tudsz fogyni, illetve inkább úgy mondanám, hogy amiatt híztál. Jobb lett az étvágyad, de az is lehet, hogy csak vízzel vagy tele. tehát próbálj meg vízhajtó teát inni, az egyébként is jót tesz a méregtelenítésnél és, ha fogyni szeretnél akkor nem árt, ha sok folyadékot iszol. Zöld teát, ásványvizet. Lehet kapni kifejezetten méregtelenítõs teát, attól sokat pisilsz és fogysz is. Próbálj meg egészségesebben étkezni, több zöldség-gyümölcs, rostban gazdag étrend (pl. zabpehely, natúr joghurt), egyél kevesebb cukrot :) Amennyiben a libidód csökkent, az is lehet a fogamzásgátló hatása! De az is lehet, hogy azért csökkent, mert felszedted azt a 4-5 kg-t és ez neked lelki gondokat okoz, tehát nem tudsz nyugodtan a szexre gondolni/koncentrálni. Elsõ lépésben én kipróbálnám a teát és az egészségesebb étkezést. A legközelebbi nõgyógyászati vizsgálaton pedig (vagy amikor tablettát mész felíratni) említsd meg az orvosodnak, mi a problémád. Lehet, hogy felír mást. Én kb. 3 éve szedem ugyanazt a fogamzásgátlót (jangee) és nekem nagyon bevált. Libidó rendben van. Én felszedtem 6 kilót, de rám kellett. Páromnak is jobban tetszem így, egyébként elég vékonyka voltam. a libidóm rendben van, éjjel-nappal szexelnék :D Remélem, hogy nem ez van, de leírom, hogy elõzõ kapcsolatomban is szedtem fog.gátlót és akkor nekem is csökkent a libidóm, mindegy, mit szedtem. Akkor az volt az ok, hogy nem vonzódtam az akkori pasimhoz...nem izgatott fel egyáltalán, nem találtam férfiasnak és nem szerettem. Tehát a libidóm is jelentõsen csökkent, de az akkor a rossz kapcsolat miatt volt. Szóval több lehetõség is fennáll. Te tudhatod igazán, mi a megfelelõ :) Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 1 kommentelõ heti 3x órát edzem minimum nem eszem semmilyen kenyérfélét és cukrot sem használok. 2. válaszoló köszönöm ezt a hosszú választ a teás dolgot mindenképp megpróbálom :)

Lehetséges, hogy fogamzásgátló mellett esek teherbe?

Qlaira fogamzásgátlót szedek 4 hónapja. Ebben a hónapban nem jött meg. Tudom, hogy més semmit nem jelent, de lehetséges ez? volt már aki így esett teherbe? Mi a véleményetek err?l a gyógyszerr?l? Ha egyszer gyereket szeretnék akkor könnyen össze fog jönni? Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: Én kétszer estem vele teherbe, egyszer Yasminelle-el, máskor Lyndinette-el.

Én kétszer estem vele teherbe, egyszer Yasminelle-el, máskor Lyndinette-el.
Harmonet tabletta mellett estem teherbe úgy, hogy elõtte 8 évig semmi problémát nem okozott. Akkor sem voltam beteg, nem felejtettem el bevenni, stb. A dokim azt mondta, hogy a fogamzásgátló sem 100%.
Én Diane 35 mellett lettem terhes, és most van egy gyönyörû, egészséges három éves kisfiam. :)
Én jangee-t szedtem. 7 hetes kismama.
Jesszus, miket olvasok :( Mindenki fogamzásgátló mellett lett terhes :( Qlairát én 4 hónapig szedtem, elsõ hónap rendben. Másodikban kevés vérzés, harmadikban több, negyedikben a levél közepénél is betét kellett. Terhes nem lettem. De úgy hallottam, Qlaira mellett nem meglepõ, ha kimarad a menses. Egy teszt mindent eldönt. Hol tartasz a levélben?
A kérdező hozzászólása: most kezdtem az 5 levelet. Ma veszem be a 3. szemet. az elsõ hónapban semmi mellékhatása nem volt. A másodikban a levél felénél köztes vérzésem lett és a levél végéig el sem múlt. Így volt a következõ két hónapban is csak egyre kevesebb vérzéssel.
na akkor lehet elmúlt volna nekem is, ha megvárom? Mindegy, most kaptam egy másikat, és ha ledobok pár kilót, újból megpróbáljuk. Általában hatnak a fogamzásgátlók. Én nem vagyok egy sovány alkat, Qlaira elõtt Yadine-t szedtem. Qlaira mellett 2x is voltam uh-n, peteérésnek nyoma sem volt, tehát védett, és elég alacsony hormontartalmú. Szerintem nem vagy terhes. Megjött azóta?
A kérdező hozzászólása: Nem, még nem jött meg, de jövõ héten megyek cytológiára és akkor csináltatok egy uht is. A barátom szerencsére mindenben mellettem áll:)

Az lehetséges, hogy fogamzásgátlót szedek, és mellette is késik a menstruációm? Hány nap után jelentkeznek a terhesség első jelei?

