Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy Magyarországon (56 db)

Lehetséges, hogy Magyarországon alkotmányos királyság jöjjön létre?

Legjobb válasz: Jogilag lehetséges, és a fidesznek most meg is lenne hozzá a hatalma. Gyakorlatilag ki van zárva, senki nem olyan hülye, hogy ezzel szórakozzon, amíg az ország ilyen [email protected] van.

Jogilag lehetséges, és a fidesznek most meg is lenne hozzá a hatalma. Gyakorlatilag ki van zárva, senki nem olyan hülye, hogy ezzel szórakozzon, amíg az ország ilyen [email protected] van.
épp akartam írni, de az elõttem szóló megelõzött... utolsó elõtti: ne okoskodj, mert igenis, sokkal jobb a demokrácia, mint a monarchia... azért tanulhatnál történelmet is, mielõtt a vízfejû habsburgok ránk telepedésérõl írsz, igen, ránk telepedtek, mert nekik így volt jó, közben meg az õ pénzükbõl lett megvédve az ország a töröktõl ;)
még csak annyit, hogy nem valószínû, hogy megélted volna a 60. életévedet :D persze a gyermekhalandóságról és a rövidebb élettartamról nem a rendszer tehet, a többirõl igen
Akik itt a demokráciáról papolnak, meg lehet nézni, hogy hogy éltek a magyarok a királyok alatt (nem a vízfejû habsburgokra értem, mert õk csak ránktelepedtek), és hogy élnek most ebben a húdejó demokráciában... Szemfényvesztés az egész. A szabadság egy illúzió- Nincs szabadság a Földön. De szeretik elhitetni veled, hogy milyen egy klassz és szabad világban élsz, pedig dehogy... Már azt is lesik, hogy mit írsz sms-ben anyukádnak, nem beszélve arról, hogy a neten is kémkednek az ember után, ahelyett, hogy az igazi bûnözõkkel foglalkoznának. Ennyit a "szabadságról".
szerintem lehetne, de már az uralkodó csak egy báb lenne... ha a nép egyszer megérezte a demokrácia ízét sajnos azt már nem lehet tõle elvenni...
Utolsónak: 65 éve nincs királyság.
A vicces sokkal inkább az, hogy ezt az egyetlen egy mondatot sikerült beidézned az egész írásból (többet nem tudtál felhozni saját magad igazolására belõle), ráadásul még ennek is levágtad a második felét...:)
Remélem megbocsátod hogy a könyökömön kijövõ hihetetlen bõséges és jólétben leledzõ Magyarországról áradozó pátoszodnak nem volt különösebb kedvem újra "belekötni". De ha már ilyen szépen kérted.... "Ha szabadok lettünk volna, simán ment volna a társadalom békés és tervszerû átvezetése feudális rendszerbõl polgárivá. Ez történt Angliában is. " Cromwell által vezetett lázadás illetve a restauráció utáni polgárháború neked békés? Legalább ne hülyeséggel példálózz. A hatalmas élelmiszerbõségnek köszönhetõen a Magyar Királyságban sokkal könnyebb, olcsóbb volt a megélhetés, mint nyugaton. " A 15. században egy átlagos, 3-5 tagú magyar parasztcsalád létminimuma 18-24 aranyforintnak felelt meg évente. Nyugat-Európa nagyobb népsûrûségû és mezõgazdaságilag rosszabb adottságú területein másfél-kétszeres volt az élelmiszerek ára, így a létminimum jóval nagyobb összegre tehetõ. Egy személy, ha nem kapott természetbeni ellátást (szállás, étkezés), nálunk kb. évi 8-12 aranyforintnak megfelelõ összegbõl tudott nagyon szûkösen megélni, Nyugat-Európában 15-20 aranyforint számolható egy személyre." Már csak egy adat hiányzik nyugaton mennyi volt átlagosan mennyi volt egy család bevétele Nyugat -Európában illetve itthon itthon mert enélkül semmit se ér az életszínvonal hasonlítgatása. "Magyarország népe a Nyugat-Európában gyakorta vendégeskedõ éhínséget csak hírbõl ismerte." Ehhez megjegyezném hogy a jóval alacsonyabb népsûrûség is közrejátszott. "Hazugság, a Magyar Királyság volt az elsõ, ahol szabad vallásgyakorlást hirdetek ki 1568-ban, Tordán – amivel egyébként messze megelõztük Európát, mint ahogy a nemzetiségi jogkörökben is mindig élen jártunk. " Részben. A polgárok a nemesek a kollektív nemességgel rendelkezõ csoportok (székelyek , hajdúk)-ra vonatkozott a társadalom nagy részét kitevõ jobbágyok vallásszabadságát csak az 1645-ben I. Rákóczi György által kezdeményezett linzi megkötött linzi béke biztosította. "Maga a magyar nemesség eleve szokatlanul nagyszámú volt a teljes népességen belül, kb. 500 000 fõ, ami nagyjából 4-5%-ot tett ki. Ha csak a magyarajkú népességre kivetítve nézzük, ez az arány 10% is megvolt" Ebbe a kollektív nemességgel rendelkezõk is benne vannak? "A kereskedõ-piacozó-mezõgazdasági termelésbe bekapcsolódó jobbágyság száma a XIX. században megszaporodott." Megint csak a XIX. század... Elõtte nem léteztek jobbágyok vagy mi? Volt azelõtt a Magyar királyság történetében úgy 800 év.A reformkor alakjait nagyon is tisztelem , de azért az általuk kiharcolt jogokat mindig is létezõnek tekinteni kicsit túlzás. Ha nem így gondolod akkor meg ne folyton azzal példálózz hogy a jobbágyoknak nem is volt olyan rossz mert az utolsó 100 évben annyit jogot kaptak. Ennyi tömören és röviden , veled ellentétben semmi kedvem nincsen papagájt játszani.
"Ide másoltad, de arról, hogy az egyszerû jobbágy hogyan élt, azzal már nem foglalkoztál." - De, igen, leírtam, csak úgy tûnik, lusta voltál végigolvasni... Az már nem az én bûnöm.
Jajj, tök jó, hogy kaptunk egy listát a középkor Mo. gazdagságáról, kár, hogy a lakosság 80%-a (minimum) szándékosan írástudatlanságban volt, nem voltak sem emberi, sem polgári jogai a nagy többségnek - a polgárság jogai is inkább a szabad királyi városok kiharcolt elõjogaihoz köthetõk - és annyira kevés jövedelem jutott a jobbágyságnak, hogy cserekereskedelem volt náluk a domináns, mert nem volt annyira szervezett a gazdaság, hogy a termelt jószágot valaki tömegesen fel is vásárolja... De volt helyette ingyen munka, hurrá!
pedig az alkotmányos királyság nem egy rossz dolog hosszan írni lusta vagyok de ha csak abba gondolunk bele, hogy olyan emberek vezetik ma az országot akiknek az az érdekük, hogy 4 év múlva újra megválasszák õket az röhej. ugye ennek az ellensúlyozására jött létre a köztársasági elnöki pozíció de mivel ezt is a megválasztott Parlament teszi oda, így annyira mit láthattuk ez sem mûködik... na helyette lehet h jobban járnánk ha lenne egy királyunk...
képzeld, Athénban volt demokrácia :) látom, alapból síkhü. lye vagy, nem akarom megmagyarázni neked, elég egy google-keresés, nézd meg, mit ad ki a demokráciára
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a többnyire értelmes válaszokat!
Demokrácia? :DDD Jó szórakozást hozzá! :DDD Már az ókori Görögországban sem volt igazi demokrácia! De annyira jelentéktelenek vagytok, hogy nem is írom le az egészet. Aki hülye, az így járt.
tegnap 15:24 De naiv vagy! :DD Ezek ha akarják, azt is meg tudják nézni, mit ettél reggelire! Ismered az ACTA-nevû [email protected]? Na, attól, hogy elkezdtek itt dumálni, hogy neeem, dehogy lesz ilyen... MÁR VAN!
Nem lenne semmi értelme a királyságnak. Már más szelek fújnak.
A demokrácia és az alkotmányos monarchia össze egyeztethetõ.Anglia , Spanyolország , Dánia erre az élõ példa. Csak ezekben az országokban nagyon régóta királyság van.Magyarországon nem lehet monarchia újra mivel a királyság sorozat meg lett szakítva.Nagyon régóta nincs már itt királyság és ezért nem lehetne újra.
Megvan a hátránya sok kávé iszogatásnak, nem figyel az ember ... "Már csak egy adat hiányzik nyugaton mennyi volt átlagosan mennyi volt egy család bevétele Nyugat -Európában illetve itthon itthon mert enélkül semmit se ér az életszínvonal hasonlítgatása." Helyesen :Már csak egy adat hiányzik a teljes képhez. Nyugat-Európában mennyi volt átlagosan egy család bevétele illetve itthon , mert enélkül semmit se ér a két különbözõ hely élhetõségének összehasonlítása. Ja és és nem "pátoszodnak" hanem pátoszodba.

