Találatok a következő kifejezésre: Lehetséges, hogy ülő (10 db)

Lehetséges, hogy ennyire éreztem a babám mozgását? 10perce nyugodtan ülök a fotelban, és egymás után 4x azonos helyen éreztem eléggé "erősen" a mozgását, mintha megrúgott volna. Lehetséges ez? 18hetes múltam.

Legjobb válasz: :) persze! fõleg ilyenkor érzed, amikor nem zavar senki és semmi, csak nyugalomban vagy, tudsz magatokra figyelni. én 20 hetesen éreztem elõször, amikor görnyedtem a munkahelyemen a székben. és az is viszonylag erõs jelzés volt egy mindössze 20 centis babától :)) naháát, gratula!! :)))

:) persze! fõleg ilyenkor érzed, amikor nem zavar senki és semmi, csak nyugalomban vagy, tudsz magatokra figyelni. én 20 hetesen éreztem elõször, amikor görnyedtem a munkahelyemen a székben. és az is viszonylag erõs jelzés volt egy mindössze 20 centis babától :) ) naháát, gratula!! :) ))
A kérdező hozzászólása: Úrristen :) Dejóóó, sejtettem , hogy tényleg Õ jelzett nekem, de annyira hihetetlen, hogy még eléggé pici de már így érezhetem. :) Viszont mondta a dokim is, hogy ezektõl a hetektõl fogom érezni, és az is lehet hogy minden nap :)
Szia! Igen, lehetséges, és nem is korai. Én 17 hetesen éreztem elõször, moziban ülve, akkor már határozott kis rúgásokat. :) Elõtte is voltak mocorgások, de azokban nem voltam biztos. Azóta a forgolódásokat is érzem, nagyon megnyugtató. :) 21 hetes kiamami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Azért volt nekem furcsa, mert eddig bármikor voltunk UH-n a dokimnál mindig aludt :) És ez sokszor "baj" volt, mert nem mozgott, nem fordult úgy, hogy meg lehessen mérni :) Akkor már óriási :) Érzem ahogy mocorog :)
az én bébim mindig ébren van az UH-n :) )) egy igazi mocorgókirályfi, szeret ásítani, takargatja az arcocskáját és már be is terpesztett a 18. héten :) én mindig megeszek egy csokit UH elõtt, próbáld ki. szerintem attól indul be ennyire :) boldog babavárást! 24 hkm, elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, már mások is mondták :) Azt hiszem most ki is próbálom pénteken :) Neked is minden jót :)
Én is 18 hetesen éreztem elõször.Elég határozottan kinyomta magát.Utána mindig mikor hanyatt feküdtem, akkor rugdalt.
Igen, lehet. Hányadik hétben jársz?
A kérdező hozzászólása: 24. De nem fordítva kéne lennie?
Nem feltétlenül. Sõt, ez a "jobbik" eset. Ha akkor keményedsz, amikor megerõltetõ dolgot csinálsz, és arra reagál a méhed az rosszabb, mintha csak "edz" a szülésre elõre. Azért egyelõre nem árt magnéziumot szedni, de ha a méhszáj meg az egyéb dolgok rendben vannak, akkor ne ijedj meg. Nekem is kb. a 22-24. héttõl voltak keményedéseim (volt amikor már tényleg elég kellemetlen volt), de mégis a 40. héten szültem. :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Nekem is majdnem csak akkor vannak kemenyedeseim amikor pihenek, ulok vagy epp fekszek, szoval mikor pihenek (mostanaba majdnem mindig). Nekem is eleg koran kezdodott most 35 hetesen is eleg sokszor elofordul. Lanyommal is pony igy volt es ot tulhordtam.

Szerintetek lehetséges, hogy átok ül rajtam? (bővebben lent. )

Kapcsolatok terén egy nagy nulla vagyok.Nincs egy olyan lány sem,akinek egy kicsit is tetszenék akár,de barátaim sincsenek.Létezik olyan átok,amely az emberi kapcsolatokat teszi tönkre?Ezotériára fogékony emberek válaszát várom!

Legjobb válasz: Kitartás! És nem egy szaros átoktól függenek az ilyen dolgok!