Legjobb válasz: ha késik akkor vagy terhes vagy vagy vmi más oka van.kérj 1 idõpontot dokihoz mert csak õ tudja mi van pontosan!terhesség jelei sztem 1-2hónap után de nem vok benne biztos:$

ha késik akkor vagy terhes vagy vagy vmi más oka van.kérj 1 idõpontot dokihoz mert csak õ tudja mi van pontosan!terhesség jelei sztem 1-2hónap után de nem vok benne biztos:$
Nekem tabi mellett max 1 napos késésem volt. Neked mennyi?
A kérdező hozzászólása: hát tegnap kellett vna megjönnie...
Ha nem jön meg a 7 napos szünetben akkor tesztelj és menj dokihoz.
nekem a tabi útmutatójában az van, h pl egyszer kb ki is maradhat a menzi, ha már 2szer egymás után kimarad, akkor lehetsz terhes, de ha rendesen szeded nagyon kicsi az esélye, h terhes vagy!!!
Persze, hogy késhet amiatt. Idõ míg visszaáll a szervezeted, nem kell aggódni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát nagyon remélem, mert már nagyon izgulok
a barátnõmnek utána soha nem jött meg .Kiderült, hogy meddõ lett. Az orvos is csak a fejét vakarta a barátnõm meg depressziós lett.
A kérdező hozzászólása: jézusom:Sremélem lehet segiteni a barátnõdõn.remélem nálam nincs ekkora baj.
Hiába volt a tabi "alacsony hormontartalmú" a szervezetének betett. Igazából az orvosok sem tudják miért , de nem akarnak megérni a petesejtjei. Olyan hormonszintet produkál már 2 éve, mintha szedné a tabit, pedig azóta semmit se szedett. Járt terápiákra, de semmi. Már feladta. Pont azért hagyta abba a tablettát mert már tervezték a családalapítást. Most meg nem jön össze. Persze ez egy extrém példa. Anyám meg engem azért nem vett észre idõben, mert a tabletta beállította a vérzését. Az egyik munkatársnõje mondta neki, hogy terhes, anyu meg kiröhögte, aztán elment az orvoshoz, de akkor már asszem 3 hónapos voltam. Amikor meg én akartam tabit íratni, akkor azt mondta a nõgyógyász bácsi, hogy igazából nem lehet megjosólni még a vizsgálatok ellenére sem, hogy milyen hatással lesz a szer a szervezetre. Tehát lutri az egész. De remélem nálad nincs semmi gebasz.
Azért tesztelj egyet!
Gyakran elõfordul. Ha szerencséd van, akkor pár hónap után visszaáll. Ha kevésbé vagy szerencsés, akkor az orvos segít beindítani. Ha nagyon nem vagy szerencsés, akkor f.szán felborította a hormonrendszered.
Ez normális! Nekem is késett 2 hónapig! Mert ürült ki a gyógyszer!

Szülés után 9 héttel vagyok.2 hete megjött elkezdtem szedni fogamzásgátlót. Miért van még mindig az, hogy vérezgetek meg barna folyásom van? Nem szoptatok sajnos. Lehetséges hogy maradt valami darab bennem, császár volt

Legjobb válasz: a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

a tested még nem szokta meg a fogamzásgátlóban lévö hormonokat... kell 2-3 hónap mig megszokja... nekem 4 is bele tellet. ha nem múlik el vagy annyira erös a vérzés hogy tampont kell használj, cserélj fogamzásgátlót

Policisztás és erõsen szúró petegészekre kaptam 3 havi fogamzásgátlót, de ugyanúgy szúr a 3. hónapban is a petefészkem. Lehetséges, hogy nem múltak el a ciszták és azért szúr még mindig?

