Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy Magyarországon még (8 db)

Svédország a világ legateistább országa, és alighanem a legélhetõbb ország a világon.
Azért került sz ország ilyen helyzetbe, mert évszázadok óta egy normális ember sem került hatalomra (ha igen, gyorsan leváltották). A magyar politikai vezetõ réteg úgy [email protected], ahogy van, mindig is csak lopni tudtak...
GAZDASÁGI VILÁGVÁLSÁG VAN!!
Nekem is rögtön Svédország ugrott be. Ott tényleg ürességtõl konganak a templomok, ennek ellenére a legélhetõbb országok egyike. Kelet-Európa sem azt bizonyítja, hogy minél vallásosabb egy ország, annál élhetõbb. Csehország, Magyarország, Szlovénia viszonylag ateista a régióban és a fejlettebb országok között van. Az EU-ban Románia a legvallásosabb, Bulgária után mégis a legfejletlenebb.
Szerintem még a kereszténység elõtt erõsek voltunk, végig fosztogattuk egész Európát! Megjelent a kereszénység, és láthatod mi lett belõle...
Valami ilyesmirõl van szó. Magyarország Csehország után a legvallástalanabb ország Kelet-Európában. Az elit Krisztustagadó és sátánimádó és igyekeznek mindenféle csábítással/kísértéssel a jónépet is belerángatni mindenféle bûnbe és azok hajlanak is rá. Ha lenne erõs keresztény hitük és hagyományuk ellent tudnának jobban állni. A nyugati kereszténységnek vége ezen a tájon, amit látsz magad körül az az lassan újjáéledõ barbárság. És EGYRE ROSSZABB LESZ, ez a trend. És a bibliai próféciák teljesülnek...
A kereszténység a HARCOS NEMZETET KEZES BÁRÁNYOKKÁ tette!
mai 14:00-osnak: egy igazi kereszténynek HARCOSnak kell lennie hogy meg tudja vívni a spirituális harcát... a "szellemi" harc hasonlít a pszichológiai hadviseléshez, de némileg különbözik tõle... akik kezes bárányai lettek a világi uralomnak, azok a hamisprófétáknak hódoltak be és elfelejtették, hogy elõször Istennek kell engedelmeskedni...
Mai 13:14-esnek: nem közösítették ki, csak kiadtak egy közleményt amit néhányan úgy vettek hogy az egy kiközösítés (pedig nem az) és ezután elterjedt a hír hogy kiközösítették. Angolul tudok forrást is mutatni errõl: http://yorkshireshepherd.blogspot.com/2011/05/vassula-true-l..
Vassuláról: http://www.katolikus-honlap.hu/1101/exc.htm Egy kis vita a görög szöveg helyes fordításáról: http://www.johnsanidopoulos.com/2011/03/announcement-on-vass.. Akit egyházi büntetés alá helyeznek, kizárnak az Eucharisztiából, annak régen rossz...