Szerintetek lehetséges, hogy Magyarországon a vonatközlekedés háttérbe fog szorulni a távolsági buszok javára?

Én egyre inkább úgy látom, hogy a vonatok állapota évr?l-évre rosszabb, lassulnak ahogy kopik a pálya, vonalakat zárnak be stb. viszont a Volánbusz egyre több modern buszt vásárol a szoci szarok helyett, egyre több helyre gyorsabban el lehet jutni busszal, mint vonattal, a buszok higiénikusabbak és biztonságosabbak (legalábbis egyenl?re) ráadásul több magáncég is akar alakítani belföldi járatokat pl. az OrangeWays.

Legjobb válasz: Fordítva! Éppen most emelik a busz árakat többek között azért, hogy az embereket a vonatközlekedés felé tereljék.

Fordítva! Éppen most emelik a busz árakat többek között azért, hogy az embereket a vonatközlekedés felé tereljék.
"Én azt nem tartom kényelmesnek, hogy esetenként gy teljes, tíz fõs cigánycsaláddal kell megosztanom a fülkét, rosszabb esetben fülke sincs és egy kocsi egész utastere van tele velük." Engem jobban zavar az amikor tele volt totálisan részeg hungarista tinikkel akik kiabáltak és Hitlert éltették egész úton. Büdösek, koszosak, mérhetetlenül buták voltak. Mellesleg a vonat jobb választás, ha fõvonalról beszélünk.
hirtelen csak a cigócsaládos témához szólnák hozzá. igaznak igaz, de nem minden vonalon. Illik tudni, hogy mely járatokat érdemes elkerülni. fõleg személyvonatokat. a gyors és ic vonatok többnyire elfogadhatóak tudnak lenni.
Én ahova csak lehet busszal megyek, a MÁV kritikán aluli. Gyorsabb a vonat? Ez jó vicc, Pestrõl a Balatonig kemény két és fél óra az út vonattal, miközben a busz az autópályán 1-1.5 óra alatt lent van, légkondival, kényelmesebb ülésekkel, és még a tájat is jobban látni. Vonattal a minimum 10 perces késés menetrendszerinti. Nem beszélve arról, hogy a vasútállomások általában kint vannak a világ végén. Egyébként meg a franc se akar utazás közben mászkálni, ezt az érvet nem is értem. Gondolok egyet és megnézem a második kocsit, mert miért ne? Közben meg a poggyászomat otthagyom magában, persze. Egyetlen elõnye a vonatnak, hogy nagyobb a befogadóképessége, bár az se ér sokat ha a MÁV képtelen az igényekhez igazítani a szerelvényeket. Nem egy ismerõsöm mesélte már, hogy órákat gubbasztottak a fûtõtesten, mert a legnagyobb csúcsidõben is csak háromkocsis vonat jött.
Én utálok buszon utazni.
Nagyon ráférne vasútra egy országos korszerûsítés... turisták miatt is...komolyan 40éves vonatok vannak... tiszta vicc... dehát nincs pénz csak stadionra...
Nagyon remelem hogy nem. Pont most mondták a Kossuthon a híradóban, hogy sokkal drágább lesz a busz a vonatnál. Ebbõl akarják a MÁV-ot helyrerakni (az más hogy nem fog sikerülni) A vonatozás egyébként számomra kedvesebb - sokkal.
mi balatonfüredre fogunk menni 2 hét múlva. a busz-vonat pontosan ugyanannyiba kerül. az igaz, hogy a busz sokkal közelebb tesz ki minket a szálláshoz (balatonarács), a vonat meg csak füredi megállóban, viszont sokkal kényelmesebb 3 órát vonatozni mint buszozni.
Az Intercity és hasonló fejlettségû vonatok miatt ez kizárt!
Fordítva van.A kormány azon van, hogy a Távolsági autóbusz közlekedést szorítsa háttérbe.Több próbálkozásuk volt, egy részük nem vált be. Én sokáig utaztam vonattal és rendszeresen buszozom is.A buszokat mindig is elõnyben részesítettem.Úgy gondolom, hogy a távolsági buszokra szükség van.A Máv-nak volt egy olyan ötlete, hogy a kissebb vonalakat bezárják, és ott buszokat indítanak.

Lehetséges, hogy Magyarországon elõbb-utóbb egypártrendszer lesz?

A baloldal gyakorlatilag teljesen leamortizálta magát, az MSZP teljesen a padlón, a DK Gyurcsány neve miatt aligha fog tovább növekedni, az Együtt-PM sokak számára afféle SZDSZ-utód liberális, budapesti kispárt (az LMP szintúgy), a Jobbik pedig sokak számára túlságosa szélsõséges, valamint a Fidesz megkezdte ellene is a hadjáratot.

Legjobb válasz: Le vagy maradva. Már 8 éve az van.