Kitartás! És nem egy szaros átoktól függenek az ilyen dolgok!
Kicsit nyitni kéne az emberek felé, és akkor nem éreznéd magad olyan nyomorultul, és nem gondolkodnál azon, hogy megátkoztak-e, mert szerintem nem átok ül rajtad, hanem szimplán gátlásaid vannak. Tudod, új év, új esélyek :) )
Olvasd el az alattad lévõ kérdést! Mindenkinek lehet szar éve, évei!
ahha! de egy pszihológus-sámán fel tudja oldani
Hát, lehet, hogy átok. Magad átkozod meg magadat. Mert a godnolatok azok bizony megvalósítják magukat. Ha olyasmit godnolsz, amit leírtál magadról, akkor az megvalósul, és akkor ott vagy kapcsolatok nélkül. Kapd össze magad, öltözködés, frizura, sport, egy két érdekes kaland, amit el lehet mesélni, vagy legalább jó könyvek, néhány magabiztosságot növelõ lelki gyakorlat, és összejön. Viszont ha ilyen ezoterikus hajlamú vagy, akkor ne csodálkozz, hogy egyedül vagy. Kicsi a mi társaságunk. Látod, itt is mennyien írnak gúnyos-vicces válaszokat. Ha tényleg ilyen irányultságú vagy, keress ilyen társaságot. Pl: Prána Nadi Egyesület, vagy a Sri Chimnoy követõk, vagy ha nincs más, akkor járjál el egy hagyományos keresztény templomba, leginkább a görögkatolikust javasolnám, az a legeredetibb, vagy az unitáriusok. Szóval ilyen helyen keresgéljél.
Egyszerûen csak egy elhízott, lusta, semmirekellõ [email protected] vagy, aki már a szagával taszítja a nõket, nem beszélve az öltözködésérõl. Valószínûleg állandóan sajnáltatod magad, amivel csak azt éred el, hogy mindenki még jobban fog rühelleni. Nem csoda, hogy egy normális lány sem mer a közeledbe menni! Ne ilyen átkokra, meg egyéb természetfeletti [email protected]ágokra fogd, egyedül te vagy a [email protected]

Lehetséges hogy nem egész 10 hetesen már érzem azt h nő a méhem? Űlő helyzetben már érzek ehy kis teniszlabda méretű kidudorodást.

Ez már a második terhességem. A kislányomnál nem emléxem h ilyen hamar éreztem volna a hasamat...s?t. A nadrágok amiket eddig viseltem igen kényelmetlenek. Mert olykor-olykor kemény is ott az a rész...nem túl korai ez még???

Legjobb válasz: ultrahang mit mond??lehet érezni de nem tudom h ennyire e....

ultrahang mit mond??lehet érezni de nem tudom h ennyire e....
A kérdező hozzászólása: Szerdán megyek uh-ra...akkor leszek 10 hetes
Majd csak a 12. héten fogod konkrétan a méhedet érezni közvetlenül a szeméremcsont felett. Ezek még a puffadás tünetei lehetnek, vagy a belek. A 12. hét elõtt még a méh nem emelkedik ki a szeméremcsont mögül, nem érezheted. Ez legalábbis az én véleményem.

Lehetséges, hogy az ülő munkától görcsölget, keményedik a hasam?

24 hetes vagyok, hétvégén semmi bajom nincs, csak hétköznap munka közben (8 órát ülök).

Legjobb válasz: Igen a sok üléstõl keményedhet ,görcsölhet a hasad. Próbálj meg Magne B6-ot szedni az nekem segített.

Igen a sok üléstõl keményedhet , görcsölhet a hasad. Próbálj meg Magne B6-ot szedni az nekem segített.
Talán ideje abbahagynod a munkát. Én a 39. hétben vagyok, folyamatosan dolgozom napi 7-8 órát, de mivel itthon, bármikor lefeküdhetek vízszintesbe tíz percre, és akkor azonnal elmúlik a keményedés. Ha munkahelyre jársz be, és ezt így nem tudod megoldani, inkább ne dolgozz ha megteheted...
Én is hasonló tünetek miatt hagytam abba a munkám.Talán neked is itt az ideje, hogy változtas.
Szia! Szerintem óránként sétálgass egy kicsit, mozogjál, senki nem mondhat semmi rosszat, örüljenek, hogy dolgozol...