Lehetséges. És nem a vallásos keresztények javíthatnának a helyzeten, hanem olyanok, akiknek élõ hitük van. De legelõször is, keresztény vezetõk kellenének az ország élére. Ha az országot Isten akarata szerint próbálnák meg irányítani, az Úr azt megáldaná és jól menne a sorunk. Pl. nem lopnának, hazudnának, nem csapnának be minket, nem lenne korrupció, stb. És a homoszexualitás támogatását meg se említem, lassan már az szégyelheti magát, aki ezt nem tekinti normálisnak. Ez az egy esélye van az országnak. Fejétõl bûzlik a hal! "Boldog nép az, amely tud neked ujjongani, amely orcád világosságában járhat, Uram! Nevednek örvendeznek mindennap, és igazságod fölmagasztalja õket, mert te vagy díszük és erejük."
mai 11:29-osnak: Vassulát kiközösítették az Orthodox Egyházból, nem szabad neki hinni, hazugságot terjeszt!
"Miért? Szerinted jobb országban élnénk, ha az emberek egy olyan hitet követnek, amiben egyébként nem hisznek, amelynek az elveivel nem értenek egyet? Nem véletlen, hogy kevés a keresztény..." A születendõ gyerekeik már fognak...
Igen, és azért is mert az egyház megosztott. Olvasd el ezt ha érdekel a téma: http://www.tlig.org/hu/humsg/hum1.html
Miért? Szerinted jobb országban élnénk, ha az emberek egy olyan hitet követnek, amiben egyébként nem hisznek, amelynek az elveivel nem értenek egyet? Nem véletlen, hogy kevés a keresztény...
Nekünk is új egyházat kéne alapítani, mint az angolok tették egykor, és kötelezõvé tenni...
Kepzelj el valakit, aki 40 eves koraig nem sportol semmit es akkor donti el, hogy o vilagbajnok uszo akar lenni. Mas 10-12 koratol gyakorol, o 40 eves koratol. SOHA nem jut el ugyanarra a szintre. Magyarorszagnak epp ilyen fele hatranya van tortenelmi okokbol. Csokkentheto, de nem behozhato. Sok-sok minta epult fel, amelyek nem mukodtek, nem mukodnek, mindent elolrol kell mindig kezdeni, de meg nem talalta meg az utjat, mig a nyugati orszagok "sinen" vannak regota.
Nem, elsosorban a tortenelemben kell keresni az okokat. Az olyan orszagok, amelyek erosen fuggnek mas orszagoktol, nagyon konnyen meggyengulnek gazdasagilag, ha a tobbi orszag is gyengul. A masik pedig, hogy Magyarorszag hosszu evszazadokon keresztul nem volt fuggetlen. Oszrakok, torokok uralma alatt volt, utana jottek a vilaghaboruk, sosem alakult ki olyan rendszer, ami Magyarorszagnak jo lett volna, mindig masokat kell kiszolgalni. Epp ez van a volt gyarmatokkal is. Sosem kellett onalloan rendszert kialakitaniuk, igy nem tudtak, hogy hogy kell autonom modon uzemelni. Es ne feledkezzunk meg a sok elvesztett haborurol es azok kovetkezmenyeirol (pl. Trianon), amelyek miatt Magyarorszag meg jobban meggyengult. Nem csoda, hogy most itt tart, hisz sok pozitiv a tortenelmeben nem volt. Azok az allamok, amelyek semlegesek es fuggetlenek tudtak maradni, teljesen mashogy allnak, de nemcsak az eletszinvonal mas, maga a mentalitas is.
Hát a gazdasághoz nem sok köze lehet, de tény, hogy a gyakorló vallásos emberek általában nagyon erkölcsösen élnek.
Ja: 89. Zsoltár 16-17