Le vagy maradva. Már 8 éve az van.
Már most is az van. A többi párt csak a látszat kedvéért van a parlamentben. Semmibe nincs beleszólásuk.
A többpártrendszer látszata fennmarad. Ha nem így lenne, azonnal tüntetések kezdõdnének. Valójában a pártok között háttéralkuk vannak, mindegyiknek megvan a maga szerepe. Ez sokkal jobb nekik, mint egy egypártrendszer.
Én ettõl félek, hogy Orbánia lesz, Viktátor vezérrel... (jobboldali vagyok)Nagyon sok a birka, nem látják, hogy nem csinál semmit, csak jár a szája. Meg sok a politikából kiábrándult ember is, nagyon sok.
Akik irjak, h nincs nagyon beleszolasa a tobbi partnak: MI SZAVAZTUK EZT MEG!! Nem volt valasztasi csalas meg semmi. Mi magyar emberek szavaztuk ot meg. Az pedig, h az MSZP tonkte tette magat... hat igen eleg szerencsetlenek. A tobbi part most valoban nem tul nagy befolyasu de ha MI mashogy dontottunk mashogy lesz
Gyakorlatilag már az van. Minden napra jut egy-egy olyan intézkedés, amivel a Fidesz tovább betonozza a hatalmát, azon is csodálkozom, hogy idén egyáltalán volt parlamenti választás. Már négy éve is meg voltam gyõzõdve róla, hogy nem lesz, de 2018-ban szerintem már tényleg nem, ha ez így megy tovább. Ha hagyjuk. ma 22:38 Csak a magad nevében beszélj, én például NEM ezt szavaztam meg, mégis sz*pnom kell nekem is...
Svédország a világ legateistább országa, és alighanem a legélhetõbb ország a világon.
Azért került sz ország ilyen helyzetbe, mert évszázadok óta egy normális ember sem került hatalomra (ha igen, gyorsan leváltották). A magyar politikai vezetõ réteg úgy [email protected], ahogy van, mindig is csak lopni tudtak...
GAZDASÁGI VILÁGVÁLSÁG VAN!!
Nekem is rögtön Svédország ugrott be. Ott tényleg ürességtõl konganak a templomok, ennek ellenére a legélhetõbb országok egyike. Kelet-Európa sem azt bizonyítja, hogy minél vallásosabb egy ország, annál élhetõbb. Csehország, Magyarország, Szlovénia viszonylag ateista a régióban és a fejlettebb országok között van. Az EU-ban Románia a legvallásosabb, Bulgária után mégis a legfejletlenebb.
Szerintem még a kereszténység elõtt erõsek voltunk, végig fosztogattuk egész Európát! Megjelent a kereszénység, és láthatod mi lett belõle...
Valami ilyesmirõl van szó. Magyarország Csehország után a legvallástalanabb ország Kelet-Európában. Az elit Krisztustagadó és sátánimádó és igyekeznek mindenféle csábítással/kísértéssel a jónépet is belerángatni mindenféle bûnbe és azok hajlanak is rá. Ha lenne erõs keresztény hitük és hagyományuk ellent tudnának jobban állni. A nyugati kereszténységnek vége ezen a tájon, amit látsz magad körül az az lassan újjáéledõ barbárság. És EGYRE ROSSZABB LESZ, ez a trend. És a bibliai próféciák teljesülnek...
A kereszténység a HARCOS NEMZETET KEZES BÁRÁNYOKKÁ tette!
mai 14:00-osnak: egy igazi kereszténynek HARCOSnak kell lennie hogy meg tudja vívni a spirituális harcát... a "szellemi" harc hasonlít a pszichológiai hadviseléshez, de némileg különbözik tõle... akik kezes bárányai lettek a világi uralomnak, azok a hamisprófétáknak hódoltak be és elfelejtették, hogy elõször Istennek kell engedelmeskedni...
Mai 13:14-esnek: nem közösítették ki, csak kiadtak egy közleményt amit néhányan úgy vettek hogy az egy kiközösítés (pedig nem az) és ezután elterjedt a hír hogy kiközösítették. Angolul tudok forrást is mutatni errõl: http://yorkshireshepherd.blogspot.com/2011/05/vassula-true-l..
Vassuláról: http://www.katolikus-honlap.hu/1101/exc.htm Egy kis vita a görög szöveg helyes fordításáról: http://www.johnsanidopoulos.com/2011/03/announcement-on-vass.. Akit egyházi büntetés alá helyeznek, kizárnak az Eucharisztiából, annak régen rossz...
Lehetséges. És nem a vallásos keresztények javíthatnának a helyzeten, hanem olyanok, akiknek élõ hitük van. De legelõször is, keresztény vezetõk kellenének az ország élére. Ha az országot Isten akarata szerint próbálnák meg irányítani, az Úr azt megáldaná és jól menne a sorunk. Pl. nem lopnának, hazudnának, nem csapnának be minket, nem lenne korrupció, stb. És a homoszexualitás támogatását meg se említem, lassan már az szégyelheti magát, aki ezt nem tekinti normálisnak. Ez az egy esélye van az országnak. Fejétõl bûzlik a hal! "Boldog nép az, amely tud neked ujjongani, amely orcád világosságában járhat, Uram! Nevednek örvendeznek mindennap, és igazságod fölmagasztalja õket, mert te vagy díszük és erejük."
mai 11:29-osnak: Vassulát kiközösítették az Orthodox Egyházból, nem szabad neki hinni, hazugságot terjeszt!
"Miért? Szerinted jobb országban élnénk, ha az emberek egy olyan hitet követnek, amiben egyébként nem hisznek, amelynek az elveivel nem értenek egyet? Nem véletlen, hogy kevés a keresztény..." A születendõ gyerekeik már fognak...
Igen, és azért is mert az egyház megosztott. Olvasd el ezt ha érdekel a téma: http://www.tlig.org/hu/humsg/hum1.html
Miért? Szerinted jobb országban élnénk, ha az emberek egy olyan hitet követnek, amiben egyébként nem hisznek, amelynek az elveivel nem értenek egyet? Nem véletlen, hogy kevés a keresztény...
Nekünk is új egyházat kéne alapítani, mint az angolok tették egykor, és kötelezõvé tenni...
Kepzelj el valakit, aki 40 eves koraig nem sportol semmit es akkor donti el, hogy o vilagbajnok uszo akar lenni. Mas 10-12 koratol gyakorol, o 40 eves koratol. SOHA nem jut el ugyanarra a szintre. Magyarorszagnak epp ilyen fele hatranya van tortenelmi okokbol. Csokkentheto, de nem behozhato. Sok-sok minta epult fel, amelyek nem mukodtek, nem mukodnek, mindent elolrol kell mindig kezdeni, de meg nem talalta meg az utjat, mig a nyugati orszagok "sinen" vannak regota.
Nem, elsosorban a tortenelemben kell keresni az okokat. Az olyan orszagok, amelyek erosen fuggnek mas orszagoktol, nagyon konnyen meggyengulnek gazdasagilag, ha a tobbi orszag is gyengul. A masik pedig, hogy Magyarorszag hosszu evszazadokon keresztul nem volt fuggetlen. Oszrakok, torokok uralma alatt volt, utana jottek a vilaghaboruk, sosem alakult ki olyan rendszer, ami Magyarorszagnak jo lett volna, mindig masokat kell kiszolgalni. Epp ez van a volt gyarmatokkal is. Sosem kellett onalloan rendszert kialakitaniuk, igy nem tudtak, hogy hogy kell autonom modon uzemelni. Es ne feledkezzunk meg a sok elvesztett haborurol es azok kovetkezmenyeirol (pl. Trianon), amelyek miatt Magyarorszag meg jobban meggyengult. Nem csoda, hogy most itt tart, hisz sok pozitiv a tortenelmeben nem volt. Azok az allamok, amelyek semlegesek es fuggetlenek tudtak maradni, teljesen mashogy allnak, de nemcsak az eletszinvonal mas, maga a mentalitas is.
Hát a gazdasághoz nem sok köze lehet, de tény, hogy a gyakorló vallásos emberek általában nagyon erkölcsösen élnek.
Ja: 89. Zsoltár 16-17