Lehetséges, hogy a baba annyira "lecsúszik", hogy szinte a hugyhólyagomon ül?

ilyenkor nagyon feszít és kemény is, /szinte kidudorodik, tapintható/ vagy ez a méh összehúzódás? 20hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: Igen,a hólyagodnál van ,nekem pl a feje rendszeresen,és feszítõ érzés ahogy írod,na meg gyakori pisiléssel jár.Nincs baj,majd erréb megy,én is így vagyok,szintén 20 hetes:-)

Igen, a hólyagodnál van , nekem pl a feje rendszeresen, és feszítõ érzés ahogy írod, na meg gyakori pisiléssel jár.Nincs baj, majd erréb megy, én is így vagyok, szintén 20 hetes:-)
Az elõzõ hszoló vagyok, és nem méhösszehúzódás, mert azt nem csak ott lent, hanem a köldöködig éreznéd kitapinthatóan a méhet.
A kérdező hozzászólása: köszi :) akkor méh összehúzódásom még valószínû nem volt.
Igen, ha élhetsz nemi életet, akkor figyeld meg orgazmusnál hogy milyen kitapintható a méh, és van egy kis feszülés is, ugyanolyan ha spontán van, de inkább ne legyen.Ha meg csak feszülget az nem baj legalább tágul a méhed, készülõdik.

Lehetséges e hogy egy baba hátáról hasra fordulás helyett ülő helyzetből feküdjön hasra?

A kislányom most 10 hónapos és nem akar hasra mikor hanyadt fekszik de amikor ül akkor fogja magát és egyik pillanatról a másikra hasra fekszik és ez nem az els? eset volt.És szeretném tudni hogy igy is jó e hogy hasra fekszik?

Legjobb válasz: Hogy ül fel, mert lányom hason feküdt, négykézlábra állt, kiült oldalra, és úgy ült fel. Ülésbõl mikor hogy dõlt el, úgy feküdt hasra vagy hátra.

Hogy ül fel, mert lányom hason feküdt, négykézlábra állt, kiült oldalra, és úgy ült fel. Ülésbõl mikor hogy dõlt el, úgy feküdt hasra vagy hátra.
Igen, persze jó mindenhogy, a lényeg h megteszi.A babáknak néha különleges technikáik vannak az ilyesmikre:) Ne aggódj, fõleg ne 10 hós babánál.

Ketten ülnek ugyanazon a vonaton, egyikük sem hazudik soha. Egyikük azt mondja: "Megáll a vonat! "; a másik azt mondja: "Indul a vonat! ". Hogyan lehetséges ez?

Egy hetedikes tanítványom kapta "agyalós" feladatnak fizika órán - eltartott egy darabig, amíg rájöttem, de megoldható. Kíváncsi vagyok, ki milyen megoldással állna el? erre a szituációra!

Legjobb válasz: és melyik vonatról beszélnek? Az egyik arról amiben ülnek, a másik meg a szomszéd vonatról? :P