Lehetséges, hogy akár Magyarországon lesz még olyan politika, hogy az állam az egyházzal olyan szorosan fog együttműködni, hogy akár kötelező lesz áttérni a nagy egyházakba, és menni vasárnap a templomba?

Legjobb válasz: És ezt hogy tudná bárki is kivitelezni? Kártyaleolvasóval fognak perselyezni a misén vagy mi? Ilyet még a naaaagy rettegett Jobbikból kinézni is igen nagy sötétségre utal... Ez legalább akkora idiótaság, mint amikor egyesek attól rettegtek, hogy betiltják az ateizmust, na de könyörgöm, azt is hogyan? Ima közben készített aurafotók lesznek a személyikben?? :D

És ezt hogy tudná bárki is kivitelezni? Kártyaleolvasóval fognak perselyezni a misén vagy mi? Ilyet még a naaaagy rettegett Jobbikból kinézni is igen nagy sötétségre utal... Ez legalább akkora idiótaság, mint amikor egyesek attól rettegtek, hogy betiltják az ateizmust, na de könyörgöm, azt is hogyan? Ima közben készített aurafotók lesznek a személyikben?? :D
Nem hinném... Az egész világon a liberális emberi jogokat nyomatják, mint pl. szabad vallásgyakorlat, tehát ha Magyarország ezt megtenné, akkor egybõl idejönne mondjuk az USA és a demokrácia nevében lebombázna minket. Meg a fogyasztói társadalomban senkinek nem érdeke ilyen törvényt hozni.
Nem lepõdnék meg rajta, de abban a pillanatban húznék innen el, akár egy szál táskával is...
Nem hinném. Nem erõszakolhatnak másra vallást. Elképzelhetõ, hogy a Jobbik ezt megtenné, de szerintem annyira nem erõszakolják a kötelezõ vallást.
Azt adja meg a kur.va úristen! Nincs az az ember, aki vallást rám tudna erõszakolni!
majd lepontoznak a valásmániások DE szerintem értelmes ember nem hisz sem istenbe sem ördögbe és semmibe ami nem mérhetõ/megfogható/észlelhetõ a vallás 1 letûnt kor megfélemlítõ eszköze a belem kifordul amikor megy a jóságos isten duma azoktól akik pár száz éve embereket égettek, kínoztak, gyötörtek csak azért mert használták a fejük a vallásokat nem kötelezõvé kéne tenni hanem betiltani MINDET
nem akartok még a vallásos népbutító szabadkömûves hülyeségetekkel elhúzni innen? Ha hinni akarok, hiszek a szaros képmutató papjaitok meg hugyszagú templomaitok nélkül is, tömeggyilkos állatok.
Van most is névsor. A hittanosoknak pecsételniük kell a templomban egy füzetbe. Amikor én voltam hittanos, akkor bemondásra elhitték, nem kellett pecsételni.
"Az iskolából átvett létszámfelmérési rendszerrel. A helyi pap elõtt van egy névsor és felolvassa illetve pipálgat és ikszelget mellé . "-Kovács Pista jelen van az áhítaton ?" Jó, persze, ELVILEG lehetséges, de gyakorlatilag akkora meló lenne, hogy képtelenség az egész. Kérdezõnek: Na és mi lenne a büntetése annak, aki nem megy el?
Az iskolából átvett létszámfelmérési rendszerrel. A helyi pap elõtt van egy névsor és felolvassa illetve pipálgat és ikszelget mellé . "-Kovács Pista jelen van az áhítaton ?" És a választól függõen ikszet vagy pipát vés a papírra. Amúgy nem hinném hogy bevezetné ezt bárki , mindenféle emberjogi szervezetek özönlenének ide a milliós létszámú tüntetõket megsegítése céljából.
Esélytelennek látom. Na meg ha lenne, hogyan ellenõrzik?
Az únió tudomásom szerint szabad vallásgyakorlást ír elõ, azaz sem korlátozni, sem kötelezni azt nem lehet.

Az apa külföldi állampolgár, lehetséges, hogy külföldi lakóhelyén tesz apasági nyilatkozatot, vagy az csak akkor érvényes, ha mindketten személyesen itt Magyarországon teszik meg?

Van /volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: attol fugg hol szuletett a gyermek.nekem magyarorszàgon szulettek,igy ott kellett apasàgi nyilatkozatot tennie.

attol fugg hol szuletett a gyermek.nekem magyarorszàgon szulettek, igy ott kellett apasàgi nyilatkozatot tennie.
mi is probàltuk konzulàtuson keresztul, de nem lehetett.igy olaszorszàgbol kelett hazamenni magyarba ès ott ahol a gyerekek szulettek ott tenni apasàgit..kissè bonyolult volt mert lekelett fordittatni az apa papirjait, egy tolmàcs is kelett, ugyhogy nem egyszeru de nem lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: Magyarországon fog születni a baba, és csak az apa külföldi állampolgár. Hááát, valahogy sejtettem, hogy nem lesz egyszerû....

Ha itt Magyarországon letiltanak egy telefont, attól még az lehetséges, hogy külföldön gond nélkül lehet használni (külföldi szolgáltatónál)?

Legjobb válasz: Nem a telefonodat tiltják le, hanem a kártyádat. Ha kicseréled (akár magyarra, akár külföldire) akkor természetesen újra mûködik.