Lehetséges az, hogy Magyarországon elvégzek egy Közgazdasági középiskolát és utána az USA-ban vagy Angliában képezzem tovább magam?

Semmiféle képen nem szeretnék MO.-n maradni a közel jövőben. A középiskolában szakmát is kaphatok. Nem egy rossz középiskola (Békéscsabai Széchenyi István Két tanítás nyelvű Közgazdasági Szakközép Iskola). A tervem a következő. Elvégzem a 4 évet+1 év, hogy legyen szakmám. Aztán valamilyen úton-módon valamelyik előbb említett országba kijutni és ott az első évben nyelvtanulás esetleg valami munka(közép szinten beszélem az angolt) és utána ott elvégezni az egyetemet majd karriert építeni. Ez lehetséges vagy ne lengessem magam ilyen 'álmokban'?

Legjobb válasz: Persze hogy lehetséges! Nagyon sokan mennek ki az USA-ba/Angliába. Én magam is, a szakközép (+1év) után szeretnék az USA-ban letelepedni.

Persze hogy lehetséges! Nagyon sokan mennek ki az USA-ba/Angliába. Én magam is, a szakközép (+1év) után szeretnék az USA-ban letelepedni.
Mit keresnek itt az ilyen hirdetõk?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.(thanks the answer) Az U.S.A.-ban nehezebb elhelyezkedni, mint Angliában? Úgy tudom, ott nem állják a tandíjat!
Nem nehezebb ott elhelyezkedni.. A tandíjról viszont nem tudok semmit.
Usában is Angliában is milliókba kerül egy tanév. Ha beszélsz angolul akkor keresgélj sulikat a honlapjukon MINDEN( lakhatási költségek a városban, menza, koli, programok, ösztöndíjak stb...minden) fenn van. Ha valami nem világos pl. a követelmények akkor írhatsz nekik emailt is. Annyi a különbség Anglia és USA között, hogy UK EU-s tagállam így dolgozhatsz (egyetem mellett heti 20órát max. egyetem után amennyi jól esik), viszont USA nem éppen az EU-ban van szóval gond nélkül deportálnak ha megszûnik az érvényes tanulói vagy akármilyen vízumod és nem kapsz állást. Elõször azt javaslom az anyagiakon gondolkodj el! Utána jöhet a többi:)
De, nehezebb. nem kicsit. Sokkal. Az EU miatt Nagy Britanniaban magyar allampolgar ugy vallal munkat ahogy kenye-kedve tartja, az USA eseteben kokemeny kvotak vannak, es a letelepedes nem annyibol all, hogy fogod magad es kikoltozol. Egyetemre

Közeljövőben lehetséges hogy olyan fejlett legyen Magyarország hogy németek, hollandok, osztrákok idejárjanak dolgozni?

Legjobb válasz: Én most is ismerek németet, osztrákot, lengyelt és szerbet aki Magyarországon él és dolgozik.