Egymással szemben ülnek és feltételezzük, hogy nincs külsõ viszonyitási pontjuk, így mikor egyikük háttal jobban feszül az ülésnek(aki háttal ül), azt hiszi hogy menetirányban ül, és azt mondja , hogy indul a vonat. A másikuk pedig tudja hogy õ menetirányban ül, így mikor elõredõl lassításnál, azt fogja mondani, hogy a vonat megáll (lassít/lassul).
Tudom!!!!!! Vagy mégsem? Lényege, hogy ha van mellette másik vonat, és azt látja, hogy elindul, akkor lehet hogy egyik úgy érzékeli, hogy elindulnak, a másik meg azt, hogy megállnak, és közben csak a mellette lévõ indul. Remélem gondolod, hogy mire szerettem volna kilyukadni. De lehet rossz az ötletem.
és melyik vonatról beszélnek? Az egyik arról amiben ülnek, a másik meg a szomszéd vonatról? :P
A h*lye tanára elfelejtette megemlíteni, hogy idõbeli koincidencia áll fennt a két kijelentés között :D.
A kérdező hozzászólása: 16:45 Pontosan! Úgy kell az észlelõket "elhelyezni", h az egyik gyorsulás, a másik lassulás eredményeképpen értelmezze a saját teste tehetetlenségi mozgását! Tehát mindenképpen ellentétes irányban kell ülniük, akár egymással szemben.
A kérdező hozzászólása: 10:27 Azt tételezel fel, amit akarsz, de ez nincs a kikötések között, tehát ha ezzel véled értelmezhetõnek a szitut, OK. (Bár sztem itt ésszerûbb, ha olyan átmeneti állapotot tételezünk fel, aminek az értelmezése is átmeneti, vagyis bizonyos feltételek, amelyek a fenti helyzetben az egymásnak ellentmondó kijelentéseket az észlelõk szempontjából jogossá teszi, csak nagyon rövid ideig állnak fenn.)
Ha jól figyeltem, olyan feltételezés nem volt még, hogy a két utas NEM ugyanazon oldalon lévõ ablakon kinézve mondta a véleményét. Vagyis: egyik oldalon látható az állomás épülete, másik oldalon egy, a menetirányunkban egyenletesen mozgó szerelvény. Amikor a vonatunk elindul, mindkét féle észlelés fennállhat. Jó a megoldás?
A kérdező hozzászólása: 23:34 Te nyugodtan értheted úgy is, h jelen esetben nem hazudnak...:) ))
Ez utóbbi nekem is jónak tûnik! Épp megy el a vonat az állomás mellett, így az egyik szemlélõ azt látja abban a pillanatban, hogy a vonat elindult és megy egy másik vonat a másik oldalon, vonatunkkal egyenletes sebességgel, így a másik szemlélõ abban a pillanatban úgy érzi, hogy megállt a vonatuk. Tehát nem ugyanazon oldalon lévõ ablakból bámulnak ki. Sántít?
Nyilván nem, mert ugyanazt a gyorsulást (lassulást) érzékelik, és az egyik mégis lassításnak tudja be, amíg a másik gyorsításnak! Ez csak úgy lehetséges ha ellentétes menetirányt feltételeznek... maci
feltételezhetjük, hogy mind a ketten tudják, merre van a menetirány?
Erre én is gondoltam hogy a kérdés feltevõje hazudik, de ez azért nem jó megoldás, mert ez a feladat szövege, a feladat nem hazudhat, mert akkor nem lenne feladat! Ilyen alapon a legbonyolultabb integrálási feladatokat is meg lehetne oldani úgy hogy: a megoldás: a kérdés feltevõje hazudik, és nem is a feladatra kíváncsi hanem arra, hogy mennyi 5+5 :P Nade, a kedves kérdezõ szerintem mostmár megadhatná a választ, hogy õ mire gondolt :) Ez az egymással szemben ülõsdi azért nem tetszik nekem, mert - bár nem írja a feladat -, de feltételezem, hogy a két ember nem hülye, szóval nem ahhoz viszonyítanak hogy merre néznek... ilyen alapon felszállok egy buszra, leülök menetiránynak háttal, és bepánikolok hogy 3 megállót tolatott a busz? :P
A kérdező hozzászólása: Kiss Tamás Zoltán Az egyszakosok szakértelmével kapcsolatban egyetértek (magam is egyszakos vagyok), de mint említettem, vegyük úgy, h a kijelentések egyazon helyen, egyazon idõben, és ugyanazzal tárggyal kapcsolatosak - természetesen a nézõpont különbség a lényeg, éppen a szituációs-értelmezés a lényeg benne.