Nem a telefonodat tiltják le, hanem a kártyádat. Ha kicseréled (akár magyarra, akár külföldire) akkor természetesen újra mûködik.
Telefont is letilthatnak IMEI alapján
elsõ Bocs, ezt nem tudtam.
Elvileg IMEI alapján külföldön is letilthatják, csak ennyire nem mûködnek együtt a szolgáltatók, de elõfordulhat, ha nem hátralék miatt tiltották le hanem például lopott vagy bûncselekményhez köthetõ.
A magyar szolgáltatók általában saját adatbázist használnak, és nem igazán "társulnak" a nemzetközi tiltólistákhoz. Tehát ELÕFORDULHAT, hogy a magyar tiltott telefont külföldön tudod használni, de az is lehet, hogy nem.

Lehetséges, hogy lesz Magyarországon még Big Brother?

Legjobb válasz: reméljük nem.....amúgy a 2.széria nem hozott akkora nézettséget,úgyhogy v.színûleg nem vágnak bele újra...bár sose lehet tudni,lehet h.újra megkísérlik...amúgy sok országban már 6.-7.évad megy,nálunk ez nem v.színû,h.bekövetkezik.

reméljük nem.....amúgy a 2.széria nem hozott akkora nézettséget, úgyhogy v.színûleg nem vágnak bele újra...bár sose lehet tudni, lehet h.újra megkísérlik...amúgy sok országban már 6.-7.évad megy, nálunk ez nem v.színû, h.bekövetkezik.
Remélem nem. Ha az utolsó széria sikeres lett volna, akkor tuti lett volna következõ. Nem hiszem, hogy megkockáztatnék a további veszteségeket...
valószínûleg nem, lévén, hogy erõteljesen bebuktak vele. Mondjuk az érdekes, hogy miért tesznek fantasztikus beleérzéssel tönkre minden vásárolt licencû mûsorukat. (lsd. BB, Buzera stb.) Azt nem mondom, hogy remélem, mert tök lényegtelen, ameddig nem teszi tönkre az NCIS-t vagy a House-t. Bár a House-t már mindet láttam és az NCIS-t is meg tudom nézni máshol, csak akkor egyáltalán nem nézném õket...
Szerintem nem lesz, mert a második szériánál kiderült, hogy az elsõ sikerét nem tudják megismételni. Meg amúgy sem szoktak lefutott mûsorokba újra belevágni. Ez akkor egyszer érdekes volt, de ma már a kutya nem kíváncsi rá. Az más kérdés, hogy külföldön még mindig megy néhol, de ez a hazai közönségtõl függ.
Legyen!!! (L)(L)

Ha november 20- án küldtem egy csomagot Szlovákiából Magyarországra akkor annak már rég odakellett volna érnie. És az illetõ akinekküldtem azt állítja hogy nem érkezett neki meg. Ez hogy lehetséges?

Mikor nekem küldtek Magyarországról egy csomagot amit dec.19- én adtak fel és 28-án már a kezembe tartottam.

Legjobb válasz: Igen már jó rég oda kellett volna, hogy érjen. Lehet, hogy elkeveredt valahol keresd fel a postát és érdeklõdj utánna.Szerintem.

Igen már jó rég oda kellett volna, hogy érjen. Lehet, hogy elkeveredt valahol keresd fel a postát és érdeklõdj utánna.Szerintem.
Én hallottam olyanról, hogy Németországból 3-4 hónap alatt ért Magyarországra egy levél, mert közben elkeveredett Ukrajnában (!) :D Ajánlottan adtad fel? Mert akkor kell, hogy legyen egy kódja, aminek utána tudsz nézni a neten vagy a postán meg tudod érdeklõdni. Én is így tartom számon a Magyaro.-ról elküldött illetve külföldrõl érkezõ csomagjaimat. Kínából is 3 hónap volt, mire megkaptam egy kis csomagot, bár mondjuk Kína egy külön kategória posta szempontjából :D
* ha ajánlottan adtad fel, akkor van egy kódja, amivel utána tudsz járni a neten vagy a postán, hogy merre is jár pontosan a csomag. Bocsi, késõ van már :)

Ha valaki Angliában él és itt kellene adóznia, de még az adózási kötelezettség dátuma előtt hazajön Magyarországra, akkor ő hogyan fogja bevallani az adóját? Magyarországról ez lehetséges?