Én most is ismerek németet, osztrákot, lengyelt és szerbet aki Magyarországon él és dolgozik.
Én is ismerek németet , szlovákot , szerbet , románt , sõt még, angolt amerikait is aki Magyarországon dolgozik.
Ha a közel jõvõt az elkövetkezõ 1-2 évszázadra érted akkor talán:D
A közeljövõben még inkább eltávolodunk tõlük. Itthon még azok a cégek is megszûnnek, amik most mûködnek.
Természetesen.
ha a fidesz útját járjuk BIZTOS 10 éven belül minden környezõ ország állampolgára itt fog élni meg is mondom mért Mert 1-Kivándorolt a magyarság 2-aki itt maradt éhen halt
az elkövetkezõ 50-100 évben biztos, hogy nem. Itt csak minden romlani fog, növekszik a kivándorlás, itt már csak a cigányok maradnak. 20 év múlva kb. Moldova szintjén se leszünk, ha így folytatódik.
Ilyen sosem lesz! Ha Magyarországon annyira nagy lesz a jólét és annyira prosperál az ország gazdasága, akkor az itthoni/itteni cégek elõbb foglalkoztatnak olcsó afrikai, arab és ázsiai bevándorlókat - szinte éhbérért - mintsem a méregdrága nyugati bért fizesse.
Én esetleg olyat tudok elképzelni, hogy a kormány még több adókedvezményt fog osztani az idetelepülõ foglalkoztatóknak és mind a németek, osztrákok, görögök, franciák, angolok ...etc etc bérrabszolgái leszünk. Ez akkor fog bekövetkezni, ha ezeknek a külföldi cégek többségének már meg fogja érni eljönni ide. Na akkor lesz a többi ország nagyon mérges ránk.
Tündibündi Viki szerint igen. szerintem? nem!
Nincsen, de neked kell ezt indítványozni Magyarországon.
Nekem is külföldi volt a férjem.Fogadtam egy ügyvédet, az elsö tárgyalásnál megtörtént a válás. Mivel volt gyerek, egy tanut kellett vinnem, aki bizonyította hogy a gyerek jó helyen van nálam. Nem került sokba, igaz 8 évvel ezelött volt. Ha meg már ö elvált, ezt a bizonylatot kellene a Központi Anyakönyvi Hivatalba küldeni, ahol magyarországon is érvényesítík. Sok szerencsét!

Lehetséges, hogy a Vietnami háborúból Magyarországra is került 1-2 katona?

Tehát úgy értem, hogy ide keveredett és itt halt meg. Bocsi ha hülye kérdés :D

Legjobb válasz: Nem lehetséges, hanem biztos. Élt itt idõs féllábú ember aki a lábát ott vesztette el.

Nem lehetséges, hanem biztos. Élt itt idõs féllábú ember aki a lábát ott vesztette el.
Ha van is, az csak véletlen lehet. Magyar katonák nem harcoltak Vietnámban, hacsak az amerikai seregben nem.
Pedig itt határozottan azt írják harcoltak. Mind tévedne?
Ide keveredett? :) )) Nem. Voltak magyar tanácsadók, akik tevékenykedtek a vietnami háborúban. Õk lényegében részt vettek a háborúban, bár nem közvetlenül a harcokban. Voltak ezenkívül magyar békefenntartók is a fegyverszünet idején. Ugyanis az 1973-as fegyverszünet teljesülését egy nemzetközi bizottság felügyelte, melynek Kanada, Magyarország, Indonézia és Lengyelország voltak a tagjai. Vietnami katonák gyakran jöttek Magyarországra fõleg tanulás, képzés céljából.
Szerintem a kérdezõ azt kérdezte hogy van e vietnámi veterán aki a háború után Magyarországra telepedett volna le. Ha ez a kérdés akkor szerintem nincsen. :) Bár van egy katonaunoka aki azthiszem itt tanult, Giap tábornok fia vagy unokája :)

Szerintetek lehetséges, hogy a Csallóköz valamikor visszakerüljön Magyarországhoz?

mit gondoltok?

Legjobb válasz: "Az a probléma, hogy az átlag mélymagyar nem érti az állami szuverenitás intézményét, illetve a feudális államszerkezeteket, illetve nem ismeri az elmúlt évszázadok államhatárainak változását." Az a probléma, hogy az átlag mélyliberális nem érti a nemzeti összetartozás intézményét, az etnikai határokra épülõ államszerkezetet, illetve nem ismeri hogy a határok (úgy mint a mi esetünkben is 1920-ban) nem végérvényesek!