Egyszerû a helyzet megoldása. :D Mivel a Tanár nem említette, hogy idõbeli koincidenciûrol van szó, ki kell rógni és másikat kell felvenni. Egyszakosat, mert azok jobban értenek a fizikához.
A kérdező hozzászólása: Akkor pontosítok: a két kijelentés egy idõben történik. A két személy üljön ugyanabban a kocsiban.
A kérdező hozzászólása: Mivel 7.-es, éppen az alapmozgásokról tanulni kezdõ diákokról van szó, jogos a kérdés!:) Bevallom, akkor ez nem is jutott az eszembe!;) Az is megoldás lehet, nem ugyanarról a vonatról beszélnek - de a kiírás alapján én úgy találtam a szituációra megoldást, h mindketten arról a vonatról beszélnek, amelyben ülnek.
Igen akkor valószínûleg a fogalmazás miatt tették fel nekik, ilyenkor kell megtanulni, mert késõbb nincsen már rá idõ ! Örülök, hogy segíthettem :D.
A kérdező hozzászólása: Ettõl a talányra még van olyan megoldás úgy, ahogyan leírtam: a két személy arról a vonatról beszél, amelyben ülnek - mi alapján mondhatják jogosan és logikusan, egy idõben azt, hogy "Megáll a vonat!" és "Elindul a vonat!". A fenti kérdés továbbra is marad - és megoldható!
A kérdező hozzászólása: OK, és most legyen kitétel, h van külsõ viszonyítási pontjuk is - mondjuk mindketten kifelé néznek az ablakon.
A kérdező hozzászólása: 07:33 Alakul!!!:) De merre indulnak ezek a vonatok?
Én írtam az alakulós választ. Amelyikben ülnek elõrefele, másik másik irányba indul. (de már végig se tudom gondolni így estefele, lehet pont fordítva, hogy ök hátrafele mennek, másik meg másik irányba.) Ui.:De ha nem tudom meg a választ, akkor holnap felülök egy vonatra! Azaz keresek társat, hogy ketten üljünk, és leírom mi volt a tapasztalat.
Szerintem az hazudik aki azt állítja h az a két ember sosem hazudik.
A kérdező hozzászólása: Ha eltekintünk a tehetetlenségi erõhatásoktól - amit azonban általában mindenki érezni szokott - akkor is van egy megoldás: Szintén két, egymással ellentétes oldalon lévõ ablakon néznek ki az utasok: az egyik egy éppen elinduló vonatot lát, a másik egy éppen lassuló vonatot. Ha a vonatuk addig csak állt, és õk mondjuk csak akkor néznek ki az ablakokon, amikor éppen az említett két vonat látható, akkor egy egyikük azt hiheti, h az egyenletes sebességrõl éppen most lassítanak le, míg a másik gyorsulást értelmezhet a gyorsuló vonat láttán... ez a megoldás azért érdekes, mert itt mindketten tévednek, ugyanis az õ vonatuk áll. Persze a tehetetlenségi erõhatás kinesztetikus érzékelése döntõ fontosságú, ami a gyorsulás v lassulás esetén mindig fellép, így ez a megoldás nem életszerû, pontosabban kevésbé valószínû, még az elõzõ leírásénál is.
lehetséges, ha a kerekasztalnál nem csak hat szék van.. :D
lehetséges
Nem megy. Mindenképpen vagy szembe kerül 1 pár, vagy egymás mellé.
#1: rajzold már le, légyszíves és máris elhiszem. :)
#4: cheat. :D
Házaspárok: a-b, c-d, e-f Ülésrend: a-e-b-d-f-e
#6: Ilyenkor e és f házaspárok egymással szemben ülnek.
Nem lehetséges. A házaspárok legyenek a-a, b-b, c-c Akkor: - a - b - c x - z - y - a mellett b és c ülhet. y nem lehet a (szemben). Ha x=a, akkor z nem lehet sem b, sem c.

Ha két gyermekkel repülni? Azt tudom, hogy egy felnöttel csak egy baba repülhet. Ha a nagyobbik gyermek elmúlt 2 éves és ülésben ül, akkor lehetséges még egy picivel repülni?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges, mert a nagyobb már tud az ülésben ülni, de ha van rá mód, ne utazz velük egyedül, mert nagyon nehéz két kicsivel így utazni.

Igen, lehetséges, mert a nagyobb már tud az ülésben ülni, de ha van rá mód, ne utazz velük egyedül, mert nagyon nehéz két kicsivel így utazni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!