Másik kérdés, hogyan mondják angolul, hogy adót bevallani és azt, hogy visszaigényelni?

Legjobb válasz: tax assessment reclaim taxes

tax assessment reclaim taxes
Angliában nincs adóbevallás, ez automatikus. Viszont, ha nem dolgoztál teljes adóévet ami március végéig tart, akkor valószínûleg kapni fogsz adóvisszatérítést, amit ki fognak postázni az NI számod igénylésénél megadott postacímre egy csekk formájában. Tehát ha erre igényt tartasz, akkor jelezd feléjük az új címed. (mondjuk Magyarországon szerintem nem tudnád beváltani a csekket) Magyarországon pedig úgy vallod be az adót, mintha nem dolgoztál volna, tehát 0 ft jövedelem. Mivel csak egy helyre kell adózni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Tehát akkor nem kell tennem semmit? Mert valaki említett P60 - as és P45 - ös formanyomtatványokat... Valahol olvastam, hogy Magyarországról is lehet intézni ezt az adóvisszaigénylést, de nem tudom pontosan, hogy hogyan. Ha valaki tudja, írja meg. Amúgy a lényeg, hogy akkor nem kell ezzel foglalkoznom így utólag.
Második vagyok. Most már elbizonytalanodtam a válaszomban, mert hallok mindenfélét... mindenféle formanyomtatványokról. A helyzet az, hogy én nem mentem haza. És rendben volt az adóbevallásom az adóév végén. Sõt visszaigényelnem se kellett semmit, mert automatikusan kipostázták. Tehát az én tapasztalatom az, hogy nem kell csinálni semmit. De ki tudja.. lehet munkahelye válogatja. Én a helyedben írnék egy levelet a volt fõnökömnek egy kérdéssel, hogy a cég elintézte-e az adóbevallást.
erre csak azt a választ tudom adni hogy Napoleon Hill Gondolkodj és Gazdagodj
Nézd meg a Prezi.com-ot, nagyon jönnek fel.
Mibõl lett volna, abból, hogy fillérekért, vagy sok esetben nulla forintért kaptak meg értékes ingatlanokat, gyárakat az elvtársaktól. Az egész privatizáció az ország törvényesített kirablása volt. Így lettek az elvtársakból multimilliárdos sikeres vállalkozók, aztán pedig megint miniszterek.
Ahhoz túl sok "mostani nagy cég" van, hogy az elsõ két kérdésre általános választ lehessen adni. Volt, amelyiknek nem volt kezdõ tõkéje, az ötlete volt nagy. Mások szorgosan és okosan dolgoztak. Természetesen olyan is volt rengeteg, aki jól helyezkedett. Olyan is volt, amelyiket több millió forint kezdõtõkével reménytelen lett volna elindítani. A harmadik kérdésedre a válasz: igen, lehetséges. Te szeretnél ilyet?
Az idióta magyar munakerõ keccsölte össze nekik plusz uniós pályázatokon nyert pénzek és állami támogatások mivelhogy ennyi meg annyi embernek biztosítanak munkát és kenyeret (éhbérnek se csúfolnám) Plusz bevett szokás a megbízó céggel való összejátszás, és aminnél nagyobb óradíjak kiszámlázása, mivel a megbízó cég az egészet leirja költségként a be nem fizetendõ áfát meg elfelezik hsizen az jelentkezik haszonként. Ráadásul a munkaerõkölcsönzõk még jelentõs adókedvezményeket is kapnak plusz kereskednek az adatokkal, és statisztikai elemzéseket készítenek vaskos pénzekért különbözõ befektetõknek vagy azok cégeinek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!