Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy baba annyira (5 db)

Annyi ilyet olvasok, hogy baba után egyedül marad az anyuka. Lehet furcsa kérdés lesz, de ilyenkor ELVILEG, nem lehetséges, hogy anyuka lerakja apuka küszöbére a babát, hogy te neveld, ha már leléptél?

Jogi, vagy akármilyen akadálya nincsen, gondolom. Csak elméleti kérdés, tudtok-e esetleg példákat, vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Elvileg persze, lehetséges lenne, de egy anya sokkal jobban kötõdik a babához, és még az is a baba jólétét és túlélését tartja szem elõtt, aki késõbb nevelésbe adja. Ez egy biológiai ösztön, hogy meg kell védeni a gyereket. Ezért rakják le õket kórházak ajtaja elé, és nem totál idegenekhez, mert a kórházban ellátják, és megfelelõen gondoskodnak a további sorsáról. Na most kérdés: a te anyai ösztönöd hagyná, hogy egy olyan emberre bízd az újszülött gyereked, aki téged is ott hagyott? Ha igen, ott valami ugyanúgy nincs rendben, mint azzal, aki bántja a babáját... Az más kérdés, hogy ha valami történik a gyerekeddel a lerakást követõen, és az apa nem vállalta az apaságot, akkor ellened (vagyis az anya ellen, itt nem a kérdezõre gondolok, bocsánat a személyes hangnemért) folyik majd eljárás gondatlan veszélyeztetés meg egyebek miatt.

Elvileg persze, lehetséges lenne, de egy anya sokkal jobban kötõdik a babához, és még az is a baba jólétét és túlélését tartja szem elõtt, aki késõbb nevelésbe adja. Ez egy biológiai ösztön, hogy meg kell védeni a gyereket. Ezért rakják le õket kórházak ajtaja elé, és nem totál idegenekhez, mert a kórházban ellátják, és megfelelõen gondoskodnak a további sorsáról. Na most kérdés: a te anyai ösztönöd hagyná, hogy egy olyan emberre bízd az újszülött gyereked, aki téged is ott hagyott? Ha igen, ott valami ugyanúgy nincs rendben, mint azzal, aki bántja a babáját... Az más kérdés, hogy ha valami történik a gyerekeddel a lerakást követõen, és az apa nem vállalta az apaságot, akkor ellened (vagyis az anya ellen, itt nem a kérdezõre gondolok, bocsánat a személyes hangnemért) folyik majd eljárás gondatlan veszélyeztetés meg egyebek miatt.
Igen, van ilyen ismerõsöm, akinek a felesége állítólag "letette" nála a gyereket, így ahogy írod. Sõt, engem az anyám passzolt le ugyanígy rokonokhoz. A részletekbe nem szeretnék belemenni.
Gyereket küszöbre nem rakunk, mert az kimeríti a kiskorú veszélyeztetése fogalmát, mert a gondozásodra bízod gyerek sérelmére követed el. Nem szoktak jól végzõdni azok a történetek amikor valaki annak reményében vállal be egy babát, hogy ezzel megtartathatja férfit. Sõt nõként, anyaként azt gondolom, hogy akármilyen stabil kapcsolatba is szülöm a gyereket, akkor is megtörténhet, hogy a kapcsolat megromlik. Bárkinek a paklijában benne lehet, hogy gyerekét egyedül nevelõ szülõvé válik. Nem könnyû feladat, sem anyagilag sem egyébként. A gyerek nem tehet semmirõl, nem lehet két felnõtt ember egymás közötti konfliktusában a bosszú eszköze.
De én például ha megszenvedek a kisbabáméra nem lennék annyira elvetemült hogy lerakjam a küszöbére!Semmi értelmét nem látom!De ki hogy van vele
Én már olyanról hallottam, h anyuka egyedül maradt a babával, az apuka lelépett még a terhesség idõszakában, és nem is érdeklõdik a baba hogyléte felõl, úgy tesz mintha nem is létezne :S :( De anyuka megtartotta a picit, ha az apát nem érdekli a gyermek, akkor se fog foglalkozni vele, semmi pénzért! Pedig részben az õ tette következménye!! Én egyrészt sajnálom az anyát, h egyedül kell nevelnie a gyermeket(az jobb eset, ha a szülõk/már nagyszülõk segítenek a nevelésben) másrészt pedig óriási felelõtlenségnek tartom a fiatalkori gyermekvállalást(pl: aki 18-19 éves anyuka, illetve nincs meg a megfelelõ családi háttér, vagyis csonka családban nõ fel a pici) 20/L
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy ilyen elõ fog velem, fordulni, csak elgondolkodtam :) Köszi a válazsokat!
Ja közben eszembe jutott egy hasonló eset. De ott az apa nem hagyta el az anyát gyerekel, hanem az "anya" elvitte a babát az apai nagyszülõkhöz, mondván szeretnének kicsit kettesben lenni, egy pár órára, majd hazament és amíg az apuka dolgozott, szépen összepakolta a cuccait és lelépett.
ismerek egy 17 éves srácot, akit kb születése óta az apja nevel. szinte nem is ismeri az anyját. van ilyen.
Ha Te férfi vagy megértem a kérdést.Akkor bízz benne hogy nem így lesz.Ha a nõ vagy akkor neked nem érdemes válaszolni sem.

24 hetes terhes vagyok, sokszor a jobboldalon a hasam alja annyira fáj, hogy alig bírok menni ill. kiegyenesedni. Lehetséges, hogy ideget nyom a baba?

Néha amikor pisilek,egy kicsit jobb!