"Az a probléma, hogy az átlag mélymagyar nem érti az állami szuverenitás intézményét, illetve a feudális államszerkezeteket, illetve nem ismeri az elmúlt évszázadok államhatárainak változását." Az a probléma, hogy az átlag mélyliberális nem érti a nemzeti összetartozás intézményét, az etnikai határokra épülõ államszerkezetet, illetve nem ismeri hogy a határok (úgy mint a mi esetünkben is 1920-ban) nem végérvényesek!
Szerintem egy erõs magyar kormánnyal meg egy népszavazással simán lehetne az etnikai határkhoz igazítani a magyar határt... Csak ahhoz nekik is úgy kéne godolkozniuk persze... És a szlovák "agymosás" sajnos erõs... :/ de hogy elég erõs-e azt nem tudom :)
Nem valószínû. A szlovákok mindent megtesznek, hogy ezt megakadályozzák, de a magyarok sem akarják már. Gazdaságilag is inkább Pozsonyhoz kötõdik a régió.
hamarabb lesz magyarország izrael része mint hogy csallóköz visszakerüljön
Nem. Soha.
#2 És? 100 éve nem a miénk, már nem is lesz. Fõleg hogy az a 90% max a mesében annyi.
OK, de most tulajdonképpen nem mindegy? Õk is szabadon jöhetnek ide, mi is szabadon mehetünk oda, kirándulni, dolgozni, ismerkedni, stb. Az adót pedig mindenki oda fizeti, ahol él. Aki a Csallóközben él, az oda fizeti. Az ottani helyi önkormányzatok intézik az õ ügyeiket, az ottani szociális rendszer látja el a nyugdíjasaikat. Mi a probléma???
Az a probléma, hogy az átlag mélymagyar nem érti az állami szuverenitás intézményét, illetve a feudális államszerkezeteket, illetve nem ismeri az elmúlt évszázadok államhatárainak változását.
A határ sosem örök. A történelem nem áll meg hanem folyamatosan halad elõre, az is lehet hogy egyszer az egész Kárpát-medence újra a miénk lesz. Területi revízió már volt nem is egyszer, újra végig lehet vinni.
Elméletben lehetséges, gyakorlatilag nem sok esélyt látok. Az az alapvetõ probléma, hogy Trianon igazságtalan volt, a világ leg igazságtalanabb döntésének mondható, amit valaha a nagyhatalmak elkövettek, tehát többrõl van szó mint határmódosításról. Viszont a mostani határokat a Párizsi békeszerzõdés (1947.február.10.) alakította ki, trinaoni diktátum alapján, tehát a Trianoni szerzõdés, nincs hatályban. Az hogy 100éve volt, nem azt jelenti, hogy nem lehet megváltoztatni, de ehhez egy gazdaságilag és katonailag meghatározó erõvé kéne válni a térségben, a nemzet túlnyomó részének illetve a politikai elittnek támogatni kéne ezeket a törekvéseket, külföldön sokat kéne lobbizni elsõdelgesen a nagyhatalmak környékén, illetve az elcsatolt területeken élõknek autonómiára kéne törekedniük. Amíg ezek hiányoznka, és tulajdonképp minden hiányzik nincs esély a határ feülvizsgálatára.
Nem lehetetlen. „Gazdaságilag is inkább Pozsonyhoz kötõdik a régió.” •Mindig is kötõdött hozzá. Mellesleg ha abból indulunk ki, hogy Pozsonyból például úgy lett Szlovákia fõvárosa, hogy 100 éve nem egészen 15 százaléka volt szlovák, szóval a többség úgy látszik nem lényeges tényezõ.
Én jobboldali, nemzeti érzelmû vagyok, de én sem támogatom a határmódosítást. Ez csak egy háború esetén lenne lehetséges, azon meg úgy is csak a magyarok veszítenének, fõleg a helyi lakosság. Elégedjünk meg a XXI. század adta szabadságjogokkal, sajnos ezekkel sem tudunk/akarunk élni igazán.
A kérdező hozzászólása: pedig a lakosság 90 százaléka magyar, és a határ mellett van
A kérdező hozzászólása: hát minden etnikai térkép szerint színmagyar a terület, sõt ez a legszínmagyarabb terület az elcsatolt országrészek közül. A csehszlovákok sem gondolták volna 1920-ban, hogy megkapják, holott elõtte 1000 évig nem volt az övék:)
A kérdező hozzászólása: úgy tudom, hogy 1920-ban a csehszlovákokat nem igazán zavarta egy terület etnikai összetétele, ezért színmagyar területekre is igényt tartottak...pl Csallóköz is ilyen volt, ami még most is erõsen magyar többségû régió

Lehetséges, hogy azért népszerűbben Magyarországon a baloldali intézkedéseket folytató pártok, mert túl alacsonyak a bérek?

Úgy értem, az emberek igen nagy részének problémát jelent a mindennapi megélhetés, így fogékonyabbak a baloldali gazdasági retorikára (itt most elsősorban a Fideszre gondolok, mert Magyarországon ez is fordítva van). Ha a fizetések megközelítenék a nyugat-európai szintet, akkor a jobboldali gazdaságpolitika népszerűbb volna?

Legjobb válasz: Az emberek ezt a rendszert fogják támogatni, amiben jól élnek. Ha megszakadnak a munkában, a fõnökük ordítozik velük mindenért és az egészért havonta kapnak 80-90 ezer forintos fizetést, amibõl a rohadt rezsit nem tudják kifizetni, kaját és ruhát venni nem tudnak, miközben a fõnök teszi zsebre az évi százmilliókat, Audival járkál, kaviárt, szarvasgombát és bélszínt zabál és a legdrágább italokkal öblíti le azokat minden este valami puccos étteremben az egész családjával, évente 2-szer megy nyaralni külföldre a trópusokra vagy valamelyik ötcsillagos síparadicsomba és minderre azt mondják, hogy ez a kapitalizmus, akkor az emberek utálni fogják a kapitalizmust, mert annyit látnak, hogy a gonosz emberek jól élnek benne, a tisztességes ember pedig kínlódik.