Tudom nem így kellene kezelni a PCO-t (vagyis még csak gyanú, az uh-n "szépen" kirajzolódtak a ciszták mindkét petefészkemben), de a nõgyógyász mondta, hogy 3 hónapig szedjek fogamzásgátlót mert nem szeretne egybõl hormonvizsgálatokra küldeni.

Legjobb válasz: a fogamzásgátló a lehetõ legrosszabb, amit tehet. Valószínûleg elmúlnak a ciszták, de csak azért, mert a f.gátló elfedi a tüneteket, és ha abbahagyod, akkor elõjönnek (sokszor durvábban). Igen, azok a ciszták... A hormonvizsgálat egy vérvétel, semmi rossz, és igen is kell, minél hamarabb, hogy el lehessen kezdeni a hármas kezelést (diéta, mozgás, és ha kell, akkor gyógyszer). Nem is értem, mi az a hülyeség, hogy nem akar hormonvizsgálatra küldeni... :((( hiszen így talán rögtön kiderülne, ez-e a baj (cukor-inzulin érték, lh-fhs arány ugye... de hülyeség) Keress egy hozzáértõ (!!) endokrinológust - ne nõgyógyászt, sokszor nem értenek hozzá. De hát végül is nem ez a szakterületük.

a fogamzásgátló a lehetõ legrosszabb, amit tehet. Valószínûleg elmúlnak a ciszták, de csak azért, mert a f.gátló elfedi a tüneteket, és ha abbahagyod, akkor elõjönnek (sokszor durvábban). Igen, azok a ciszták... A hormonvizsgálat egy vérvétel, semmi rossz, és igen is kell, minél hamarabb, hogy el lehessen kezdeni a hármas kezelést (diéta, mozgás, és ha kell, akkor gyógyszer). Nem is értem, mi az a hülyeség, hogy nem akar hormonvizsgálatra küldeni... :((( hiszen így talán rögtön kiderülne, ez-e a baj (cukor-inzulin érték, lh-fhs arány ugye... de hülyeség) Keress egy hozzáértõ (!!) endokrinológust - ne nõgyógyászt, sokszor nem értenek hozzá. De hát végül is nem ez a szakterületük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! 25.-én visszamegyek és ha elmúltak a ciszták (habár furamód még mindig nagyon szúrnak a petefészkeim, ez mitõl lehet? :S) és továbbra is fogamzásgátlóval akar "kezelni", elmegyek másik orvoshoz.
hát nem tudom, hogy nálad mi van, de nekem mindig szúrtak a cisztáim, és egy rövid, éles fájdalom volt, mikor "kipukkadtak" nem tudom, mekkorák, de ha nagyok, és nagyon fájnak, akkor menj elõbb vissza a dokihoz
A kérdező hozzászólása: Már április óta szúrnak, szóval nem hiszem azért van mert túl nagyok, mikor decemberben voltam uh-n, csak 'normális' PCO-s petefészkeim voltak, normál méretû cisztákkal, de akkor is ugyanígy szúrt.. Naponta legalább 1-2 alkalommal érzem, pár másodpercig tart, eléggé tud fájni. Néha nem szúr, csak tompán fáj. :( Veled most minden rendben?
Ezt a dokit felejtsd el. Eleve fogigátlót se kellett volna hormonvizsgálatok nélkül felírni. keress fel mielõbb egy pcos specialista endokrinológust.
Ehhez már vissza sem mennék. Fogalma nincs errõl a betegségrõl, borítékolom saját 4 éves tapasztalatom alapján, hogy csak az idõdet pocsékolod vele! ÕSzintén: keress fel megfelelõ endokrinológust, mielõtt eléred a cukorbetegséget és a hormonjaid brtuálisan felborulnak! Ne várd meg!
Igazuk van a többieknek.Elsõ út egy jó endokrinológus aki uh-val végig követi a ciklust és a hormonokat...Ha baj van jön a diéta, mozgás, merkformin.Én így lettem kismama és a ciszták is eltûntek :) 22hkm
Nekem is voltak cisztáim, szúrtak, PCO-s voltam enyhe tünetekkel, pl. rendszertelen menstruáció. Én nem szedtem semmi hormon gyógyszert, mert nem tartom jónak. Fél éve szedek természetes alapanyagú készítményeket, pontosan kettõt ami már az elsõ hónapban helyre tette a menstruációmat. Azóta rendben vagyok. Privátban tudok írni ha szeretnéd, mert itt nem lehet reklámozni semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!