Legjobb válasz: Én 21hetes vagyok és ugyan ez van nálam is. Van h ugy görcsöl meg fáj hogy csak csuhajj. Voltam dokinál megnézte és mindent rendbe talált. A baba a fejét látta ott. Aztán rájöttem h ha odanyomja magát nagyon az fájdalmas ennyire néha napokig is de aztán mikor elmegy onnét sokkal jobb. Sztem ne aggódj. A terhesség a méh és a has növekedése fájdalommal jár kinek mennyire az egyéni. Fõleg ha sportoltál mert akkor az izmok és a szövetek is kötöttebbek nehezebben nyulnak, tágulnak.

Én 21hetes vagyok és ugyan ez van nálam is. Van h ugy görcsöl meg fáj hogy csak csuhajj. Voltam dokinál megnézte és mindent rendbe talált. A baba a fejét látta ott. Aztán rájöttem h ha odanyomja magát nagyon az fájdalmas ennyire néha napokig is de aztán mikor elmegy onnét sokkal jobb. Sztem ne aggódj. A terhesség a méh és a has növekedése fájdalommal jár kinek mennyire az egyéni. Fõleg ha sportoltál mert akkor az izmok és a szövetek is kötöttebbek nehezebben nyulnak, tágulnak.
Vagy épp valamelyik szervedet. Biztos, hogy a kis gézengúz van a dolog mögött. :) De azért szólj a dokidnak.

3 hónapos kisfiam anyatejes, az első 2 hónapban 1 kg-ot hízott havonta, ebben a hónapban csak fél kg-ot. Jó kedélyű baba, hurkái vannak, / 6200gr, 65 cm/ lehetséges hogy a több "rúgkapálás" miatt nem hízik annyit / kis izgő-mozgó/ mint korábban?

Az utóbbi napokban kicsit össze-vissza eszik , gyakrabban kevesebb ideig- úgy gondolom a front miatt van.

Legjobb válasz: innentõl lelassul a növekedés mint hosszuságra mint sulyra már nem fog annyit hizni/ nõni nem kell megijedni. ha jó a kedve nincs baj.

innentõl lelassul a növekedés mint hosszuságra mint sulyra már nem fog annyit hizni/ nõni nem kell megijedni. ha jó a kedve nincs baj.
Nem minden hónapban híznak ugyanannyit a babák. Az elsõ néhányban általában többet, aztán lelassul a súlynövekedés ( hogy is néznének ki 1 évesen, ha minden hónapban 1 kilót híznának))))?). Valószínû, hogy ebbe a több mozgás is belejátszik. A fél kiló hízás is nagyon szép egy hónap alatt! Az én kislányom a "legjobb idõkben" is "csupán" 70dekát hízott:) )) Most, 6 hónaposan 6710g, 64cm, de õ is szép, fejlett, hurkás kislány.
Egyre kevesebbet híznak a babák. Az én babám az elsõ hónapban másfél kilót hízott, a következõben egyet, aztán már csak felet.
Szia! Az én kislányom is 3 hónapos, az elsõ hónapban 1 kilót hízott, a másodikban és a harmadikban 420 grammot. Õ is jókedélyû baba, néha percekig képes hadonászni a kezével és a lábával. Szerintem az lehet az oka a kevesebb hízásnak, hogy mostmár aktívabb, néha étkezések is kimaradnak. Ráadásul nem fog minden hónapban 1 kilót hízni, gondolj bele mi lenne akkor belõle. Szerintem ne aggódj, a hízás így is teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.

Lehetséges, hogy a baba annyira "lecsúszik", hogy szinte a hugyhólyagomon ül?

ilyenkor nagyon feszít és kemény is, /szinte kidudorodik, tapintható/ vagy ez a méh összehúzódás? 20hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: Igen,a hólyagodnál van ,nekem pl a feje rendszeresen,és feszítõ érzés ahogy írod,na meg gyakori pisiléssel jár.Nincs baj,majd erréb megy,én is így vagyok,szintén 20 hetes:-)

Igen, a hólyagodnál van , nekem pl a feje rendszeresen, és feszítõ érzés ahogy írod, na meg gyakori pisiléssel jár.Nincs baj, majd erréb megy, én is így vagyok, szintén 20 hetes:-)
Az elõzõ hszoló vagyok, és nem méhösszehúzódás, mert azt nem csak ott lent, hanem a köldöködig éreznéd kitapinthatóan a méhet.
A kérdező hozzászólása: köszi :) akkor méh összehúzódásom még valószínû nem volt.
Igen, ha élhetsz nemi életet, akkor figyeld meg orgazmusnál hogy milyen kitapintható a méh, és van egy kis feszülés is, ugyanolyan ha spontán van, de inkább ne legyen.Ha meg csak feszülget az nem baj legalább tágul a méhed, készülõdik.

Múlt héten csinált egy ismim egy kft-t, minden okés volt. Ma bement a bankba számlát nyitni, (8napon belül van) de annyit mondtak neki, hogy üzletpolitikai okok miatt? Nem lehetséges. Valaki segítene ez mit takarha? Mert nem adtak felvilágosítást?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a cég tevékenysége vagy az ügyvezetõ/tulakdonosol személye nem tetszett a banknak valami korábbi zûr miatt. Keressen másik bankot, van elég belõlük!

Lehet, hogy a cég tevékenysége vagy az ügyvezetõ/tulakdonosol személye nem tetszett a banknak valami korábbi zûr miatt. Keressen másik bankot, van elég belõlük!
lehet az ügyvezetõnek/tulajdonosnak van pár forint késedelmes tartozása a bank felé... esetleg már behajtás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!