Az emberek ezt a rendszert fogják támogatni, amiben jól élnek. Ha megszakadnak a munkában, a fõnökük ordítozik velük mindenért és az egészért havonta kapnak 80-90 ezer forintos fizetést, amibõl a rohadt rezsit nem tudják kifizetni, kaját és ruhát venni nem tudnak, miközben a fõnök teszi zsebre az évi százmilliókat, Audival járkál, kaviárt, szarvasgombát és bélszínt zabál és a legdrágább italokkal öblíti le azokat minden este valami puccos étteremben az egész családjával, évente 2-szer megy nyaralni külföldre a trópusokra vagy valamelyik ötcsillagos síparadicsomba és minderre azt mondják, hogy ez a kapitalizmus, akkor az emberek utálni fogják a kapitalizmust, mert annyit látnak, hogy a gonosz emberek jól élnek benne, a tisztességes ember pedig kínlódik.
A fidesz intézkedései sem népszerüek. És igazad van részben azért mert a szüleink aba nõtek fell hogy rohadt kizsákmányoló kapitalisták meg hogy amarika mindekit megszál és nyomorba taszit japánt megis szálta és Nyugat német ország is kapitalista lett most meg lássuk miken "nyomor van ott". Másrészt meg sokal hangzatosabbak lehet szidni a multikat abankokat a zsidókat energia szolgáltatókat, és sok mindenki mást is . Sajnos a jobb oldali lépések nem ijen népszrüek kivéva az adó csõkentéseket a tõbbihez vagy nem értenek és semleges vagy elenzik.
4/4. jól mondja. A Fidesz gazdaságpolitikája egyáltalán nem baloldali, még nyomokban sem. A Horthy- rendszer társadalmát építi újra.
egész európában így van, mint nálunk ! aki nem akar integrációt vagy védi a piacait, az szinte egész euben jobboldali ... szovjet unióban minden az állam kezéb en volt, de az állam szovjet kézben volt ... most annyi változott, hogy mindent tovább adtak , ami állami volt, de nem annak aki felépítette vagy dolgozott vele, hanem egyenesen egy másik államnak ... vannak átmenetek, de egyértelmû, hogy a német cég azért dolgoztat itt mert kevesebbet kell fizetni a magyar munkásnak és kevesebbet a kell adózni illetve több a támogatás ... Szóval õk abban érdekeltek, hogy a peremgazdaságok olcsóbban termeljenek ... munkanélküliség is ezt mutatja ... spanyoloknál a legmagasabb a munkanélküliség, románoknál pedig az egyik legalacsonyabb ...
"A fidesz intézkedései sem népszerüek. De van ami az és van ami nem. "És igazad van részben azért mert a szüleink aba nõtek fell hogy rohadt kizsákmányoló kapitalisták meg hogy amarika mindekit megszál és nyomorba taszit japánt megis szálta és Nyugat német ország is kapitalista lett most meg lássuk miken "nyomor van ott". Tanulj egy kicsit. Mi soha nem leszünk azzal a potenciállal megáldva. 1 A marshall segély. 2, Az 1950-1975 közötti soha nem látott társadalmi fejlõdés amit a keynsenáriusi rendszer a kétpolusú világ alakított és amiben a nyugati gazdaságok társadalmai olyanná fejlõdtek amilyenek ma. A 80as évek óta ott is esik az életszínvonal. 3, A nyugati országok egymás mellett növekedtek kevés fejlõdési szint eltéréssel ami lehetséges volt. Ma amikor a mamutfenyõ mellé akarsz ültetni, nem is értem hogy mit akarsz. 4, A nyugati országok kapcsolataira közel nem volt ennyire jellemzõ a nem létezõ szabadpiac stb stb, amit valljunk be hogy a fejlett országok számára nem kedvez. Gyakorlatilag nincs rá példa hogy a 70-80as vévek óta lett volna olyan felzárkózó akinek sikerült volna úgy hogy liberális demokráciát követ és hogy szabadpiaci versenyben vesz részt. "Másrészt meg sokal hangzatosabbak lehet szidni a multikat abankokat a zsidókat energia szolgáltatókat, és sok mindenki mást is . Nem kell szidni, de látni kell hogy a magyar nemzetgazdaság sehova nem fejlõdik miattuk. Paradigmát kell váltani, ami nem azt jelenti hogy a multikat ki kel rakni, csak azt hogy nem kell õket támogatni és az elmúlt 20 év tapasztalataiból kiindulva nem kell hozzájuk nagy reményeket fûzni. Van nekünk a multik nélkül is kit, mit, fejleszteni. "Sajnos a jobb oldali lépések nem ijen népszrüek kivéva az adó csõkentéseket a tõbbihez vagy nem értenek és semleges vagy elenzik. Egy prekapitalizmusban nem a is lehet hasznos igazán ha csak nem nagyon körültekintõen hajtja végre az állam. Minden egyes lépésnek számolni kell a következményeivel, de nem a neoliberális lózung elvei alapján.
Ha a saját életembõl indulok ki, akkor a válaszom nem. Jómódban nõttem fel, jómodban kezdtem az életem és hithû balos voltam (párttag is). Gyurcsánnyal megszakadt bennem valami, akkor becsuktam szemem, szám, fülem és semleges lettem. Egy ideje szegény, nyomorult vagyok és egyre inkább nacionalista és jobbos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!